Menu
 

Topic:

Thuisbevalling in gevaar

Melissa  schreef op: 23-09-2012 17:00:44

MAASTRICHT - De thuisbevalling in Nederland is in gevaar. Momenteel bevalt nog ongeveer 20 procent van de vrouwen thuis, in de jaren 90 was dat nog 35 procent.


Foto: ANP

Als dat aantal verder afneemt, kunnen vrouwen er straks niet meer voor kiezen om thuis te bevallen. Dat vreest Rafael van Crimpen, verloskundige en directeur van de Academie Verloskunde in Maastricht.


''Komt het percentage van vrouwen dat ervoor kiest om thuis te bevallen onder de 10 procent, dat verliezen de verloskundigen hun expertise. Als verloskundige moet je voldoende ervaring hebben met thuisbevallingen om ze goed en veilig te kunnen begeleiden.







Hoe minder vrouwen thuis bevallen, hoe minder vaak verloskundigen een dergelijke bevalling kunnen begeleiden'', legt Van Crimpen uit.


De verloskundige benadrukt dat ze het belangrijk vindt dat vrouwen zelf kunnen kiezen waar ze bevallen: thuis of in het ziekenhuis. ''Maar ik ben bang dat die keuzevrijheid er niet meer is over 10 jaar en dat iedereen dan in het ziekenhuis moet bevallen. Dat zou heel jammer zijn.''


Veiliger


 


Veel vrouwen kiezen voor een ziekenhuisbevalling omdat ze denken dat dat veiliger is. Maar dat is niet per sé zo, volgens Van Crimpen.


''De kans op een ingreep als je in het ziekenhuis bevalt is veel groter. Door de sluiting van kleine ziekenhuizen worden verloskamers steeds drukker. Bekend is dat waar tijdsdruk ontstaat, er sneller ingegrepen wordt.


Dat kan bijvoorbeeld door de vliezen te breken, een knip te zetten of de vacuümpomp te gebruiken. Ook is de kans op infecties groter in het ziekenhuis. Dit alles vertraagt het herstel van de kraamvrouw.''

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Thuisbevalling in gevaar
Worteltje  schreef op: 23-09-2012 19:38:58

Quote melissa:
Ik vind het gewoon erg jammer. Een ziekenhuis bevalling brengt nou eenmaal veel risico's met zich mee, verder is het vaak fabriekswerk, zoveel bevalling per dag, zoveel verloskamers, dus er is een time-management, een vrouw krijgt er niet altijd alle tijd om te bevallen en er word snel bespoedigt (vliezen breken, pijnstilling, wee-opwekkers, randjes masseren) zodat de verloskamer weer voor de volgende gebruikt kan worden of dat de gynaecoloog naar huis kan. Ook word er sneller ingegrepen als er een vermoeden is dat er iets mis kan gaan ipv te kijken of het zich vanzelf oplost. Mijn verloskundige zegt dat gynaecologen sneller ingrijpen omdat zij de risico-gevallen doen en daarom meer bevallingen zien die misgaan en daarom ook bij goedgaande bevallingen sneller ingrijpen omdat ze een worst-case scenario in hun hoofd,hebben. Ik persoonlijk zou alleen thuis bevallen zonder verloskundige als ik de keuze voor thuis bevallen met verloskundige niet kan maken. Ik denk dat dat voor ons veiliger is dan in het ziekenhuis.



Ben ik het mee eens, bij mij werd de pomp in spoedtempo omhoog gegooid, want ik moest voor 12 uur bevallen(pomp was om 7,30u aangezet) Ze werd steeds chagerijniger omdat het niet lukte(11 uur had ik nog geen weeen), ik kwam in een weeenstorm wat niet uit te houden was en tijdens het persen stond ze mij zowat uit te schelden dat ik harder moest persen. Zij heeft mij zover dat ik nu 13 maanden later, nog steeds, niet meer durf te bevallen.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Mi01  schreef op: 23-09-2012 20:06:53
tja, ik ken dan weer net zoveel rot verhalen van verloskunidigen bij mensen thuis die ook even haast willen maken, twee bevallingen tegelijkertijd deden en er nauwelijks op tijd bij waren.. te laat naar het ziekenhuis doorstuurden, kindje wat is overleden omdat de verloskundige de moeder uiteindelijk de trap af liet lopen met een navelstreng al naar buiten, waardoor kindje is gestikt.. verkoskundige die tegen moeder snauwde dat ze geen lawaai moest maken en zich niet zo aan moest stellen.. 

