Menu
 

Topic:

Zwembad, hoe goed letten jullie op?

Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 20-08-2012 13:13:22
Had eerst een topic geopend over het opletten in een speeltuin, nu ben ik eigenlijk benieuwd hoe jullie opletten in een zwembad?

Wij hebben een zwembad van 4x2 meter en 1 meter diep. Het bad is niet geheel gevuld maar zit toch zeker een 50 a 60 cm water in. Wij gaan altijd met onze kinderen (3 en 4.5jaar) mee het zwembad in. Zonder 1 van ons mogen ze er echt niet in. Het bad is vrij hoog en als je aan de kant zit heb je dus niet genoeg zicht op het bad zelf en ik ben er natuurlijk niet snel genoeg in mocht er iets gebeuren. De kinderen weten dit dus ook dus zouden ook nooit zonder ons gaan. We pakken ook altijd het trapje weg zodat ze er ook niet in kunnen als wij er niet bij zijn.

Nu hadden we gisteren vrienden op bezoek en ze hebben ook een dochter van 4,5 jaar oud. Ze trekken haar het badpak aan en ze kan het zwembad in. Oke geen probleem want wij zitten er ook in. Maar hun trekken zich vrij weinig van hun dochter aan. Als ze kopje onder gaat zeggen ze, laat haar maar even spartelen, ze komt vanzelf wel boven. Nu is dat wel zo maar waarom een kind onnodig laten spartelen? Wij trekken die van ons meteen naar boven zodra ze kopje onder gaan. Zo went ze er aan, zeggen hun. En ik denk dat ze juist op deze manier waterangst kunnen krijgen, want er is niemand die haar redt? Zelf hebben hun ook een badje staan van 2x3 meter en ook zeker 60cm erin. Zij zwemt daar altijd alleen in, de ouders zijn er niet altijd bij en bijna nooit erin. Ik moet er persoonlijk dus echt niet aan denken, stel je voor dat er iets gebeurt? Dat vergeef je jezelf toch nooit???

Hoe doen jullie dat? Gaan jullie ook altijd mee het water in? of als je een klein badje hebt, blijf je er wel ten allen tijde bij? En wanneer zou je ze wel helemaal alleen in een groter zwembad laten? Als ze alle diplomas hebben?
 
Quote
Navigatie
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Mafkees  schreef op: 20-08-2012 13:16:34
ik ga er zelf niet bij in maar let wel steeds op.
wij liggen vaak aan een plas. mijn stoel staat bijna in het water en verlies ze geen tel uit het oog

als ze vallen ben ik er zo bij maar laat ze het ook zelf proberen (als er weinig gevaar lijkt)
ze moeten er ook niet aan wennen dat mama altijd naast ze zit om ze te redden.
moeten ze zelf ook leren

dus heel onverantwoord vind ik het niet overkomen eigenlijk.
alleen laten met water weer wel
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Ivy  schreef op: 20-08-2012 13:16:48
Hier een groter zwembad (10x5x1,5m), maar hier mag nooit iemand alleen in het water. Ook onze oudste (13) niet. Je kunt altijd vallen, kramp krijgen of wat dan ook.
De kleinere kinderen mogen hier alleen in het water als de 2 oudsten er ook in zitten, maar alleen met zwemvesten en ik houd het dan zelf vanuit de tuin ook in de gaten. Zit niet zelf altijd echt in het zwembad.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Mitch  schreef op: 20-08-2012 13:18:48
Mijn dochter is 1,5 dus spreekt voor zich dat ik bij haar erbij blijf.

Mijn zoon (6,5) gaat weleens zwemmen bij mijn vriendin dat bad is 3 meter doorsnede en ook 50 a 60cm diep en daar mag hij wel alleen in.
Samen met zijn vriendinnetje , nu heeft hij wel zwemdiploma en is het meer een bandhanger dan een zwemmer.

Toen hij nog geen zwemdiploma had was ik ook als de dood bij water, nu is een diploma geen garantie maar oor een zwembad wat niet diep is voelt het wel ok.

