Menu
 

Topic:

adijvie stamppot

Nancy19782006  schreef op: 02-08-2012 12:50:47
een psaar weken geleden wilde ik andijvie stamppot maken. ik had aardappels gekookt daar rauwe fijn gesneden andijvie ingedaan en met de staafmixer er door. nu werd het zo dun dat het wel een papje leek. nu wil ik het vanavond nog eens proberen hoe zorg ik dat het niet zo een dun papje word?
 
Quote
Navigatie
RE: adijvie stamppot
Famke  schreef op: 02-08-2012 12:52:34
geen staafmixer gebruiken maar een stamper!
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Danimvsenna  schreef op: 02-08-2012 12:53:53
Inderdaad geen staafmixer.

Hier gewoon aarappelpuree maken (met een stamper). Dan de fijngesneden andijvie er doorheen scheppen (en de rest van het spul).

 
Quote
RE: adijvie stamppot
Mai-lin  schreef op: 02-08-2012 12:54:14
Ik denk dat je gewoon moet stampen! Heb eens aardappelpuree met de staafmixer gedaan, was ook zo'n vreemd papje. Gewoon stampen en het heeft een fijne structuur, zonder meteen te dun te zijn!

Maak zelf nooit andijviestampot, maar mijn moeder maakte dat we vaker en die gebruikte altijd gewoon de stamper.
Denk dat het daaraan ligt .
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Mai-lin  schreef op: 02-08-2012 12:55:16
Wat een raar woord, by the way... stampen en stamper...
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Boterbloem  schreef op: 02-08-2012 12:56:10
Idd de stamper gebruiken. Wat ook lekker is is wat kerrie door de aardappelpuree
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Nancy19782006  schreef op: 02-08-2012 12:58:59
maar als ik geen staafmixer gebruik blijft de andijvie sliertjes dan gaan de kinderen dat echt niet eten. zou ik anders de andijvie kunnen staafmixen en de aardappels gewoon stampen en dan door elkaar roeren?
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Vlindertjes  schreef op: 02-08-2012 12:59:17
inderdaad gewoon stampen en dan ook nog lekker gebakken spekjes er doorheen....
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Nancy19782006  schreef op: 02-08-2012 13:00:30
ja dat is het lekkerst die spekjes hihi
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Miesje  schreef op: 02-08-2012 13:05:41
vriendin van mij doet altijd de deeghaken op de mixer en dan mixen met andijvie stampot.
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Onsjanneke  schreef op: 02-08-2012 13:05:49
Hier vinden ze de andijviestamppot wel lekker (zijn 1,5 en 3,5) terwijl ze geen sla of andere blaadjesachtige dingen lusten.

Ik zou het dus met de stamper doen.

Een handje pinda's er door is ook lekker, en/of stukjes ananas.
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Chantalmvsamen  schreef op: 02-08-2012 13:12:52
Hier ook gewoon stampen ! Lekker met spekjes er door heen..
En de andijvie misschien helemaal fijn snijden zodat het geen sliertjes meer zijn?
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Xxx  schreef op: 02-08-2012 13:16:33
Mijn zoons zijn dol op stamppotten. 1x heb ik wortelstamp met de staafmixer gedaan en toen luste ze het beide niet!

Dus voortaan altijd stampotten met de stamper!!!
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Myself  schreef op: 02-08-2012 13:29:12
Stampen en dan vinden wij het lekkerst met een zakje kruiden voor andijviestamppot van silvo. (die oranje zakjes zijn dat)
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Nathalie Mv Cad  schreef op: 02-08-2012 13:29:32
gewoon stampen hoor.

Hier noemen we het sla stampot...haha want als ik andijviestampot zeg, lusten ze het niet. terwijl het toch echt wel andijviestampot is hoor.
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Mitch  schreef op: 02-08-2012 13:29:38
Ik doe het altijd met de staafmixer... er is een verschil tussen de aardappels een beetje kapot mixen en volledig tot pap te mixen denk ik dan.
Maar ik maak er een pureetje van, lekker kruidjes erbij, boter, melk.
Dan de andijvie erdoor die met een gewone pollepel, scheutje azijn erbij, klein beetje mayonaise en als laatste de uitgebakken spek.