ik ben drie keer in het ziekenhuis bevallen en drie keer heb ik alle tijd gehad om te bevallen, 3 x is de bv gelukt en zijn de kidnderen en ik zonder schade door de bevalling gekomen en zonder ingrepen. heb ik lekker de baby meteen bij me gekregen om te bonden en zo snel mogelijk te starten met voeden. 3 x een fijne ervaring, 3 x een ander ziekenhuis.

een plek waarje je veilig voelt is het beste, en dat kan thuis zijn, tenzij je risico wordt... en melissa jij hebt inmiddels al een paar dingen lopen waardoor je hoger risiico bent.  bij een normale gezonde laag risico bevalling moet de helft van de dames van de verloskundige alsnog naar het ziekenhuis omdat het toch niet veilig meer is.. pas op dat je je niet klem gaat zetten in je hoofd dat thuis de enige veilige plek is, dan komt dat niet in orde als het toch niet goed genoeg gaat met de baby. ik lees al zo lang met je mee nog van bb, mijn oudste is net zo oud als jouw oudste dat ik weet hoe je je vast kunt bijten.. maar welzijn baby moet wel voorop staan. soms is het ziekenhuis gewoon wel de veiligste plek. vroeger gingen er een hoop babies dood, of hadden hun leven lang schade vanwege zuurstofgebrek. thuisbevallen is mooi, maar een gezonde baby moet voorop staan...
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Marliesmvrobin  schreef op: 23-09-2012 20:11:46
Ik ben zelf in het ziekenhuis bevallen. En heb dit helemaal niet als een medische toestand ervaren. Ik lag alleen op een kamer, de vk was er als ik haar nodig had. Kon lekker lopen en/of douchen als ik dat wilde. Geen stagnatie van de onstsluiting, geen ingreep na langer dan een uur persen, vliezen werden intact gelaten tot het moment van persen, geen vacuumpomp, geen pijnstilling. Ik heb geen gyneacoloog gezien, alleen mijn eigen vk en een verpleegster. Er werd eigenlijk niets gedaan om de bevalling te bespoedigen. Misschien ben ik wel een uitzondering dan? 
Er werd wel geknipt toen mijn zoons hartslag weg viel. Maar ik mag aannemen dat ze dit thuis ook hadden gedaan ipv afwachten om te kijken of er een andere manier was om het op te lossen.

Achetraf gezien had de bevalling thuis me ook prima geleken. Had me een ritje heen en terug bespaard.

Ik zou het wel heel jammer vinden als wij vrouwen de keuze waar te bevallen verliezen. Dat zou echt heel zonde zijn. 

Iemand suggereerde dat de babysterfte dan omhoog zou gaan. Is het niet zo dat in de landen om ons heen zwangerschap/bevalling als iets medisch wordt gezien en ook zo behandeld (dus iedereen in het zienkehuis bevallen) En in die landen is de babysterfte lager dan in NL. 
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Liefje  schreef op: 23-09-2012 20:15:50
Oh en het zal ook wel aan t ziekenhuis liggen maar ik kreeg alle tijd van de wereld niks geen gehaast of gestress niks geen 10 man in totaal nee gewoon 1 zuster en 1 gyn.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Debbel79  schreef op: 23-09-2012 20:18:23
ik ben beide keren in het ziekenhuis bevallen. bij de oudste had ik geen keus, medische indicatie en bij de jongste moest ik er niet aan denken om thuis te bevallen. ik voel helemaal niks bij een thuisbevalling.

ik kan begrijpen dat dat voor anderen anders is, maar voor mij persoonlijk voelt het onverantwoordelijk. als ik van de oudste thuis bevallen was, had ik nu geen dochter meer gehad.
ik snap dat het vertrouwd voelt thuis en op je gemak, maar een kindje krijgen is nu eenmaal een niet al te prettige aangelegenheid, maar hoor erbij, en dan kies ik toch liever voor safe, met alle benodigde apparatuur bij de hand mocht het nodig zijn. en wat was ik blij met die apparatuur toen nora geboren was!

