Menu
 

Topic:

Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar

Sennamvyent  schreef op: 14-06-2012 21:43:11
Hai meiden,

Na overleg met de kinderarts gisteren willen we Thomas in laten enten tegen de waterpokken.
Maar hoe gaat dit in zn werk? Doet de huisarts dit? Kan hij dit weigeren? Moet ik t zelf bestellen?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Melissa  schreef op: 15-06-2012 11:53:13
Wat ik laatst ergens gelezen heb is dat het waterpokken virus een soort herpesvirus is, je lijf bestrijd het maar helemaal weg krijgt het het niet, het virus trekt zich terug en nestelt zich in je beenmerg (heb je geen last van), wanneer je weerstand erg zwak is en wanneer je ouder word kon het gordelroos veroorzaken en ik geloof iets van artritis, reuma oid (weet niet meer welke).

Kijk dat vind ik nog wel iets om het enten waard te maken om nog eens te overpeinzen. Voor mij zelf is de huidaandoening die ze krijgen van de waterpokken niet voldoende erg om ze ervoor te gaan enten (maar dat is natuurlijk persoonlijk)
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Zo Maar  schreef op: 15-06-2012 12:11:21
Melissa dat voorkom je dan weer niet met een enting, je kunt het virus gewoon oplopen, alleen zul je er minder ziek van zijn...


Ik vind het een beetje over done, en ja er zullen altijd kinderen zijn die het heel ernstig krijgen net als de griep ook daar overlijden elk jaar kinderen aan....
De weerstand die ze opbouwen door de ziekte door te maken is ook heel wat waard! maar dat vergeten mensen.

Veel onbegrepen ziekten komen ze nu achter, blijken te komen omdat we veel onderdrukken, zo is er voor alles wat te zeggen.
Heb je iets ernstigs mee gemaakt dan snap ik dat je er voor kiest om te enten...

Maar ik ben blij dat hij er nog niet standaard in zit!
Er zouden er veel meer uit mogen wat mij betreft
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Spatje  schreef op: 15-06-2012 12:13:42
zo maar, je bent niet verplicht alles te laten enten, je mag ook weigeren
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Sennamvyent  schreef op: 15-06-2012 12:40:57

Quote zo maar:
De weerstand die ze opbouwen door de ziekte door te maken is ook heel wat waard! maar dat vergeten mensen.



Dit wordt door verschillende onderzoeken ookw eer tegen gesproken
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Rmvlt  schreef op: 15-06-2012 13:06:18
Haha, ik stalk je gewoon ! Nee hoor, ben mee verhuist alleen lees ik altijd mee...

K heb er geen idee van welke ze heeft. Wel dat die ook erg moeilijk deed en het nergens op vond slaan. G (onze huisarts) wou ook wel eerst weten of ik wel wist waar ik over praatte maar deed verder niet moeilijk. Wel dat ik de eerste was die m wou en waarschijnlijk ook de enigste ! Volgens mij heb ik de bijsluiter nog wel ergens.... K zal eens kijken.

Verder gaat t met de kids super en met mij nog niet zo. T heeft tijd nodig zeggen ze als het ooit al over gaat.... Jullie zijn dus nog steeds aan het tobben met Thomas? Trouwens, al vind de kinderarts het geen medische noodzaak dan kan ie toch best die vaccinatie voor Thomas bestellen. Hij vond het toch verder een goed idee? K zou trouwens wel aan de huisarts vragen of jij zelf goed uit kan leggen waarom het niet nodig is! Je moet de rollen gewoon omdraaien ... Succes
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Sennamvyent  schreef op: 15-06-2012 13:44:13
Sjee, voelde me al zo bekeken hier

