Menu
 

Topic:

zoon na speciaal onderwijs

Evenzo  schreef op: 31-07-2012 20:17:00
voel me zo verdrietig ,en schuldig .we wisten al heel lang al dat onze wat heeft ,maar we wisten nooit wat ,het was al op peuterzaal ,,hij is nu net 8 jaar ,hij is nu helemaal onderzocht ,op ass .hij heeft wel kenmerken van autisme ,maar geen stempel .hij heeft hechtingstoornis ,hij heeft ernstige spraak en motoriek ,hij is erg onhandig ,hij is loopt emotie en sociaal 3 jaar achter .lze gaan gelijk als school weer begint ,contact met school ,dat hij naar huizingschool moet .voor zijn spraak en motoriek ,het doet me zoveel pijn ,ik heb naar de geboorte van de derde ernstige depressie gehad .en hij heeft daar erg last van gehad .,herkent iemand zich hierin? mijn oudste en de jongste hebben het niet .vind het zo sneu voor hem ,hij heeft 2 vriendjes op school ,op school speelt hij oook niet ,laat hij ook erge klier gedrag zien ,we hebben nu ook hulp in huis voor hem ,met de opvoeding voo rhem .
 
Quote
Navigatie
RE: zoon na speciaal onderwijs
Mitch  schreef op: 31-07-2012 20:22:12
Waarom zou je je schuldig moeten voelen? je wist toch niet beter? Dus wat dat betreft kan je je gevoel laten varen.
Dat het verdrietig is voor je zoon kan ik mij wel voorstellen, je wil toch een gezond "normaal" kind, al is er niets mis met je kleine man op dat gebied.
Hij krijgt nu de hulp die hij nodig heeft en kan nu groeien op zijn eigen niveau, probeer daar het geluk in te vinden.
Tenslotte is en blijft het gewoon jouw kleine man of hij nu tig stempels heeft of niet, dat verandert niets aan hem.
Komt goed!
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Evenzo   schreef op: 31-07-2012 20:29:36
we zijn al bezig toen hij 4 jaar was .heeft een jaar in de dcd team gezeten ,ik voel me schuldig .omdat het door mij komt ,door mijn depressie en waar schijnlijk door mijn bordeline .,hij heeft al vele onderzoeken gehad .en dit kwam er vandaag uit
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Mitch  schreef op: 31-07-2012 20:31:34
Het lijkt mij heel erg stug dat je zoon die dingen mankeerd omdat jij depressies heb gehad en Borderline heb.
Is jou dat verteld dan dat jij dat veroorzaakt heb?
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Evenzo  schreef op: 31-07-2012 20:32:41
hij heeft hechtingstoornis ,en het kwam door mij ,dat werd er wel bij vertelt ja
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Mitch  schreef op: 31-07-2012 20:36:18
Ik vind het wel apart dat ze dat zo even op je bordje schuiven, dan moeten er echt wel heftige dingen gespeeld hebben denk ik dan zo.
Ik zou zeggen ga eens met wat mensen babbelen en probeer duidelijk te krijgen wat je in de toekomst dan voor je kleine man kan betekenen.
Het gaat nu om hem en dat hij zijn plekje gaat vinden en dat kan hij niet als moeders nog te hard aan het knokken is om zelf alles op een rij te zetten.
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Evenzo  schreef op: 31-07-2012 20:39:24
ik heb nu nergens geen last meer van ,heb zelf al paar hulp .het gaat nu goed met mij ,gelukkig ,geen buien meer enz . ,heb paar curcussen gevolgt .de vers - training , , ,,we hebben nu hulp ook voor hem . ,.
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Mitch  schreef op: 31-07-2012 20:41:03
Nou gelukkig, alle negatieve gevoelens dus even aan de kant.. en gaan met die banaan!
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Anne  schreef op: 01-08-2012 08:18:02
Misschien kan ik je dan 'gerust stellen' want mijn twee oudste zoons hebben autisme, en allebei achterstand (jaren) , de jongste praat helemaal nooit en de oudste in losse woorden die nooit een zin vormen. Ze zitten allebei op zmlk school en de jongste zit verder sinds vorig jaar zelfs in een internaat (instelling) . Ze zijn 7 en 9 jaar. Motorisch zijn ze 'anders' en hechtingsstoornis heeft de jongste ook.
Vriendjes hebben ze ook niet echt, ze spelen niet samen maar naast elkaar.
Wij zijn een normaal gezin, heel erg doorsnee zeg maar en we hebben ze alles gegeven aan opvoeding via foto's en later picto's, en we hebben zelfs nog een 'normale' dochter ..maar het voelt net als jij beschrijft , soms heel erg verdrietig.
Ze zullen nooit volwassen worden, we krijgen van hen zeker ook nooit kleinkinderen...enz enz
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Evenzo  schreef op: 01-08-2012 11:08:35
jeetje wat erg .onze twee andere kinderen mankeren niks .mijn man wil niet dat hij naar speciaal onderwijs gaat .maar hij kan niet anders . eerst afwachten wat school zegt .
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Ladybug  schreef op: 01-08-2012 13:17:05
Je man kan wel niet willen....maar het gaat toch om je zoon?
onze kinderen zijn ook beperkt de oudste is inmiddels 12 en heeft ADHD en zit op speciaal onderwijs
Onze jongste is 4 en is Autistisch spreekt met losse woorden en maakt bijna geen zinnen. hij heeft verschillende therapieën per week en gaat sinds heel kort naar het Medisch Kinderdagverblijf.

