Menu
 

Topic:

bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?

Pino  schreef op: 11-09-2012 13:51:50
Ik heb een dochter van 7 en de laatste tijd merk ik dat ze steeds meer moeite heeft zichzelf te vermaken. Haar broertjes van 5 en 3 doen niets liever dan hele middagen met autootjes spelen of in de zandbak zitten en ik merk dat ze steeds minder aansluiting bij hen kan vinden.

Ze zit nu in groep 4 en doet het erg goed op school. Leesniveau eind groep 4 en ook rekenen gaat super. Ze leert ook heel graag, in de zomervakantie pakte ze nog regelmatig een rekenboekje erbij en we zijn 3 keer in 6 weken een stapel nieuwe boeken bij de bieb gaan halen!

Wat ze thuis graag doet is dus dingetjes van school en daarnaast knustelen (maar ook dat neemt de laatste tijd af) en buiten spelen, maar dan is eigenlijk het enige wat ze doet rondjes om het huis fietsen!  Voor haar verjaardag had ze veel geld gekregen en ze mocht iets ervoor kopen. Dat werd de paardenmanege van Playmobil en als ze er 2 keer mee gespeeld heeft is het veel....
Sowieso is ze nooit een echte 'speler' geweest; barbies keek ze niet naar om en haar pop kleedde ze hooguit twee keer per jaar om en werd verder alleen meegenomen op de fiets!

Nu ben ik dus een beetje op zoek naar wat ik haar zou kunnen aanbieden...
Het liefst zit ze nu namelijk de hele middag tv te kijken of achter de pc (ook daarop kijkt ze filmpjes, ze doet nauwelijks spelletjes erop). En dat vind ik natuurlijk niet goed!!!

Mijn man opperde om naar de juf te gaan en te vragen voor wat extra werkjes om thuis te doen, maar ja.. ik weet niet of ik dat nou zo'n goed idee vind... Vind juist dat ze thuis ook even haar hoofdje moet kunnen leegmaken!?

Wie heeft tips?
Liefst beetje low budget want duurdere dingen kunnen pas weer over paar maandjes met sinterklaas!  Ga nu niks duurs aanschaffen.
 
Quote
Navigatie
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Ilja Mv 3  schreef op: 11-09-2012 14:01:56

Ik lees even mee, hier een zoontje van 7 dat zichzelf nooit heeft kunnen vermaken, helaas geen tips voor je.


Buitenspelen en voetballen met vriendjes doet hij graag maar zelf thuisspelen lukt hem niet. De andere zie ik vol fantasie met playmobil spelen maar hij heeft dat nooit gedaan.

 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Melissa  schreef op: 11-09-2012 14:07:56
Mijn zoontje van 6,5 is ook geen speler. Zijn favoriete bezigheden op volgorde van interesse

1) tekenen
2) knutselen
3) liedjes luisteren (hij heeft nu de cd'tjes van dikkertje dap en nog zo een van de action)
4) met zijn broertje spelen met de trein
5) tv kijken

En zelf voeg ik daar tussendoor taken aan toe, hij moet nu sowieso zijn eigen rommel opruimen en hij moet mij helpen met sommige dingen, bijvoorbeeld de container halen, de vaat afdrogen, tafel dekken. Hij vind het niet altijd leuk maar ik vind dat dat er ook bij hoort.

Vervelen doet hij zelden, en als hij het doet is niets wat ik aandraag nog leuk, soms moeten ze zich gewoon even vervelen (vervelen mag , vervelend doen liever niet zeg ik dan hahah)
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Debbel79  schreef op: 11-09-2012 14:10:30
wauw... dit zou het verhaal van onze oudste dochter kunnen zijn.. (ook (bijna) 7, en in groep 4)

hier precies hetzelfde verhaal!

ze word over 3 weken 7, en alleen al een verjaardagskado uitzoeken is een crime.
we hadden eerst het idee of haar een microscoop te geven, maar daar moeten we dan elke keer ij helpen. en ik wil juist iets wat ze zelf kan doen.

