Proudmum schreef op: 24-05-2012 11:01:35 |
Op facebook kon ik je niet bereiken dus vandaar maar even hier. Heb een recept voor je voor appeltaart: Appeltaart iig. Je neemt mix C van het merk Schár. Als boter neem je Blue Band vloeibaar. En geen fructose-glucose e.d. maar gewone suiker, dus ook geen poedersuiker of basterdsuiker. Een snufje zout erdoor en dat is dan je deeg. En de vulling is dan gewoon appel, rozijntjes, (vanille) suiker en naar smaak evt. kaneel. Van het merk Alpro Soya schijnt er zelfs koemelk vrije slagroom te zijn. Dus aan het werk en eet smakelijk! De taart word wat kruimeliger, want gluten binden, evt. als ze dat op voorraad heeft zou ze iets FiberHusk door het deeg kunnen doen Mocht hij de suiker niet mogen dan iets geraspte kokos erdoor en iig rozijnen. Heb je hier wat aan? Als er ingredienten veranderd moeten worden laat het dan even weten dan mail ik haar weer. Ze had ook nog een interessante link voor je die ging ze even opzoeken. |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 31-05-2012 17:04:03 |
Woeiii ben ik weer! Emv3, wat lief dat je ook zo meedenkt! Soja wil ik hem nog niet geven. Hij reageerde van de week heel eftig op koemelk en omdat soja ook best allergeen is wil ik dat voorlopig achterwege laten. Die cakejes die jij beschrijft zijn zelfs ook zonder ei. Dat boek lijkt me wel heel handig!! Heb even gegoogled op Gula Java en daar lees ik dat het 2% tot 25% uit fructose bestaat. Zou hij dan dus ook niet mogen Alice, ze zien er lekker uit!! Kan ook gewoon in een stalen cupcake bakvorm toch? Of zouden ze dan kleffer blijven? |
Quote |
Alice schreef op: 31-05-2012 19:04:41 |
Nee hoor, geen probleem, een stalen bakvorm. Ik zou ze wel in de oven laten afkoelen. (ook met siliconen trouwens) Ze zijn hier al op trouwens haha! (had er 6) En toevallig kwam de buurman 2 grote trossen bananen brenge, dus ik kan nog heel wat gaan oefenen. Heb glutenvrije meel meegenomen. Wanneer is Thomas jarig? |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 31-05-2012 19:17:56 |
Ze zitten in de oven! Nog 10 minuutjes Het beslag was niet lekker maar ik heb alle hoop op de cakejes gevestigd Heb idd ook 6 cakejes gedaan, in de stalen bakvorm. In de oven afkoelen met de deur open dus. Kan niet wachten tot we kunnen proeven!! Thomas is zondag jarig, nog een paar daagjes |
Quote |
Alice schreef op: 31-05-2012 19:27:22 |
Oooh spannend!!! Ben benieuwd! Ik vond 't beslag ook niet lekker, wel zoet. De cakejes waren uiteindelijk wat minder zoet. Denk dat 't met mango erg lekker is |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 31-05-2012 19:29:23 |
Nee weet ik sis, hou ik ook rekening mee hoor! Ik ga de oven uit zetten, strakkies proeven |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 31-05-2012 19:39:34 |
Zie jouw foto Ze zijn iets donkerder en lijken wat minder ingezakt maar voor de rest hetzelfde. Kan niet wachten |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 31-05-2012 20:05:14 |
Denk dat ik de volgende ronde een rijpere banaan moet nemen (deze was net rijp), mag iets zoeter. Maar heerlijk luchtig, dit gaat m worden |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 31-05-2012 20:18:49 |
Nogmaals en mega ontzettend
bedankt voor alle lieve meiden die meegedacht, meegezocht, nagevraagd, meegebaald en zelfs
meegebakken hebben. Vind het echt helemaal geweldig! |
Quote |
Alice schreef op: 31-05-2012 20:30:22 |
