Menu
 

Topic:

kipfilet

Corine86  schreef op: 29-08-2012 08:55:33
Ik haal net kipfilet uit de vriezer (ingevroren op 29-6) en er zitten allemaal witte vlekjes op........
Wat is dit? Kan ik het gewoon eten?
 
Quote
Navigatie
RE: kipfilet
Angelique  schreef op: 29-08-2012 08:58:38
witte vlekjes is waarschijnlijk shit waarom kom ik nou niet op de naam
is dat ijs in vlees geslagen is en ik gooi dat vlees meestal weg zeker met kip ben ik altijd voorzichtig
 
Quote
RE: kipfilet
Son  schreef op: 29-08-2012 08:59:34
weggooien die handel....ligt al 2 maanden in de vriezer en het ziet er niet gezond uit....Van kip kan je echt heeeeuuul ziek worden
 
Quote
RE: kipfilet
Corine86  schreef op: 29-08-2012 09:01:12
kip zou je 9 maanden ingevroren kunnen bewaren volgens het voedingscentrum, dus dan is 2 mnd nog niet zo lang

 
Quote
RE: kipfilet
Angelique  schreef op: 29-08-2012 09:03:41
jaa ik weet het weer
vriesbrand dat woord kon ik ff nietvinden
maar gewoon wegggeoien hoor
hier ligt vlees nouwlijks langer dan eenmaanddan is vriesbrand er al vaak en gaat t gewoon weg
net als dat er veel ijsvorming in de verpakking zit dat tast ook vlees aan en dan is het ook niet lekker meer
 
Quote
RE: kipfilet
Sammie  schreef op: 29-08-2012 09:12:18
Vriesbrand is helemaal geen probleem, dat kun je gewoon eten. Het komt doordat er door het invriesproces vocht uit het vlees onttrokken wordt. Het vlees wordt daardoor droger, maar het is niet bedorven. Zal hooguit qua smaak iets uitmaken.
 
Quote
RE: kipfilet
Krumelke  schreef op: 29-08-2012 09:12:48
inderdaad vriesbrand. hier gaat t dan ook gelijk weg.

zeker met kip extra allert zijn.
 
Quote
RE: kipfilet
Marjolein852  schreef op: 29-08-2012 09:14:37
Is gewoon eetbaar hoor.. Zonde om weg te gooien.

Sammie legt het goed it.
 
Quote
RE: kipfilet
Corine86  schreef op: 29-08-2012 09:17:44
okey, de meningen zijn verdeeld.............ik twijfel hahaha
Als hij ontdooid is snij ik hem wel doormidden en kijk hoe ernstig het is
 
Quote
RE: kipfilet
Corine86  schreef op: 29-08-2012 09:19:15
bofrost zegt dit:


Hoe ontstaat vriesbrand? Is vriesbrand schadelijk voor de gezondheid?



Vriesbrand, ook derdegraadsbevriezing genoemd, ontstaat door uitdroging van de oppervlaktelaag van een diepvriesproduct. Het is te herkennen aan een witte of bruinrode verkleuring van het productoppervlak.


Oorzaken kunnen zijn: een niet dichte of gebrekkige verpakking of sterk schommelende bewaartemperaturen. De uitgedroogde oppervlaktelaag neemt bij het ontdooien en klaarmaken amper water op. In plaats daarvan is ze taai of leerachtig. Vriesbrand leidt tot kwaliteits- en smaakverlies. Het kan de gezondheid echter niet schaden.


 
Quote
RE: kipfilet
Sammie  schreef op: 29-08-2012 09:24:27
En Wagner Pizza's zegt dit:

Als onverpakte levensmiddelen langdurig worden opgeslagen bij temperaturen onder de 0°C ontstaat 'vriesbrand'. Deze grijswitte plekken ontstaan als diepvriesproducten door beschadigde of onjuiste verpakking aan frisse lucht worden blootgesteld en de vloeistof uit de diepvriesproducten verdampt is. Deze plekken reageren vervolgens op zuurstof, wat de verkleuring verklaart. De levensmiddelen zijn dan weliswaar microbiologisch gezien niet bedorven, ze smaken echter in de regel taai en flauw. Om dat te voorkomen zijn diepvriespizza's extra in plasticfolie verpakt. Bijzonder gevoelig voor vriesbrand zijn gevogelte en vlees, maar ook ingrediënten bij kant-en-klaar-maaltijden, die te fijn zijn geraspt, zodat zij optisch 'beter uit moeten zien'.
 
Quote
RE: kipfilet
Corine86  schreef op: 29-08-2012 09:25:31
we wagen het gewoon, als ik morgen niet meer reageer, dan moeten jullie het niet doen 
 
Quote
RE: kipfilet
Chantie  schreef op: 29-08-2012 09:27:29
Weggooien!!!! Met kip moet je nooit een risico nemen.
 
Quote
RE: kipfilet
Angelique  schreef op: 29-08-2012 09:30:18
tja je kan voor paar euro risico nemen
buiten de smaak en de malsheid van vlees loop je toch gewoon risico zeker metk kip zal ik dat riso niet nemen vlees is toch aangetast
maar goed das ieder zijn keus
 
Quote
RE: kipfilet
Jo  schreef op: 29-08-2012 09:33:47
Het zal niet meer lekker smaken dus ik zou zeggen, weggooien!
 