Denk dat het er ook aan ligt hoe je kind is, is het een onbesuisde boef of een serieus kind wat gevaren goed ziet.
En spartelen... je bedoelt dat ze echt koppie onder is en in paniek spartelt??? Vind ik niet ok.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 20-08-2012 13:22:13
Ja ik bedoel dat ze dan echt kopje onder gaat en aan het spartelen is om boven te komen. Hun laten haar spartelen totdat ze boven komt. Ik vind het zo eng om te zien. Tatum gaat ook wel eens kopje onder en meestal komt ze dan meteen weer boven, als we haar zien spartelen dan pakken we haar meteen beet. Maar bij haar mochten we haar niet helpen.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Fruitsalade  schreef op: 20-08-2012 13:23:53


Wij hebben nu dit zwembad. Hier mogen ze alleen in, maar nooooooooit zonder toezicht. Ik moet er echt naast zitten.










Als wij verhuisd zijn, willen wij heel graag zo'n zwembad. Hier mogen ze van ze langzalzeleven niet alleen in. Als ze met ons(een volwassene) er in gaan, alleen met bandjes!!! En zo min mogelijk opblaasbaaar speelmateriaal.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Karinmv3  schreef op: 20-08-2012 13:24:23
In het grote bad gingen we altijd mee, nu zijn ze 5 en bijna 4 en vrij lang, dus ze mogen ook zonder ons, maar alleen als we erbij zitten.
Als ze echt onder water raken dan trekken we ze er meteen uit, gaan ze gewoon al spelend even onder water, dan natuurlijk niet.

In het kleine bad mogen ze zelf, ook als ik even in de woonkamer of keuken ben, kan ze dan nog wel zien, maar zit er niet direct naast.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Mitch  schreef op: 20-08-2012 13:24:31
Dat vind ik echt stom sorry.
Mijn zoon is ook wel van de helppp en ik verdrinkkkk... maar dat is zo overduidelijk gespeelt dat het bijna irritant word
Wanneer hij echt even niet boven weet te komen dat weet ik zeker dat hij dichtklapt en dat bad niet meer in durft.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Jo  schreef op: 20-08-2012 13:25:42
Wij hebben een badje van 2,60 bij 1,40 en doe er maximaal 20 cm water in.
Onze dochter van 6,5 gaat er alleen in maar ik blijf in de buurt, niet bang dat ze verdrinkt maar ze kan wel uitglijden of vallen.
Bij een vriendin hebben ze een groot zwembad met 60 cm diep water en daar is altijd iemand buiten bij, ze hebben wel hun zwemdiploma.

Bij zwembadjes moet je niks aan het toeval overlaten vind ik.
En een kindje laten spartelen vind ik echt stom.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 20-08-2012 13:27:24
In het bovenste badje zouden ze van mij ook alleen in mogen maar wel zoveel mogelijk onder toezicht. Even snel naar de wc zou ik wel doen. Ze maken beiden zoveel herrie dat ik dat wel tot de wc hoor, maar daarna snel weer terug hoor.

Het onderste bad hebben wij ook gehad en daar gingen wij ook mee in. Ze mochten wel met opblaasbaar speelmateriaal spelen en zelf hebben ze vaak een swimtrainer om, handige dingen. Maar ik zit er altijd bij en als ik naar de wc moet, dat is dan jammer, maar dan moeten ze er echt even uit.

Bij onze vrienden hebben ze dus onderstaand badje en het meisje van 4,5 jaar zit er helemaal alleen in en ook vaak genoeg zonder toezicht. Onverantwoord vind ik dat persoonlijk. Dat weten ze ook dat ik daar zo over denk.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Ivy  schreef op: 20-08-2012 13:27:35
Ach, wat zielig... Ik zou mijn kinderen niet koppie onder laten spartelen in het water, hoor!
De 2 jongste gaan zelfs alleen maar met mij in het water, kan ik ze goed vasthouden en weet ik zeker dat ze dus NIET kopje onder gaan. Dat doen ze straks vanzelf wel als ze er aan toe zijn.

Wel zijn ze soms rond het zwembad aan het spelen als de groteren in het water zitten (wel met zwemvest aan).

