Menu
 

Topic:

Personeel draait op voor afschaffen reis

Deborah Mv   schreef op: 04-05-2012 17:01:44
Personeel draait op voor afschaffen reiskostenvergoeding’

AMSTERDAM - Werknemers hoeven er niet op te rekenen dat hun baas ze compenseert voor de afschaffing van de belastingvrije reiskostenvergoeding. Veel werkgevers staan niet te springen om hier extra geld voor uit te trekken.

Dit blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau Panteia onder ruim zevenhonderd ondernemers. Slechts 19% geeft aan dat zijn personeel niet hoeft op te draaien voor de lastenverzwaring.

In het akkoord dat de zogeheten Kunduz-coalitie vorige week sloot, staat dat de belastingvrije reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer wordt afgeschaft. Als het aan CDA, VVD, D66, Groen Links en de ChristenUnie ligt, krijgen werknemers niet langer een onbelaste vergoeding van maximaal € 0,19 per kilometer.

Door belasting te heffen op de woon-werkvergoeding krijgt de gemiddelde werknemer volgens vakbonden de helft minder reiskosten vergoed. Dat kan honderden tot duizenden euro's per jaar schelen.

Gezien de ingezakte huizenmarkt is het voor de meeste werknemers geen optie om dichter bij hun werk te gaan wonen. Zij kunnen hun huidige woning moeilijk verkopen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Sabrah  schreef op: 06-05-2012 09:58:32
Maar dan nog kan ik mijn vanste rekeningen niet betalen met die hulp. Ik begrijp wat je wilt zeggen maar in de praktijk zal het niet veel besparen. Ja, als je iets wilt verbouwen of hulp krijgt bij het repareren van een apparaat zodat je geen nieuwe hpeft te kopen. Met al die bezuinigingen zijn de vaste lasten al ontzettend gestegen. Ik zal toch de hypotheek, gas en licht, zorg etc moeten opbrengen. En ik kan prima omgaan met geld, we hebben flink gespaard en daar zullen we nu dus structureel van moeten gaan leven de aankomende tijd. Helaas zijn er genoeg gezinnen die deze positie niet hebben. Ik blijf het van de zotte vinden dat gezinnen die boven modaal verdienen (vaak doordat beide ouders werken) net aan rond kunnen komen, niet op vakantie kunnen etc. Dan kunnen ze net zo goed een uitkering gaan trekken, wua levensstijl vernadert er dan bar weinig. Degenen die beslissingen maken mbt de bezuinigingen zouden eens om moeten leren gaan met geld en het minder verkwanselen aan bureaucratie, duren onderzoeken/berekeningen en steeds maar weer invoeren van nieuwe regels die ook veel kosten om uit te voeren.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Anne Mv 3  schreef op: 06-05-2012 15:54:56
Sabrah, gezinnen die boven modaal inkomen hebben door 1 werkende ouder hebben het véél zwaarder want zij worden véél zwaarder belast. Hoop dat dit nu belastingtechnisch ook eens rechtgetrokken wordt!

Verder vind ik het erg lastig, wáár er ook op bezuinigd wordt, geklaagd wordt er altijd!
Deze problemen hadden al zoveel éérder aangepakt moeten worden, voordat het écht mis ging. Maar ja, dat kostte stemmen dus is er steeds met zachte hand bezuinigd. Dáár plukken we nu de wrange vruchten van.
De overheid is er ten dienste van ons, uiteindelijk doen zij waarmee ze in de publieke opinie het beste mee scoren.
Uiteindelijk kun je dus zeggen dat we zélf meedeverantwoordelijk zijn voor deze situatie!
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Mamsie  schreef op: 06-05-2012 16:04:24
wij verdienen boven modaal, maar hebben ook uitgaven bovenmodaal, we verdienen beide en komen goed uit, kunnen ook best nog sparen, maar ook omdat we weinig waarde hechten aan luxe, de meiden krijgen nog steeds kleding van andere en ik zelf ook en daar genieten we van.
nieuwe meubels hebben we nog nooit gekocht.