Heb net de huisarts gebeld. Hij had er nog nooit van gehoord en reageerde wat twijfelend. Vraagt zich af waarom het niet in het vaccinatieprogramma zit en hoe de gezondheidsraad er over denkt enzo. Heb hem wat dingen verteld en vooral aangegeven dat het wel de bedoeling is dat deze inenting tzt opgenomen gaat worden in het standaardprogramma.
Hij had het er vooral erg moeilijk mee dat er geen beleid voor is. En als ik m wil voor Thomas, dan wil straks iedereen m wel
Hij heeft contact opgenomen met het GGD en die zeggen dat het geen geregistreerd vaccin is. Dat betekent voor hem dat de vooschrijvende arts verantwoordelijk gehouden wordt bij eventuele bijwerkingen. Hij vroeg mij of hij de kinderarts mag bellen en vroeg mij vooral haar redenen om de inenting niet zelf te bestellen. Die weet ik niet precies, behalve dat de vaccinatie medisch niet noodzakelijk is.
Ik heb nu afgesproken dat ik, als ik woensdag een belafspraak met haar heb, zal overleggen. Als zij hem zelf wil bestellen laat ik dat doen. Wanneer dit niet zo is, wil de huisarts graag eerst contact met haar om te overleggen en zijn vragen te stellen. Zucht.... Wordt vervolgd iig!

Nee hoor, echt tobben is het niet meer. Hij heeft ws koemelkallergie en een fructose intolerantie als gevolg van de parasiet die in zijn darmen zat. We wachten nu op een afspraak bij een gespecialiseerd dietist, omdat vooral die fructose intolerantie erg onhandig is.
Verder was zijn immuunsysteem een paar maanden terug nogal laag. Hier is hij afgelopen woensdag weer op geprikt en daar hoor ik woensdag de uitslag van.
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Rmvlt  schreef op: 15-06-2012 13:55:34
Nou, het begin is er.... Hij staat er niet al te negatief tegenover dan. Vind het overigens wel gek dat de GGD dat zegt want toen ik voor L aan het uitzoeken was van hoe of wat zeiden ze dat hij opgenomen zou worden en dat dat nog niet was gebeurd omdat die van baarmoederhalskanker voor is gegaan.... En dat iedereen m dan wil heeft hij niks mee te maken want je moet m zelf betalen. Nou ja, laten we het positieve er maar van in zien !

Wat vervelend van die fructose intolerantie. Daar groeit ie niet overheen neem ik aan? Wel fijn dat jullie er hulp in krijgen want volgens mij zit dat wel overal in! Neemt z'n lijfje wel vitaminen op omdat z'n immuunsysteem zo laag is? De dochter van een vriendin van me heeft dat en die heeft nagenoeg bijna geen immuunsysteem en is dus vaak ziek!
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Sennamvyent  schreef op: 15-06-2012 15:27:58
Ja dat heb ik de ha ook verteld, dat ze t binnen een paar jaar toch wel op willen nemen in het RVP.
Het ging hem ook niet om het geld, maar om het beleid

Ik vond hem niet echt positief, had het idee dat hij probeerde er onder uit te komen zonder gelijk nee te hoeven zeggen.

We weten nog niet of hij over die intolerantie heengroeit. De parasiet die hij in zn darmen had is heel zeldzaam bij baby's en de gveolgen dus nog niet echt bekend. Ik ken iemand (jij kent m ook ), die heeft die parasiet ook als baby gehad, is nu 33 ofzo en heeft nog steeds problemen bij bepaalde soorten eten.
T zn immuunsysteem is laag maar niet extreem. We hopen en verwachten dat het deze keer beter is. Dan zou de oorzaak weer die parasiet zijn. De darmen waren de vorige keer nog erg aangetast en druk bezig te herstellen. Daarvoor had het de stoffen uit het immuunsysteem nodig dus die waren naar de darmen vervoerd. Maar door de beschadigingen in de darmen zou het kunnen dat deze stoffen lekken. Ingewikkeld verhaal, ik snap het maar begrijp het niet zelf hahaha. Komt wel goed met m. Mocht het blijven dan weet hij iig niet beter en zal hij veel dingen (hopelijk) niet zo missen
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Jen9  schreef op: 15-06-2012 16:38:04
En daar waren ze bij mijn kinderen dus bang voor, ze hadden er dan ook honderden, op die kleine ieniemieniepiemels zaten er al tientallen. Tweemaal daags medlen op de HAP, met beide kinderen, jaarlijk raken er kinderen blijvend gehandicapt door de waterpokken en ja, je kan er aan overlijden. Precies zoals Sis t uitlegt.
ze hebben behoorlijk veel littekens..
Wat dacht je trouwens van sommige POK(het woord zegt t al)-dalige gezichten. dat komt dus niet altijd door puistjes..
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Jen9  schreef op: 15-06-2012 16:47:57
Vreemd dat je huisarts dat niet weet. ze zijn bezig het in t vaccinatieprogramma op t nemen, maar o.a. door die baarmoederhalskankervaccinatie heeft t vertraging opgelopen... hoort hij te weten vind ik!