ik zit nu echt te denken om haar de Kiddisecret te geven. van V-tech. dat is een electronisch dagboek dat alleen open gaat met een wachtwoord die ze zelf in moet spreken. ze kan er spelltjes opdoen, de dagelijkse dingen in opschrijven. er zitten reken en lees spelletjes op. en een electronisch huisdier dat ze moet verzorgen.

ik dnk dat ze dat echt super leuk vind... weelicht iets voor jullei dochter?
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
3muppets  schreef op: 11-09-2012 14:27:57
Ik lees ook even mee, herken mijn 7 jarige zoon hier heel erg in. Tot een jaar of 4 kon hij zich prima vermaken en toen was het over. Houdt wel erg van voetballen met vriendjes of iets anders spelen met ze. Maar zodra hij alleen is zit hij het liefst achter de tv of achter de computer.

Heb helaas  geen tips voor je dus!
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Wanouk  schreef op: 11-09-2012 14:48:32
Mijn dochter kan zichzelf ook niet goed vermaken, zit ook veel achter de computer of voor de tv. Wij hebben nu gezegd dat ze achter de computer filmpjes mag kijken, maar alleen van schooltv, of ze mag leerzame spelletjes doen. Tv kijken mag maar een gedeelte van de dag, en op haar kamer heb ik de stekker eruit gehaald, daar mag ze geen tv meer kijken.

Ze heeft idd vorig jaar een electronisch dagboek gekregen, en daar speelt ze ook wel redelijk vaak mee, al was het alleen al om steeds het wachtwoord te veranderen 

 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Jolanda1974  schreef op: 11-09-2012 17:52:51

Quote debbel79:
 ik zit nu echt te denken om haar de Kiddisecret te geven. van V-tech. dat is een electronisch dagboek dat alleen open gaat met een wachtwoord die ze zelf in moet spreken. ze kan er spelltjes opdoen, de dagelijkse dingen in opschrijven. er zitten reken en lees spelletjes op. en een electronisch huisdier dat ze moet verzorgen.

ik dnk dat ze dat echt super leuk vind... weelicht iets voor jullei dochter?



Onze oudste van bijna 7 kan zich gelukkig wel prima zelf vermaken maar ik vind dit toch wel een heel leuk cadeau voor d'r. Dank je voor de tip!
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Pino  schreef op: 11-09-2012 19:47:21
Bedankt voor jullie reacties!

Ilja, die fantasie met bijvoorbeeld Playmobil had/heeft ze wel heel af en toe maar eigenlijk alleen in samenspel met vriendinnetjes of haar broertjes en ook dat wordt steeds minder!

Melissa, ja misschien moet ik haar ook meer taakjes in en om huis gaan geven... De juf zei ook al: laat haar je boodschappen briefje schrijven! Toen zei ik maar niet dat ik die op maandagmorgen heeel snel nog even via de Appie App maak haha!!
En wat je zegt: als ze zich echt vervelen is niks goed inderdaad!! Gelukkig komt dat ook niet heel vaak voor. Maar het is wel bijna elke dag: "ik weet niet wat ik moet doen..." of gewoon simpel: beetje lopen lummelen, chaggerijnig doen, broertjes in de weg zitten, vragen of ze op de pc mag (nee), vragen of ze tv mag kijken (nee), vragen of ze mn iPhone mag (nee) totdat ik iets voor haar bedenk en dan gaat het vaak weer even goed.

Debbel dat klinkt inderdaad leuk, zo'n dagboek!! Dank voor de tip! Wellicht iets voor de december maand!

3muppets; ja ook mijn dochter speelt beter in gezelschap! En zodra ze dan alleen is slaat ze als blad aan een boom om!