 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Bepje  schreef op: 20-08-2012 13:41:08
Wij hebben nog een opblaasbad van 2.5 doorsnee en 15 a 20 cm water. Ze spelen daar alleen in maar ik ben wel in de buurt en als ik even wegloop hoor ik ze, als dat niet zo is roep ik en ga er meteen heen.
Kleine kinderen doen niets als ze onder water terecht komen en je merkt dat dus niet als je niet in de buurt bent.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Jomi  schreef op: 20-08-2012 13:42:10
Wij hebben die.rechthoek van.fruitsalade en daar gaan ze alleen in (9 en 3 ) in. Bij die van driw ga ik wel.naar de wc of afwassen, maar moet ik naar boven.ofo dan moet hij eruit.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Niki Niet Ingelogd  schreef op: 20-08-2012 13:44:32
Wij hebben het bovenste badje, een simpel familiebad met een klein laagje water. Mijn zoontjes van 4 en 6 mogen daar gewoon in spelen, dan wil ik toch weleens snel een wasje in de machine doen ofzo. Maar als mijn dochtertje van 1 jaar wakker is, dan zit ik buiten en blijf ik erbij zitten (in of uit het bad)
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 20-08-2012 14:03:00


Dit zwembad hebben wij dus, hier laat ik ze dus echt niet alleen in. De rand is 1 meter hoog. Bad is 60cm gevuld. Als hun dus in het water zitten en zelf zou ik op een stoel ernaast zitten, dan zie ik hun dus bijna niet, dan zou ik erbij moeten staan. Dan zit ik er toch liever in
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Ivy  schreef op: 20-08-2012 14:09:21
En dat is nog lekker verkoelend ook
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Alice  schreef op: 20-08-2012 14:09:38
Ik zit er of ook in, of ik zit in de buurt dat ik hem goed in de gaten kan houden. Ons badje is zeker niet diep, maar 10 cm is genoeg voor zo'n kleintje om in te verzuipen.

We zijn vorige week voor 't eerst echt gaan zwemmen, in een zwembad. Hij was daar in het peuterbad, waar hij dus gewoon kon staan (water tot aan zn middel ongeveer), maar op een gegeven moment viel hij om, voorover. Toen werd het mij even heel duidelijk dat hij dus echt wel zou verdrinken als er niemand ingrijpt. Hij kan dat gewoon zelf niet. Weet niet hoe hij terug recht moet komen en volledig verbaasd van wat er gebeurt.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Anitaleonora  schreef op: 20-08-2012 14:12:24
Wij hebben een zwembad ingegraven (vast) van 7 bij 3 en 1,2 diep.. onze eigen kinderen mogen daar wel alleen in, maar die hebben beide alle 3 de zwemdiploma's.. ze zijn 6 en 9.. Vriendinnetjes die komen spelen moeten een zwemdiploma hebben anders wordt er niet gezwommen en dan zit ik er op de kant ook bij.. Er zit bij ons nog een vlonder omheen en zelfs als het zwembad afgedekt is mogen de kids daar niet spelen.. Je weet het maar nooit.. Zeker met andermans kinderen loop ik niet weg bij het bad.. En ja, voor de vakantie gebeurde het dat de jongste tegen een vriendinnetje moest zeggen dat ze niet af wilde/mochten spreken omdat ze wilde zwemmen.. Jammer dan, maar ik wil die verantwoordelijkheid niet op me nemen als ze nog geen diploma hebben.. Over het kopje ondergaan.. het is natuurlijk wel goed voor een kind om te leren dat het weer zelf naar boven kan komen, maar ik zou toch wel helpen en het ondersteunen..
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Angelique  schreef op: 20-08-2012 14:13:52
wij hebben familie bad nu eerste van fruit
jayden is 4en 4 mdn hij mag er alleen in ik weet dat hij erg voorzichtig is en vertrouwen is gegroied dat ik best even naar wc durf te gaan of even snel naar boven loop om iets te pakken of ryan uit bed te halen
heb dan wel ramen met zicht op de tuin
ryan gaat mee naar binnen als ik ga plassen hij kan zelf niet in t abdje nog maar broer kan hem helpen of klimt ie wel ergens op
ryan heeft wel eigen babybadje met klein bodempje water
ik loop wel in het huis schuifpui open en altijd zicht maar ga er neit ehel tijd naast zitten zicht is voldoende en ben er altijd in paar sec


