Menu
 

Topic:

Familie die grenzen niet respecteert

Ano  schreef op: 27-07-2012 11:27:34
Ik loop er telkens tegenaan dat mijn schoonfamilie onze regels en grenzen als ouders niet respecteert. Als ze de kinderen (op hun eigen initiatief) een dagje mee uit nemen ofzo dan krijg ik al de kriebels, omdat ik weet dat er vast weer 'iets' zal gebeuren. Ze geven de kinderen dan bijvoorbeeld pijnstillers van een soort die wij ze niet zouden geven (wij zijn sowieso geen voorstanders van pillen bij een beetje hoofdpijn; proberen het liever eerst anders op te lossen) of laten ze bier proeven, terwijl ze weten dat wij hierop tegen zijn. Of ze vertellen de kinderen dat ze ze mee naar het buitenland gaan nemen op vakantie (zonder overleg met ons).

Ze doen dit allemaal een beetje onder het mom van 'wij mogen ze best een beetje verwennen'. Op zich vind ik best dat ze door de familie een beetje verwend mogen worden, maar wel met respect voor onze grenzen. Verwennen is bijvoorbeeld wat extra's te snoepen geven of later naar bed gaan, maar niet bewust dingen doen die wij echt niet leuk vinden.

Ik heb hier echt heel veel moeite mee, maar vind het ook moeilijk om dit bespreekbaar te maken, omdat ik weet dat ze toch niet snappen waarom wij 'zo moeilijk doen'. Ze vinden dat het moet kunnen en de keren dat we er iets van hebben gezegd (want dat proberen we wel) werd het allemaal weggewuifd en waren ze eerder beledigd dan begripvol. Ze hebben sowieso ook erg de neiging om ons te vertellen hoe we dingen moeten doen en hoe de kinderen moeten worden opgevoed; ook als wij duidelijk aangeven dat wij dit anders zien.

Hoe moet ik dit nou aanpakken? Wat moet ik tegen mijn schoonfamilie zeggen zonder een enorme ruzie te maken (want dat wil ik niet), maar wel zodat ze onze grenzen gaan respecteren? Ik wil niemand voor het hoofd stoten, maar misschien moet ik wat harder zijn.

Hoe zouden jullie dit aanpakken?
 
Quote
Navigatie
RE: Familie die grenzen niet respecteert
E Mv 2  schreef op: 27-07-2012 11:32:59
Wij hadden dat ook met mijn schoonmoeder en eerst gaf ik het gewoon aan maar toen dat niet werkte ben ik er echt heel duidelijk in geweest en ook niet meer geaccepteerd dat ze onze regels niet respecteerde.
Ze was eerst wel een beetje op haar teentjes getrapt maar zolang jij toch maar steeds beetje toegeeft zien zij ook niet in hoe serieus je het meent en belangrijk jij het vindt.
Gewoon duidelijk in zijn, kunnen ze ze zich er niet aan houden dan gaan de kinderen ook niet meer mee.
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Alice  schreef op: 27-07-2012 11:34:04
Hoe oud zijn je kinderen?
Ik weet wel dat een ieder die mijn kind bier liet proeven zonder dat hij 16 was, het kon vergeten. Ze zouden ze nooit meer mee krijgen.

Dus ja... hoe ik het zou doen. Ik zou heel erg duidelijk maken dat mijn grenzen en regels gerespecteerd zouden moeten worden, gebeurt dat niet, dan zijn er ook geen uitstapjes meer.
Ik zou rond de tafel gaan zitten en jullie kant uitleggen. Je niet laten wegwuiven en duidelijk vermelden dat jullie geen kleine kinderen zijn en dat jullie je regels zorgvuldig hebben gekozen en dat zij die dienen te respecteren.

Beetje verwennen moet kunnen.. maar bier geven????? plannen maken om op vakantie te gaan???? Nee, kan echt niet
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Linda020800  schreef op: 27-07-2012 11:38:06
Lieve Gast,

Mijn mond valt open bij het lezen van je verhaald, pijnstillers geven, bier laten drinken. Zijn ze gek geworden!

Duidelijk aangeven dat je dit niet wilt, sorry dan maar scheve gezichten of zelfs ruzie.