Ik maak altijd voor 2 dagen... maar houden eigenlijk nooit over zucht.
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Caatje  schreef op: 02-08-2012 13:51:20
Wij gaan vanavond toevallig ook andijviestampot eten. Ik maak idd eerst puree van de aardappelen en vanavond gaan er extra veel spekjes, want dochterlief eet bij opa en oma. Zij houdt niet zo van spekjes

Maar als je de andijvie kookt blijven het toch ook sliertjes? Of lusten je kinderen geen gekookte andijvie?
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Patriciia*  schreef op: 02-08-2012 14:00:50
Weet je wat ook lekker is? Rookspekjes en blokjes kaas erdoor mmmmmm. en idd. met de stamper hihi
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Mitch  schreef op: 02-08-2012 14:02:58
Uisalade on the sideeee
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Karien  schreef op: 02-08-2012 14:27:17
Spekjes erdoor en een fijn gesneden uitje.
Ik snij verder de andijvie heel fijn anders vinden ze het hier ook niet lekker.
De kinderen willen het liefst een taartje...
Dan doen we een plakje worst op hun bord en daarop wat stamppot.

Wat ook lekker is om het te roerbakken, gehakt kruiden en bakken met een uitje, even de andijvie erbij. In ovenschaal doen en de aardappelpurree erop. Beetje geraspte kaas erover en in de oven zodat de kaas een lekker korstje kan worden.
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Kimmvsemenmex  schreef op: 02-08-2012 14:54:01
Ik stamp de aardappels altijd gewoon met de stamper, doe er wat creme fraiche doorheen, de ongekookte, maar wel onder de hete kraan afgespoelde, andijvie erdoor (gewoon roeren) gebakken spekjes erbij en als finishing touch gaat er nog wat geraspte kaas door.
Heerlijk!
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Happysinglemum  schreef op: 02-08-2012 16:21:09
Lekker, eten wij straks.
Ik prak het met een vork en doe een klein beetje melk bij de aardappels
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Nancy19782006  schreef op: 02-08-2012 16:44:13
mijn kinderen eten ontzettend slecht groentes vandaar dat ik het wil fijn malen. bij spinazie neem ik bijv altijd de ala creme deelblokjes dat is al heel fijn.
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Annie  schreef op: 02-08-2012 17:15:55
Ik stamp het met een stamppotstamper. (En ik kook de andijve heel kort). Beetje geraspte kaas erdoor, wat blokjes ham/reepjes kip en wat kipkruiden...smullen maar!

Je zou voor je kinderen dan apart een beetje door de staafmixer kunnen doen.
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Alice  schreef op: 02-08-2012 17:18:23
Aardappelen nooit met de staafmixer, maar gewoon met de stamper of een passe-vite
De andijvie kun je wel apart met een staafmixer doen.

De aardappelen krijgen met de staafmixer een andere consistentie, net lijm. Niet smakelijk
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Nancy19782006  schreef op: 02-08-2012 19:32:39
Heb de andijvie apart gedaan met de staafmixer. De aardappels gestampt met wat melk en boter daarna door elkaar met spekjes. Was ren succes ze hebben allebei het dorjee wat ik op bordje had gedaan opgegeten.
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Baby2  schreef op: 02-08-2012 20:33:19
Ik krijg spontaan zin in andijvie stampot!!!
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Anmv3  schreef op: 02-08-2012 23:06:31
Ik spoel de andijvie even kort met heet water dan wordt het iets zachter en eet voor kinderen fijner..geloof dat wij morgen ook stampot andijvie eten krijg spontaan zin er aan
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Stefke  schreef op: 03-08-2012 09:23:53
Ik hou van rauwe andijvie. Mijn kinderen eten dit slecht dus altijd veel over. De dag daarna eten ze het kliekje prima. Een keer opgewarmd is de andijvie toch wat kindvriendelijker...

En anders heeft Olvarit ook porties lekker gladde andijvie
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Sandra  schreef op: 03-08-2012 15:38:54
ik dacht dat je het niet nog een keer mocht opwarmen? ik gooi dan de rest weg ..
 
Quote
RE: adijvie stamppot
Nancy19782006  schreef op: 05-08-2012 21:29:10
ik dacht dat je andijvie niet mocht opwarmen ivm nitriet ofzo?
 
Quote
Navigatie


Reageren op adijvie stamppot
Naam
Bericht