Wanouk, mijn dochter mag ook alleen achter de pc als ik aan het koken ben en ze heeft dan haar eigen browser (MyBee) waarmee ze vanalles kan opzoeken. Meestal kijkt ze filmpjes of muziekclipjes. TV kijken heb ik (nog) geen duidelijke regels voor maar wij hebben digitenne (weinig kanalen) dus er is lang niet altijd iets leuk voor haar op tv!

Ik heb vanmiddag haar juf even aangesproken of zij eventueel wilde meedenken. Ze heeft echt een superlieve juf die echt alle kinderen goed in de gaten houdt que leren enzo. Zij stelde voor om volgende week even op een speelse manier met m'n dochter te gaan zitten en haar te vragen wat ze allemaal leuk vindt om te doen! Wellicht dat daar nog iets uitkomt wat ze tegen mij niet specifiek zegt. Ben benieuwd.

 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
3muppets  schreef op: 11-09-2012 20:51:16
Goh, één en al herkenning weer in wat je hierboven weer beschrijft! Vooral dat: " ik weet niet wat ik moet doen", het lummelen en het uit verveling gaan plagen van zus of broertje!

Bedenk me nu dat iemand mij laatst de tip gaf om in een doos oid allerlei opdrachtkaarten te stoppen. Als kind zich verveelt, trekt het een kaartje en gaat dan doen wat daar op staat. Eventueel samen kaartjes maken met activiteiten erop die het kind leuk vindt. Ik weet niet of het werkt, heb het nog niet uitgeprobeerd! Schoot me net eigenlijk pas weer te binnen. 

Hopelijk heeft de juf nog leuke, bruikbare ideeën voor je!

Wat lief trouwens, dat je zo uitgebreid op iedereen reageert!
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Jen9  schreef op: 11-09-2012 20:55:38
Hier vissen ze veel, jongens en meiden...
boodschpje halen (als dat kan)
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Stefke  schreef op: 11-09-2012 21:00:23
Mijn dochteren 7  heeft ook wel hangmomenten, maar kan zichzelf oweledel vermaken. Wat zij momenteel leuk vindt is touwtje springen, detrampoline, spelen met haar petshop-spulletjes, haar kast opnieuw 'inrichten' (expedit ikeakast). Verder houdt ze van muziek. Haar radiootje gaat hard aan met de kids-top-20-cd er in en dan lekker dansen. Misschien kan je dochter hier wat mee?

Of anders eens informeren bij ouders van vriendinnetjes waar die mee spelen? 
Of een clubje / sport extra?
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Jen9  schreef op: 11-09-2012 21:05:58
hangmomenten zijn trouwens best belangrijk.. kinderen moeten zich vervelen zo nu en dan.. oplossingen moeten ze nml. ook zelf gaan bedenken.. maar een beetje hulp kan soms geen kwaad haha!
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Nathalie Mv Cad  schreef op: 11-09-2012 21:24:18
Mijn dochter van net 8 speelt:
-liefst filmpje op de pc of tv
- buiten: fietsen, skeeleren, waveboarden, trampoline, touwtje springen, voetbal verstoppertje, gewoon voetbal. We wonen aan een pleintje en er wordt door heel de buurt veel buiten gespeelt.
- knutselen
-tekenen
- werkboeken (ze krijgt van school haar werkboeken mee en daar is vaak niet alles in ingevuld, dit doet ze graag thuis en ik heb voor haar een aantal "school"werkboeken gekocht.
- zingen/dansen. ze heeft voor haar verjaardag een karaokeset gekregen voor op haar kamer samen met onze oude tv (heel oud) en oude dvdspeler.

Verder heeft ze een heleboel oude barbies van mij, daarmee spelen haar vriendinnen graag. ze heeft petshop waar ze niks mee doet, ze heeft een zooi boeken die nooit gelezen worden want lezen is stom (ze heeft dyslectie dus lezen is ook niet leuk). 

Wat ze ook heel leuk vind is het programma woordenhaai voor de pc, maar dat is heel prijzig en speciaal voor dyslectie kinderen. 