Wat ik vaak lees is dat er ook mensen doodgaan aan de griep, en dat dat nu eenmaal zo is. Er gaan stukken meer mensen dood aan de griep bv. dan aan verkeersongelukken.. Dat weten ene heleboel mensen niet (niet dat je dan gelijk maar moet enten hoor, maar t valt me altijd op.) Wist je dat je sommige landen niet eens binnen mag met de waterpokken? In ons klimaat verloopt t oha mild, vele uitzonderingen daargelaten, in een warmer klimaat is t veel ernstiger!
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Gaya  schreef op: 15-06-2012 16:49:16
Als ik had geweten dat het kon om in te enten voor waterpokken had ik het bij mijn dochter willen doen.
Zij heeft het vrij ernstig gehad.
Nu is het wel zo dat zij voor haar reuma medicijnen krijgt die invloed hebben op het immuunsysteem.
Zij is dus vatbaarder dan normaal.
Toen ze 6 was kreeg ze "eindelijk" de waterpokken. Ik was er al blij mee. Riep steeds dat ze ze alle drie beter maar gewoon konden krijgen dan hadden we dat ook weer gehad en dat is beter dan als je ouder bent.
Tot ze ze dus kreeg toen kwam ik daar wel van terug.
Ze is echt doodziek geweest en er is met een ruggenprik ook aangetoond dat het virus in haar hersenvlies zat.
Ze is er zelf doorheen gekomen maar achteraf had ik dit haar graag bespaard.
De andere 2 meiden hebben het ook gekregen toen (waren jonger) en dat verliep wel normaal. Helaas heeft de jongste er wel een flink litteken aan overgehouden in haar gezicht.

Ik zou dus zelf zeggen dat als je kind een verminderde weerstand heeft dat de inenting voor waterpokken echt geen gek idee is.

 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Jen9  schreef op: 15-06-2012 17:09:18
Mijn kinderen hadden geen verminderde weerstand, maar daarna wel en dat duurde heel lang.. de jongste iep kinkhoest op (als hij t vaccin niet had gehad, die DKTP, was hij er nu niet meer gweest), en de oudste pfeiffer.. Dus ik pleit sowieso voor een waterpokkenvaccin...weigeren kan je altijd!

Vrienden van mij hun dochter had t net voor de vakantie, ze zouden naar Turkije, maar mochten niet...
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Mieps01  schreef op: 15-06-2012 17:09:26
Melissa,
Ik ben het totaal met je oneens. En ik vind het zelfs gevaarlijk wat je zegt.Mijn neef kan geen kinderen krijgen van de bof. Mijn moeder heeft haar oudste kind verloren omdat ze rode hond als kind niet had gehad. Mijn oom is bijna dood gegaan aan kinderpolio.de moeder van een vriendin kan van kinderpolio haar arm niet gebruiken. Dat was realiteit in eenendertig waarin nog niet werd ingeënt. Ieder jaar gaan er niet ingeënte kinderen dood omdat hun ouders denkend dat ze zelf beter weten dat die entingen niet nodig zijn.de reden waarom veel soorten ziektes niet veel schade meer toebrengen is omdat er gelukkig zoveel kinderen wel ingeënt worden. Kinderziektes heten niet zo omdat geen schade veroorzaken, maar omdat ze vooral bij kinderen voorkomen. Overigens zit mijn hele romp onder de kleine littekens van de waterpokken.. Niet dodelijk, maar ook een beetje jammer, en god wat heb ik als kind staan huilen van ellende ervan..mijn moeder vertelt dat verhaal nog steeds.. Als je je kind daarvoor kunt behoeden, dan sta ik als Eerste in de rij.
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Sennamvyent  schreef op: 15-06-2012 17:10:40

