Menu
 

Topic:

Voor Senna

Proudmum  schreef op: 24-05-2012 11:01:35
Op facebook kon ik je niet bereiken dus vandaar maar even hier.
Heb een recept voor je voor appeltaart:

Appeltaart iig.
Je neemt mix C van het merk Schár.
Als boter neem je Blue Band vloeibaar.
En geen fructose-glucose e.d. maar gewone suiker, dus ook geen poedersuiker of basterdsuiker.
Een snufje zout erdoor en dat is dan je deeg.
En de vulling is dan gewoon appel, rozijntjes, (vanille) suiker en naar smaak evt. kaneel.

Van het merk Alpro Soya schijnt er zelfs koemelk vrije slagroom te zijn.
Dus aan het werk en eet smakelijk! De taart word wat kruimeliger, want gluten binden, evt. als ze dat op voorraad heeft zou ze iets FiberHusk door het deeg kunnen doen

Mocht hij de suiker niet mogen dan iets geraspte kokos erdoor en iig rozijnen.

Heb je hier wat aan?
Als er ingredienten veranderd moeten worden laat het dan even weten dan mail ik haar weer.
Ze had ook nog een interessante link voor je die ging ze even opzoeken.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 24-05-2012 11:19:51
Wat lief dat ze zo haar best gedaan heeft!

Loop wel tegen een paar dingetjes aan...
Wat wordt bedoeld met gewone suiker? Kristalsuiker? Dat is volgens google een fructose-glucose mengsel. Als vervanging cocos zo kunnen, maar rozijnen mag hij niet. Dat zijn druiven en die zitten vol fructose.

Appel mag hij ook niet, zelfde verhaal als druiven

De fruitsoorten die hij mag zijn: abrikoos, banaan, perzik, meloen, mango en evt pruimen. Zijn nog wel wat andere soorten die hij mag maar daar krijgt ij toch last van of is hij ivm allergenen nog te jong voor.

Soja wordt nog afgeraden omdat dat ook best allergeen is.

Die mix is wel goed om te weten, daar kunnen we sowieso naar op zoek!


Voor de lezers; we zijn op zoek naar een taart voor Thomas, die hij op zijn eerste verjaardag zou mogen eten. Hij mag geen gluten, koemelk en geen fructose bevatten dus dat maakt t niet echt makkelijk.

Lieve proud, bedank je zus iig voor de moeite, echt lief dat ze zo meedenkt!
Ben ook heel nieuwsgierig naar de link!
 
Quote
RE: Voor Senna
Anno00000000000  schreef op: 24-05-2012 13:31:03
Kijk eens op de blog en/of mail met de schrijver van 'eetgoedvoeljegoed.com'
 
Quote
RE: Voor Senna
Proudmum  schreef op: 24-05-2012 15:24:47
http://glutenvrijerecepten.come2me.nl/
http://www.coeliakieforum.nl/
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 24-05-2012 19:16:43
Anno, ik heb gemaild, bedankt!!!

Proud, die sites ken ik maar gaan over gluten. Super, maar dan worden de koemelk en fructose vergeten
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 24-05-2012 19:24:40
Dat is een mooie uitdaging!
Mag hij stevia?

Je kunt misschien een cake bakken met margarine ipv boter en stevia ipv suiker en dan glutenvrije bloem.
Van banaan (en/of een andere vrucht) ijs maken en die er bij doen..?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 24-05-2012 23:00:58
Vanavond gelijk al een mail terug van de vrouw achter de site die anno noemde. Ze vroeg om wat meer info en vind het een uitdaging om iets voor hem te bedenken.
Net teruggemaild, ben heel benieuwd!

Zij kwam idd ook met Stevia Alicce. Werd in mijn vorige topic ook al genoemd en wat ik er over kan vinden lijkt positief. Denk dat dat wel het proberen waard is!

 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 24-05-2012 23:31:31
Zag laatst op BB een recept langskomen voor gezonde bananenijs.. Misschien ook het proberen waard.