En er worden hier heel veel spelletjes gespeelt, maar ja haar broer is 13 maanden jonger dus dan kan je makkelijk met 2en spelen als mama of papa niet mee wil doen.

oja en met stip op 1: broertje en zusje irriteren en ruzie mee maken.. 

 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Marielle77  schreef op: 11-09-2012 21:33:43

Nee hier herken ik onze dochter van 7 jaar niet in, eerder onze zoon van 9, die zich minder goed kan vermaken dan zijn zusje.


Nu het mooi weer is speelt ze hele middagen buiten met vriendjes/vriendinnetjes en vaak gaat ze na het eten tot half 8 ook weer naar buiten. Ze mag ook zelf naar de speeltuin hier in de buurt. Verder kan ze met een van haar vriendinnetjes uren met de poppen spelen (ik dacht dat ze daar nu wel te oud voor waren, maar ze vinden het nog geweldig). Verder houdt ze van knutselen, strijkkralen, met de lego spelen en tekenen.
Ook is ze gek op spelletjes. Ze zit ook weleens achter de computer of de tv hoor. Natuurlijk zegt ze weleens dat ze zich verveelt, maar over het algemeen kan ze zich erg goed vermaken.

Speelt je dochter weleens met vriendinnetjes/vriendjes of is ze vaak alleen thuis? Of anders inderdaad een (sport)club zoals hierboven genoemd.
Succes!

 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Mafkees  schreef op: 11-09-2012 22:23:55
hier een zoon va 6,5 en totaal onherkenbaar voor mij.
spelen kan eindeloos, zowel binnen als buiten, alleen, met broertje of met vriendjes

er komen veel vriendjes over de vloer, hij speet ook geregeld bij anderen, zit op sport, zwemles, we knutselen, maken muziek, helpt mee koken, boodschappen.

de dagen zijn hier goed gevuld. speelt je dochter buiten? heeft ze vriendinnen?
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Bepje  schreef op: 11-09-2012 23:23:45
Meestal vermaken ze zich goed en vooral sinds we een trampoline hebben. Tussentijds zijn er soms periodes dat er eentje zich verveeld, dat gaat met fases heb ik de indruk. Ik laat dat vervelen en hangen gewoon zo, uiteindelijk komt daar wel weer iets uit voort vroeg of laat.
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Pino  schreef op: 12-09-2012 12:21:56

Quote 3muppets:


Bedenk me nu dat iemand mij laatst de tip gaf om in een doos oid allerlei opdrachtkaarten te stoppen. Als kind zich verveelt, trekt het een kaartje en gaat dan doen wat daar op staat. Eventueel samen kaartjes maken met activiteiten erop die het kind leuk vindt. Ik weet niet of het werkt, heb het nog niet uitgeprobeerd! Schoot me net eigenlijk pas weer te binnen.!



Wat een supergoeie tip!! Ik heb het aan mn meissie voorgelegd en ze vond het zelf ook een erg goed idee!! Ze houdt wel van 'taakjes' dus dit ziet ze ook een beetje zo denk ik!
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Pino  schreef op: 12-09-2012 12:33:09
Jen9: vissen en boodschapje doen is voor ons geen optie want we wonen buitenaf en zonder water (alleen slootjes maar ik vind ze nog te jong om daarheen te gaan). Wel leuk idee hoor; vissen! Misschien als ze wat ouder zijn!
En inderdaad; af en toe hangen is prima hoor!! Dat vind ik ook niet erg en soms laat ik haar ook echt wel even als ik merk dat ze gewoon even wil niksen. Maar ze moet niet gaan lopen lummelen en haar broertjes lastig vallen!

Stefke: muziek is mijn dochter ook dol op ja!! Misschien wordt het eens tijd voor een nieuwe kids top20 cd haha!  En ze zit sinds drie weken op een extra clubje: dansles (naast turnen). Allebei een uurtje in de week dus dat scheelt al. Het 'vervelen' is ook voornamelijk in het weekend en op lange middagen wanneer ze geen vriendinnetje mee heeft. Ze kan dan ook niet op haar kamer omdat haar kleine broertje nog slaapt.

