Menu
 

Topic:

Voor Senna

Proudmum  schreef op: 24-05-2012 11:01:35
Op facebook kon ik je niet bereiken dus vandaar maar even hier.
Heb een recept voor je voor appeltaart:

Appeltaart iig.
Je neemt mix C van het merk Schár.
Als boter neem je Blue Band vloeibaar.
En geen fructose-glucose e.d. maar gewone suiker, dus ook geen poedersuiker of basterdsuiker.
Een snufje zout erdoor en dat is dan je deeg.
En de vulling is dan gewoon appel, rozijntjes, (vanille) suiker en naar smaak evt. kaneel.

Van het merk Alpro Soya schijnt er zelfs koemelk vrije slagroom te zijn.
Dus aan het werk en eet smakelijk! De taart word wat kruimeliger, want gluten binden, evt. als ze dat op voorraad heeft zou ze iets FiberHusk door het deeg kunnen doen

Mocht hij de suiker niet mogen dan iets geraspte kokos erdoor en iig rozijnen.

Heb je hier wat aan?
Als er ingredienten veranderd moeten worden laat het dan even weten dan mail ik haar weer.
Ze had ook nog een interessante link voor je die ging ze even opzoeken.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Voor Senna
Emv3  schreef op: 31-05-2012 11:01:49
ik ben niet zo thuis in wat waar in zit..maarwil wel met jee medenken...beknopte lijst van de wel en de no's??
en natuurlijk wat hij lust?

 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 11:02:00
Merengue is heel stevig en kan fungeren als bodem en zijkant van een taart.
Ik ben er echt dol op! Heerlijk!

Van moedermelk kun je wel slagroom maken... kweet niet of je dat misschien tot je beschikking hebt? Of het idee is misschien te raar?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 11:05:05
maar in merengue zit toch suiker? Heb dat ook al een keer genoemd idd. En anders misschien iets met cocos want dat kan toch ook?
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 11:07:43
Ja, moet met suiker. Maar kan (denk ik) ook met stevia, maar volgens mij moet gewone kristalsuiker ook lukken (zie post onderaan vorige pagina)
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 11:08:12
Gist is niet glutenvrij, bakpoeder moet wel kunnen.

Sacharose bestaat uit glucose en fructose. Maar als ik t zo zie in de tabel die jij plaatst moet dat te doen zijn. Dan heb je toch gewoon over kristalsuiker ofzo?

Dan zou t moeten lukken. Met glutenvrij zelfrijzend bakmeel, suiker en eieren.

Wat zijn de ingredienten van vanillesuiker? Kan nergens vinden of hij dat zou mogen.

Ingrediënten:
* 200 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
* 200 gr boter
* 150 gr suiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 4 eieren
* 1 mespuntje zout

Haal deze er weer even bij, welke boter zou ik kunnen gebruiken?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 11:08:39
http://www.google.nl/#hl=nl&sclient=psy-ab&q=gluten+fructose+free+recipes&oq=gluten+fruc&aq=1L&aqi=g-L2&aql=&gs_l=hp.1.1.0i19l2.0.0.1.6985.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0...0.0.Qlwo_CrZtKQ&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=3daa1b43811568df&biw=1440&bih=703
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 11:10:10
Emv3, hij mag geen gluten, geen koemelk en geen fructose!

Meiden, jullie geven me hoop!
Zouden jullie mee willen denken met het recept voor cupcakes wat ik net geplaatst heb?
Ik ben echt een leek in bakken en weet niet wanneer iets gedoemd is te mislukken dus

Zou ik door dat recept een banaan kunnen doen, voor een lekker smaakje?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 11:12:45
http://www.calorielijst.nl/product/?calorie=7335

kun je geen wafels maken met het bovenstaande?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 11:15:20
als vulling bedoel je? Weet niet of het te nat wordt? Of echte stukjes banaan er door?
En anders cupcakes maken en afwerken/afsmeren met banaan en iets leuks er op doen? Of leuke cupcake vormpjes kopen zodat het er anders dan standaard uit ziet?
Maar voor de visite kun je toch gewone maken?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 11:18:32
Gewoon een geprakte banaan erdoor. Of zou dat niet nodig zijn?

