Menu
 

Topic:

Thuisbevalling in gevaar

Melissa  schreef op: 23-09-2012 17:00:44

MAASTRICHT - De thuisbevalling in Nederland is in gevaar. Momenteel bevalt nog ongeveer 20 procent van de vrouwen thuis, in de jaren 90 was dat nog 35 procent.


Foto: ANP

Als dat aantal verder afneemt, kunnen vrouwen er straks niet meer voor kiezen om thuis te bevallen. Dat vreest Rafael van Crimpen, verloskundige en directeur van de Academie Verloskunde in Maastricht.


''Komt het percentage van vrouwen dat ervoor kiest om thuis te bevallen onder de 10 procent, dat verliezen de verloskundigen hun expertise. Als verloskundige moet je voldoende ervaring hebben met thuisbevallingen om ze goed en veilig te kunnen begeleiden.







Hoe minder vrouwen thuis bevallen, hoe minder vaak verloskundigen een dergelijke bevalling kunnen begeleiden'', legt Van Crimpen uit.


De verloskundige benadrukt dat ze het belangrijk vindt dat vrouwen zelf kunnen kiezen waar ze bevallen: thuis of in het ziekenhuis. ''Maar ik ben bang dat die keuzevrijheid er niet meer is over 10 jaar en dat iedereen dan in het ziekenhuis moet bevallen. Dat zou heel jammer zijn.''


Veiliger


 


Veel vrouwen kiezen voor een ziekenhuisbevalling omdat ze denken dat dat veiliger is. Maar dat is niet per sé zo, volgens Van Crimpen.


''De kans op een ingreep als je in het ziekenhuis bevalt is veel groter. Door de sluiting van kleine ziekenhuizen worden verloskamers steeds drukker. Bekend is dat waar tijdsdruk ontstaat, er sneller ingegrepen wordt.


Dat kan bijvoorbeeld door de vliezen te breken, een knip te zetten of de vacuümpomp te gebruiken. Ook is de kans op infecties groter in het ziekenhuis. Dit alles vertraagt het herstel van de kraamvrouw.''

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Thuisbevalling in gevaar
Jacq38  schreef op: 23-09-2012 21:33:09
Oh en ik ben zeker niet tegen Thuisbevallen, is nog steeds mijn eerste wens. Alleen heb niets meer te wensen na 3 gezonde kids (allen in het ZH geboren en maar goed ook), zonder ZH had ik geen kids gehad en was ik er zelf ook niet meer geweest na de eerste.

Wat ik wilde zeggen Melissa dat je thuisbevallen niet moet verheerlijken, ondanks dat je nu twee ervaringen hebt, je weet nooit hoe het met je derde gaat, waarschijnlijk makkelijker ;-) maar goed die garantie heb je ook niet.

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Danimvsenna  schreef op: 23-09-2012 21:35:09
Ik ben heel makkelijk.

Bij Senna wilde ik thuis bevallen.
Heb de weeën goed weg kunnen puffen (en lopen, heb de hele nacht rondjes door de woonkamer gelopen), en lekker een paar uurtjes in bad kunnen liggen.
Uiteindelijk kreeg ik persweeën, 10 cm ontsluiting, maar geen gebroken vliezen.
VK de vliezen gebroken, en Senna had in het vruchtwater gepoept.
Harslag daalde, en de VK gaf aan dat het beter was om naar het ziekenhuis te gaan.

Mijn moeder nog snal spullen bij elkaar gegraait (ik was vergeten vluchttas klaar te zetten) en met gebroken vliezen, en persweeën de auto in (kwartiertje rijden denk ik).
En Senna is vervolgens gezond en wel in het ziekenhuis ter werld gekomen.