Nathalie: die karaoke set ga ik onthouden!! Leuk idee!
Barbies heeft ze nooit wat mee gedaan... ze heeft een doos van zichzelf en nog eentje van mij maar ik heb onlangs alles op zolder gezet! Misschien komt het nog een keer terug.

Marielle: wij wonen dus buitenaf dus ze moet zich in onze eigen tuin vermaken. We wonen er nog niet zo lang dus hebben nog geen speeltoestellen (trampo wil ik sowieso niet) maar er komt wel een schommel en duikelrek enzo maar verder is ze toch aangewezen op eigen creativiteit en dat valt niet altijd mee!  Ze speelt wel veel met vriendinnetjes hoor!! En inmiddels dus op twee clubjes dus hoop dat dat ook beetje gaat helpen!

Mafkees: ja ze speelt veel buiten en heeft ook veel vriendinnen! Het zijn de 'lege' momenten dat ze loopt te lummelen, wanneer haar broertjes heerlijk even met de auto's of de trein spelen of in de zandbak zitten.

Bepje; ja ik heb zelf ook wel idee dat het een fase is... dat ze ook ineens op een ander niveau zit dan haar broertje van 5 (die dus nu meer naar broertjes van 3 trekt) en dat dat ook wel meespeelt.

Vandaag hadden ze trouwens studiedag en ze zijn al heel de dag met zn tweetjes aan het spelen!!! Echt heerlijk!!  Dus wie weet stel ik me gewoon aan en valt het allemaal wel mee...

 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Ilja Mv 3  schreef op: 12-09-2012 12:36:19
Ik lees hier goede / leuke tips, ga ook eens kijken wat ik in de praktijk kan brengen !
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Jen9  schreef op: 12-09-2012 12:50:32
Broertjes alstig vallen hoort er ook bij hoor! Wij wonen aan een sloot, dus dat is gemakkelijker..

Hioer zijn ze nu veel spinnen aan t vangen en aan t bekijken.. een eigen moestuintje is dt wat?
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Pino  schreef op: 12-09-2012 13:05:34

Quote jen9:
Broertjes alstig vallen hoort er ook bij hoor!



Hahaha ja dat weet ik! Alleen mama (en broertjes) worden er niet echt blij van!

Moestuintje zou leuk zijn maar denk dat ze er als het nieuwe vanaf is niet meer naar omkijkt... Zo is het met veel dingen namelijk! Een konijntje komt er trouwens wel binnenkort maar manlief moet het hok nog even timmeren!
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Ivy  schreef op: 12-09-2012 13:12:24
Mijn dochter heeft altijd het tegenovergestelde.  Die kan zich altijd wel vermaken.  Enige nadeel: ze maakt best veel rommel...

Favoriete bezigheden op die leeftijd:

Spelen met haar barbies
Dansen/muziek luisteren
knutselen, vooral sieraden maken
koken/bakken (toen nog onder begeleiding)
Slakken zoeken
Bloemen/blaadjes zoeken
Lesgeven aan de jongere kinderen (niet altijd tot hun genoegen...)

Ik las laatst over Busy Boxes.  Google maar eens.  Dat is eigenlijk voor kleinere kinderen, maar zou met opdrachtkaartjes ook voor kinderen van 7 gemaakt kunnen worden.
 
Quote
RE: bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
3muppets  schreef op: 12-09-2012 20:27:01

Quote Pino:
[...]

Wat een supergoeie tip!! Ik heb het aan mn meissie voorgelegd en ze vond het zelf ook een erg goed idee!! Ze houdt wel van 'taakjes' dus dit ziet ze ook een beetje zo denk ik!



Ben benieuwd of het gaat werken! Misschien moet ik het zelf ook maar eens gaan uitproberen.....
Succes ermee!
 
Quote
Navigatie


Reageren op bezigheden 7-jarige; wie heeft tips?
Naam
Bericht