en sorry melissa, maar wat jij zegt vind ik klinklare onzin. dat je liever alleen in een bos bevalt dan in het ziekenhuis. omdat je bang bent dat je geen gynaecoloog treft die respect voor de natuur heeft.
wil wel eens weten hoe het met je respect voor de natuur gesteld is als je idd in dat bos bevalt en je kindje piept er tussenuit omdat je geen medische apparatuur bij de hand hebt die op dat moment net nodig is.

ik heb respect voor jouw  levenswijze, en je toewijding, maar in sommige vlakken vind ik je wel een beetje doorslaan, en komt het op mij over dat het veelal psychisch is. maar goed, dat is mijn mening.

maar....vind het knap van je dat je deze levenswijze aandurft en er zo voor vecht, daar heb ik dan wel weer respect voor.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Jo  schreef op: 23-09-2012 20:23:00
Ik had geen keus, moest in het ziekenhuis bevallen.
Maar was eigenlijk wel blij dat ik geen keus had, hoefde ik er niet over na te denken.
Als je mag kiezen moet de vrouw gewoon doen waar ze zich het prettigst bij voelt (zover als dat kan bij een bevalling hahaha).
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Chantalmvsamen  schreef op: 23-09-2012 20:23:37
Melissa een serieuze vraag, wat nou als het goed mis gaat tijdens de bevalling en je bent te laat?? 
Doordat jij zo antie ziekenhuis bevalling bent, vraag ik me dat af...hoe denk jij dat dan te gaan handelen.... 
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Suus  schreef op: 23-09-2012 20:31:01
Ik ben 2 keer thuis bevallen en ben voor eigen keus. Maar als di ekeus er niet is ga ik naar een zh omdat ik denk dat dat dan de beste optie is. Toch thuis of ergens bevallen zonder vk vind ik een slechte zaak.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Marie8  schreef op: 23-09-2012 20:31:53
Ik ben voor keuzevrijheid. Zou het erg jammer vinden als de thuisbevalling verdwijnt, ondanks dat ik zelf niet meer ga bevallen.
Ik heb me toendertijd altijd voorgehouden dat als het nodig zou zijn, ik me maar zou moeten overleveren aan t ziekenhuis, maar ik zou t vreselijk hebben gevonden. En ben er ook van overtuigd dat mijn bevallingen zo goed gingen omdat ik lekker thuis was, daar waar ik me prettig voel. Mijn 2e bevalling is zelfs begeleid door een stagiaire.
In die zin ben ik het wel erg met Melissa eens, mijn lijf wist precies wat het moest doen...ik had daar eigenlijk helemaal niemand bij nodig. Dat lijkt me, mits er iets medisch aan de hand is, het beste.
En ik heb geen idee van cijfers, maar ik denk dat het merendeel toch niet medisch is.
En voor wat wel medisch is, of diegene die zich in het ziekenhuis prettiger voelt moet het dus daar. Beiden moet mogelijk zijn, wat mij betreft.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Son  schreef op: 23-09-2012 20:38:24
Het is dat ik bij thomas ingeleid moest worden, anders hadden we het ook alleen willen doen thuis. Misschien wel met vk in de buurt, idd voor als er iets zou zijn. Maar bij Michelle hebben we (per ongeluk, het ging heeeuuul snel)ook 90% zelf gedaan en dat voelde zo prettig, dat hebben we echt als prettig ervaren. Toen ze ook kwam zag ze dat alles prima gimg. Sander had al gezien wat voor kleur haar ze had. Ze heeft alleen de vliezem gebroken en even ingegrepen op het moment dat het hoofdje "stond" en verder hebben we alles samen gedaan.
Ik stond een uur na dr bevalling al op een stoel, slingers op te hangen
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Liefje  schreef op: 23-09-2012 20:39:29
Ik kan snappen dat het voor iemand thuis prettig voelt. Maar als je het dan hebt over de natuur en bij dieren enz, dieren die gaan ook gewoon weer vrolijk door als er een jong doodgeboren wordt.

