Menu
 

Topic:

Pakketje voor de buren aangenomen..

Mamajaxx  schreef op: 29-05-2012 09:59:12
Ik heb vorige week een pakketje aangenomen voor mijn buren.. (buren die schuin tegen over mij wonen)

Nu heeft de postbode een briefje bij hun in de bus gedaan, dat het pakketje op nummer 14 (ik dus) ligt en dat ze hem daar kunnen afhalen..

Tot de dag van vandaag ligt het pakketje nog steeds hier in huis..
Ik ben de afgelopen dagen wel weg geweest, maar de kinderen hebben tot een uur of 2/3 elke x in het zwembad gezeten voor de deur..

Ook staan de ramen gewoon open bij de buren.. Dus ze zijn gewoon thuis..

Wat zouden jullie nu doen? Ik ben er een btje klaar mee.. neem steeds pakketjes aan voor iedereen en vervolgens moet ik er achter aan gaan.. Dat ga ik dus ook niet meer doen.. alleen voor mijn directe buurvrouw..

Ik heb er eigelijk geen zin in om naar hun te lopen voor hun pakketje.. Ik ben al zo aardig geweest om hun pakketje in ontvangst te nemen..

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Janneke01  schreef op: 29-05-2012 20:22:39
Wat ben ik toch blij met mijn ontzettend knappe postbode.. Die komt altijd rond hetzelfde tijdstip'( uurtje of tien ) en voor hem wacht ik wel hoor

 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Bettie  schreef op: 29-05-2012 20:23:42
@Janneke....wij hebben ook zo'n mannetje van de klok. Altijd om 12.30 uur rijdt zijn busje door de straat.
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Slyan  schreef op: 29-05-2012 20:24:05
Neuh, je zit gewoon te katten, met je gleuf zit in de deur of weet je dat niet. Ik zie mijzelf niet verlagend zijn over mensen die niet open doen, maar andersom krijg ik een beetje het idee dat je me debiel vind ofzo
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
J  schreef op: 29-05-2012 20:24:34
Tjonge, bijna alle keren als hier iets werd bezorgd, zag ik 'm net wegrijden voor m'n neus omdat ik net de kids 10 min hier vandaan van school aan het ophalen was. Inderdaad was ik gewoon thuis maar er wordt dan precies een pakketje bezorgd in die 10 minuten dat ik weg was om mijn kids te halen.
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Sennamvyent  schreef op: 29-05-2012 20:26:15
Maar Slyan, ik snap net als Suus jouw probleem niet. Ik neem aan dat het maar zelden gebeurt dat jij aan hoeft te bellen. Jij bent postbode voor brievenbuspost als ik je goed begrijp en de meeste poststukken die met brievenbuspost verstuurd worden passen daar prima door!
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Slyan  schreef op: 29-05-2012 20:30:49
Nee dat is niet waar, ik heb namelijk tig pakketjes hier in de buurt, ik heb namelijk een wijk waar alle brievenbussen te klein zijn voor heel veel pakketten, dus wie weet komt daar mijn irritatie nog wel het meeste vandaan, want ik merk dus nu dat er mensen zijn die het wel best vinden alles bij de buren en elke dag bestellen, terwijl ik vaak genoeg klachten krijg dat buren het niet zo graag doen . Dat is rot hoor, dat je probeert een pakketje aan de man te krijgen die geen nee durven zeggen en dus heel chagrijnig zijn omdat ze het dan toch maar doen. Dus tja, mijn probleem is meer een irritatiepuntje, maar daar was ik al duidelijk in, of niet? Senna
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Sennamvyent  schreef op: 29-05-2012 20:32:36
Ja het was erg duidelijk een irritatiepunt

Maar nu is het ook duidelijk waarom het een irritatiepunt is

Jammer dat mensen zo moeilijk doen om een pakketje aan te nemen, lijkt steeds moeilijker te worden om iets voor een ander te doen.

 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Slyan  schreef op: 29-05-2012 20:36:56
Ok, om maar beter uit te leggen, want nu zie ik inderdaad veel fouten opkomen. Ik doe post en pakketten, maar dan zonder bus. Even voor suus, ja, die gleuf heb ik vaak gezien hehe. Ik heb geen aangetekende pakketten. Onze pakketten zijn ervoor bedoeld dat ze in de gleuf passen en dat is helaas niet zo. Komt erop neer, dat ik elke dag minstens 15 pakketjes rondbreng, en waar ik helaas 9 van 10 niet thuis heb. Ook helaas maar waar, ik heb geen moer om over na te denken tijdens het lopen, behalve dat ik me dus wel eens afvraag waarom? waarom nou nooit zorgen dat je thuis bent. Ok ik lees dus als een reden, omdat het nooit op tijd aankomt. Ik vind dat geen reden, ik heb dat voor dit beroep ook nooit gedaan, vandaar mijn mening
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Slyan  schreef op: 29-05-2012 20:41:31
En dan ga ik misschien nog een beetje zeuren hehe, ik snap die buren dus wel . Want ze reageren het vaak op mij af, maar het is toch ook zo, altijd aanpakken voor je buren en ze komen het nooit zelf ophalen. Best vreemd of niet? Ik begrijp de topic starter dus heel goed
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Mitch  schreef op: 29-05-2012 20:43:32
Nou ik zal een voorbeeld geven van een rede waarom mensen denken dikke lola ik blijf er niet voor thuis.
Dinsdag iets besteld met garantie dat het donderdag zou komen.
Op de postsite gekeken en ja donderdag tussen 13:00 en 21:00 zou hij bezorgt worden.
Donderdag avond stond er ineens Vrijdag tussen 13:00 en 21:00 word het bezorgt, dus ik was al lichtelijk geirriteerd zeg maar.
Vrijdag avond stond er ineens zaterdag tussen 17:30 en 22:00 zou het bezorgt worden.
Ik heb hier wel meldingen van gemaakt want dat irriteerd mij mateloos, zet er dan gewoon GEEN datum op.
MAAR Zaterdag stond er ineens dat het Dinsdag tussen 12:00 en 14:00 bezorgt zou worden.... Nou 17:58 heb ik mijn pakketje aan kunnen nemen.