De visite krijgt gewoon taart hoor

Zou bovenstaand recept lukken zonder vanillesuiker?

Wil die cupcakes toch wel graag proberen. Kan ze dan ook invriezen voor later gebruik. En na bovenstaande tabel durf ik wel kristalsuiker te gebruiken!
Maar welke boter is handig om mee te bakken?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 11:29:50
Zit nog eens verder te kijken en kristalsuiker bevat weinig vrije fructose maar wel fructose die dus verwerkt zit in de sacharose.

http://www.suikerinfo.nl/zoetlexicon/term/Sacharose.html
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 11:31:42
Ik ga Thomas uit bed plukken en dan Yenthe uit school halen. Zal onderweg nog eens goed nadenken hihi
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 11:32:20

Quote Alice:


Van moedermelk kun je wel slagroom maken... kweet niet of je dat misschien tot je beschikking hebt? Of het idee is misschien te raar?



Niet tot mijn beschikking dus daar hoef ik niet eens over na te denken
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 12:42:54
Had 't net al een paar keer willen posten, maar ik heb wat problemen met mn internet kennelijk

Vanillesuiker is suiker met vanilline.
En dat wordt weer vervaardigd uit vanillestokjes. Ik heb geen idee of dat kwaad kan. Maar vanillesuiker is gewoon voor de smaak, het mislukt niet zonder.

Suiker misschien eens navragen bij de dietist ofzo? Ik denk dat 't net als het fruit met weinig fructose wel kan.

Je kunt ook bananenpuree door de cupcakes doen misschien?

Dit recept:
http://www.smulweb.nl/recepten/1377977/Bananen-cupcakes
Maar dan met glutenvrije meel en wat bakpoeder. En dan ipv boter, een koemelkvrije variant.

Het glazuur zou ik dan maar laten zitten en gewoon een schijfje banaan nemen ofzo om 't te versieren
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 13:30:36
Heb idd zijn vorige dietiste gemaild en kreeg bijna gelijk mail terug, suiker is not done helaas.

Ik heb iig weer wat ideetjes, ga er vanavond even goed voor zitten.

Bedankt meiden!
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 13:39:33
Thomas geeft niet zo veel om heel zoet, toch?
Misschien kun je die bananencupcakes maken zonder suiker. Bananen zijn zoet genoeg voor hem misschien. Wellicht wat meer bakpoeder er in doen.

Ik heb voor mijn zoontje eens een courgetcake gebakken. Dat was wel met hutenkase er in (koemelk), maar zonder suiker. Was prima gerezen.

 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 13:43:37
graag gedaan hoor, hopelijk lukt het ook.
Zo'n cupcake met banaan lijkt me best smakelijk!
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 13:45:28
Hij kent zoet niet zo goed, omdat hij niet krijgt, behalve zijn fruit. Daar is hij dus wel dol op, zijn potjes fruit!

Zonder suiker bakken heb ik dus van de week geprobeerd.
Heb margarine, zelfrijzend bakmeel, eieren en een zoetstof met frambozensmaak (soort aanmaaklimonade) gebruikt.
Eiwit gescheiden en dat 10 minuten met de mixer op hoogste stand, daarna de rest toevoegen.
Het beslag was zo stug en elastisch als maar kan en de cakejes waren net klamme betonblokjes. Echt niet te eten!

En dan ben ik wel heel eerlijk, de moed is me daarmee gewoon een eind in de schoenen gezakt. Ik ben al geen keukenprinses, doe ik iets vol enthousiasme en dan mislukt het grandioos.
Werd al gewaarschuwd voor bakken zonder suiker en blijkbaar is dat echt gewoon heel moeilijk!

Echt, als iemand een recept heeft wat door een leek gemaakt kan worden, heel graag. Maar ben nu gewoon vooral in een baalstemming dat het zo moet gaan.