 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Krumelke  schreef op: 27-07-2012 11:42:28
herkenbaar, maar dan niet zo extreem als bier laten proeven e.d.

hier kun je zeggen wat je wil maar ze doen toch hun eigen ding. resultaat is dat ze de kinderen niet echt vaak mee krijgen.
gelukkig kiest mijn zoon vaak ook zelf voor de andere opa en oma (die verwennen hem door een keertje mee te nemen met de trein of mee naar de markt of ijsje eten of zoals afgelopen week mee naar de grote M). op de een of andere manier kiest hij dus zelf voor deze manier van verwennen ipv alle regels overtreden die papa en mama hebben bij de andere opa en oma.
zelfs al mijn zoon echt ziek van het snoepen thuis komt en we zeggen dat, komt hij evengoed de volgende keer weer stijf van de suikers en priklimonade thuis.

sterkte...vrees dat je er niet echt iets aan kan doen dan blijven zeggen wat je vind. probeer het in eider geval niet via de kinderen te spelen. als ze zelf aangeven het niet fijn te vinden kun je dat wel gebruiken natuurlijk.
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Ivy  schreef op: 27-07-2012 11:44:18
Alcohol geven voor de 18 jaar vind ik sowieso belachelijk... En pijnstillers geven, vind ik ook wel ver gaan.

Ik zou dan toch ook wel duidelijk aangeven dat ik dat niet wil, hoor. Wat betreft het naar het buitenland op vakantie gaan, dat zeggen hier zowel mijn ouders als mijn schoonouders tegen onze kinderen. Ik weet dat dat nooit gaat gebeuren (ze doen het uiteindelijk toch niet) en de kinderen weten dat ik ze voorlopig niet zou laten gaan, dus dat gaat bij ons allemaal gewoon ene oor in, andere uit.
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Ivy  schreef op: 27-07-2012 11:46:18
Ik zou trouwens gewoon echt een goed gesprek aangaan met de opa en oma en duidelijk maken op welke punten ik vind dat ze te ver gaan. Ik vind niet dat opa en oma per se alle regels gelijk hoeven te hanteren als de ouders, maar het moet wel een beetje binnen je grenzen blijven.

Je kunt het toch gewoon tegen ze zeggen? Zolang je beleefd en respectvol tegen ze blijft, moet dat kunnen. Zullen ze misschien even niet leuk vinden, maar dat zij dan zo...
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Ano  schreef op: 27-07-2012 11:52:18
Bedankt voor jullie reacties. Ik vind het fijn om te lezen dat ik in elk geval niet de enige ben die deze dingen de grens over vind. Ze weten het telkens weer zo te draaien dat het lijkt alsof wij overdrijven ofzo.

Het lastige is dat de kinderen zich meteen gaan verheugen als hen bijvoorbeeld een vakantie wordt beloofd en dan moeten wij ze daarin teleurstellen. Wij gaan dit namelijk niet toestaan.

Jullie hebben wel gelijk hoor 'dan maar scheve gezichten' dat is ook zo. Ik vind het alleen zo moeilijk. Waarom kunnen mensen je grenzen niet respecteren als je die op een rustige manier aangeeft? Maar goed, ik moet mezelf maar bij elkaar rapen en nog maar eens wat duidelijker zijn vrees ik...
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Mitch  schreef op: 27-07-2012 11:56:02
Hier werd er ook constant over onze grenzen gegaan met de meest stomme dingen.
Ik heb het een paar keer rustig aangegeven, uitgelegt, en werden hard uitgelachen.
Na een hele poos was ik het zat en heb ik ze voor de keuze gezet, of ze gedragen zich als volwassene die de keuzes van de ouders acceepteren en respecteren.. of ze zouden hun kleinkind gewoon niet meer zonder ons zien.

Nou ja na een aantal weken van radio stilte, zijn ze toch een heel eind bijgedraait


*nu hebben ze ook andere irritante nukken, maar daar ebben we het nu niet over*
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Alice  schreef op: 27-07-2012 11:57:37
Mijn schoonzus (volwassen vrouw en moeder) is laatst met het zoontje van 2,5 van mn andere schoonzus gaan autorijden. Hij zat bij haar op schoot en mocht sturen. Gewoon op de openbare weg. De dochter van mn schoonzus (18) zat er naast en heeft 't gefilmd en op FB gezet...