en ook wij zijn een gewoon gezin...

Ik heb samen met andere mama's (onder topic zorgenkindjes) een topic over kindjes met autisme...misschien is het wat om gezellig mee te kletsen?
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Anne  schreef op: 01-08-2012 17:43:33

Quote evenzo:
jeetje wat erg .onze twee andere kinderen mankeren niks .mijn man wil niet dat hij naar speciaal onderwijs gaat .maar hij kan niet anders . eerst afwachten wat school zegt .


Lief dat je dat zegt maar het is inderdaad niet anders.
En je man moet gewoon wennen..ik kijk zelf niet te ver vooruit want dat maakt me onrustig.
Dag bij dag is het te doen.
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Bakkenm  schreef op: 01-08-2012 19:19:48
Onze zoon is net voor de vakantie naar een lzk school gegaan.
Vooral ik zag hier erg tegen op. Maar het voelde als een warm bad! Echt achteraf heb ik mezelf regelmatig verweten waarom ik dit zo lang tegen heb gehouden.
Dus stap erover heen, zorg dat je een indicatie krijg(eerder is plaatsing niet mogelijk!) en gavotte het geluk van je kind!
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Tiesmv3jongens  schreef op: 01-08-2012 19:39:12
Evenzo snap dat het heel wat is zo'n diagnose maar denk dat hij wel beter op zijn plek is op het speciaal onderwijs.
En elke ouder wil zijn kind op het reguliere onderwijs. Maar als ik kijk naar Quincy van mij dan denk ik af en toe had gewild dat de diagnose er eerder was geweest.

Bij ons is eind van dit schooljaar pas de rugzak toegekend jammer genoeg.
Hij start dit jaar in groep 8 op het reguliere onderwijs maar voor het vervolg onderwijs ga ik toch ook bij het speciaal onderwijs praten.
Hij heeft trouwens autisme en adhd.

En ik ben ook een van de ouders die schrijft bij het topic van Ladybug.
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Sannie  schreef op: 06-04-2014 18:46:48
ik las dit weer het is nu al 2014 . er klopt allemaal niks meer van ,we hebben dit jaar hem weer getest ,dat moest ,we zitten nu bij SEIN ,HIJ heeft epilepsie het j.eavons sydroom ,wat mediant heeft gezegt klopt allemaal niet ,hij had helemaal geen tics en ook geen hechtingstoornis ,en school wou ons toen niet helpen en nu nog steeds niet ,het staat op papier ,dat hij op zijn tenen moet lopen op het regulieronderwijs ,maar krijgen niks voor mekaar en dat doet pijn ,onderwijsconsulent is op school geweest om te praten ,maar zij voeldeook erge weerstand van school .we moeten het nieuwe schooljaar maar afwachten ,maar ondertussen ken ik mijn kind niet meer ,erge kliergedrag ,geen vriendjes op school ,.en ben erg kwaad op school ,hij word nu nauwlettend in de agten gehouden door SEIN .(IS VOOR EPILEPSIECENTRUM ) WANTE DE ONDERWIJS CONSULENT HEEFT VOOR MIJ SPECIALE onderwijs school gebeld ,maar het kan niet omdat school niet handelingsverlegen is ,maar ze doen nu ook niks ,we weten het even niet meer ,we weten sinds dec wat hij heeft en nu heeft hij medicijnen
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Sannie  schreef op: 06-04-2014 18:47:56
ik was de topicopener ,evenzo .zie dat ik niet meer roze ben 
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Bakkenm  schreef op: 06-04-2014 19:50:39
Is hij intern geweest bij Sein en zo ja waar? Ik vraag dit omdat in de regio Haarlem nu reeds het passend onderwijs is ingevoerd. hierdoor kan jij als ouder aangeven dat het niet meer gaat en kan er een toelaatbaarheidsverklaring worden afgegeven.
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Jolijn  schreef op: 06-04-2014 19:54:50
Ik zou zeggen, stuur hem naar een andere school. Eén ding is duidelijk, op deze school gaat het in elk geval NIET.
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Sannie  schreef op: 06-04-2014 20:26:30
Dat lukt dus niet .onderwijsconsulent is twee keer op school geweest .de tweede keer zouden we rugzakje aanvragen en de uitslag bespreken .en dat zo teleurstellend de juf had vrij genomen .ze vraagt er niet eens naar .in het advies was dat hij recht op rugzakje heeft .maar school vind het niet nodig .ze nemen het niet eens serieus .ze vinden dat zwolle ons bang maakt .hij word in juli 10 jaar en zit nu groep 5 .hij mocht eerst veel dingen alleen .maar dat mag nu niet tot hij 6 maanden aanvalsvrij is .school snapt dat niet .we brengen hem naar school op de fiets en terug ..eerst ging hij vaak zwemmen met vriendje en dat mag absoluut niet meer .alleen als we er bij zijn . We staan nu met de rug tegen de muur .het liefst doen we hem na speciaalonderwijs en dat vond de onderwijsconsulent van zwolle ook .maar ze heeft daar al heen gebelt .maar dat kon toch niet .omdat school hem nog kan helpen wat ze dus niet doen .de onderwijsconsulant voelt ook erg veel weerstand van school .maar ze zei wacht het nieuwe schooljaar maaraf
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Jacquelien  schreef op: 06-04-2014 20:27:58
Maar een normale anders basisschool is dat geen optie?
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Sannie  schreef op: 06-04-2014 20:32:42