Quote Mieps01:
Melissa,
Ik ben het totaal met je oneens. En ik vind het zelfs gevaarlijk wat je zegt.Mijn neef kan geen kinderen krijgen van de bof. Mijn moeder heeft haar oudste kind verloren omdat ze rode hond als kind niet had gehad. Mijn oom is bijna dood gegaan aan kinderpolio.de moeder van een vriendin kan van kinderpolio haar arm niet gebruiken. Dat was realiteit in eenendertig waarin nog niet werd ingeënt. Ieder jaar gaan er niet ingeënte kinderen dood omdat hun ouders denkend dat ze zelf beter weten dat die entingen niet nodig zijn.de reden waarom veel soorten ziektes niet veel schade meer toebrengen is omdat er gelukkig zoveel kinderen wel ingeënt worden. Kinderziektes heten niet zo omdat geen schade veroorzaken, maar omdat ze vooral bij kinderen voorkomen. Overigens zit mijn hele romp onder de kleine littekens van de waterpokken.. Niet dodelijk, maar ook een beetje jammer, en god wat heb ik als kind staan huilen van ellende ervan..mijn moeder vertelt dat verhaal nog steeds.. Als je je kind daarvoor kunt behoeden, dan sta ik als Eerste in de rij.



Helemaal mee eens, met je hele bericht...
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Mieps01   schreef op: 15-06-2012 17:11:19
Rottige autocorrectie.
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Jen9  schreef op: 15-06-2012 17:12:59
Melissa, de pok schoonhouden? Hoe wil je dat doen als ze r honderden, zo niet duizenden hebben? Elk jaar stuurt mijn huisarts trouwens kinderen door naar t ziekenhuis, t komt vaker voor dan je denkt!
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Rmvlt  schreef op: 15-06-2012 20:40:54
Nou, nu ben ik wel heel nieuwsgierig wie jij nu bedoelt

Dat is wel een ingewikkeld verhaal van Thomas. Maar net wat je zegt, zelf weet ie straks niet beter.... Het is alleen wel te hopen dat hij dan meer kan verdragen dan nu.

K zou het dan gewoon door spelen aan de kinderarts en dan het hele verhaal er nog eens bij. Meer kun je niet doen want je bent nu eenmaal afhankelijk van ze. K was en ben trouwens nog steeds heel verbaasd dat G er zo makkelijk over deed (na m'n toelatingsexamen dan )

Zelf heb ik ze pas gehad toen ik 9 was en dat was echt geen pretje. Heb er ook verschillende littekens door. Bij L zie je ook snel plekjes, die is toen ze 1 was gestoken door een mug op d'r wang en als ze het koud heeft komt die plek nog naar voren...

Geef eens wat meer hints want nu zit ik er al een hele tijd over te verzinnen en ik kan het dus echt niet bedenken
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Sennamvyent  schreef op: 15-06-2012 20:47:26
Pok schoonhouden is geen doen, vooral niet in smetgebieden zoals luier, liezen, oksels etc.

R, namen noemen is niet zo netjes. S vd Bos. Heeft twee jongere zussen, M en E. M zat bij mij in de klas.

Hahaha, Ja jouw huisarts ging er idd goed in mee, echt super! Ik was ook erg blij dat ik me goed ingelezen had en dingen kon vertellen en weerleggen. Ga het idd woensdag bij de ka neerleggen en hopen dat zij me verder wil helpen.