Chocolade kan natuurlijk ook, pure dan. Normaal moet daar geen melk of suiker bij inzitten.
Je kunt ook nog meringue maken als hij stevia kan hebben.. is enkel opgeklopt eiwit en dan gebakken in de oven. Heel lekker.
Of sorbetijs..
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 24-05-2012 23:32:28
opgeklopt eiwit met stevia dan dus.. zodat 't zoet is..
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 26-05-2012 22:15:05
Het idee voor nu is om cupcakes te maken met glutenvrij zelfrijzend bakmeel en stevia. En dan een geprakte banaan er doorheen voor de smaak.

Hoop alleen dat het beslag genoeg gaat rijzen als er geen suiker in zit...
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 26-05-2012 22:25:58
Ga je er eieren indoen?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 26-05-2012 22:28:15
Geen idee, moet nog een goed recept zoeken
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 26-05-2012 22:30:24
Oh haha...
Als je bang bent dat 't niet goed rijst, kun je het beste de eieren scheiden en de eiwitten apart opkloppen en die dan op 't laatst heel rustig en beleefd door het beslag roeren. Dan is je beslag luchtig en zal 't ook beter rijzen.
Maar ik denk niet dat de suiker er veel toe doet, voor 't rijzen. Maar kan ik mis hebben.
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 26-05-2012 22:32:24
Degene die de verjaardagstaart bakt gaf aan dat t rijzen een probleem zou kunnen worden zonder suiker. Lees t op internet ook wel als ik google.
Thnx voor de tip!
Zie ergens een koemelkvrij recept, dus dan zou t moeten lukken...

Aaaaah, bibber!
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 26-05-2012 22:33:33
deze dus:

Classy cupcakes
Voor 16 kleine gebakjes

Ingrediënten:
* 200 gr zelfrijzend bakmeel
* 200 gr boter, op kamertemperatuur
* 150 gr suiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 4 eieren
* 1 mespuntje zout
+ kijk even bij de versiertips hieronder!

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe gekleurde papieren bakjes in de muffinvorm.
Klop de suiker, boter en vanillesuiker in een kom met een mixer tot een luchtig beslag.
Klop de eieren er 1 voor 1 door.
Spatel het zelfrijzend bakmeel er een gedeeltes doorheen.
Voeg zout toe en meng tot je een glad beslag hebt.
Vul de vormpjes voor 2/3 (ze zullen in de oven nog rijzen) en bak ze in 20 à 25 minuten gaar in de oven.
Laat ze afkoelen voor je ze gaat versieren.

Heeft iemand nog een tip voor het versieren?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 10:17:47
Van de week geprobeerd cupcakes te maken. Niet te eten
Ze waren als beton, echt niet lekker.
Gisteren naar de bakker hier in het dorp geweest, hij heeft zijn hersenen flink laten kraken maar wist geen oplossing. Ook de bakker van mijn schoonouders weet geen oplossing.
LenamvDaisy zou het nog aan haar ex vragen, die is bakker.
Heb er nog maar weinig hoop op en ga er vanuit dat Thomas het met een potje banaan ofzo moet doen op zijn verjaardag.

Hij zal het vast niet missen maar ik baal echt als een stekker. Had zo gehoopt hem ook iets van taart ofzo te kunnen geven!
Nou ja, we zetten het potje banaan wel op de taart voor de gasten
 
Quote
RE: Voor Senna
Gewoonik175  schreef op: 31-05-2012 10:21:17
is er op het forum van de leukste taarten niet iemand die je kan helpen?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 10:22:35
aah dat meen je niet, wat balen zeg jeetje. Is er nou echt niemand die iets lekkers voor je manentje kan maken?
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 10:24:37
Die kans is klein.
Degene die de verjaardagstaart bakt is een taartmaakster die zo ongeveer tot de top van Nederland hoort.
Zij heeft veel gezocht, overal nagevraagd en niks gevonden.
Ook twee bakkers, die toch regelmatig met allergiën te maken krijgen, konden echt geen oplossing bedenken. Een bodem zou onze bakker nog wel kunnen maken, suiker, gluten en koemelk vrij, maar de daadwerkelijke taart die daar op moet komen is gewoon een probleem
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 10:30:41
ik zou gewoon alle bekende bakkers een mailtje sturen. Rudolph van Veen, Abel (van de taarten op tv) wie weet kunnen zij wel wat.
En zijn mooie grote koeken een idee? (en dan het materiaal van de taartbodem gebruiken zeg maar)
 
Quote
RE: Voor Senna
Onsjanneke  schreef op: 31-05-2012 10:31:29
En heb je het recept van proudmum al geprobeerd?

met stevia ipv suiker
en met mango/perzik/abrikoos als vulling

 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 10:32:47
Die bodem is zonder iets er op echt niet lekker volgens de bakker, had ik ook bedacht namelijk!

