Menu
 

Topic:

kat ineens heel bang

Anoniem  schreef op: 21-08-2012 20:37:08
onze kat hebben wij 6 jaar geleden uit het asiel gehaald en ze was behoorlijk angstig en al een paar keer geplaatst geweest, zou mensen aan vallen en kon niet bij kinderen.. moest absoluut naar buiten.

we hebben haar toch genomen en heel rustig laten wennen, stapje voor stapje begon ze zichzelf te worden. het ging goed smaen met onze hond en ze kon haar eigen weg gaan van de zolder tot beneden (alle kamers) en buiten (heel de dag in en uit door middel van kattenluik) ze was meestal binnen en soms in onze tuin daar buiten kwam ze eigenlijk niet.

het is een hartstikke lieve poes geworden waar we nooit geen tramelant mee hebben tot z'on 2 weken geleden we zagen haar bijna niet meer.. ze bleef allemaal boven.
en nu sinds 2 dagen zit ze weggekropen in ons washok achter de wasmanden en komt er vanzelf niet uit. ik moet haar er vandaan halen en bij haar blijven zodat ze wat eet maar als ik bij haar weg ga en haar alleen laat raced ze heel schuw en in een gedoken weer in het washok..

Wat het probleem is weet ik niet, onze kleine meid kruipt wel sinds 2 weken..zou dat het zijn?
maar onze meid is nu 1 jaar dan zouden er toch al eerder problemen moeten zijn geweest?
en als ik de slaapkamer deur van de babykamer niet dicht doe wil ze nu in het ledikantje of in de comode weg kruipen dat doe je toch als kat niet als je angstig bent voor een kind.

of zijn het onze nieuwe konijnen?

ik hoop dat iemand een tip heeft?
ik wil haar absoluut niet kwijt...

nu ligt onze kleine op bed en heb ik haar naar onder gehaald ze wilde eerst weer direct naar boven gaan maar heb de deur dicht gedaan en nu zit ze bang onder de tafel..

moet ik haar telkens halen of juist laten?
 
Quote
Navigatie
RE: kat ineens heel bang
Dani  schreef op: 21-08-2012 20:39:05
een kruipend kind kan voor een kat eng zijn vooral voor een kat met een verleden...
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Miesje  schreef op: 21-08-2012 20:42:45
ik denk ook dat het komt omdat je kindje nu kruipt.
denk dat ze dat heel eng vind...
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Anoniem  schreef op: 21-08-2012 20:43:47
okee en nu? hoe kan ik dit het beste aanpakken?
zo heeft onze poes toch ook geen leven.

maar wil haar absoluut niet kwijt...
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Alice  schreef op: 21-08-2012 20:45:58
Misschien ook even langs de dierenarts... kat die zich verstopt, kan ook ziek zijn..
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Lisje  schreef op: 21-08-2012 20:59:29
Zou het toch nog langer de tijd geven. 2 weken is niet veel. Wij hebben begin dit jaar een kat uit het asiel gehaald, zou met kinderen kunnen en buiten. Achteraf bleek ze op een flat gewoond te hebben en af en toe kwam er is een kind op bezoek. Ze verstopte zich eerst een tijd achter de tv. Later alleen nog als de kinderen in de kamer waren. Maar nu 8 maanden later zit ze naast mijn kids in de tuin die met speelgoed aan het spelen zijn. Ze is er helemaal aan gewend geraakt. Niet te snel opgeven hoor. Als ze niet of nauwelijks eet zou ik pas naar de dierenarts gaan.
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Anoniem  schreef op: 21-08-2012 21:23:16
we hebben onze poes al 6 jaar he, en ons kindje is 1 jaar dus ze is er mee opgegroeid..

en ons kindje komt niet boven alleen om te badderen en ta slapen waarom zou ze dan boven ook zo bang zijn..
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Miesje  schreef op: 21-08-2012 21:40:44
de baby is met de poes opgegroeit.de poes niet met de baby.
ik denk dat ze langzaam moet wennen,moet leren dat de baby haar niks doet ondanks dat ze nu rondkruipt.
heeft ze wel een eigen plekje?mandje ergens waar de baby niet komt?
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Mar80  schreef op: 21-08-2012 23:29:23
Heeft je kat geen pijn?