Dat is namelijk ook de natuur, ik zou zon risico dus nooit niet nemen.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Melissa  schreef op: 23-09-2012 20:44:28

Quote chantalmvsamen:
Melissa een serieuze vraag, wat nou als het goed mis gaat tijdens de bevalling en je bent te laat?? 
Doordat jij zo antie ziekenhuis bevalling bent, vraag ik me dat af...hoe denk jij dat dan te gaan handelen.... 

dan had ik gewenst dat ik in het ziekenhuis was, maar andersom kan net zo, wat als ze in het ziekenhuis onnodig ingrijpen waardoor je kindje of jij de rest van jullie leven met de gevolgen zitten, was je dan ook niet liever thuis gebleven.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Melissa  schreef op: 23-09-2012 20:47:14

Quote Liefje:
Ik kan snappen dat het voor iemand thuis prettig voelt. Maar als je het dan hebt over de natuur en bij dieren enz, dieren die gaan ook gewoon weer vrolijk door als er een jong doodgeboren wordt.

Dat is namelijk ook de natuur, ik zou zon risico dus nooit niet nemen.

alle zoogdieren zijn aangeslagen als hun jongen sterven, het is namelijk een instinct, net als bij ons
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Famke  schreef op: 23-09-2012 20:47:56
Ik heb tijdens de zwangerschap heel erg getwijfeld wat ik wou,ziekenhuis of thuis.
mar na de 30ste week had ik een veel te hogebloeddruk en werd de beslissing ziekenhuis eigenlijk al voor mij gemaakt.
Na 8 dagen overtijd braken thuis 's nachts de vliezen en ik zag meteen dat ze in het vruchtwater had gepoept dus verplicht ziekenhuis was nu wel duidelijk.
daardoor moest ze ook binnen 24 uur geboren worden en uit zich zelf melde zich geen enkele wee.
Dus infuus,na uren van weeenstorm nog niks opgeschoten werd een keizersnede de enige optie,ze was er snel maar had 2 keer de navelstreng strak om dr nek en ik raakte bewusteloos tot 2 keer toe.
Dus ik ben blij dat ik in het zieknhuis was anders weet ik niet of we er beiden nog wel waren.
Hier komt geen 2e maar mocht dat wel zo zijn dan heb ik geen twijfels en ga voor het ziekenhuis.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Chantalmvsamen  schreef op: 23-09-2012 20:55:15
Sorry maar ik vind dit echt niet normaal zoals jij denkt! Dus jij vind het maar de normaalste zaak van de wereld dat je gewoon bevalt zonder verloskundige, ja op standby. Ikneem geen onnodige risicos door in het ziekenhuis te bevallen,  dus mocht er wat gebeuren dan ben ik in het ziekenhuis het veiligst en heb ik geen schuld gevoel.
Dus als kinderen dood gaan tijdens de bevallig dat vind jij de natuur zijn gang laten gaan... En jij vergelijkt de dood van een jong dier hetzelfde als van een mens en dan zijn ze aangslagen...ikdenk dat jij niet weet waar je het over hebt....

Ik ben let wel niet tegen thuisbevallingen hoor maar wel op een veilige manier en niet zoals jij Melissa.

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Jacq38  schreef op: 23-09-2012 20:58:49
Melissa als ik het goed begrijp heb je en een zh bevalling en een thuisbevalling meegemaakt. Je baseert je mening dus op 1 ervaring? De bevalling van Valentijn was dus fijn thuis en dat heb je als zeer prettig ervaren. Logisch dat je mening naar thuisbevallen uitgaat.

Maar je moet zo uitkijken, je zegt ik weet wanneer aan de bel te trekken enz. kun jij in je buik kijken of je kind het nog goed doet? Dat kun je niet als je in een bos bevalt! En thuis heb je natuurlijk de VK die alles in de gaten houdt (als ze er de hele tijd bij is tenminste).

Mijn (ons) geluk is geweest bij de eerste dat ik exact 42 weken was de avond dat de weeën begonnen, ik mocht voor 0.00 uur de VK bellen daarna het ziekenhuis dat was protocol. En balen dat we deden want we wilden graag thuis bevallen.