Ook heel vaak dan ben je de hele dag thuis om je pakketje op te vangen, en is het spontaan ineens gemeld dat ik niet thuis was.
Geen briefje in de bus niets, pik omhoog is dus nooit geweest.

Dus jah.... ik kan mij best wel voorstellen dat mensen er niet op gaan zitten te wachten.
Ook dat mensen moeten werken of weet ik het.
Maar dan denk ik, haal je zooi dan wel zo snel mogelijk op, ben momentele geneigt om het pakketje van mijn buurman door zijn brievenbus te drukken of het nu past of niet
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Suus  schreef op: 29-05-2012 20:45:59
Ok, jij bedoelt dus die dozen die bijvoorbeeld Bol stuurt per gewone post en die door de brievenbus zouden moeten passen. Misschien denken di emensen wel dat je het door de bus gooit of ze denken dat het met het busje komt.

Als ik een pakket verwacht weet ik dat hij in de avond komt, ik verwacht dan geen aanbellende postbode. Daarbij denk ik dat veel bedrijven niet goed informeren over bezorgdagen en Post NL niet over tijden

Hier komt getekende post trouwens ook met een busje, maar weer door een aparte afdeling.

 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Slyan  schreef op: 29-05-2012 20:52:16
Nou, nu is het wel zo, dat ik soms hele rare pakketjes krijg, wat niet altijd bol.com is of h&m. Het kunnen soms echt dikke dozen zijn (hoe ze die ooit gesorteerd hebben op een normale gleuf weet ik ook niet haha misschien met grof geweld), maar inderdaad ik bel altijd aan en zoals ik al zei, ik zie alleen maar cijfers en achternamen en soms heb je niks anders te doen dan erover na te denken hoe irritant het kan zijn dat iemand nooit opendoet LOL
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Jacquelien  schreef op: 29-05-2012 20:55:17
Nee ik neem ook geen pakketjes meer voor buren aan, althans niet voor alle buren

Verder hebben wij een fantastische bezorger op een busje. Ik heb zijn mobielnr gekregen en ik bel hem eventjes op en dan weet ik of hij onderweg is. Als hij ergens anders is ga ik, als ik weg moet, naar hem toe en neem ik het daar in ontvangst. Maar hij rijdt eigenlijk altijd rond dezelfde tijd door de straat!

Maar even ontopic

Ik neem dus ook niet altijd meer pakketjes aan voor iedereen omdat ik het ook zat ben om erachter aan te moeten.....
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Mamax2  schreef op: 29-05-2012 21:00:45
tsja, ik ben hier ook het afhaalpunt van het blok
Ik doe het graag, want zij zouden het ook voor mij doen. (gebeurt ook wel eens)
Als de buurman het vergeet zal er wel een reden voor zijn en bel ik even aan om t af te geven.
kleine moeite.

Vind het wel erg onbeleefd hoe er op je gereageerd is, was dat de dochter des huize? of was dat de burvrouw? vind het maar vreemd dat men zo reageert. (van een kind kan ik t nog snappen)
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Tulp  schreef op: 29-05-2012 21:01:43
vacature postbezorger :
Bij PostNL kan je direct aan de slag als postbezorger. Op dinsdag, donderdag en/of zaterdag breng je de post rond in je eigen woonplaats. Dat doe je 2 of 3 uurtjes per dag tussen 11.00 en 17.00 uur. Het is helemaal zelf in te delen dus je combineert het perfect met je andere bezigheden.