Van de week waren we bij mensen die zo ongelofelijk aan het klagen waren over de financiele situatie en dat mag hoor, maar wel ondertussen 1 echte vakantie en 3 keer een weekendje weg gaan, die op elke kamer een tv met dvd speler hebben staan.
DIe een tweede auto voor de deur hebben staan, die alles met de auto doen ook wat niet echt niet hoeft....
Net een nieuw fototoestel van maar liefst ruim 1000 euro, want de vorige van een jaar terug was echt passe....
en elk jaar wel een nieuwe pc kopen want die kan toch echt veel meer....

Ja en dan klagen....
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Manon  schreef op: 06-05-2012 19:25:00
jij hebt zeker geen reiskosten vergoeding
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Marie8  schreef op: 06-05-2012 20:27:58

Quote Anne mv 3:
Sabrah, gezinnen die boven modaal inkomen hebben door 1 werkende ouder hebben het véél zwaarder want zij worden véél zwaarder belast. Hoop dat dit nu belastingtechnisch ook eens rechtgetrokken wordt!



Nou, werken moet wel lonen! Er is hier veel extra inspanning door en beroep op anderen voor opvang van de kinderen. Niet meer dan terecht dat ik dan minder belasting betaal.
En dat is met reiskostenvergoeding net zo, je legt er dus een stuk op bij om uberhaupt op je werk te komen. Allemaal regelingen die werken minder aantrekkelijk maken.

Hoe meer ik erover denk, hoe meer ik vind dat het niet eerlijk is.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Suus  schreef op: 06-05-2012 20:30:21
Mensen met een auto van de zaak betalen toch ook loonbelasting omdat vergoedingen door een werkgever als secundair loon worden gezien en dus belast zijn? Waarom zou dat niet gelden voor een reiskostenvergoeding?

Waarom zou de RV een uitzondering zijn op alle andere vergoedingen?
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Mamavonn  schreef op: 06-05-2012 20:31:32
Eigenlijk is het uberhaupt gek dat je geld krijgt om op je werk te komen.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Boterbloem  schreef op: 06-05-2012 20:35:13

Quote MamaVonn:
Eigenlijk is het uberhaupt gek dat je geld krijgt om op je werk te komen.


hihi zo kun je er ook tegenaankijken

Hier was al geen reiskostenvergoeding en daarbij moet mijn man waarschijnlijk verder werken en dan nog geen vergoeding.

MAAR hij heeft wel een baan gelukkig, en dus een inkomen.

Ik weet nog hoe moeilijk hij het vond toen hij met een burn out thuis zat dat hij gewoon geld kreeg terwijl hij 'leuke dingen' zat te doen.

Voor de gemiddelde gezonde Nederlander is een uitkering helemaal zo makkelijk of leuk niet.

Mijn vriendin heeft/ had kanker. Zij hoeft officieel nog niet te solliciteren omdat ze nog in behandeling is. Maar wat was ze blij na een jaar dat ze weer aan de slag kon. Niet omdat ze zich verveelde, ze vermaakte zich prima thuis met de kinderen, maar geld ontvangen terwijl je niet werkt... Zien dat je bijna gelijk uitkomt met mensen die wel werken.

Ze voelde zich fit genoeg en is gegaan, en ik denk dat weinigen hier die dat oneerlijk vinden makkelijk op de bank gaan zitten voor een uitkering... Het klinkt best lekker, maar zou het echt zo fijn voelen als wanneer je er voor werkt wanneer je kunt?
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Petrina  schreef op: 06-05-2012 20:38:20
Werken levert naast geld voor de meeste ook nog andere dingen op, dus ik denk dat deze regel er echt niet voor zal zorgen dat er meer mensen stoppen met werken.

Verder wat er ook komen gaat, er zijn altijd wel mensen met kritiek daarop, ze kunnen het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken.