Bij een volgende zou ik er weer voor kiezen om thuis te bevallen, maar ik zou het ook niet erg vinden om in het ziekenhuis te bevallen. Zolang ik maar op mijn eigen manier de weeën op kan vangen. (en dus niet met een band om mijn buik op bed hoef te liggen).
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Miesje  schreef op: 23-09-2012 21:36:53
ik had ook liever thuis bevallen maar helaas
ben vooral bij oudste toch wel erug blij dat ik toch voor zkh gekozen heb.
na 20 uur weeen waarvan 10 uur weenstorm nog maar 3 cm ontsluiting en ze hartje was 2 maal bijna weggevalle door de heftige weeen waar hij erg opreageerde.
uiteindelijk keizersnee geworden.
bij 2e en 3e moest ik zo en zo ikn zkh bevallen en werde ook keizersnedes uiteindelijk.
om verschillende redenen.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Melissa  schreef op: 23-09-2012 21:39:13
Garanties zijn er nooit, en overal rekening mee kunnen houden kunnen we niet. Alleen iedereen heeft zijn eigen idee over hoe ze het beste kunnen bevallen, gebaseerd op wat we zien en wat we zelf hebben meegemaakt. En ik denk dat iedereen zijn eigen waarheid heeft, voor de een is dat dat in een ziekenhuis bevallen met dokters, verpleegkundigen en veel apparatuur aanwezig veilig is, de ander ziet dat weer als schijnveiligheid en vind een thuisbevalling veel veiliger. En geen mening is fout.

Ik hou er ook rekening mee dat ik misschien wel in het ziekenhuis moet bevallen, en dan valt er ook wel een mouw aan te passen, ik weet nu dat ik vooral met rust gelaten moet worden en niet te veel poespas aan mijn hoofd moet hebben, en dus eigenwijzer moet zijn, als een weeënband bijvoorbeeld niet werkt, hoef ik niet te blijven liggen vanwege protocol, dan kunnen ze mijn rug op en ga ik gewoon onder de douche als er niets anders mij in de weg staat .

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Baby2  schreef op: 23-09-2012 21:39:33
Ben 2 keer in het ziekenhuis bevallen en ik ben daar tevreden over. Bij mijn eerste zoon ben ik ingeleid, had een verkalkte placenta en de gynaecoloog wilde niet langer wachten om te kijken of de placenta het vol zou houden, heb een zware bevalling gehad, vond het hels, maar ik sta nog altijd achter de beslissing om in te gaan leiden, wat als de placenta het niet had gered........... ik wil het niet weten.

Bij mijn tweede zoon kreeg ik een geplande keizersnede, hij is geboren met een gewicht van 4495 gram bij 37 weken t.g.v. zwangerschapsdiabetes. Ik kon achter de beslissing staan voor een geplande keizersnede, hoe zwaar zou hij zijn geweest als ik hem had voldragen? En wat dan? Een natuurlijke bevalling met alle gevolgen van dien of alsnog een keizersnede waarbij het ook heel lastig is om zo'n groot kind geboren te laten worden.

Voor mij was het de juiste keuze om 2 keer te bevallen in het ziekenhuis, maar ik vind het ook wel heel bijzonder dat je in Nederland ervoor kunt kiezen om thuis te bevallen en ik zou het ook echt ontzettend zonde vinden als dat niet meer mogelijk zou zijn.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Melissa  schreef op: 23-09-2012 21:42:59
Baby2, mijn moeder had ook grote kinderen, twee kleintjes van 9 pond en mijn zusje was iets meer dan 11 pond, en zij was er na 3 minuten persen zonder scheurtjes of een knip. Echt gaat ook niet om de hoeveelheid spek die een kindje heeft maar om hoe groot het hoofdje is.

Toen Dominiek geboren was was ik echt geschrokken toen ze mij vertelde dat hij 'maar' 3685 woog, ik dacht echt dat hij te klein was (10 pond is toch wel gemiddelt in onze familie), maar volgens de verpleegkundige toen aanwezig was het een mooi gemiddelt gewicht, ik moest er toen erg aan wennen, zo'n kleintje hahaha
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Mafkees  schreef op: 23-09-2012 21:46:04
Melissa, ik ben het grotendeel met je eens.

Ik heb echt mijn ziekenhuisbevalling als een trauma ervaren. ze deden mij even gauw tussendoor. totaal geen begrip of lief zijn...niks!

voor mij was dit een reden om nooit meer te baren, zo erg vond ik het. 
maar ja...3 jaar later begon het toch weer te kriebelen
thuis vond ik zo fijn, zo een serene rust.

als mensen zeggen in het z'huis is het veiliger, dan heb je blijkbaar geen hoge pet op van je verloskundige? zij kan echt veel hoor. als het medisch onverantwoord is heb je niks te willen, maar los daarvan....