Quote Bakkenm:
Is hij intern geweest bij Sein en zo ja waar? Ik vraag dit omdat in de regio Haarlem nu reeds het passend onderwijs is ingevoerd. hierdoor kan jij als ouder aangeven dat het niet meer gaat en kan er een toelaatbaarheidsverklaring word




en afgegeven.







in zwolle zitten wij .hij is daar uitgebreid getest .was een dag ..ze wil het afwachten tot het nieuwe schooljaar .maar was ik ook moeilijk vind is .ze gaan volgende maand op schoolreisje .vind het moeilijk .omdat ze zijn epilepsie niet serieus neemt .. Ik ga het gesprek aan met de directeur .kijken of we daar mee verder komen .!!hij was erg boos omdat ik wat op facebook had gezegt dat ik erg teleurgestelt ben op school .maar was vergeten dat ik school als vriend heb .was alleen bedoelt voor mijn vriendinnen .
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Mam Van Twee  schreef op: 06-04-2014 20:33:15
Meisje wat bij mijn dochter op de BSO zit heeft ook epilepsie met allerlei kleine blackouts. Daardoor kleine hersenbeschadigingen en weinig rem in haar gedrag. Verder een schat van een kind, maar wel moeilijk.

Ze is van regulier tijdelijk naar een school voor zieke kinderen gegaan. Juist om even niet op haar tenen te hoeven lopen en haar in het geheel stabieler te krijgen. Medicijnen inregelen etc.

Ik zou ook zeggen - ga op zoek naar een andere school, met andere mogelijkheden en een frisse kijk. Deze school kan het verleden misschien niet loslaten en overschakelen op een andere aanpak nu er een diagnose ligt.

Volgens mij moet je samen met school en niet tegen school hoeven knokken.

Veel sterkte in ieder geval, want het klinkt als een zwaar traject.
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Sannie  schreef op: 06-04-2014 20:35:33
Er staat in de testen .dat hij heel erg op zijn tenen moeten lopen in het regulier onderwijs !hij heeft ook licht autisme .ik wil hem niet eerst naar een andere school doen en daarna weer na speciaalonderwijs .dat wilen wij hem nietaan doen .hijheeft al veel moeite met wennen .
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Anon  schreef op: 06-04-2014 23:28:20
je kan voor 1 mei nog een indicatie aanvragen, nu moeten ouders dit nog doen. Na 1 augustus moet de school dit doen en heb je als ouder minder rechten.. Als je REC 3 belt in de regio zwolle kunnen ze jou hierbij begeleiden. Als school weigert een onderwijskundig rapport in te vullen dan kan je de reden aangeven. Als de onderwijsconsulent hierbij betrokken is kunnen zij hier ook bij helpen. En morgen de leerplicht ambtenaar bellen. Het is voor jouw kind onveilig om hem naar school te laten gaan als school de ernst van de zaak niet inziet. Leerplicht is er niet alleen voor veel verzuim, maar ook voor dit soort situatie.
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Mama_anja  schreef op: 07-04-2014 09:18:38
gewoon naar en speciaal onderwijs ze worden er beter van onze dochter is met 4 jaar al heen gegaaan op ontwikkelings en hechtingsproblematiek, hier komt het door dat ze 14 maanden veel in ziekenhuis heeft gelegen 
maar ze gaat zo goed voor uit 