Ik heb 1 duidelijk litteken van de waterpokken. De rest is gelukkig weggetrokken. Hopelijk gebeurt dat bij Y ook nog. Vooral die schaamstreek vind ik zo sneu!
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Biancamv3  schreef op: 15-06-2012 21:07:02
Wij hebben onze zoon vorig jaar in laten enten. Het heet idd Provarivax, kost rond de 80 euro, daarnaast moet je de huisarts apart betalen (uitschrijven recept en zetten prik) Ik kreeg van de assistente (die de prik zette) ook commentaar ("ja lieverd, mama heeft geen zin in een ziek kind ) Dat was NIET onze reden. Onze oudste had niet veel pokken, maar zijn lijf ziet eruit alsof ie met hagel is beschoten. hij is nu 9 en was 6 toen hij ze kreeg. Onze middelste had er over de 100, maar die heeft geen littekens (was 3) Onze jongste hebben we laten enten omdat hij ELK korstje zorgvuldig eraf peutert. Wij wilde eigenlijk niet weten hoeveel littekens hij dan zou overhouden. Ziek is hij er niet van geweest. Voor ons was het echt een keuze ivm de littekens. Verder is het een gezond ventje.

Succes met je beslissing. Onze huisarts had er ook niet van gehoord, maar wilde wel enten omdat wij het zelf moesten betalen.
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Melissa  schreef op: 15-06-2012 21:53:48

Quote Mieps01:
Melissa,
Ik ben het totaal met je oneens. En ik vind het zelfs gevaarlijk wat je zegt.Mijn neef kan geen kinderen krijgen van de bof. Mijn moeder heeft haar oudste kind verloren omdat ze rode hond als kind niet had gehad. Mijn oom is bijna dood gegaan aan kinderpolio.de moeder van een vriendin kan van kinderpolio haar arm niet gebruiken. Dat was realiteit in eenendertig waarin nog niet werd ingeënt. Ieder jaar gaan er niet ingeënte kinderen dood omdat hun ouders denkend dat ze zelf beter weten dat die entingen niet nodig zijn.de reden waarom veel soorten ziektes niet veel schade meer toebrengen is omdat er gelukkig zoveel kinderen wel ingeënt worden. Kinderziektes heten niet zo omdat geen schade veroorzaken, maar omdat ze vooral bij kinderen voorkomen. Overigens zit mijn hele romp onder de kleine littekens van de waterpokken.. Niet dodelijk, maar ook een beetje jammer, en god wat heb ik als kind staan huilen van ellende ervan..mijn moeder vertelt dat verhaal nog steeds.. Als je je kind daarvoor kunt behoeden, dan sta ik als Eerste in de rij.


En waar ben je het niet precies mee eens dan? Het enige wat ik zeg is dat ik me erin aan het verdiepen ben omdat ik niet overtuigd ben van de voordelen ten opzichte van de nadelen. Ik zeg niet dat het zo is, alleen dat ik er niet van overtuigd ben.

EN er blijken dus ook kinderen te zijn die ziek worden van vaccinaties en onderzoeken beginnen al een overeenkomst te zien tussen sommige vaccinaties en bepaalde vormen van autistme. Het is niet niks wat je in een babylijfje spuit. En ook verhalen van baby's die gestorven zijn na hun vaccinatie zijn in het nieuws geweest. Het enige wat ik zeg is dat ik niet klakkeloos het rvm volg maar zelf wil uitzoeken wat het beste is voor mijn kind.
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Melissa  schreef op: 15-06-2012 21:56:03

Quote jen9:
Melissa, de pok schoonhouden? Hoe wil je dat doen als ze r honderden, zo niet duizenden hebben? Elk jaar stuurt mijn huisarts trouwens kinderen door naar t ziekenhuis, t komt vaker voor dan je denkt!

handen en nagels schoonhouden, niet buiten laten spelen zolang de pokken open zijn. Beide jongens hebben echt megapokken gehad, maar geen infecties die naar binnen zijn geslagen hoor.

Als ze een gewoon wondje hebt dan hou je dat toch ook schoon? Dat is toch niet zo moeilijk?