2 uur na de bevalling waren wij op weg naar huis,. dan had er toch net zo goed iets kunnen gebeuren? dan kun je de eerste weken beter in het z'huis blijven...voor de zekerheid?

als ik ooit nog ga bevallen, NIET in het z'huis...Melissa, jij geeft aan in het bos, maar ik zeg...of thuis of anders op Vredenburg (de markt) dan in het WKZ. 

ik vind het trouwens ook best raar om iemand dan psychisch te noemen. Ik lees dat Melissa goed weet wat ze doet. en een risico lopen we allemaal....waar dan ook
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Baby2  schreef op: 23-09-2012 21:48:36
Maar mijn eerste zoon woog 3330 gram en het was echt een zware bevalling, hij zat wat klem, armpjes waren helemaal blauw en is uiteindelijk geboren met de vacuümpomp, ik bleek een wat vernauwd bekken te hebben en de gynacoloog gaf toen ook aan dat hij niet groter had moeten zijn want dan was het niet gelukt. Toen bleek dat mijn tweede zoon veeeeel zwaarder zou zijn dan de eerste is besloten om een keizersnede te gaan plannen. Ik kan echt niet anders zeggen dat ik een prima bevalling heb gehad, keizersnede viel erg mee en ik heb echt een heel goed herstel gehad.

Maar ik hoop echt dat de vrije keuze voor een thuisbevalling blijft bestaan!!! Helaas was het voor mij niet weggelegd.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Melissa  schreef op: 23-09-2012 22:02:22
Ik denk dat wij gewoon ruime bekken hebben in de familie haha (en brede heupen LOL)
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Petrina  schreef op: 23-09-2012 22:24:25

Ik ben 1 keer thuis prima bevallen en 1 keer prima in het ziekenhuis (het feit dat ik daar was heeft mijn leven gered).

Weet je wat het is, pin je niet vast op de plaats waar je beval, want het maakt echt niet uit, juist maakt het niet uit als je er geen punt van maakt. Als je er nu al zo iets groots van maakt om op 1 plaats en op 1 wijze te bevallen dan maak je het jezelf alleen maar lastig en daarbij is het risico op een teleurstelling erg groot. Wees flexibel. En bedenk....hoe je wilt bevallen dat kan overal, zolang je er zelf maar rustig onder blijft. En dat moet je toch echt zelf met je hoofd! Bevallen in het ziekenhuis of thuis is echt precies hetzelfde, zolang je blijft focussen op dat waar je mee bezig bent, je kindje op de wereld zetten. En alles wat ik hier lees zijn, als argumenten om thuis te bevallen en het niet te kunnen in het ziekenhuis, zijn in mijn ogen randzaken.....

Maak het jezelf makkelijk en focus niet op de plaats maar op hoe jij zelf ermee omgaat, maak het je makkelijk en wees relaxt en bij jezelf en je kindje. Dan kan je overal bevallen.

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Kriebel  schreef op: 23-09-2012 23:22:58
Ik ben van allebei in het zh bevallen. 
Bij de eerste met een keizersnede, als die er niet geweest was hadden wij er niet meer geweest.
Nummertje 2 bleek 6 weken eerder te willen komen...
Dus ik was er wel blij mee.

Maar het zou jammer zijn als de keuze verdwijnt
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Queen@home  schreef op: 24-09-2012 08:49:27
Ik vind thuis bevallen niet veilig. Ik heb twee keer halsoverkop naar het ziekenhuis moeten racen bij de verloskundige achterin met 170 km per uur! De laatste twee zijn daarom met een keizersnee gehaald


Kim mv Sem: Mijn zoontje zat net nar de foto van je kindje te kijken: lief zegt hij en gaf hem een kusje op het scherm haha.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Bloemblaadje  schreef op: 24-09-2012 09:18:15

