Menu
 

Topic:

Voor Senna

Proudmum  schreef op: 24-05-2012 11:01:35
Op facebook kon ik je niet bereiken dus vandaar maar even hier.
Heb een recept voor je voor appeltaart:

Appeltaart iig.
Je neemt mix C van het merk Schár.
Als boter neem je Blue Band vloeibaar.
En geen fructose-glucose e.d. maar gewone suiker, dus ook geen poedersuiker of basterdsuiker.
Een snufje zout erdoor en dat is dan je deeg.
En de vulling is dan gewoon appel, rozijntjes, (vanille) suiker en naar smaak evt. kaneel.

Van het merk Alpro Soya schijnt er zelfs koemelk vrije slagroom te zijn.
Dus aan het werk en eet smakelijk! De taart word wat kruimeliger, want gluten binden, evt. als ze dat op voorraad heeft zou ze iets FiberHusk door het deeg kunnen doen

Mocht hij de suiker niet mogen dan iets geraspte kokos erdoor en iig rozijnen.

Heb je hier wat aan?
Als er ingredienten veranderd moeten worden laat het dan even weten dan mail ik haar weer.
Ze had ook nog een interessante link voor je die ging ze even opzoeken.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Voor Senna
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 31-05-2012 14:14:04
Op haar blog schrijft ze ook dat ah ook cake verkoopt zonder gluten ,koemelk en fructose maar bevat wel ei .
Misschien kan hij die ook wel gebruiken of kan hij ook niet tegen ei ?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 14:15:22
volgens mij mag hij wel ei. Dan kun je ook zelf de cake in (lengte) plakken snijden en vullen. Kijk maar uit Senna, straks moet je nog gaan kiezen hahaha
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 14:15:50
Is dat van eetgoedvoeljegoed?
In die pannenkoekjes wordt honing gebruikt, wat hij niet mag.

Als het een ander recept is, graag!! Sowieso leuk om voor hem te kunnen bakken op zijn verjaardag!

Die cake zal ik eens naar zoeken in de AH, thnx!

Owww Alice, ben heeeel benieuwd!
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 14:19:08

Quote judidu:
In rudolph van veens cupcake kookboek maakt hij wel gluten en suikervrije cakejes.

Hij gebruikt bakpoeder, boekweitmeel en suikervervanger.
heb je iets aan dat recept.

of mag hij ook geen nepsuiker?



Zie deze nu pas! Hij mag in principe geen nepsuiker, al hoor ik over stevia wel goede berichten!
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 14:19:41

Quote sara1976:
oh dat kan ik ook vanavond even doen. Hij is een oud collega van mijn vader namelijk. Had mijn pa ook gevraagd, maar die gooit overal suiker in hahahaha. Hij had ook zo 1 2 3 geen alternatieven en is ook al weer tijdje uit het vak



Wat lief dat je je vader ook gevraagd hebt!
 
Quote
RE: Voor Senna
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 31-05-2012 14:19:59

By Marry on 14:04 | Glutenvrij, eivrije Kokoskoek | 0




We hebben net een glutenvrij en ei-vrije kokoskoek gebakken en hij ruikt en smaakt heerlijk.Is wel wat losser dan een normale kokos boterkoek.

Ingredienten:

* 120 gram Schxc3xa4r meel MIX C

* 8 gram bakpoeder

* 100 gram dextrose of suiker als je dat mag

* 100 gram bertolini olijfboter

* 1 zakje vanille suiker

* 100 gram kokos naar behoefte fo doe er stukjes appel doorheen

Zet van te voren de oven op 160 graden. Meng de zachte boter(snij eerst in stukjes) met de dextrose en vanillesuiker met de mixerhaken.Voeg het meel toe en de bakpoeder en roer alles goed door elkaar met de mixer (het blijft wat lossig). Vet het koekblik in en doe het geheel in het bakblik. Met de bolle kant van een lepel strijk je alles glad. Zet het geheel een 20-25 minuten in de oven. Snij als het warm is de koek vast in stukken. Eet smakelijk
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 14:20:24

Het ziet er al goed uit, ze rijzen al mooi boven de vormpjes.. spannendddd

Heb nog nooit met zoveel spanning iets gebakken
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 14:22:03
Tanja, die mix c gaf proud ook al aan, ga daar toch eens naar op zoek!

Alice, ik moet zo weg maar wil eigenlijk niet door jouw cakejes dus stel t nog even uit
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 14:23:56
ooooh wat een spannende aflevering van "alice bakt cake"
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 14:25:18
Geprobeerd een foto te maken, maar dat lukt niet zo goed door 't raampje van de oven.
Jammer..
Ze moesten er tussen de 20 en 30 minuten in, we zijn nu 18 minuten ver.