Oh wat heerlijk voor jullie! Echt super! Wordt een prachtige verjaardag zondag! Ik had idd een zeer rijpe banaan. Misschien kun je een puree maken van mango en banaan, is misschien wat zoeter. Of een beetje wortelsap of geraspte wortel als hij dat mag |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 01-06-2012 20:59:26 |
Nog even een vraagje. Als je normaal cakebeslag proeft, heb je altijd een soort scherpe nasmaak achter in je mond (tenminste ik wel ) Als de cake gebakken is, geen last meer van. Bij deze cakejes is die scherpe nasmaak heel heftig, ook als ze al gebakken zijn. Heb nieuwe cakejes gebakken met mango en banaan en ze zijn echt wel lekker, maar de nasmaak achterin mn mond vind ik echt heftig. Iemand een idee waar dit door veroorzaakt wordt? Het bakpoeder? Meel? Boter? |
Quote |
Alice schreef op: 01-06-2012 22:23:02 |
Hmmm.. ik denk dat ik weet wat je bedoelt, hoewel 't hier niet echt heftig was. Maar denk dat het inderdaad normaal door de suiker gemaskeerd wordt. Misschien toch wat wortelsap erbij? Zal ik 't morgen 's proberen? (vandaag geen tijd gehad) |
Quote |
Sara Niet Ingelogd schreef op: 01-06-2012 22:27:16 |
zien er goed uit!! En misschien is het met kokos erdoor ook wel lekker |
Quote |
Alice schreef op: 01-06-2012 22:33:35 |
Oja, ik heb gisteren in de supermarkt nog even gekeken bij de versierselproducten of daar iets voor
je bij zat. Maar in alles zit wel iets wat hij niet mag, behalve in de speculooskruiden. Volgens mij
heet 't in nederland speculaas. Maar daar zat volgens mij niets in wat hij niet mag (kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, gemberpoeder) Is ook heel lekker in cupcakes lijkt mij! |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 01-06-2012 22:34:58 |
Ow nee hoor Alice, hoeft niet meer. Vind ze wel goed zo, gooi er als garnering nog wat banaan uit potje over en dan vindt ie t vast wel ok. Zit net in chat te vertellen hoe ontzettend blij ik met jullie ben |
Quote |
Kaasje schreef op: 01-06-2012 22:55:30 |
Super dit Topic!! Zal dat mannetje zondag verbaasd zitten met zijn eigen taartje!! Heeft hij al mogen proeven of is het zondag voor het eerst Senna?? |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 01-06-2012 22:57:03 |
Ja gaaf he Kaasje, ben zoooo blij met iedereen die meedenkt! Thomas heeft nog niet geproefd, zondag pas |
Quote |
Emv3 schreef op: 02-06-2012 12:14:19 |
Mag gelatine? wANT DAN ZOU JE MISSCHIEN DAAR EEN SOORT VAN LAAGJE MEE KUNNEN MAKEN MET PTUTJE BANAAN? |
Quote |
Bianca schreef op: 02-06-2012 16:22:47 |
Hier maak ik cupcakjes met rijstmeel en ketanmeel beide glutenvrij en goedkoop verkrijgbaar bij de
toko. Hier eet iedereen ze glutenvrij en iedereen vind ze lekker ik proef zelf niet echt verschil maarja ben de smaak van glutenvolle denk ik vergeten. Ik weet wel op het coeliakie forum dat je daar wel vragen kunt stellen er zijn daar meerderen die naast glutenvrij ook nog meer producten moeten laten staan, Wel een gedoe hoor zo'n dieet ik vind glutenvrij soms al zo vervelend maar als ik dit dan lees mag ik blij zijn dat er nog zoveel overblijft, |
Quote |
Bianca schreef op: 02-06-2012 16:23:50 |
O en je hebt zeker gist die glutenvrij is hoor hier bak ik mijn brood ook mee, niet van alle
merken. Je moet anders eens op livaad kijken zie je een overzichts lijst per supermarkt welke merken er zowel glutenvrij als lactosevrij zijn. |
Quote |
Sennamvyent schreef op: 03-06-2012 14:22:24 |
Bedankt voor de reacties. Volgens mij gelatine wel, das een idee voor de volgende keer! Bianca, bedankt voor je tips!! Zal vanavond of morgen een foto plaatsen, maar zijn cakeje viel in de smaak bij meneertje |
Quote |