Quote melissa:
Ik vind het gewoon erg jammer. Een ziekenhuis bevalling brengt nou eenmaal veel risico's met zich mee, verder is het vaak fabriekswerk, zoveel bevalling per dag, zoveel verloskamers, dus er is een time-management, een vrouw krijgt er niet altijd alle tijd om te bevallen en er word snel bespoedigt (vliezen breken, pijnstilling, wee-opwekkers, randjes masseren) zodat de verloskamer weer voor de volgende gebruikt kan worden of dat de gynaecoloog naar huis kan. Ook word er sneller ingegrepen als er een vermoeden is dat er iets mis kan gaan ipv te kijken of het zich vanzelf oplost. Mijn verloskundige zegt dat gynaecologen sneller ingrijpen omdat zij de risico-gevallen doen en daarom meer bevallingen zien die misgaan en daarom ook bij goedgaande bevallingen sneller ingrijpen omdat ze een worst-case scenario in hun hoofd,hebben. Ik persoonlijk zou alleen thuis bevallen zonder verloskundige als ik de keuze voor thuis bevallen met verloskundige niet kan maken. Ik denk dat dat voor ons veiliger is dan in het ziekenhuis.



Ik ben het hier helemaal niet mee eens en vind het ook erg zwart/wit. Waar heb je deze conclusie op gebaseerd?

Ik ben beide keren thuis begonnen en gelukkig kon ik naar het ziekenhuis en waren daar enorme goede artsen en verpleegkundigen die mijn zoontje de eerste keer op de wereld hebben geholpen, want zonder hun was ik mijn zoontje verloren!! De 2e keer ben ik ook thuis begonnen, maar heb ik er zelf voor gekozen om toch nog naar het ziekenhuis te gaan, omdat ik toch bang werd dat het niet goed zou gaan. En wederom waren daar die lieve artsen en verpleegkundigen die me voor de 2e keer hebben geholpen, want ook deze zoon was niet zonder hulp levend uit mijn buik gekomen.

Dus heel fijn voor jou dat het thuis wel goed is gegaan tot nu toe, maar hou het wel bij jezelf en ga niet voor een ander praten, want niet iedereen heeft rotervaringen met een ziekenhuis. En jouw verloskundige kan zoveel zeggen, maar ik vind dat ze dit soort uitspraken helemaal niet hoort te doen!

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Liefje  schreef op: 24-09-2012 09:22:32
Ja ik vind ook dat een ziekenhuis bevalling niet meer risicos met zich meebrengt, dat sommige vrouwen liever thuis bevallen prima maar in het ziekenhuis ben je op een goede plek.

Maar goed ik heb het ook niet zo op verloskundigen en voel me dus daar totaal niet prettig bij geef mij maar een gyn.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Melissa  schreef op: 24-09-2012 09:23:55
Petrina daar ben ik het niet mee eens. Voel jij je echt vertrouwd in een ziekenhuiskamer, vertrouwd zoals je je in je eigen slaapkamer vertrouwd voelt, vertrouwd genoeg om te doen en laten wat je wilt en goed voelt? Ik niet. Verder denk ik dat weinig ziekenhuis accoord gaan met "laat me alleen tot je een baby hoort huilen en niemand mag in de kamer tenzij ik je roep?" daar zijn ze te medisch voor ingesteld. Is prima als je dat wilt en als je je er veilig bij voelt.

Maar inderdaad, mocht het zo zijn dat ik in het ziekenhuis moet bevallen moet ik mij daar naar schikken, heftig mentaal verzet is alleen maar negatief voor de bevalling, dus dan zal ik het positieve van dingen moeten inzien en kijken tot hoeverre het ziekenhuis zich naar mijn wensen kunnen schikken.



Ik zat trouwens gisterenavond in bed nog even te denken. Ik denk dat het gewoon een verschil is van kijken naar een bevalling. Velen hier zien bevallingen als iets medisch en risicovols, net als een hartoperatie oid. Tja met een operatie zou ik ook in het ziekenhuis willen zijn met goede dokters, veel moderne technische apparaten en goede hygiëne, dan zou ik ook blij zijn met alle zorg en dat het ziekenhuis er is en zou ik ook vinden dat iemand die zegt dat ze dat liever in het bos doet niet goed snik is.


Maar ik zie bevallen meer als poepen, het is iets heel natuurlijks, je lijf is er voor gemaakt en weet zelf precies wat er gebeuren moet. En ik heb geen poepproblemen dus ik kan zo even ene keutel leggen. Doe ik dat dan liever in het ziekenhuis met een arts en een verpleegkundige die tegen mijn anus aan staan te kijken klaar met een spuit en een schaar om in te knippen? Of dan liever even snel in het bos op mijn eigen gemak?