Nog effetjes

Ik zal in elk geval een foto plaatsen zometeen als ze er uit komen
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 14:25:56
Hihihi, Thomas slaapt nog dus laat hem stiekem nog even liggen. Ga ik wel iets later weg
 
Quote
RE: Voor Senna
Gewoon Ik  schreef op: 31-05-2012 14:28:13
pannekoeken kun je bakken met spa rood. (heb ik elders gelezen) en deze dame gebruikt geen melk of eieren
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 14:28:32
Ze zijn nu een kleurtje aan 't krijgen

 
Quote
RE: Voor Senna
Tanja Mv J.m.n  schreef op: 31-05-2012 14:31:51
Hier het recept van de pannekoeken zonder honing maar wel met dextrose mag hij dat wel ?
Kijk anders eens op de blog van die mevrouw ze heeft er meerdere recpten opstaan voor koemelk ,gluten en fructose vrije dingen

Vandaag zondag en we doen makkelijk met het eten. We bakken vanavond maar weer eens een paar heerlijke pannenkoeken voor mijn dochter die streng op dieet staat. Ze mag geen gluten, koemelk, fructose, soya, eigenlijk ook geen ei en nog heel veel andere voedingsmiddelen niet.

Benodigheden voor ongeveer 8 stuks Glutenvrije pannenkoeken: 110 gram glutenvrij meel van schxc3xa4r( Mix C) , 1 ei, 250 ml rijstemelk, 2 schepjes dextrose, 2 eetlepels olijfolie, snufje zout.

Mixer dit tot een schuimige massa een minuut of 3, het is geen dikke massa, maar heel dun en schuimig beslag. Doe wat olijfolie in de koekenpan en bak de pannenkoeken. Om ze lekker te maken smeer de pannenkoeken in met wat boter( die je mag hebben), bestrooi ze met dextrose, smeer ze met perzikenjam (of andere jam/confituren die je mag), of stukjes gestoofde appel, en laat het je lekker smaken
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 14:33:28
Welk blog is dat, Tanja?

Ziet er goed uit!! Ga morgen sowieso langs de eko shop en de gezondheidswinkel om mix c, rijstemelk en dextrose te halen. Dat mag hij volgens mij wel, want dat is glucose
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 14:39:37
Zo, ik heb ze eruit gehaald, na 28 minuten, meer geduld had ik niet.

Ze kakten een beetje in toen ik ze eruit haalde, maar niet heel erg, het binnenste was nog ietwat nattig. Ik heb er 4 nog even terug gezet (maar dat werkt meestal niet)
Ik denk dat ik er iets meer bloem in moet doen. Maar het is wel erg lekker! Mijn fijnproevertje zit er nu van te smullen!

Ga zo even het recept posten
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 14:40:53
Wow! Nu kan ik Thomas uit bed gaan halen haha!

Wil je t ajb in lekentaal opschrijven, echt alle kleine stapjes? Wil zo graag dat t lukt!
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 14:43:50
Ik heb gebruikt

80 gram bloem (wel geen glutenvrije, want die heb ik niet in huis)
80 gram margarine
1 eigeel
2 opgeklopte eiwit
1 rijpe banaan
beetje bakpoeder
eetlepel water

De bloem, boter, eigeel en banaan gemixt.
In een aparte kom de eiwitten opgeklopt en die op 't laatst door het beslag gespateld.

 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 14:46:58
klinkt simpel en lekker. Moet toch lukken Senna! Het zou wel heeeeel fijn zijn zeg. Super Alice
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 14:49:05
Yes!!! Heb je de eitwitten lang geklopt? En dus niet met de mixer door t beslag?

Owww meiden, jullie maken me zoo blij! En Alice... Supersupersuper! Bedankt! Ik ga vanavond of morgen bakken!
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 14:51:15
Zal zo even glutenvrije meel kopen. Moet toch nog naar de supermarkt. Eens kijken of ik de verhoudingen ietsje beter kan krijgen.
Maar tis echt al lekker hoor!

Iets uitgebreiden het recept:

De margarine heb ik 20 seconden op 900 watt verwarmd in de magnetron. In kleine blokjes op het meel gedaan. Eigeel er bij en de banaan gewoon in kleine stukjes. Dat gemixt, tot het er mooi uitzag. Nog een theelepeltje water erbij gedaan en wat bakpoeder (denk dat een zakje wel ok is)

Apart de eiwitten opgeklopt tot ze helemaal stijf waren en niet meer uit de beker vielen als je de beker op de kop houdt. Dat met een lepel op 't beslag gelegd en er dan doorheen spatelen, niet meer met de mixer aankomen.

Beslag in de cupcakes, 180 graden (in combimagnetron), ongeveer 30 minuten.
Denk dat mn electrische oven beter zou werken.
Wat heb jij Senna?
 
