Nancy19782006 schreef op: 02-08-2012 12:50:47 |
een psaar weken geleden wilde ik andijvie stamppot maken. ik had aardappels gekookt daar rauwe fijn
gesneden andijvie ingedaan en met de staafmixer er door. nu werd het zo dun dat het wel een papje
leek. nu wil ik het vanavond nog eens proberen hoe zorg ik dat het niet zo een dun papje word? |
Quote |
Danimvsenna schreef op: 02-08-2012 12:53:53 |
Inderdaad geen staafmixer. Hier gewoon aarappelpuree maken (met een stamper). Dan de fijngesneden andijvie er doorheen scheppen (en de rest van het spul). |
Quote |
Mai-lin schreef op: 02-08-2012 12:54:14 |
Ik denk dat je gewoon moet stampen! Heb eens aardappelpuree met de staafmixer gedaan, was ook zo'n
vreemd papje. Gewoon stampen en het heeft een fijne structuur, zonder meteen te dun te zijn! Maak zelf nooit andijviestampot, maar mijn moeder maakte dat we vaker en die gebruikte altijd gewoon de stamper. Denk dat het daaraan ligt . |
Quote |
Mai-lin schreef op: 02-08-2012 12:55:16 |
Wat een raar woord, by the way... stampen en stamper... |
Quote |
Boterbloem schreef op: 02-08-2012 12:56:10 |
Idd de stamper gebruiken. Wat ook lekker is is wat kerrie door de aardappelpuree |
Quote |
Nancy19782006 schreef op: 02-08-2012 12:58:59 |
maar als ik geen staafmixer gebruik blijft de andijvie sliertjes dan gaan de kinderen dat echt niet
eten. zou ik anders de andijvie kunnen staafmixen en de aardappels gewoon stampen en dan door elkaar
roeren? |
Quote |
Vlindertjes schreef op: 02-08-2012 12:59:17 |
inderdaad gewoon stampen en dan ook nog lekker gebakken spekjes er doorheen.... |
Quote |
Nancy19782006 schreef op: 02-08-2012 13:00:30 |
ja dat is het lekkerst die spekjes hihi |
Quote |
Miesje schreef op: 02-08-2012 13:05:41 |
vriendin van mij doet altijd de deeghaken op de mixer en dan mixen met andijvie stampot. |
Quote |
Onsjanneke schreef op: 02-08-2012 13:05:49 |
Hier vinden ze de andijviestamppot wel lekker (zijn 1,5 en 3,5) terwijl ze geen sla of andere
blaadjesachtige dingen lusten. Ik zou het dus met de stamper doen. Een handje pinda's er door is ook lekker, en/of stukjes ananas. |
Quote |
Chantalmvsamen schreef op: 02-08-2012 13:12:52 |
Hier ook gewoon stampen ! Lekker met spekjes er door heen.. En de andijvie misschien helemaal fijn snijden zodat het geen sliertjes meer zijn? |
Quote |
Xxx schreef op: 02-08-2012 13:16:33 |
Mijn zoons zijn dol op stamppotten. 1x heb ik wortelstamp met de staafmixer gedaan en toen luste ze
het beide niet! Dus voortaan altijd stampotten met de stamper!!! |
Quote |
Myself schreef op: 02-08-2012 13:29:12 |
Stampen en dan vinden wij het lekkerst met een zakje kruiden voor andijviestamppot van silvo. (die
oranje zakjes zijn dat) |
Quote |
Nathalie Mv Cad schreef op: 02-08-2012 13:29:32 |
gewoon stampen hoor. Hier noemen we het sla stampot...haha want als ik andijviestampot zeg, lusten ze het niet. terwijl het toch echt wel andijviestampot is hoor. |
Quote |
Mitch schreef op: 02-08-2012 13:29:38 |
Ik doe het altijd met de staafmixer... er is een verschil tussen de aardappels een beetje kapot
mixen en volledig tot pap te mixen denk ik dan. Maar ik maak er een pureetje van, lekker kruidjes erbij, boter, melk. Dan de andijvie erdoor die met een gewone pollepel, scheutje azijn erbij, klein beetje mayonaise en als laatste de uitgebakken spek. Ik maak altijd voor 2 dagen... maar houden eigenlijk nooit over zucht. |