Achteraf heeft dit wel het leven van mijn zoon gered, hij was er anders echt niet geweest, en nu is hij bijna 11

Bij aankomst in het ZH meteen aangesloten op monitor ed en toen was meteen te zien dat hij in nood was, spoedks geworden, de gyn heeft overgewerkt om ons kind te redden.

Dus ik ben voor een ziekenhuisbevalling. Natuurlijk als alles goed gaat wil je en kan het thuis maar als het misgaat ben ik toch liever in het ziekenhuis.

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Mus  schreef op: 23-09-2012 20:59:08
Ik ben drie keer in het ziekenhuis bevallen, ik woon in het buitenland en hier moet het in het ziekenhuis. Ik baalde er best van in het begin, maar ik dank onze lieve heer op mijn blote knietjes, want als ik thuis was bevallen was mijn zoon nooit zo snel geholpen door het vakkundig medisch personeel en de apparatuur (en ja, dat kwam heel plotseling en dat had een vk thuis niet kunnen doen). De andere twee bevallingen waren ook in het ziekenhuis, en heb mooie ervaringen gehad! de middelste is zelfs in een bad geboren, kon haar zelf aanpakken en de verloskundige hielt zich terug. Niks geen nare ervaringen dus. Heel zeker gevoel, en dankbaar dat ik niet in Nederland had gewoond tijdens mijn eerste bevalling en dus thuis bevallen was (dit zei mijn vriendin die vk is in Nederland ook..) 

Melissa, ik vind sommige dingen prachtig die je nastreefd, maar dit gaat me te ver. Jij doet net of in het ziekenhuis alles mis gaat! Natuurlijk gebeuren er dingen die niet altijd goed zijn, maar dat gebeurd er thuis ook. Denk dat je de kerk wel in het midden moet houden. 

Ik vind het super fijn als het thuis allemaal goed gaat, en er fijne thuisbevallingen zijn, en ook ieder moet dit voor zich weten, maar ik ben door mijn ervaringen heel erg positief over het ziekenhuis en als er nog eens een kindje zou mogen komen en we zouden in Nederland wonen, dan kies ik zeker voor het ziekenhuis.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Alice  schreef op: 23-09-2012 21:01:59
De beste plaats om te bevallen is de plaats die de moeder het prettigst vindt, klaar
Voor de een is dat thuis, voor de ander is het het ziekenhuis, maar 't is belachelijk om elkaar daar op aan te vallen. Of te zeggen dat iets beter is dan het andere.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Melissa  schreef op: 23-09-2012 21:02:27

Quote chantalmvsamen:
Sorry maar ik vind dit echt niet normaal zoals jij denkt! Dus jij vind het maar de normaalste zaak van de wereld dat je gewoon bevalt zonder verloskundige, ja op standby. Ikneem geen onnodige risicos door in het ziekenhuis te bevallen,  dus mocht er wat gebeuren dan ben ik in het ziekenhuis het veiligst en heb ik geen schuld gevoel.
Dus als kinderen dood gaan tijdens de bevallig dat vind jij de natuur zijn gang laten gaan... En jij vergelijkt de dood van een jong dier hetzelfde als van een mens en dan zijn ze aangslagen...ikdenk dat jij niet weet waar je het over hebt....

Ik ben let wel niet tegen thuisbevallingen hoor maar wel op een veilige manier en niet zoals jij Melissa.

Ik denk dat je mijn woorden met meer gewicht lees dan ik ze schrijf. Natuurlijk vind ik niet dat je een kind moet laten doodgaan, hoe kom je erbij. Wat ik zeg is dat als je een zoogdier stoort tijdens bevallen dat de kans op sterfte van de jongen groot is, vanwege de complicaties door het storen, wij zijn ook zoogdieren die dat oerinstinct hebben, en het beste zouden bevallen als we zo min mogelijk gestoord worden, en natuurlijk vertrouwen hebben, ons veilig voelen en geen angst hebben.