 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Liefje  schreef op: 24-09-2012 09:32:29
Ja leuke vergelijking alleen kan een keutel niet doodgaan en een kindje wel. Ik snap je best hoor maar het gaat hier niet om hoe wij ons voelen maar om wat het veiligst is voor ons kind en het spijt me het is ten alle tijden het veiligst als er een dokter of op zijn minst een vk aanwezig is.

Dus in het bos zonder iemand erbij is gewoon kiezen voor wat jezelf het meest prettigst vind en niet wat het meest veiligst is voor je kindje.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Alice  schreef op: 24-09-2012 09:33:03
Ben het wel met Petrina eens. Denk dat ze helemaal gelijk heeft.
Denk dat jij Melissa, zo'n slechte ervaring hebt met 't ziekenhuis dat 't jou niet meer lukt, maar dat is gewoon een persoonlijke waarheid geworden, hoeft niet per definitie voor iedereen te gelden.
Ik moest bij mijn eerste in het ziekenhuis bevallen, terwijl ik dat echt helemaal niet wilde, ik wilde koste wat kost thuis bevallen. In week 37 kreeg ik te horen dat 't niet kon. Ik was echt helemaal niet blij, was dagen enorm van slag om dat dit zo niet was wat ik wilde. Heb echt gejankt.
Maar.. toch in 't ziekenhuis bevallen voor de gezondheid van mijn kindje. Had me er bij neergelegd. Alles ging fantastisch. Niemand die zich kwam moeien, ben helemaal op mijn manier bevallen. Binnen 4 uurtjes was 't gepiept en konden we naar huis. Geen enge dingen gebeurd, geen spuiten, geen geduw of getrek, geen knippen. Heb ruim een uur met mn zoontje bloot op mij kunnen genieten, borstvoeding hebben ze goed mee geholpen.
Nu bij de tweede hoop ik opnieuw thuis te kunnen bevallen, moest het niet gaan, is het ziekenhuis vlakbij. Ik zie het net als jij eigenlijk, heb alle vertrouwen in mezelf, mijn lichaam en mijn baby

Maar goed, heb dus een prima ervaring in het ziekenhuis. Het ene ziekenhuis is het andere niet. De ene vrouw is de andere niet. Je kunt niet voor iemand bepalen dat zij meer risico's loopt omdat ze in het ziekenhuis bevalt, net als dat je 't niet kunt bepalen dat dat thuis zo is.
Het is de meest individuele keuze die er is en daar heeft niemand zich mee te moeien.
Ik vind je mening heel zwart/wit.. of je brengt hem heel zwart/wit.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Ikke  schreef op: 24-09-2012 09:35:21

Ik beval ook liever thuis dan in het ziekenhuis, maar wat moet dat moet... 


Van de eerste ben ik verplicht in het zkh bevallen want hij was een maand te vroeg. De 2e was thuis, heerlijk!! De 3e weer verplicht in het zkh ivm zware bloedingen en dat vond ik erg tegenvallen. Moest plat blijven liggen aan banden, mocht op een gegeven moment ook niet eens naar het toilet (moest ik op het bed doen dus!!), mocht niet douchen, niks niet! 


Dus bij de 4e heb ik  met mijn verloskundige afspraken gemaakt, dat als ik nog een keer in het zkh zou  moeten bevallen (was tot het laatst even onzeker ivm complicaties in de zwschap) dat ze me wat meer met rust zouden laten. 


Ik kon zowel bij bevalling 1 en 3 niet eens even lekker douchen, als ik naar het toilet ging (bij de 1e) stonden ze op de deur te kloppen of alles wel goed ging... En dan dat vastliggen aan die banden terwijl ik juist tot op het laatst lekker wil rondlopen vond ik zwaar irritant.


Ik ben ook gewoon het liefste alleen als ik moet bevallen, niemand hoeft mijn handje vast te houden ..


Maar mijn vk zei dus dat je best afspraken kan maken en dat vooral je man op zulke momenten even het woord moet doen in het zkh zo van laat mijn vrouw maar, ze kan he prima zelf ..