Zag net, tijdens het googlen, iemand op een forum reageren dat ze voor haar zoon koemelk en fructosevrije cakejes bakt maar helaas geen recept. Topic was ook al jaaaaaaren oud.
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 13:47:27
Sorry trouwens dat ik zo negatief overkom misschien.

Moet gewoon nog "leren" omgaan met dit gedoe en dat valt met zoiets als een verjaardag best tegen
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 13:51:34
Nee, snap het heel erg goed, moet je geen sorry voor zeggen. Zo'n eerste verjaardag is zo belangrijk en zo speciaal. Kan me echt voorstellen dat je daar verdrietig om wordt.

Ik heb ingredienten uit de kast gehaald en ga nu even proberen of ik iets in elkaar kan flansen!
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 13:52:03
maar misschien met het suiker van de banaan dat het wel lukt? Komt het niet door het geklopte eiwit dat ze zo hard zijn geworden? Als je in de buurt zou wonen, zou ik je komen helpen hoor. Is er niet iemand bij je in de buurt die ook wel eens bakt?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 13:55:03
Alice, wat lief!! *slikt tranen weg*

Sara, juist het zolang doorkloppen van eieren zou een luchtig resultaat moeten geven. Werd me op het hart gedrukt om 10 minuten op de hoogste stand te mixen. Dat heb ik netjes gedaan en het was idd superluchtig. Tot ik de andere spullen er doorheen gooide. Toen werd het een massale brij.

Geen idee of het met suiker van banaan wel zou lukken, denk dat het rijzen op basis van suiker toch echt op gewone suiker gebaseerd is
 
Quote
RE: Voor Senna
Gewoon Ik  schreef op: 31-05-2012 13:57:02

Quote Alice:
Nee, snap het heel erg goed, moet je geen sorry voor zeggen. Zo'n eerste verjaardag is zo belangrijk en zo speciaal. Kan me echt voorstellen dat je daar verdrietig om wordt.

Ik heb ingredienten uit de kast gehaald en ga nu even proberen of ik iets in elkaar kan flansen!



super lief van je
 
Quote
RE: Voor Senna
Gewoon Ik  schreef op: 31-05-2012 13:58:02
Ik heb rudolph even opgezocht op fb :d En hem gevraagd of hij een receptje heeft. Proberen kan altijd toch
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 14:00:23
Wat zijn jullie lief!
 
Quote
RE: Voor Senna
Judidu  schreef op: 31-05-2012 14:07:48
In rudolph van veens cupcake kookboek maakt hij wel gluten en suikervrije cakejes.

Hij gebruikt bakpoeder, boekweitmeel en suikervervanger.
heb je iets aan dat recept.

of mag hij ook geen nepsuiker?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 14:08:19
oh dat kan ik ook vanavond even doen. Hij is een oud collega van mijn vader namelijk. Had mijn pa ook gevraagd, maar die gooit overal suiker in hahahaha. Hij had ook zo 1 2 3 geen alternatieven en is ook al weer tijdje uit het vak
 
Quote
RE: Voor Senna
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 31-05-2012 14:09:21
Ik kwam net wel een recept tegen van gluten,koemelk en fructose vrije pannekoeken tegen als je er dan nu een paar van bakt dan ?

En dan lekker vullen met een potje bananen olvarit lijkt mij erg lekker !
Zet je er een paar leuke versieringen op dan lijkt het net een taartje
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 14:12:28
Nou het staat in de oven. Nog even geduld!
Het beslag zag er goed uit, lobbig en luchtig en best wel zoet. Fingers crossed!!!
Mijn fijnproevertje is net wakker, dus we zitten allebei voor de oven te staren
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 14:13:19
wat een goed idee tanja. Kun je ook gewoon fruit tussendoen. Pannenkoeken op elkaar leggen, kaarsje erop. En je kunt er zelfs puntjes van snijden! Top idee
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Voor Senna
Naam
Bericht