Ikzelf beval het liefst met een verloskundige standby voor het geval dat, maar ja persoonlijk voorkeur, liever alleen thuis dan met gynaecoloog in het ziekenhuis.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Mus  schreef op: 23-09-2012 21:11:15
Was ook echt super Sis! De pijn is naar mijn gevoel minder in het warme water, je bent ontspannender, ontsluit heel snel,  en de bevalling was heel rustig. mijn dochter was ook niet aan het huilen toen ze net geboren en boven water was, ik tilde haar op uit het bad, ze had haar oogjes wijd open en begin te ademen! Zo´n geweldige ervaring! Ze keek mijn man (hij zat achter het bad) en mij zo mooi aan! Kan er nu nog emotioneel van worden als ik eraan terug denk. Maar nu weer on-topic hoor! ;-)
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Melissa  schreef op: 23-09-2012 21:12:39
Heel verhaal getypt, ineens batterijen telefoon leeg, gaat ie zomaar uit

Ik snap dat het nu lijkt alsof ik vind dat iedereen thuisbevallen geweldig moet vinden en iedereen dat maar moet doen. Dat is niet mijn mening en niet het punt wat ik wil maken.

Er zijn meer vrouwen zoals mij. Vrouwen die compleet in een oerinstinct kunnen keren tijdens de bevalling, en daardoor een redelijk complicatieloze bevalling hebben, mits ze zich veilig, zelfverzekerd en ongestoord voelen. Zet je deze vrouwen wel in een ziekenhuis ontneem je ze een prachtige bevalling, geef je ze grotere kansen op complicaties waarvan sommige gevolgen de rest van hun leven zichtbaar kunnen zijn die voorkomen hadden kunnen worden als ze met rust waren gelaten. Deze vrouwen voelen zich wel gestoord als ze verhuist moeten worden, in een vreemde kamer moeten liggen en moeten luisteren(gehoorzamen) wat een vreemde ze verteld. En voor deze groep vrouwen zou het erg jammer zijn als de thuisbevalling komt te vervallen.

Zie het andersom, er zijn ook genoeg vrouwen die uit gevoel van veiligheid poliklinisch willen bevallen, dit moet ook mogelijk zijn. Wat als er nu gezegd word dat dat te duur is en het verboden word, alleen nog maar met medische indicatie in het ziekenhuis bevallen en anders thuis. Dat kan toch ook niet, een moeder moet zich veilig voelen tijdens de bevalling, en voor de een is dat in een ziekenhuis met dokters stand-by , en voor de ander is dat alleen in de woonkamer met een kaarsje in een bad.

Dat ga ik dus doen als alles meezit Sis, in een bevalbad bevallen, lijkt me heerlijk!. Heb bij Valentijn wel de ontsluiting gedaan in bad, maar moest om onverklaarbare redenen op een bed klimmen om hem eruit te persen, geloof dat ze het anders niet goed kon zien hahaha
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Blauwtje  schreef op: 23-09-2012 21:14:43
3 x zh bevalling ivm met medische indicatie. Maar anders had ik er ook voor gekozen, heerlijk!
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Suus  schreef op: 23-09-2012 21:18:17
Melissa, ik snap jouw keuze wel. Maar als jij zegt dat je nog liever alleen in een bos bevalt dan in een zh ivm de risico's dan vind ik dat veel te extreem. Ik vraag mij zelfs af of je dan niet over de grens gaat van het in gevaar brengen van je kind en baby. Ben daar niet helemaal uit.

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Mitch  schreef op: 23-09-2012 21:18:50
Heb bij de eerste thuis rustig de weeen opgevangen tot ik de pijn echt te heftig vond toen zijn we naar het ziekenhuis gegaan, moest daar immers bevallen.
Bleek er 7 cm te hebben, en vanaf toen is de ellende ook begonnen... onrust, pijn, machteloosheid, die bevalling vond ik vreselijk, echt hel!

Tweede werd ik ingeleid in het ziekenhuis, heb goed duidelijk gemaakt wat mijn angsten waren en waar het de vorige keer mis ging... en deze bevalling kijk ik met veel liefde op terug.
Ok hij was onwijs heftig uiteindelijk, maar IK besloot wanneer ik wilde persen en heb mij niet gek laten gillen door verpleging e.d.