 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Marie8  schreef op: 06-05-2012 20:42:05
Nee ik zou thuiszitten niet prettig vinden, maar in mijn geval is het financieel gezien niet motiverend. Ik werk in de hulpverlening, man bij de NS en hebben 'normale' banen waarbij we hard werken. Ik ben hbo+ opgeleid en heb een leidinggevende functie, maar geen riant salaris. Maar wel boven modaal bij elkaar. Wat ik ook iet raar vind. Huurwoning en alle subsidies en toeslagen voor ons niet weggelegd, overal hoogste tarief voor betalen. Ik ben er echt van overtuigd dat ik ondanks dit alles niet beter vanaf kom als iemand in de bijstand. En dat voelt niet ok.
Ondanks dta ik dus altijd heeeeel links ben geweest en dat nog wel ben. ALs ze de HRA nog gaan afschaffen dan kan ik mijn lasten niet meer betalen, zonder daar heel gek voor te doen.
Ik heb het nu goed, maar maak me wel zorgen om de toekomst. Want het lijkt dat in dit geval we altijd weer onder de groep hoge inkomens vallen en des te meer inleveren, terwijl het allemaal welmeevalt met die hoge inkomsten, zeker in verhouding tot de lasten.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Petrina  schreef op: 06-05-2012 20:51:33
De meeste mensen gaan de fout in bij aanschaf van de woning. Je kan zoveel lenen met een bepaald salaris en dan gaan ze daar ook voor zoeken, zoek onder het bedrag, hoe meer er onder hoe makkelijker je leven.

Daarbij rekenen de meeste ook beide inkomens mee om een hypotheek te krijgen, ook zo'n valkuil.

Ook als je boven modaal verdiend kan je normaal leven, waardoor je dus juist wel geniet van dat extra wat je financieel binnenkrijgt. Want je krijgt het binnen en dat je daarmee niet rond kan komen, of het moeilijk hebt is niet de schuld van de overheid toch?
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Boterbloem  schreef op: 06-05-2012 20:57:57
Je bent er van overtuigd dat je er niet beter vanaf komt als iemand in de bijstand?

Dus je werkt alleen voor het geld, die contacten doen je niets, dat je nuttig bezig bent doet je niets, geld krijgen voor wat je doet doet je niets...

Jullie kunnen als je tv kapot is maandenlang geen nieuwe halen? Je hebt geen auto bij de deur of een oud barreltje die je enkel kan gebruiken bij nood omdat de benzine niet te betalen is, je kunt geen uitstapjes doen enzovoort?

Want dat is ongeveer in de bijstand zonder zwart werken erbij... Mensen denken vaak dat als je tv kapot is dat je direct een nieuwe krijgt, vervolgens wasmachine stuk en er staat een nieuwe op de stoep enzovoort... Maar zo blijkt het helemaal niet te zijn...

Krijg je van niemand extra geld toegestopt dan is het best beroerd rondkomen...

En vind je de huurwoningen mooier dan waar je nu woont?

Ik denk dat het heel goed is dat we leren waarderen wat we wel hebben, in plaats van wat een ander heeft en dat willen...
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Sabrah  schreef op: 06-05-2012 20:59:54
Petrina jhouw mening over hypotheken is wel heel zwart/wit. Probeer in de randstad maar eens wat te vinden dat op 1 salaris op te brengen is. Bovendien zijn de banken nu zo terughoudend dat een hypotheek krijgen steeds moeilijker wordt. Het is niet voor niks dat de huizenmarkt in het slop raakt. Wij hebben gelukkig gekocht op 1 salaris omdat mijn gezondheid al steeds slechter werd en we dus niet afhankelijk wilden zijn van mijn inkomen. De rek die er was is er nagenoeg niet meer. Die is de laatste jaren wegbezuinigd door de overheid. Wij mogen heel blij zijn dat mijn man een net salaris binnenbrengt maar zonder enig inkomen van mijn kant redden we het haast niet meer.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Petrina  schreef op: 06-05-2012 21:02:04
Ik woon in de Randstad Sabrah, op 1 salaris, want ik werk niet eens. Dus ik weet goed waar ik het over heb. Alleen op zijn salaris zijn we ook niet op de top gaan zitten. Goed nadenken over financiele dingen en niet alles als normaal zien, veel wat wij normaal vinden is namelijk ontzettend luxe.