Quote
RE: Voor Senna
Emv3  schreef op: 31-05-2012 14:52:28
ik denk na maar ik kan alleen heleemaal niks bedenken, maar vind het zoooo lief dat hier zo meegedacht word.
Ik denk dat alle moeders hier wel begrijpen dat zo'n eerste verjaardagstaart gewoon belangrijk is!

Als dat nu met die cupcakes gelukt is zou je daar toch ook een grote taart van kunnen bakken?
Die eventueel doormidden in laagjes en dan vullen met banaan.



suikervrij, zuivel en glutevrije chocolade mag wel??????
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 14:52:50
Ik heb n electrische oven, denk dat boven en onder verwarming t beste werkt. Ben nu echt weg, eind vd middag/ vanavond ben ik er weer!
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 14:53:33

Quote SennamvYenT:
Yes!!! Heb je de eitwitten lang geklopt? En dus niet met de mixer door t beslag?

Owww meiden, jullie maken me zoo blij! En Alice... Supersupersuper! Bedankt! Ik ga vanavond of morgen bakken!



opgeklopte eiwitten moet je altijd door een beslag spatelen, niet meer mixen
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 14:56:28
Probeer een foto up te loaden, maar mijn internetverbinding is niet fijn vandaag.
Ik denk dat het heerlijk smaakt met een toefje gepureerde mango er op!
 
Quote
RE: Voor Senna
Emv3  schreef op: 31-05-2012 14:58:22
Let wel op dat je een verschil maakt tussen lactose vrij en koemelk vrij. De producten van MinusL mag iemand met een koemelk allergie echt niet hebben. Het is immers gewoon koemelk zonder lactose.
Wel mogen ze inderdaad soja of rijstslagroom hebben. Die hebben ze ook in handige spuitbussen (merk soyatoo).


Koemelkvrij zou ook lactose vrij moeten betekenen maar soms is een produkt wel vrij van koemelkeiwit maar zit er wel lactose (=melksuiker) in.
Ennieweei.... een recept voor Immitatie slagroom (uit het Basiskookboek bij voedselallergie en -intolerantie, echt een aanrader dit boek!!!!):
3 blaadjes witte gelatine
1,5 dl sojamelk
5 eetlepels suiker
100 gr margarine
Week de gelatine ongeveer 10 minuten in ruim koud water en knijp deze uit. Verwarm de sojamelk met de suiker en laat de margarine hier in smelten. Laat deze iets afkoelen en los al roerende de gelatine hier in op. Laat de massa nog 1 minuut afkoelen en klop deze met een mixer ongeveer 5 minuten tot een luchtige, romige massa. Plaats de immitatieslagroom ongeveer 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
groet,
Dorieke


Ben ook aan het spueren voor je...
 
Quote
RE: Voor Senna
Emv3  schreef op: 31-05-2012 15:02:38

1 banaan
100 gram bloem of meel met 1 theelepel bakpoeder, kan ook een glutenvrije variant nemen
75 gram plantaardige margarine of een mengsel van half plantaardige margarine/half olijfolie
snufje zout
elektrische mixer
(papieren) cakevormpjes
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vormpjes in (alleen als ze niet van papier zijn).
Doe alle ingrediënten in een kom en mix een paar minuten. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cakejes in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.
Koemelk, kippenei, pinda, noten, suiker, tarwezetmeel, gluten
Recept van Meg den Hartog-de Weijer

Dit heb ik van het allergiekookboek, staat preciesboven wat er niet in zit!
 
Quote
RE: Voor Senna
Emv3  schreef op: 31-05-2012 15:06:45
Ahhhhhhhhhhhhh ik heb misschien iets gevonden ter vervanging van de suiker:Ongeraffineerd en boordevol energie!

De zoete nectar van de kokosbloesem is een gekoesterde rijkdom, door tappers hoog in de bomen geoogst.
Boven het houtvuur in de ketel verandert de nectar langzaam roerend in een heerlijke rijke suiker.

Ingrediënten:
100% ongeraffineerde kokosbloesem suiker (biologisch, Fairworld) BE-BIO-02.
Kokosbloem suiker, om jou op elk moment van de dag te laten genieten van haar zoetheid en zachte karamel smaak.
Gula Java kan je overal gebruiken ter vervanging van suiker en siroop.
Uitgeroepen tot meest duurzame suiker door de voeding & Landbouw organisatie (FAO).
Gebruik:
- ideaal in fijn gebak en taarten en om desserts af te werken
- ook heerlijk in een cocktail

Zo en nu houd ik op je topic te vullen
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 15:07:08
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 15:09:33
Zo dat zijn ze! Eindelijk

Nu ik lees over kokossuiker.. mag hij wel palmsuiker?
Ik dacht trouwens dat Gula Jawa palmsuiker was trouwens, maar kan me vergissen.
Kun je bij elke toko krijgen
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Voor Senna
Naam
Bericht