En verder had Dominiek alleen pijn en geen jeuk (dus geen gekrab) en Valentijn had enorme jeuk maar die stopte ik 6 keer per dag in een bad met zemelen (dus vermindert de jeuk en houd de boel lekker schoon)
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Sennamvyent  schreef op: 15-06-2012 21:57:56
Misschien had jij gewoon geluk Melissa?
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Melissa  schreef op: 15-06-2012 22:01:57

Quote SennamvYenT:
Misschien had jij gewoon geluk Melissa?

Ik heb altijd geluk

Ik weet het niet, ik zeg ook niet dat het een of het ander goed is, ik zeg alleen dat ik me er in aan het verdiepen ben. Al heeft het geen prioriteit nog, eerst nog andere dingen op de agenda, we zijn niet eens begonnen met het maken van een derde kindje, laat staan dat ik al moet besluiten tot wel of niet enten. Maar heb gewoon wat interessante informatie gekregen waardoor de twijfel is toegeslagen.
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Mitch  schreef op: 15-06-2012 22:04:30
Mijn zoon heeft 2 hele lelijke littekens in zijn gezicht van die pokkentroep.
Maar ik zou mijn zoon er niet voor vaccineren alleen om de littekens.
Wanneer mijn kind misschien een hele slechte weerstand zou hebben, en eigenlijk op zeker er doodziek van zou worden dan zou ik het zeker overwegen.
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Melissa  schreef op: 15-06-2012 22:06:31
Ik heb zelf trouwens in mijn omgeving nog niet gehoord dat kinderen echt ernstig ziek zijn geweest van de waterpokken (niet dat dat representatief is), eigenlijk overal hetzelfde, kind krijgt blaasjes, kind krijgt ongelooflijke jeuk, blaasje gaan kapot, kind slaapt slecht en is koortsig, paar pokjes ontsteken rest trekt weg, kind word weer vrolijk en begint weer te spelen en dan na een week of twee drie trekken de rode vlekjes weg en de instoken pokjes blijf je langer zien en sommigen worden littekens. En dan dus kinderen van vriendinnen en kennissen, maar ook heel groep 1 en 2 hebben net de waterpokken gehad en ik ben altijd de mama die met iedereen staat te kletsen, dus heb van ieder kind zo ongeveer wel gehoord hoe het gegaan is.

Maar goed, de 40-50 kinderen in mijn omgeving waar ik het van weet, zijn natuurlijk niet representatief voor de completen bevolkingsgroep in Nederland dus daar basseer ik zeker mijn mening niet op.
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Sennamvyent  schreef op: 15-06-2012 22:10:29
Yenthe was ruim twee. We waren op de camping en pokken kwamen binnen een paar uur op. Heel snel en heel veel. Temperatuur schoot in twee uren tijd naar ruim 41 graden, waar ze drie dagen lang niet onder geweest is. Haar schaamstreek was een grote natte bende, één grote ontstoken waterpok leek het. Ze heeft een week alleen maar tegen ons aan gehangen, te ziek om te lopen, te spelen of veel te praten.
We wilden eigenlijk naar huis, zo'n ziek kind op de camping is niet fijn. Maar ze was echt te ziek om 2,5uur in de auto te zitten.
Wij zijn echt geschrokken van het verloop. De littekens worden vager op haar romp. Op haar voorhoofd heeft ze drie putjes van het krabben en haar schaamstreek vervaagt helaas niet.

Wij dachten dus dat het er allemaal bij hoorde. Achteraf hadden we in de gaten dat ze wel heel ziek was van die rotpokken!
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Jen9  schreef op: 15-06-2012 22:10:55
Die onderzoeken die beweren dat het autisme veroorzaakt zeggen dat al meer dan 10 jaar, is zeker niet iets van alleen nu. Wat wel zeker is, is dat sinds de vaccinaties het aantal kindersterftes enorm is afgenomen.. En ook al zou t autisme veroorzaken (dat is overigens niet wat de onderzoeken zeggen, dat wordt nogal eens fout geinterpreteerd, het gaat om triggeren, niet veroorzaken) dan nog denk ik dat ik liever veel minder sterftegevallen heb bij kinderen dan kinderen met ass erbij. Het lastige is ook dat ass nog niet zo lang erkend wordt en daardoor lijkt het ook meer samen te vallen..