Quote |
Caatje schreef op: 02-08-2012 13:51:20 |
Wij gaan vanavond toevallig ook andijviestampot eten. Ik maak idd eerst puree van de aardappelen en
vanavond gaan er extra veel spekjes, want dochterlief eet bij opa en oma. Zij houdt niet zo van
spekjes Maar als je de andijvie kookt blijven het toch ook sliertjes? Of lusten je kinderen geen gekookte andijvie? |
Quote |
Patriciia* schreef op: 02-08-2012 14:00:50 |
Weet je wat ook lekker is? Rookspekjes en blokjes kaas erdoor mmmmmm. en idd. met de stamper hihi |
Quote |
Karien schreef op: 02-08-2012 14:27:17 |
Spekjes erdoor en een fijn gesneden uitje. Ik snij verder de andijvie heel fijn anders vinden ze het hier ook niet lekker. De kinderen willen het liefst een taartje... Dan doen we een plakje worst op hun bord en daarop wat stamppot. Wat ook lekker is om het te roerbakken, gehakt kruiden en bakken met een uitje, even de andijvie erbij. In ovenschaal doen en de aardappelpurree erop. Beetje geraspte kaas erover en in de oven zodat de kaas een lekker korstje kan worden. |
Quote |
Kimmvsemenmex schreef op: 02-08-2012 14:54:01 |
Ik stamp de aardappels altijd gewoon met de stamper, doe er wat creme fraiche doorheen, de
ongekookte, maar wel onder de hete kraan afgespoelde, andijvie erdoor (gewoon roeren) gebakken
spekjes erbij en als finishing touch gaat er nog wat geraspte kaas door. Heerlijk! |
Quote |
Happysinglemum schreef op: 02-08-2012 16:21:09 |
Lekker, eten wij straks. Ik prak het met een vork en doe een klein beetje melk bij de aardappels |
Quote |
Nancy19782006 schreef op: 02-08-2012 16:44:13 |
mijn kinderen eten ontzettend slecht groentes vandaar dat ik het wil fijn malen. bij spinazie neem
ik bijv altijd de ala creme deelblokjes dat is al heel fijn. |
Quote |
Annie schreef op: 02-08-2012 17:15:55 |
Ik stamp het met een stamppotstamper. (En ik kook de andijve heel kort). Beetje geraspte kaas
erdoor, wat blokjes ham/reepjes kip en wat kipkruiden...smullen maar! Je zou voor je kinderen dan apart een beetje door de staafmixer kunnen doen. |
Quote |
Alice schreef op: 02-08-2012 17:18:23 |
Aardappelen nooit met de staafmixer, maar gewoon met de stamper of een passe-vite De andijvie kun je wel apart met een staafmixer doen. De aardappelen krijgen met de staafmixer een andere consistentie, net lijm. Niet smakelijk |
Quote |
Nancy19782006 schreef op: 02-08-2012 19:32:39 |
Heb de andijvie apart gedaan met de staafmixer. De aardappels gestampt met wat melk en boter daarna
door elkaar met spekjes. Was ren succes ze hebben allebei het dorjee wat ik op bordje had gedaan
opgegeten. |
Quote |
Anmv3 schreef op: 02-08-2012 23:06:31 |
Ik spoel de andijvie even kort met heet water dan wordt het iets zachter en eet voor kinderen
fijner..geloof dat wij morgen ook stampot andijvie eten krijg spontaan zin er aan |
Quote |
Stefke schreef op: 03-08-2012 09:23:53 |
Ik hou van rauwe andijvie. Mijn kinderen eten dit slecht dus altijd veel over. De dag daarna eten ze
het kliekje prima. Een keer opgewarmd is de andijvie toch wat kindvriendelijker... En anders heeft Olvarit ook porties lekker gladde andijvie |
Quote |
Sandra schreef op: 03-08-2012 15:38:54 |
ik dacht dat je het niet nog een keer mocht opwarmen? ik gooi dan de rest weg .. |
Quote |
Nancy19782006 schreef op: 05-08-2012 21:29:10 |
ik dacht dat je andijvie niet mocht opwarmen ivm nitriet ofzo? |
Quote |