Quote
RE: kipfilet
M&j  schreef op: 29-08-2012 09:36:37
Kip met vriesbrand kan je gewoon gebruiken, vriesbrand is alleen kwaliteitsverlies. Als een wat groter stuk is aangedaan kan je dat eventueel wegsnijden.
Wij eten hier wel vaker vlees met vriesbrand en wij zijn er allemaal nog.  Zonde om het weg te gooien, er wordt al zoveel onnodig weggegooid. Op mijn werk gebruiken wij vlees of vis met vriesbrand ook gewoon, als het niet teveel is.


 
Quote
RE: kipfilet
Linn03  schreef op: 29-08-2012 10:55:51
Ik zou niet eens meer een hap door mijn keel krijgen,hihi.
Succes ermee.Voor 5 euro ging ik het risico niet nemen om ziek te worden.
 
Quote
RE: kipfilet
Corine86  schreef op: 29-08-2012 11:05:55
heb helaas geen tijd om naar de super te gaan voor nieuw vlees...... of ik moet gehakt nemen ipv kip dat ligt nog wel in de vriezer........
Eet vanav tuinbonen weet nog niet met wat denk aardappelpuree
 
Quote
RE: kipfilet
Miesje  schreef op: 29-08-2012 11:08:19
dan zou ik gehaktballe maken en de kip weggooien.
 
Quote
RE: kipfilet
Jen9  schreef op: 29-08-2012 11:08:44
Kan je niet ziek van worden, het is toch niet ontdooit geweest, het is vriesbrand.. krijg je niks van.. Misschien een beetje midner smaak..jammer dan.. ga je t roerbakken, merk je t niet!
Ik denk niet dat t om die 5 euro gaat, mij niet, maar je gooit wel een beest weg wat voor jou gelscaht is.. ik houd niet van verspillen.. niet goed voor mens en milieu denk ik..
 
Quote
RE: kipfilet
Minou  schreef op: 29-08-2012 11:53:50
Ik zou het gewoon eten, je bakt het toch gaar dat het lekker wit is van binnen en zo snel bederft het niet hoor.


Lekker kruiden, bakken en jammie!
 
Quote
RE: kipfilet
Anna28  schreef op: 29-08-2012 11:57:24
Ik snij het witte plekje er altijd af, plus iets meer. 
Smaakt nog prima. 
goed doorbakken. 

Ik zet het altijd in de oven in een braadzak een uur. Dan is het lekker mals en met wat kruiden heerlijk. 
 
Quote
RE: kipfilet
Misspiggy  schreef op: 29-08-2012 21:04:28
Nouja, wat zonde! Veel dames gooien het maar weg... Als het voedingscentrum zegt dat het de gezondheid niet schaadt, mag je er toch vanuit gaan dat dit zo is. En als het doorbakken is wat je met kip natuurlijk altijd doet..... 

Ik zou het gewoon eten. En als ik op deze manier vlees moet weggooien zou ik voor altijd vers gaan en niet meer uit de vriezer eten.
 
Quote
RE: kipfilet
Linn03  schreef op: 29-08-2012 21:07:58
Hihi dat is ook de reden waarom ik nooit geen vlees in de vriezer gooi.Omdat als er zoiets opzit ik het niet meer eet.Daarom haal ik altijd vers,en gooi dus ook niks weg.
 
Quote
RE: kipfilet
Mama_anja  schreef op: 30-08-2012 17:10:41
als ik vlees koop gaat direct de vriezer in en weet dat je sowiso dat een half jaar bewaart kian blijven
 
Quote
RE: kipfilet
Eldertos  schreef op: 12-03-2016 11:13:42
Heb nog een flinke achterbout van n ree in de diepvries liggen. ...Daar zullen vast vriesplekken op zitten  ! Dat gooi je niet weg. ..Ga m langzaam ontdooien in de koelkast. ...dan moet ik m ontvliezen. ....beschermlaag eigenlijk. .. zitten er dan nog vriesplekken op snij ik ze eraf. ...nacht in de marinade. ..en t zal n heerlijke ree ragout worden  !!! Dus ook bij kipfilet weg snijden  !!!
 
Quote
RE: kipfilet
Jen9  schreef op: 12-03-2016 12:57:42
Geen probleem hoor, idd vriesbrand....

Ik haat die weggooicultuur echt, zeker met vlees...  Je gaat toch geen beest weggooien dat voor jou geslacht is? En bedorven is t niet.
 
Quote
RE: kipfilet
Jen9  schreef op: 12-03-2016 12:58:21
Hihi.. onderwerp van augustus... neem aan dat t nu al verteerd is ;-)
 
Quote
RE: kipfilet
Jen9  schreef op: 12-03-2016 12:59:31
2012 zelfs

Ik zie wel dat ik er in 3,5 jaar tijd nog precies hetzelfde over denk ;-)
 
Quote
RE: kipfilet
M&j  schreef op: 12-03-2016 20:35:05
Ja, 2012. Ik haat weggooien maar ik zou het nu zo zachtjes aan wel weg doen, zeker als het ontdooit is al die tijd 
 
Quote
Navigatie


Reageren op kipfilet
Naam
Bericht