Nou, vieze luiers..hoe moet ik dat voorkomen, Melissa? Pokken onder de voorhuid, in t piemeltje (elke plasbeurt was een martelgang) ,in de anus, in de mond...)Wat kan ik daarop bedenken, een poep-plas en eetverbod dan maar?

Vind je zeer denigrerend overkomen, bah. Je hebt zeker recht op jouw mening, maar dan nog.. een beetje minder mag. Ik snap het als mensen hier niet tegen vaccineren, maar kom op zeg., kan zoiets niet van 2 kanten kom,en? Zemelen gebruiken mochten wij absoluut niet van de artsen ivm infectiegvaar (nooit in zemelenbadjes stoppen bij open pokken!!!)
En niet buiten spelen? Hmmm, met 41 graden koorts, waarom mag dat niet?...

Nogmaals, ieder voor zich. Maar dat kan ook als t in t vaccinatieprgramma komt (en dat gaat gebeuren, Nederland loopt hierin erg achter, maar zijn ermee bezig) Je mag de keuze van niet enten maken... En dat veroordeel ik niet, jammer als dat andersom wel gebeurt!
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Jen9  schreef op: 15-06-2012 22:12:42
SennamvYent, precies daarom mag je warme landen niet in met de waterpokken..vanwege t klimaat zijn ze er daar als de dood voor!
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Melissa  schreef op: 15-06-2012 22:37:48
Jen9, ik denk dat je mijn tekst dan met een hele andere toon leest als dat ik het schrijf, ik oordeel helemaal niet, ben alleen op zoek naar meer informatie en stel daarbij vragen. Het is zeker niet mijn bedoeling om denigrerend over te komen.

Ik heb dan waarschijnlijk mazzel gehad met mijn kinderen,Kijk Dominiek poept en plast op de wc, maar had ook geen pokken in zijn schaamstreek, Valentijn daarentegen had alles onder, je kon amper zien waar zijn normale huid zat, echt er zaten zoveel pokken in zijn schaamstreek, dat was gewoon niet te tellen. En normaal wil hij niet verschoont worden, nu gilde hij bij elk plasje en elk stukje ontlasting. Dus hij werd wel 3 keer zoveel verschoont als normaal.

Maar sorry dat je het ook kunt lezen als een veroordeling, ben echt alleen op zoek naar meer informatie (en als je mijn tekst live had gehoord (dus mij pratend tegenover je) dan weet ik zeker dat je het heel anders had opgevat.
 
Quote
RE: Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Mafkees  schreef op: 15-06-2012 22:48:51
ik snap beide verhalen hier heel goed.

mijn oudste kreeg gewoon alle prikken , want dat hoort zo en ik dacht er niet eens over na.
alles om te voorkomen dat ie maar niet ziek zou worden

de jongste heeft een imuunstoornis en mag dus geen vaccinaties. alles wat ingespoten wordt, kan een kind in lichte vorm krijgen.
het lichaam van mijn jongste kan hier niet tegen terug vechten.
dus krijgt hij ze niet. de kans dat hij er dan aan onderdoor zal gaan is vele malen groter dan de kans op de bof zal ik maar zeggen.

nu ik dit allemaal meemaak, ben ik ook gaan nadenken wat voor "troep" we allemaal in onze kinderen laten spuiten zonder dat we het helemaal van a tot z uitzoeken.

voorbeeld: 2 jaar terug die mexicaanse griep. ht was een nieuw verschijnsel en mensen keerden de rug ertegen. het werd afgedaan als onzin en niet nodig en belachelijk....slecht voor je kind.

dat vond ik pas stom! de DKTP en BMR waren ook ooit nieuw en nu volgen we massaal het advies op om te enten....

ik kan me wel in het verhaal van Melissa vinden...het is wel interessant om het uit te pluizen en niet zomaar te volgen wat maar "schijnt te horen"

ik denk dat Melissa dit bedoelt?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Vaccinatie waterpokken; hoe, wat en waar
Naam
Bericht