Nou.. als dat mijn kind geweest was.. amai! Dan was 't land te klein geweest denk ik.

Maar TO, sterkte met het gesprek. Dat soort dingen zijn ook echt heel moeilijk. Maar ze gaan veel en veel te ver. Succes!
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Veerle   schreef op: 27-07-2012 12:21:45
Pff vreselijk. Mijn zoon heeft drei kwartier op mijn schoot zitten huilen met van die enorme uithalen. Moest even wat opa en oma uit zeg maar. Wat een gedoe elke keer weer...
Ik begrijp je volkomen!
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Jolanda1974  schreef op: 27-07-2012 12:22:17
Ik mis jouw man in dit geheel..Waarom gaat hij niet het gesprek aan met zijn ouders.
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Jolanda1974  schreef op: 27-07-2012 12:22:55
die hoort er niet bij.. ging iets mis met verzenden
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Jolijn  schreef op: 27-07-2012 14:11:12
ik kan me best voorstellen dat je een kind pijnstillers geeft als hij een kater heeft van het bier.
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Dianemvlisa  schreef op: 27-07-2012 14:20:46
tja hoe oud zijn de kids,wat voor pijnstillers krijgen ze dan, en wat bedoel je met bier laten proeven??? je moet iets duidelijker zijn.
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Ano  schreef op: 27-07-2012 19:17:47
@Jolanda: mijn man vindt het net zo lastig als ik. Het gaat ook niet om zijn ouders, maar andere familie waarmee hij wel een soort ouder-kind relatie heeft (beetje moeilijk, wil het niet helemaal uitleggen ivm herkenning). Mijn man reageert duidelijk dat hij bijv. absoluut niet wil dat zijn kinderen bier krijgen; ook geen paar slokjes en dat hij het niet fijn vindt dat dit zomaar gebeurt.

@Diane: de kinderen zijn van bovenbouw basisschool leeftijd (ga ivm herkenning even niet de precieze leeftijden noemen); wat ons betreft geen geschikte leeftijd voor (een aantal slokken) bier. Wat betreft de pijnstillers mogen ze als dit echt nodig is gewone paracetamol hebben, maar dan graag in overleg. Bovendien begrijp ik van mijn zoon dat hij heeft aangegeven liever geen pijnstiller te nemen, maar is er op hem ingepraat om het toch te doen. Dat vind ik ook erg lastig.

@Veerle: wat vervelend zeg. Mensen hebben soms echt niet door dat we ze doen eigenlijk helemaal geen 'leuke verwennerij' is....

@Alice: dat vind ik ook echt niet kunnen om zo met andermans kind te gaan rondrijden...
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Bepje  schreef op: 27-07-2012 20:22:43
In zo`n geval gaan onze kinderen dan niet meer mee, dan maar ruzie. Bier laten proeven e.d. vind ik geen verwennen maar gewoon raar. Vervelend dat het dan zo moet maar het is niet anders.
Bij mijn schoonfamilie kregen ze snoep en limonade die ik niet wil en heb ze een keer meegegeven wat van mij dan wel mag en uitgelegd waarom (ik wil niet dat onze kinderen aspartaam binnenkrijgen). Sindsdien gaat dat beter, ze krijgen wel veel meer snoep dan thuis maar dat zie ik dan door de vingers en zeg er niets van.
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Liefje  schreef op: 27-07-2012 22:58:31
basisschoolleeftijd en bier laten proeven ik vind dat als je als ouder dan je kind nog meegeeft je aan het falen bent als ouder want dan stem je in het feit toe dat ze mogen proeven.

kan hier dan ook niet met mijn kop bij sorry

 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Ano  schreef op: 28-07-2012 00:26:50
@liefje: dat ben ik ook met je eens. Dat van het bier zijn we achter gekomen de laatste keer dat ze bij de familie kwamen en ik wil dus ook niet dat ze op deze manier nog bij hen zijn. Alleen hoe pak je dit aan? Dat vind ik moeilijk. Dat van het bier en de pijnstillers zijn recente voorbeelden. Het is de zoveelste keer dat grenzen worden overschreden.
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Liefje  schreef op: 28-07-2012 08:13:13
Hoe pak je dat aan ja ik was geflipt als ik dat zou horen en zou ze recht in hun gezicht hebben dat ze de kids niet meer zonder toezicht zien.