Dus ik zou verplicht moeten tuis zitten tussen 11:00 & 17:00 ???
als ik iets verwacht ...
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Anno  schreef op: 29-05-2012 22:29:45
hm ja ik blijf echt niet thuis als ik iets verwacht van de H&M want zodra ik het kaartje in de bus heb ga ik meteen naar de site en geef ik aan dat ze het op het postkantoor moeten leggen kan ik het komen halen wanneer ik dat wil.

maar het is een goede tip dat als mijn aankomende pakketje komt wanneer ik wel thuis ben eens even het 06 nr van die man te vragen kan ik de volgende x een exacte tijd afspreken.

als ik bij mijn mams ben plak ik hier altijd een briefje op de deur ben op dit adres aanwezig....komt ie altijd braaf daarnaar toe rijden (is in dezelfde wijk)
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Marly-j  schreef op: 30-05-2012 07:33:07
hier ook eens meegemaakt, ik nam een pakketje aan en zag de postbode een briefje bij hun erin doen. Ben enkele malen bij hen langs geweest maar telkens niet thuis. Ze kwamen niet bij mij. Bleek nou, postbode had een briefje erin gedaan met erop dat het aan de buren bezorgd was, niet adres of nr erbij. ze waren bij beide naaste buren geweest die beide van niks wisten, maar overburen dus niet geprobeerd. Ze verwachtte ook geen pakketje, dus dachten dat het een fout was, en lieten het er verder bij. Bleek later om een prijs te gaan die ze hadden gewonnen waar ze niks van wisten, en heeft bijna 3 weken bij ons gestaan voor we elkaar eens troffen (hebben precies afwijkende werktijden, als zij werken ben ik thuis en vaak andersom)

Ik zou dus zeker nog een paar keer langs gaan, het is een kleine moeite en wellicht weten ze het niet,
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Nimmie  schreef op: 30-05-2012 08:54:30
hahah ik moest net wel ff lachen!.
toevallig heb ik net een pakketje aangenomen voor 7 deuren verder... postbode heeft er een briefje in gedaan..

en ohhhhh die buurman mag zijn pakketje wel even komen halen hoor.
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Ikke  schreef op: 30-05-2012 09:15:38
Ik neem ook altijd pakketjes aan voor mijn buren en zij voor mij. De ene keer komen ze het zelf afhalen, de andere keer als ik ze zie aankomen dan geef ik het even af. Geen probleem.
Ik heb 1 keer bij mijn oude huis gehad dat ik een telefoon had besteld en ik dus niet thuis was en er zat wel een briefje in de bus van de postbode maar hij was vergeten het huisnummer op te schrijven bij wie hij het afgegeven had. Ik overal aanbellen, niemand had het pakketje. Heel gedoe met tnt geweest, heen en weer gebel en uiteindelijk bleek na 1 week iemand tig huizen verderop het pakketje te hebben. Iemand die ik dagelijks met de honden uitlaten tegenkwam maar die dus niet zei dat ze een pakketje voor me had aangenomen.
En het erge was dat het pakketje ook nog eens opengemaakt was!!

Dus tja toen kon ik dus ik er niks aan doen dat ik dat pakketje niet afhaalde bij die buren want ik wist niet waar het was.

Ik heb toen wel een excuusbrief van TNT gekregen en de desbetreffende postbode heeft me zelfs ook nog gebeld.

Dit vond ik gewoon asociaal van de buurvrouw.
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Boterbloem  schreef op: 30-05-2012 09:49:57
wat een ergernissen om pakketjes hihi.

Misschien scheelt het dat ik een hele jolige postbezorger heb waar ik altijd een leuke babbel mee maak?

Hier is het ook een verschil per persoon. De een neemt mijn pakket aan en gooit de deur dicht, de ander maak je een praatje mee. Eigenlijk maakt het mij niet uit. Zij hebben hun pakket.

De mensen die online bestellen die snap ik juist wel, ook dat ze er niet zijn. Anders zouden ze wel shoppen als ze die tijd hadden. Voor mij is het dan geen moeite (had hier laatst 4 pakketjes staan, voor 3 verschillende buren haha. De postbode ging eerst al die mensen bij langs en vroeg uiteindelijk of ze allemaal bij mij mochten. Man helemaal verrast toen ie thuis kwam, zat er geen een voor hem bij
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Gewoon Ik  schreef op: 30-05-2012 10:10:18
Hier ook een toffe postman. Toen mijn dochter nog sondevoeding kreeg en ik aan het werk was zette hij het altijd in de schuur. Andere pakketjes bij de buren of kwam hij voor terug. Maar de voeding was bracht hij dus nooit bij buren
 
Quote
RE: Pakketje voor de buren aangenomen..
Mamsie  schreef op: 30-05-2012 16:26:54
hier doen we het ook met elkaar... er staan nu ook 3 pakjes hier in de gang, te wachten hahah als ik ze zat ben breng ik ze langs en anders zijn ze me al voor.

Wij hebben ook een jolige pakjesbezorgen, pas geleden zat ik te wachten op mijn nieuwe smootiemaker. Dus de pakjesbezorger belt aan en geeft aan dat hij een pakje voor de buurvrouw heeft, ik neem hem aan en vertel hem dat hij ook wat voor mij bij zich moet hebben.
Nee mevrouw echt niet komt morgen.....nee zou vandaag komen morgen werk ik, oh dan breng ik hem naar de buren....kan niet moet voor getekend worden....oh ik teken wel, komt goed mevrouw.
(het is een turkse man en praat niet heel goed nederlands, maar klinkt wel heel aandoenlijk)
komt hij 2 minuten later aan de deur, glapje mevrouw ik heb pakketje...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Pakketje voor de buren aangenomen..
Naam
Bericht