Kortom ik denk dat het per persoon, per bevalling verschillend is.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Worteltje  schreef op: 23-09-2012 21:19:29
Ik zou ook echt willen dat ik thuis bevallen was hoor. Zie ineens het beeld weer voor me dat ik een zware wee aan het wegpuffen was en dat een stomme keukentrut(niet de voedingsassistente in het algemeen hoor maar echt dat mens) me vroeg wat ik s'avonds wilde eten. Kan mij het verrotten, daar staat je hoofd toch niet naar als je aan het wegpuffen bent. Ze had niet eens het idee om even te wachten met boos worden en doorvragen tot mijn wee afgelopen was. Ik heb gewoon huilend geantwoord en een klacht bij de verpleegkundige gedaan(die overigens wel heel lief was )

Ik mocht niet thuis bevallen omdat Layla direct gecheckt moest worden door ka.

En bij de oudste 2 ik het maar goed dat ik niet thuis bevallen ben omdat we pas na de geboorte wisten dat er nog 1 kwam en achteraf bleek dat ze er allebei voor lagen. Zonder de tangverlossing was het nooit gelukt.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Worteltje  schreef op: 23-09-2012 21:20:15

Quote Alice:
De beste plaats om te bevallen is de plaats die de moeder het prettigst vindt, klaar
Voor de een is dat thuis, voor de ander is het het ziekenhuis, maar 't is belachelijk om elkaar daar op aan te vallen. Of te zeggen dat iets beter is dan het andere.



Weer helemaal met je eens
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Melissa  schreef op: 23-09-2012 21:20:30

Quote Jacq38:
Melissa als ik het goed begrijp heb je en een zh bevalling en een thuisbevalling meegemaakt. Je baseert je mening dus op 1 ervaring? De bevalling van Valentijn was dus fijn thuis en dat heb je als zeer prettig ervaren. Logisch dat je mening naar thuisbevallen uitgaat.


Niet alleen daarop hoor, ik hoor natuurlijk heel veel bevallingsverhalen. Alleen al van de pufclub destijds bij Dominiek. Was er eentje die volledige ontsluiting had en nog een uur!! de persweeën heeft moeten wegpuffen omdat de gyn bij een andere uitdrijving bezig was?Had van al died moeders hun verhalen opgeschreven, maar is ook niet het punt. Ik hoor genoeg van wat er in het ziekenhuis gebeurd, en ik hoor redelijk wat thuisbeval verhalen.

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Lauw  schreef op: 23-09-2012 21:23:09
3 keer bevallen in zkh ivm vroeg geboorte

Zoieso zou ik nooit thuis willen bevallen. Voor mijn gevoel is het zkh veiliger
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Proestie  schreef op: 23-09-2012 21:27:38
Ik ben twee keer thuis bevallen en 1 keer in het ziekenhuis. Ik voel me thuis zoveel fijner en merkte ook dat de bevalling veel voorspoediger verliep. Ik zou het dus ook jammer vinden als de keuzevrijheid zou verdwijnen.


 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Mama-van-aimy  schreef op: 23-09-2012 21:28:32
Hier 4 keer in het ziekenhuis bevallen.

1ste keer was de wens om thuis te bevallen. Alleen zoon had in het vruchtwater gepoept. Dus naar het ZH toe. Bij 10cm ontsluiting waren plots de persweeen weg. Dus pomp erop want zoon moest eruit. Was een heftige bevalling, maar ohhh wat was ik blij dat ik toch in het ZH ben bevallen want anders was het niet gelukt.

2de bevalling was medische indicatie (42+2 weken zwanger). Heerlijk in het ZH. alle goede zorg om mij heen. Helaas dochter met spoed opgenomen ivm bloedproblemen.

3de bevalling was medische indicatie. Ivm bloedproblemen van mijn 2de kindje wilde ze uit voorzorg dat ik in het ziekenhuis beviel. En ook hier was ik trouwens lang overtijd. Wel veel bloed verloren. Werd wel ingeleid.

4de bevalling ook medische indicatie. Ook hier weer uit voorzorg in het ZH ivm bloedproblemen kindje bij de 2de bevalling. Ook hier ingeleid. En wat was ik blij dat het weer ZH was. Kind lag klem met de schouders en moest met spoed komen.

Al met al.... 4x ziekenhuis. 4x heel tevreden met alle zorg en rust die ik kreeg in het ZH. Niet continu gewroet omdat ik het niet wilde. Na de bevalling rustig baby op mijn buik en rustig drinken aan de borst.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Thuisbevalling in gevaar
Naam
Bericht