Onze kat kroop onder de keuken, zover als mogelijk. Bleek aangereden oid te zijn en had zijn staart en poot gebroken...
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Dani  schreef op: 22-08-2012 00:09:38
sluit me aan bij miesje , de kat ziet opeens een klein bewegent mensje rond kruipen.
je hebt kat met verleden he
en samen opgegroeit wil ik het niet noemen , ja vanuit je kindje misschien wel , maar toch niet vanuit de kat
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Liefje  schreef op: 22-08-2012 00:16:11
ja maar dan nog dan zou ze boven wel vrij rond moeten kunnen lopen lijkt me en alleen de ruimtes waar het kindje is ontwijken.

ik vind dat je een bezoekje aan de dierenarts altijd even kunt doen om medische dingen uit te sluiten..
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Jen9  schreef op: 22-08-2012 09:15:36
Onze katten zijn als de dood voor de konijnen.. Lopen de konijnen los?
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Femke  schreef op: 22-08-2012 13:33:43
Koniijen zijn veel dominanter over katten, als ze los lopen denk ik dat dat veel eerder de oorzaak is. Verder kunnen ze ook gewoon ziek zijn, wij hebben het gehad toen de kat een keer een opdonderd van stroom had gehad, hij liep tijdens een verbouwing tussen dplafonds in...
Hoop dat het snel beter gaat, maar ik werk in een dierenkliniek en weet dat katten soms een trauma oplopen en daar weer erg moelijk vanaf komen, ik ken een kat die per ongeluk een minuutje in de wasmachine had meegedraaid, het arm beest is altijd heel schuw gebleven...tja soms kom je er niet achter, maar door een kruipend kindje geloof ik nooit, hij is er in mee gegroeid en een kind gaat niet van de ene op de andere dag kruipen, eerst liggen ze ook op de grond. Het huilen van een baby maakt veel meer indruk op katten. ..
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
3prachtkinders  schreef op: 22-08-2012 15:01:15
Mijn katten zijn ook nu de kinderen gewend, en ons kleine meid ook. Enkel als ze gaat huilen, zijn ze allebei weg...Geluid is te hard. En de kleine meid, kan hun ook "aaien" (lees vacht vast pakken, zeker bij de langharige kat) ze mauwen wat, ze slaan niet, krabben niet...Ik bevrijd ze, leer dan bryannah hoe het wel moet (best moeilijk bij een kleine van 7mnden)


Zelfs mijn honden lopen weg voor de kleintjes.

Ik moet wel zeggen, we hadden voorheen ook konijnen, maar die waren de baas over de katten. Goed nu klopt mijn huisdieren ook niet, de katten zijn zelfs de baas over de honden...Normaal andersom had ik begrepen.

Het kan van je kruipende kleine zijn, het kan van de konijnen zijn, en het kan omdat de kat ziek is...EN het kan factoren van alle 3 zijn.

Geen idee. Maar laat haar doen, zo bevestig je juist dat ze bang moet zijn, voor de kruipende kleine. Zorg gewoon dat ze bij haar kattebak kan, haar voer. En wie weet komt ze tot rust.
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Sennamvyent  schreef op: 22-08-2012 15:03:35
Onze hond werd ook doodsbang toen Yenthe op de grond begon te spelen. Ze kroop niet, maar zat wel vaak zomaar op de grond te rommelen.
De hond was panisch en durfde niet in de buurt te komen. Vaak zat zepiepend in de bijkeuken.
Twee keer heeft ze naar Yenthe gegromd en één keer naar haar gehapt. Met heel veel pijn in ons hart hebben we een ander baasje voor haar gezocht, door haar angst voor Yenthe vertrouwden we haar niet meer
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Anoniem  schreef op: 22-08-2012 16:48:49
Ja dat is ook zo ons kind is met de poes opgegroeid en zij niet met ons kindje.

de konijnen lopen wel vaak los maar dan nog zou ze binnen en vooral boven haar ding moeten kunnen doen want we hebben de konijnen nu al 4 maanden en altijd al een konijn gehad.