we willen een wat groter bad jayden mag dan met bandjes wel maar wel met zicht ryan zal ik altijd mee gaan
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Annie  schreef op: 20-08-2012 14:24:39
Wij hebben ook zo'n opblaasbare family pool en daar mogen ze zelf in. Ik zit dan gerust binnen of ben boven. De kinderen zijn 3 en 5 jaar oud. Ik zwem vanaf baby iedere week met ze en ze kunnen zich prima redden. Op zwemles ook geleerd wat ze moeten doen als ze omvallen en dat kunnen en doen ze heel goed. Ik hou het wel in de gaten, maar niet als een soort waakhond.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Inky69  schreef op: 20-08-2012 14:30:03
Wij hebben ook een ingegraven zwembad van 8x3,5 en 1,75 diep. Mijn dochter van 7 heeft beide diploma´s en mag daar alleen zwemmen. Onze zoon van bijna 4 weet dat hij zonder bandjes niet op de rand mag lopen en hij springt ook alleen het water in met bandjes.
Beide kinderen zaten al op baby- peuterzwemmen vanaf dat ze 3 maanden waren dus weten dat ze er niet zo in kunnen springen omdat het diep is. Daar vertrouw ik ze 100% in.
Hier zijn geen buurtkinderen.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Ladybug  schreef op: 20-08-2012 14:30:52
wij hebben ook dat bad als fruitsalade maar dan rechthoekig
onze kinderen 13 en 4 spelen daar alleen in ik zit dat wel aan de tuintafel 3mtr er vanaf.
ga ik nou naar boven/wc moetdie van 4 als jij alleen is er uit en mee naar binnen hebben namelijk ook nog een vijver van 1,50 diep.

ik laat mijn kind ookniet verzuipen maar ben niet zo dat ie bij iedere piep naast het bad sta.... enne regelmatig log ik erzelf bij omdat het leuk is en verkoelend
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Mi01  schreef op: 20-08-2012 15:28:01
Klaarblijkelijk heeft ze nog geen trauma opgelopen, want ze gaat neem ik aan voor haar plezier het zwembad in. En klaarblijkelijk weet ze onder normale omstandigheden wat ze moet als in zo'n bad is.
Als ze dan even onder water gaat weet ik ook niet of ik meteen in zou willen grijpen? Dat is dan voor haar gewoon niet nodig.
Of ze werkelijk geen toezicht houden? Dat is natuurlijk zo helemaal niet in te vullen. In dit geval zAten jullie erbij in.. Het is een groter badje, maar je hebt haar er ook zo uit als het echt niet lukt.
Hun eigen badje is wat kleiner, 2 bij 3 wie weet kunnen ze het wel gewoon zien door het raam of lopen ze toch geregeld even naar buiten, om daar een oordeel over te vellen, terwijl je er dan niet bij bent, ja.. Vind ik niet nodig.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Miesje  schreef op: 20-08-2012 16:34:26
hier hebben ze van die blauwe schelpen en ik doe er nooit heel veel in.
en ik blijf er bij zitten met een boekje.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Nicole_mv_tatum_en_r
enske
  schreef op: 20-08-2012 20:04:10

Quote Mi01:
Klaarblijkelijk heeft ze nog geen trauma opgelopen, want ze gaat neem ik aan voor haar plezier het zwembad in. En klaarblijkelijk weet ze onder normale omstandigheden wat ze moet als in zo'n bad is.
Als ze dan even onder water gaat weet ik ook niet of ik meteen in zou willen grijpen? Dat is dan voor haar gewoon niet nodig.
Of ze werkelijk geen toezicht houden? Dat is natuurlijk zo helemaal niet in te vullen. In dit geval zAten jullie erbij in.. Het is een groter badje, maar je hebt haar er ook zo uit als het echt niet lukt.
Hun eigen badje is wat kleiner, 2 bij 3 wie weet kunnen ze het wel gewoon zien door het raam of lopen ze toch geregeld even naar buiten, om daar een oordeel over te vellen, terwijl je er dan niet bij bent, ja.. Vind ik niet nodig.