Maar gelukkig mijn 4e kindje kwam thuis ter wereld!


Ik snap dus wel Melissa wat je bedoelt maar toch ben ik zelf wel zo nuchter dat als het niet anders kan het wel belangrijk is dat je dan in het zkh bevalt.


Qua ingrepen lijkt me ook wel dat ze niet onnoodzakelijk vanalles gaan zitten doen.

En ik vond wel dat je ook na de bevalling in het zkh gewoon lekker de tijd kreeg om samen kennis te maken met je baby. Ze gingen gewoon een poosje weg en lieten ons alleen met de baby op de verloskamer om rustig iedereen te bellen en even bij te komen.


En er komt sowieso in een zkh niet altijd een gynaecoloog standaard bij de bevalling, je eigen vk kan gewoon mee. 


 

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Suus  schreef op: 24-09-2012 09:37:12
Ik begrijp je laatste vergelijking wel alleen vind ik hem te rooskleurig. Als er iets mis blijkt met je keutel is er weinig aan de hand, bij een bevalling heb je wel te maken met een leven. Wij leven gelukkig in een maatschappij waarin we de mogelijkheid hebben heel veel problemen bij een bevalling op te vangen, daar hebben mensen heel lang voor gestudeerd.

Ik denk dat je het jezelf ook heel moeilijk kan maken. Ik wil ook weleens dingen die niet of moeilijk haalbaar zijn. Ik ga daar dan wel voor maar calculeer ook in dat het heel anders kan lopen en door dat te accepteren en daar bewust van te zijn scheelt het al de helft.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Liefje  schreef op: 24-09-2012 09:38:25

Quote melissa:
[...]dat mag jij vinden, maar heb het al eerder uitgelegd in een ander topic, in het ziekenhuis gaat mijn baarmoeder op slot, krijg ik geen/weinig endorfine waardoor de pijn heftiger is en uiteindelijk ga ik door alles hyperventileren. Daar kom ik niet weg zonder medische ingrepen. (en dat komt door vreemde machines die piepen, uniformen die in en uit lopen, steeds toucheren, geloof dat ik bij dominiek wel 6 keer getoucheerd ben in 10 tijd, moest plat op bed liggen, nou dat kan ik dus echt niet. En uiteindelijk met ruggeprik moeten bevallen) Een thuis bevalling bij mij, ik heb wat buikpijn, keer in mezelf en ga ik bevalmodus en dan komt er een perswee en kind floept eruit zonder te persen ... Welke zou jij kiezen?



Ik lees vooral heel veel Ik Ik Ik....ik zou ten alle tijden kiezen voor een arst/vk erbij omdat veiliger is voor mij kindje (heb het hier nu over je opmerking liever alleen in het bos dan in het ziekenhuis he)
En dus niet voor wat ik het fijnste vind
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Caithy  schreef op: 24-09-2012 09:46:31
Ik kan me goed verplaatsen in Petrina! Hier heb ik 2x ziekenhuisbevalling gehad, waarvan de eerste medisch omdat het te lang duurde (bleef thuis hangen op 2 cm (14 uur) en ze had ook nog eens in het vruchtwater gepoept) en bij nummer 2 wilde ik weer in het zks maar door de rit stagneerde mijn weeen en bleef ik 3 uur op 6 cm hangen! En dat terwijl mijn bevalling maar 8 uur duurde (nummer 2 dan , de eerste ruim 28 uur).
Mocht ik nog een keertje bevallen, dan wil ik thuis bevallen, niet omdat het uitmaakt waar ik beval (zolang hubbie erbij is!!) maar meer omdat ik echt het gevoel had dat die rit alles in de war gooide!
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Sapperdeflap  schreef op: 24-09-2012 09:47:53
Melissa, ik kan me vaak totaal niet vinden in je denkbeelden, maar vind het wel super dat je zo goed nadenkt en je niets aan laat praten door anderen. Ook al ben ik het vaak niet met je eens, ik lees je wel graag en je zet me regelmatig tot zelf nadenken.