Onze kat komt door heel het huis op de zolder heeft ze plekjes waar ze ligt, ze kan boven op alle kamers komen en ook op ons bed liggen, ze heeft ook een eigen kamer met groot krab-toestel en een kattenbak en een bureau waar haar brokjes-drinken en vlees op staan zodat ze hoog kan eten.. die deur van de kamer staat ook altijd op en ze kan beneden overal komen.

ze is schuwer geworden toen ons kindje in de loopkar ging en nu ze dus kruipt en loopt hebben we dit..

ga vanavond naar de dierenarts toe om dingen uit te sluiten. en asl het echt gedrag is moet ik met HEEL VEEL pijn i mijn hart een anders liefdevol tehuis zoeken denk al wil ik dat absoluut niet maar ik mag niet egoistisch zijn..
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
M&j  schreef op: 22-08-2012 17:13:28
Het kan dat je kat ergens heel erg van geschrokken is en daardoor haar vertrouwen heeft verloren en oude angsten terug zijn gekomen. Ze valt dan terug in zelfbeschermend gedrag. Je kan proberen als het 's avonds rustig is en je de tijd hebt haar mee naar beneden nemen, deuren dicht en haar beneden laten wennen, zonder er veel aandacht aan te besteden. Vaak bevestig je onbewust de angsten door aandacht te besteden aan je kat. Als ze uit zichzelf te voorschijn durft te komen kan je haar gewoon begroeten met rustige, kalme, ietwat lagere stem en niet overdrijven. Ze heeft wel wat tijd nodig om er weer overheen te komen.



Ik heb zelf ook altijd katten gehad met een verhaal en mijn ervaring is dat met liefde en geduld het een heel eind goed komt.
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Anoniem  schreef op: 22-08-2012 20:06:04
ben bij de da geweest en ze is kern gezond het is stress
heb nu z on ding gekocht voor in het stopcontact ( 50 ero) maar goed als het helpt!
om rustig te worden..
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Lisje  schreef op: 22-08-2012 21:13:52
Fijn dat het niet lichamelijk is. Vind het jammer dat je nu al over weg doen nadenkt, terwijl het al jaren goed gaat. Katten hebben echt meer tijd dan 2 weken de tijd nodig om aan iets nieuws te wennen. 2 weken is toch niets! Ze merkt vanzelf dat je kind geen kwaad in de zin heeft. In het asiel zal ze zonodig nog banger worden en in geen maanden worden herplaatst, net zolang tot ze zich daar weer herpakt heeft. Ook heel stressvol daar voor dit soort katten. Maar goed, hopelijk helpt de stekker en mag ze blijven.
 
Quote
RE: kat ineens heel bang
Femke  schreef op: 23-08-2012 14:13:28
Als jeje kat nu weg zou doen, dan krijgt hij weer een bak stress erbij, dit zou voor mij dus nooit een reden zijn om hem weg te doen, je schrijft dat ze soms in de tuin gaat. Gaat ze dan alleen omdat ze dan mag van jullie en anders niet of durft ze dat ook niet (meer) Ik zou de kat ook lekker naar buiten laten gaan, dat heeft bij 1 kat van ons ook erg geholpen, maar ja als die dat ook niet durft...geef hem lang de tijd en anders zou ik het gewoon accepteren hoe hij nu is...wegdoen gaat hem zker niet helpen..
 
Quote
Navigatie


Reageren op kat ineens heel bang
Naam
Bericht