Ik weet hoe hun tuin er uit ziet en waar hun zwembad staat. Waar hun terras is, dus daar waar hun meestal zitten, kun je het zwembad niet zien. Ze keken ons ook vreemd aan dat we hun zo in de gaten hielden. Tja ik zou het mezelf niet kunnen vergeven als er iets zou gebeuren met 1 van de 2...je hoort te vaak dat er een kindje verdrinkt, zonder toezicht.
Het meisje heeft er gelukkig geen trauma aan over gehouden (nog niet) maar je moet dit ook voorkomen en niet op deze manier misschien in de hand werken. Ik vind 4,5 jaar te klein om alleen te laten in een badje van 60cm diep. het gaat tenslotte niet om de grootte van het bad maar om de diepte.

En zelf zou ik het plezier samen met de kinderen in het zwembad voor geen goud willen missen!! Ik zie het echt niet als een straf, want als ik geen zin heb om te zwemmen dan zwemmen de kinderen gewoon niet. Gelukkig komt dat zelden of nooit voor, ben een waterrat!
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Lauw  schreef op: 20-08-2012 20:33:40
Vind erg naïef als mensen zeggen dat kids onder de 4 zich kunnen redden in het water of kunnen zwemmen ook onder de 5

Gogh dan is noof zeker een laatbloeier ze word bijna 3 maar kan echt niet zwemmen, en verzuipt bij wijze van bij een laag van 10 cm als ze wegglijd ofzo

 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Lauw  schreef op: 20-08-2012 20:36:26
Daarbij kan n kind pas echt zwemmen met à b c diploma
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Lauw  schreef op: 20-08-2012 20:37:17
2 keer teveel
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 20-08-2012 21:02:26
Het is niet alleen het zwemmen hoor, het dochtertje van mijn vriendin is een keer een dikke minuut buiten westen geweest omdat ze uitgleed in het badje (en met haar hoofd op de bodem terecht kwam)! Gelukkig was mijn vriendin erbij. Dan denk je ach een klein laagje water maar zulke dingen kunnen gebeuren.

Mijn zoon is 5,5 en mag alleen zonder mijn toezicht in een badje als er anderen bij zijn om bovenstaand verhaal. Maar dan nog ben ik niet helemaal uit beeld ik hoor ze spelen en kijk regelmatig naar buiten.
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Daisy 1977  schreef op: 20-08-2012 21:08:23
Wij hebben ook het rechthoekige bad. L.uuk mag nooi zonder toezicht, maar we hebben wel bijv. de glijbaan erbij staan zodat hij het water in kan glijden. En een lol!

Bij ons op de tennis is er nu een toernooi en ze hadden afgelopen weekeinde er een zwembad bij gezet. Mijn man moest tennissen en ik heb er de gehele tijd bij gezeten. Anderen boden aan om op de kleine (net 3) op te letten, maar heb het afgeslagen. Je zult net zien dat ze even naar de wc moeten, mij niet informeren en hij nèt dan verzuipt!!
 
Quote
RE: Zwembad, hoe goed letten jullie op?
An  schreef op: 20-08-2012 21:10:11
Toen mijn dochter nog 1 en 2 jaar was liet ik haar niet eens een paar tellen alleen in een opblaasbadje in de tuin. Als ik dan naar de wc moest dan moest zij er gewoon even uit, in de handdoek mee naar binnen.

Toen ze wat ouder was liet ik haar wel een paar tellen alleen in het badje als ik naar de wc moest, maar dan moest ze van mij liedjes gaan zingen zodat ik haar kon blijven horen. De wc zit gewoon beneden, dus zo in een paar tellen weer terug zijn.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Zwembad, hoe goed letten jullie op?
Naam
Bericht