 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Marie8  schreef op: 06-05-2012 21:10:15
Ik weet heel goed wat bijstandsniveau is, in mijn werk in de hulpverlening zit bijna iedereen in de bijstand qua clienten. En daar zijn wel regelingen voor hoor,zelfs nog bij schuldsanering.
Nee, ik wil niet ruilen qua inhoud van leven, maar financieel gezien wordt het onaantrekkelijker. Ik vind wel dat het meer moet lonen. Ik vind dat mijn inspanning , verantwoordelijkheid niet altijd in verhouding staat met wat ik aan salaris krijg. Een huurwoning hoef ik niet eens te bekijken, daar kom ik niet voor in aanmerking met mijn salaris. Ik moet wel kopen. Maar om te kopen moet je hier in de regio ook een redelijk salaris hebben.
Een auto heb ik nodig voor mijn werk, maar moet er dan wel debbel op bijleggen als er geen vergoeding meer voor komt. Manlief fietst iedere dag rond een uur of 5 aan..Luxe...hmmmm.....valt echt heel erg mee.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Petrina  schreef op: 06-05-2012 21:16:04
Nee ik vind om 5 uur aan komen fietsen mega luxe hoor, mijn man is vaak zat pas s avonds thuis en gaat dan ook s ochtends al om 4 uur weg....
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Marie8  schreef op: 06-05-2012 21:17:58
Smorgens aanfietsen...zou anders wel lekker zijn.

Ik ben blij met ons leven maar financieel gezien heeft het harde gewoon niet veel meerwaarde.

 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Sennamvyent  schreef op: 06-05-2012 21:19:06

Quote Petrina:
Ik woon in de Randstad Sabrah, op 1 salaris, want ik werk niet eens. Dus ik weet goed waar ik het over heb. Alleen op zijn salaris zijn we ook niet op de top gaan zitten. Goed nadenken over financiele dingen en niet alles als normaal zien, veel wat wij normaal vinden is namelijk ontzettend luxe.



Hoe lang geleden hebben jullie dit huis gekocht?
Je kunt niet oordelen over koopgedrag van anderen. Eén salaris kan prima hetzelfde binnen brengen dan bij een ander twee salarissen.
Ik vind jou hierin erg kortzichtig
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Boterbloem  schreef op: 06-05-2012 21:20:36
Dat ben ik met je eens, een heel aantal lonen beloond niet naar de mate van het werk dat je verricht...

Of misschien nog wel meer: door de extreme bonussen die je ziet bij de top snap je niet dat ze degenen die hard aan de slag zijn ook niet een klein beetje er bij opgooien...

Sommige lonen vind ik ook schrikbarend laag in vergelijking met hoe duur de tijd is.

Maar ruilen? Ik zit thuis (geen uitkering overigens) maar ik moet zeggen dat ondanks alle bezigheden die ik heb ik er naaruit kijk weer te mogen werken.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Petrina  schreef op: 06-05-2012 21:21:21
Probeer te beseffen dat er mensen zijn die het veel moeilijker hebben als dat jij het hebt en die niet klagen maar dragen.

Ik vind het schaamtelijk hoe er in Nederland gezeurd word over dit soort zaken, als reiskostenvergoeding/toeslagen/budgetten etc etc

Wij Nederlanders zijn onze dankbaarheid verloren, en zijn constant aan het meten met anderen, aan het kijken naar het gras van de buren vanaf een zo groot mogelijke afstand zodat je echt alleen het mooie ziet, en we zijn vreselijk egoistisch geworden, en daarmee maken we het ons zelf met de jaren alleen maar moeilijker en moeilijker op financieel gebied.

 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Mitch  schreef op: 06-05-2012 21:22:09
Nou wij hebben momenteel ook 1 salaris en een beetje.
Destijds op 1 salaris niet max gekocht.
Maar net de nieuwe rentes gekregen, manlief heeft ander werk, en dan heb je toch ineens een heel stuk minder te besteden hoor!
En nee ik ben 30 en nog nooit op vakantie geweest, ik koop nooit nieuwe kleren, ik heb nog steeds een beeldbuis van 9 jaar oud..
Fijn dat het bij sommige mensen goed gaat, maar neem niet direct aan dat een ander het dan maar verkeerd doet wanneer het financieel even tegen staat.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Mitch  schreef op: 06-05-2012 21:25:21
Ik bedoel mijn post trouwens nie tom te klagen, wij redden ons wel hoe dan ook.
Maar ik erger me af en toe een beetje aan het .. wanneer je financieel ruk zit zal het je eigen schuld wel zijn" gedrag van mensen soms.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Jo  schreef op: 06-05-2012 21:26:45
Toen ik 12 jaar geleden op mezelf ging wonen betaalde ik 150 gulden aan Essent, nu 193 euro.
Zieketekosten was 250 gulden, nu 303 euro.
Deze kosten zijn minstens verdubbeld maar het salaris helaas niet.
Toen werkten we allebei fulltime en leefden luxe, dat wil ik best toegeven
Nu hebben we 1 inkomen en alles is veel duurder.
Maar ik ben wel veel meer de waarde van geld gaan inzien nu ik er niet meer mee gooi