Ik begrijp dat je het liefst helemaal zelf de bevalling doet en dat je vertrouwt op je eigen lijf en instinct. Toch denk ik dat je vergelijking met poepen (serieus, hoe kom je er op!   niet helemaal opgaat; bij poepen heb je doorgaans niet te maken met eventuele complicaties en hoe natuurlijk bevallen ook moge zijn, het is niet bepaald een "ding" dat geen complicaties met zich meebrengt.

Met poepen () loop je doorgaans geen kans op hoge bloeddruk, rupturen, sterrekijkertjes, schoudertjes die vastzitten, navelstrengen om nekjes, placenta's die (gedeeltelijk) niet loslaten en dergelijke. Daarnaast: als je hebt gepoept, dan veeg je je billen schoon en ben je klaar. Als de baby geboren is, dan kunnen er na de geboorte ook nog complicaties onstaan.

Verder ben ik het niet met je eens als je zegt dat ze in een ziekenhuis eerder ingrijpen. Al mijn kinderen zijn in het ziekenhuis (allemaal met medische indicatie) en ze hebben niet ingegrepen als het niet nodig was. Nummer 1 en 2 kwamen met de keizersnee (tweeling), nummer drie werd uit zichzelf geboren, maar bleef met zijn pootje haken en ik had een pracht van een totaal ruptuur als gevolg en nummer vier werd ingeleid, maar daar was verder niets mee aan de hand.

Bij nummer vier heb ik de verloskundige tot moes geknepen, maar verder heb ik alles zelf gedaan. Ik had persdrang en perste, zonder dat ik "opdracht" kreeg dat het mocht. Ik heb echt het gevoel dat mijn man en ik beide natuurlijke geboortes samen hebben gedaan, zonder tussenkomst van verloskundigen/gynaecologen. Daar komt nog bij dat ik zo in mijn eigen wereld zat, dat ik niet eens merkte dat ze er waren. Hell, er had een fanfare naast mijn bed kunnen staan en ik had het niet doorgehad!

Ik hoop voor je dat de bevalling gaat zoals je wil. Echt! (ook al vind ik een ziekenhuis doorgaans veiliger dan thuis, maar dat is mijn persoonlijke mening.)
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Liefje  schreef op: 24-09-2012 09:48:05
Laat ik mij nog even verduidelijken: het zal mij interreseren wat ze in het ziekenhuis doen en hoe ze het doen zolang ik aan het eind een levende en gezonde baby in mijn armen heb zal ik blij zijn.

Hoe ik er dan aan toe ben zal me niet uitmaken.
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Chantalmvsamen  schreef op: 24-09-2012 09:50:00
Hoe jij denkt, voelt etc weegt niet op tegen de veiligheid van je kind. Jij zou zelfs liever in het bos bevallen als in het ziekenhuis, daarmee stel je jekindje aan onnodig veel risico,s bloot. 
Wat gaat voor,jouwgevoelens of de veiliheid van je kind. En dan heb ik het niet over thuis of in het ziekenhuis bevallen. Tijdens de bevalling hoor je gewoon goed in de gaten te worden gehouden, thuis of in het ziekenhuis.

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Marimammavanalec  schreef op: 24-09-2012 10:01:39

Ik ben in het ziekenhuis bevallen omdat thuisbevallen hier niet mogelijk is.


Maar ik vond het echt geen probleem, ik zou het ook doen als thuisbevallen hier wel mogelijk is.


Ik had superleuke verloskundigen, ik kon in bad, mijn eigen muziek mee, werd gemasseerd...nee was super. Wat ik wel een domper en heel jammer vond dat het uiteindelijk een keizersnee werd en mijn man de OK niet mee opmocht, dus ik in feite helemaal alleen was

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Ivy  schreef op: 24-09-2012 10:02:34
Als een bevalling goed verloopt, is een thuisbevalling veiliger dan in het ziekenhuis.  Minder risico op complicaties en een gezondere omgeving voor de baby.

Maar, als er wel een complicatie optreedt, is het ziekenhuis veiliger.

Ongeacht hoe je je voelt, je weet niet hoe een bevalling gaat verlopen.  Ik heb ook een geweldig bekken om te bevallen bijvoorbeeld, maar kon de 5e keer met gillende sirenes naar het ziekenhuis afgevoerd worden wegens een fluxus.