En bakkers mailen... Hij is zondag jarig, dat gaan we nooit meer redden.

Nee, het is maar gewoon zo, ik kan er ook niet meer van maken. Thomas zal er zelf geen last van hebben, mama vooral.
Hij mag wel tucjes van Lu, daar haal ik wel een pak van, heeft ie iig een nieuw smaakje op zijn verjaardag
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 10:34:18
maak je een tucjes taartje voor hem.
Wat je zegt, hij zal het zelf niet merken maar leuk is het niet natuurlijk.
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 10:35:30

Quote Onsjanneke:
En heb je het recept van proudmum al geprobeerd?

met stevia ipv suiker
en met mango/perzik/abrikoos als vulling



De suiker is het probleem. Met stevia bakken is wel te doen maar zelfs ervaren baksters lopen daarmee vaak de mist in.
Vers fruit vertikt hij te eten dus daarmee kan ik de taart niet vullen.
Zou het kunnen proberen met olvaritpotjes.

Misschien ga ik t nog wel doen, maar de moed is me gewoon helemaal in de schoenen gezakt
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 10:36:37
vruchtenvlaai? En dan met de bodem van de bakker, gevuld met (bananenmoes, ipv bakkersroom wat er vaak in zit) en afgewerkt met de vruchten die hij wel mag (die je hier boven hebt gemeld)
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 10:38:31

Quote SennamvYenT:
[...]

De suiker is het probleem. Met stevia bakken is wel te doen maar zelfs ervaren baksters lopen daarmee vaak de mist in.
Vers fruit vertikt hij te eten dus daarmee kan ik de taart niet vullen.
Zou het kunnen proberen met olvaritpotjes.

Misschien ga ik t nog wel doen, maar de moed is me gewoon helemaal in de schoenen gezakt



maar dan heb je wel een taart voor hem. En of hij het dan eet of niet...vaak eten kindjes het sowieso niet
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 10:38:45
De bodem van de bakker is niet geschikt om ook als zijkant te fungeren zeg maar. Het moet dus iets zijn wat stevig genoeg is om zichzelf bij elkaar te houden.
En die potjes van olvarit bevatten echt dunne troep
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 10:42:16
dik maken met rijstebloem of mag hij dat ook niet?

Hij mag wel rijstewafels toch? Dan zou je die kunnen kruimelen (of malen) en door olvarit troep doen om het dikker te maken?

Ik probeer mee te denken he, sorry als ik hele rare/vieze ideeen heb hoor hahaha
 
Quote
RE: Voor Senna
Sennamvyent  schreef op: 31-05-2012 10:46:50
Rijstebloem is geen goed plan, dat spuugt ie midden in mn gezicht uit

Rijstwafels... Op zich wel een idee? Maar zou je daarmee echt zo'n stevige massa kunnen maken? Lijkt me best stug
 
Quote
RE: Voor Senna
Sara1976  schreef op: 31-05-2012 10:51:54
geen idee, ik zou zeggen, maal het fijn of verkruimel het en gooi er een potje doorheen om te kijken hoe het wordt.
 
Quote
RE: Voor Senna
Alice  schreef op: 31-05-2012 10:58:56
En als je gist gebruikt in je beslag voor de cupcakes? Of extra bakpoeder? (geen idee of dat glutenvrij is)

Volgens mij kun je trouwens gewone suiker (uit suikerbieten) wel gebruiken. Daar is sacharose de zoetstof. Niet fructose.
In een suikerbiet zit zeker niet meer dan 0,5% aan fructose en ik denk dat dat er bij de bewerking zelfs uitgaat.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Voor Senna
Naam
Bericht