ik zou je man proberen te over tuigen 
echt als ze het van school uit beter vinden gewoon doen 

en trek het je voor de rest niet aan wat eventueel de reden kan zijn 

de hechting vind plaats in de eerst 4 a 5 jaar van een kinds leven en daar zijn de 1e 2 a 3 jaar het belangrijkste in 
daardoor heeft onze dochter een slechte hechting gehad
ze was te vrij en klom bij iedereen op schoot praat e met iedereen liep overal naar binnen maar sinds ze op school zit is dit verbeterd
s6 met de keuze
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Sannie  schreef op: 07-04-2014 11:45:30
mijn man vind nu zelf ook hoor dat hij beter naar speciaalomderwijsheen kan gaan ,maar denk dat je eronder wat iki schreef niet hebt gelezen ,hij heeft epilepsie nu ,hij is getest ,hij moet nu op zijn tenen lopen in het regulieronderwijs ,maar school ziet het probleem niet  helaas ,we kunnen nu weinig beginnnen ,
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
An  schreef op: 07-04-2014 12:13:26
Volgens mij kan het nog net. Ik zal als ik jou was zo snel mogelijk een rugzakje aanvragen. Dit kun je zelf doen! Straks (augustus dit jaar) komt Passend Onderwijs en dan wordt de kans op een plek op het speciaal onderwijs alleen maar kleiner.

http://www.50tien-oudersenrugzak.nl/oudersenrugzak/rugzak/hoe_kunt_u_een_rugzak_krijgen

 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Sannie  schreef op: 07-04-2014 12:20:15
hoi ,hij moet ook een rugzakje krijgen ,maar school werkt niet mee ,ze zijn niet handelinsverlegen .was het wel heeft hij recht op rugzakje ,heb alles al nagekeken ,heb het boekje ook al aangevraagt vooor 2014 ,die heb ik nu ,tot 1 mei kan het nog ,maar als school het probleem niet ziet word het erg moeilijk ,en onderwijsconsulent kan zelfs niks voor ons betekenen ,ze ziet ook ertg veel weerstand van school ,.we hebben nu weer een afspraak met de directeur aangevraagt ,kijken of hij ons wil en kan helpen ,maar zie het somber in ,.
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
An  schreef op: 07-04-2014 12:38:49
Heb je ook al echt een aanvraag gedaan? Dus zoals staat op de link die ik neerzette?
School moet een onderwijskundig rapport geven, doen ze dit niet dan geef je toch aan dat ze dat niet willen, zoals Anon zegt.


Quote Anon:
je kan voor 1 mei nog een indicatie aanvragen, nu moeten ouders dit nog doen. Na 1 augustus moet de school dit doen en heb je als ouder minder rechten.. Als je REC 3 belt in de regio zwolle kunnen ze jou hierbij begeleiden. Als school weigert een onderwijskundig rapport in te vullen dan kan je de reden aangeven. Als de onderwijsconsulent hierbij betrokken is kunnen zij hier ook bij helpen. En morgen de leerplicht ambtenaar bellen. Het is voor jouw kind onveilig om hem naar school te laten gaan als school de ernst van de zaak niet inziet. Leerplicht is er niet alleen voor veel verzuim, maar ook voor dit soort situatie.

 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Anon  schreef op: 07-04-2014 16:05:04
geloof mij, het is namelijk mijn werk. Je kan met steun van de onderwijsconsulent en de leerplichtambtenaar dit echt voor elkaar krijgen. School moet weliswaar een onderwijskundig rapport invullen, maar als door andere instanties speciaal onderwijs wordt geadviseerd, als de leerplichtambtenaar er achter staat en de onderwijsconsulent is er een grote kans dat het alsnog gaat lukken. Ik wil je wel verder helpen, maar blijf graag anoniem op i-net. dus dan moet je even je mailadres geven...
 
Quote
RE: zoon na speciaal onderwijs
Anon  schreef op: 07-04-2014 16:06:55
je moet bellen naar REC de 4 provincien en de Twijn in Zwolle.

REC De 4 Provincien
Postbus 1051
7940 KB MEPPEL
Tel. 0522-247650

Echt bellen, want dit kan niet!en is echt niet goed voor je kind...
 
Quote
Navigatie


Reageren op zoon na speciaal onderwijs
Naam
Bericht