Je kunt een bevalling niet voorspellen.  Aan de andere kant is het zo dat als er iets mis gaat, je meestal snel genoeg in een ziekenhuis geraakt.

Ik denk dat voor beide wat te zeggen valt. Wel denk ik dat het belangrijk is dat er een kundig iemand bij is, arts of VK .

Heb hier van alles meegemaakt (4x thuis waarvan 1x na afloop naar het ziekenhuis, 1x naar het ziekenhuis terwijl het niet nodig was en 1x gepland) en mag nu ook niet meer thuis bevallen.  Jammer, maar voor mij kan het niet anders.  Ik heb een grote kans gewoon dood te gaan als ik thuis zou bevallen.  Keuze is dan snel gemaakt

Het zou erg jammer zijn als de mogelijkheid om thuis te bevallen zou verdwijnen.  Het blijft hoe dan ook erg mooi. 
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Saskia1980  schreef op: 24-09-2012 10:03:29
Ik ben in het zkh bevallen vanwege zware bekkeninstabilieit maar ik heb dat geen een moment als iets medisch ervaren, de verloskundige heeft ons bijgestaan en de gyn kwam er alleen even bij om te toucheren voor de prik om te kunnen slapen en verder niks.. Dus het is iets ergs persoonlijk.. Ik kon niet lopen, niet liggen en daarom was mijn keuze makkelijk mocht er iets gebeuren toen woonde wij nog op 3 hoog. Maar mocht ik ooit weer moeten bevallen dan wordt het weer zkh maar dat komt omdat ik niet meer natuurlijk mag bevallen vanwege een bekkenfixatie. 

Iedereen moet doen waar zij zich goed bij voelt! 
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Lauw  schreef op: 24-09-2012 10:04:36

Quote chantalmvsamen:
Hoe jij denkt, voelt etc weegt niet op tegen de veiligheid van je kind. Jij zou zelfs liever in het bos bevallen als in het ziekenhuis, daarmee stel je jekindje aan onnodig veel risico,s bloot. 
Wat gaat voor,jouwgevoelens of de veiliheid van je kind. En dan heb ik het niet over thuis of in het ziekenhuis bevallen. Tijdens de bevalling hoor je gewoon goed in de gaten te worden gehouden, thuis of in het ziekenhuis.


HeleMaal mee eens.

 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Queen@home  schreef op: 24-09-2012 10:06:26
Ik kreeg mijn 4 kinderen er zelf niet uit,wanneer ik thuis was gebleven had ik 4 doodgeboren kinderen gehad, dat vertelde de vk mij zelf. Dus voor degenen bij wie bevallen niet vanzelf gaat is het onveilig om thuis te blijven. En aangezien je dat niet van tevoren weet kun je maar beter in het zkh zijn. Vroeger stierven moeders en babys veel vaker juist doordat ze thuis bleven, toen dat nog nornaal was
 
Quote
RE: Thuisbevalling in gevaar
Gigi  schreef op: 24-09-2012 10:12:50
Ik ben helemaal voor eigen keuze voor een bevalling, thuis of in het ziekenhuis.
Ik wilde zelf graag thuis bevallen, ik was er van overtuigd dat het mij ook zou lukken net als die miljoenen andere vrouwen. Ik was relax en had me goed ingelezen en was er klaar voor.
Desondanks is het thuis niet gelukt, uiteindelijk is ze in het ziekenhuis met de vacuumpomp geboren.
Zooo anders als ik me had voorgesteld....
Maar geen onnodigge ingrepen, tijdsdruk enz.
Jij zegt je mening te baseren op ervaringen van anderen maar dan kijk je wel heel selctief, hier lees je ook veel ervaringen van ziekenhisibevallingen waarvan moeder of kind er anders niet meer was geweest. Neem je die ook mee in je overtuiging?
Een bevalling hoeft niet perse mooi te zijn, het doel is een gezond kind en een gezonde moeder.
Dat kan ook als ze in het ziekenhuis worden geboren.
Maar nogmaals, zonder complicaties, ben ik helemaal voor een thuisbevalling!!
Ik hoop dat het allemaal loopt zoals jij graag wil!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Thuisbevalling in gevaar
Naam
Bericht