Op verjaardagen etc kijken ze me raar aan dat we al 7 jaar niet op vakantie zijn geweest.
Dan vragen ze verbaasd, ga je dan helemaal niet?
Gisteren was het weer raak, de vakantieplannen vlogen weer over de tafel, VS, Griekenland, Australie, Egypte.
Prima ik gun iedereen de wereld maar vind het wel eens jammer dat het toch schijnbaar een soort van aanzien is.

 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Sabrah  schreef op: 06-05-2012 21:27:07
Ik ben ook wel heel benieuwd wanneer jij dan hebt gekocht. Ben zelf opgegroeid in Amsterdam en mijn ouders wonen er nog steeds. Na jarenlang huren hebben ze hun huis kunnen kopen. Die woningen gaan voor rond de 180.000 weg en dan zit je van onder tot boven tussen de allochtonen op een woning van 65m2. Daar pas ik voor. Mijn ouders laten mijn kinderen daar niet eens buiten spelen als ze er logeren. Dat vind ik dus geen leven. Wil je een beetje redelijk wonen in de Randstad dan zit je al gauw rond de 225.000 en hoger. Dat is voor de meesten niet op te brengen op 1 gemiddeld salaris. Dat jullie dat kunnen op 1 salaris kan alleen maar betekenen dat jullieof het huis al een hele tijd geleden hebben gekocht, of dat je man een heel goed salaris binnen brengt. Hartstikke fijn voor jullie maar dat wil nog niet zeggen dat dit voor iedereen geld.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Marie8  schreef op: 06-05-2012 21:28:54
Het gaat niet om een reiskostenvergoeding, het gaat om alles samen waarbij je als hardwerkende veel inlevert en een ander minimaal.
Bezuinigingen zijn voor iedereen, maar veel is inkomensafhankelijk en je hebt niet zoveel inkomen nodig om buiten de pot te piesen. Als ik stop met werken maakt het gewoon geen heel groot verschil.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Petrina  schreef op: 06-05-2012 21:30:30
Ik vind dat dus vaak wel een heel groot deel eigen schuld.

Natuurlijk zijn er situaties die je overkomen, maar er zijn keuzes, en weet je wat het is, vaak gaat het juist mis als het goed gaat, let maar op. En dan is het veel lastiger om de slechtere periodes door te komen. Reserves zijn er dan niet of minder en daardoor word het moeilijker en moeilijker, maar bij vele zit er dan ook een patroon in van leven.

Natuurlijk is dat niet voor iedereen zo, maar zoals ik zei vaak is het wel eigen schuld, en als je inziet waar je zelf de mist in gaat, of gegaan ben kan je er heel veel van leren.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Mamavonn  schreef op: 06-05-2012 21:30:40
Maar met een inkomen heb je wel zekerheid, toeslagen kunnen opeens stoppen!

 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Marie8  schreef op: 06-05-2012 21:32:33
Inderdaad, kopen hier is in een normale wijk vanaf 230,-.
Wij kochten in 2004, vorig huis in 2001 (dat laatste was nog in guldens en dat scheelde heel veel).
In deze tijd is dat helemaal niet meer te doen op 1 salaris. Niet eens randstad overigens!
Wat ik al zei, huren kan niet eens..
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Marie8  schreef op: 06-05-2012 21:33:58
Ja je inkomen ook in deze tijd.
 
Quote
RE: Personeel draait op voor afschaffen reis
Jo  schreef op: 06-05-2012 21:35:06
Wat gebeurt er als je 1 inkomen hebt en dus kunt huren en er komen ineens 2 inkomens, moet je dan verhuizen?
Ben gewoon even benieuwd.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Personeel draait op voor afschaffen reis
Naam
Bericht