Dat dit de druppel was en of ze wel helemaal sporen en om het dan netjes te gaan brengen is gewoon te zeggen dat je ze niet meer alleen vertrouwd met jullie kinderen klaar.

Ik snap eigenlijk ook weer niet dat je dit moeilijk vind aan te pakken ze laten je kids BIER proeven!!! Beloven je kids dingen die ze niet na kunnen komen, kortom ze gebruiken en misbruiken je kids dus gewoon voor hun eigen lolletjes.

Wat is er nu moeilijk aan dan? Volgende x krijgt je kind misschien wel een peuk of joint tussen de lip geduwd....waarom vinden sommigen het zo moeilijk om hun kids te beschermen tegen mensen die niet goed zijn?

Omdat het toevallig de ouders/schoonouders zijn?

Mijn laatste reactie hier hoor want het is aan jullie de keus of jullie je kids laten gebruiken en misbruiken en wat jullie besluit is zegt genoeg over jullie als ouders.
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Dianemvlisa  schreef op: 28-07-2012 09:22:11
tjonge liefje jij bent wel heel erg hard.

Mijn dochter krijgt ook weleens van opa en oma te horen, dan gaan we daar en daar heen.....soms gebeurt t en soms niet.....thats life

paracetamol geven aan een kind in de bovenbouw, neem aan dat het kind een jaar of 10 is, vind ik geen probleem.

tja bier geven, daar zou ik wat van zeggen, dat vind ik ook niet okay, maar daar kan je dan toch op een normale manier iets van zeggen...

 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Alice  schreef op: 28-07-2012 09:35:03
't Was geen paracetamol als je goed leest. Staat niet bij wat 't dan wel was. Maar maakt ook niet uit. Zijn de regels van TO en haar man, hebben die mensen te respecteren.
Pijnstiller is dan misschien nog vanuit een goed hart. Maar bier kun je met de beste wil van de wereld geen goede bedoeling noemen.
Ik zou daar echt heel kwaad van worden, zou dat zelf niet meer op een normale manier kunnen brengen, omdat ik het echt heel erg vind. En ik denk ook dat het op een normale manier zeggen bij deze mensen geen indruk maakt.

Maar liefje is inderdaad niet zo lief
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Liefje  schreef op: 28-07-2012 09:44:16
haha ik ben wel lief maar ben gewoon zo boos op een opa en oma die dat doen en ik kan werkelijk niet begrijpen dat je nog twijfelt of na moet denken als ouder wat te doen....

we hebben het hier over bier, medicatie enz dat vind ik dingen die gewoon ver ver over de grens heen gaan.

en eerlijk wat voor boodschap geef je af als ouder als je je kids er evengoed nog achterlaat...dan denken opa en oma nou ja dan vinden ze het ook allemaal niet zo erg
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Liefje  schreef op: 28-07-2012 09:45:17
oh en ben zwanger he dus hormonen maken me ook nog extra kwaad en mss idd ook niet meer zo heel lief
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
Dianemvlisa  schreef op: 28-07-2012 15:28:14
over wat voor pijnstillers hebben we het dan?
 
Quote
RE: Familie die grenzen niet respecteert
M&j  schreef op: 28-07-2012 18:04:15
Heb het ook gehad toen de kinderen klein waren en heb de grenzen toen nog net even krapper gezet zodat de oma's een grens te passeren hadden zonder echt in verboden gebied te komen. Nu weten de kinderen zelf wat wel en niet kan, of nemen contact met mij op, dat maakt het wel makkelijker. Ik ben er wel altijd van uit gegaan dat ze van hun kleinkinderen houden en het dus goed bedoelen. Ik zou opnieuw met hun gaan praten en dan vooral uit leggen waarom je iets niet wil en je partner mag daar natuurlijk ook een rol in spelen.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Familie die grenzen niet respecteert
Naam
Bericht