Menu
 

Topic:

Simpeler leven

Melissa  schreef op: 24-04-2012 19:57:10
Naar aanleiding van het topic dat de boodschappen duurder worden leek het me leuk om dit topic te openen. Want ik zie dat veel mensen toch al wel een beetje de wens hebben simpeler te leven en misschien kunnen we elkaar hier tips geven.

Omdat wij biologisch zijn gaan eten en ons echt zijn gaan verdiepen in wat we eten, waar we uit eten, wat we op onze huis smeren en ga zo maar door ben ik al heel wat aan het uitzoeken. Maar omdat ik al zo'n chaoot ben merk ik dat het qua huishouden zo ook een stuk simpeler word.

Dus ik hoop jullie misschien ook op ideeën te brengen en misschien andersom, jullie mij op ideeën.

Wat heb ik al gedaan

Al het plastic de keuken uitgegooit, we hadden ikeabordjes, ikeakopjes, ikeabestek, hemabordjes, actionkopjes, hemakopjes en nog een dikke bult ongesorteerd plastic serviesgoed. Ik heb het er allemaal uitgegooit (ivm de BPA die vrijkomt). De kinderen eten al een flinke tijd van gewone borden met gewoon bestek en dat bevalt net zo goed. En voor het lekkers heb ik wat geëmailleerde bakjes staan.

De schoonmaakmiddelenkast heb ik inmiddels ook al 'leeg' , vanaf nu gebruik ik alleen schoonmaakazijn en de stoomreiniger. Ook weer een kastje die overzichtelijk is en minder chemicaliën in huis.

De badkamer ben ik nog bezig, ik heb zoveel flessen shampoo en cremespoeling, dat is gewoon niet normaal, denk dat het nog wel een half jaar duurt voordat dat op is. Daarna wil ik alleen nog Weleda gebruiken, geen chemicaliën meer op onze huid. En voor cremespoeling schijnt dus een beetje verdunde azijn erg goed te zijn.

Voor de was heb ik een ecobal, nu hoef ik nog maar 10% wasmiddel te gebruiken en geen wasverzachter meer. Ik moest even wennen omdat ik gewent was aan de chemische parfum (die echt wel lekker ruikt) van lenor, maar nu eenmaal gewent vind ik het heerlijk zo! En ook de waskamer staat nu niet meer vol met 20 flessen wasmiddel en wasverzachter.


Wat ik nog wil doen is:

Speelgoed kinderen uitzoeken en terugdringen tot 8 grote curverbakken
Kledingkasten uitzoeken en alles wat niet mooi meer is of te klein naar de humanitasbak doen

Wie heeft er nog meer tips voor simpeler leven?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende
RE: Simpeler leven
Melissa  schreef op: 28-04-2012 16:48:51

Quote proestie:
Even geheel offtopic, mijn zoontje van 4 kijkt mee en hij ziet je foto Melissa en vraagt: hoe heet die prinses?
Nou is dat een compliment of niet!

schitterend!!
 
Quote
RE: Simpeler leven
Melissa  schreef op: 28-04-2012 16:52:07

Quote SismvNick:
Nee marjolein die heb ik nog niet geprobeert, ik ga meestal naar die boerderij, maar haal ook wel kaas bij de vers afdeling van de ap als ik geen zin heb om naar de boerderij te gaan. milner oud is ook erg lekker.

Maar melissa, jij koopt spelt omdat er geen glute in zit? Maar er zitten dus toch gluten in?

Nee hoor sis, ik koop spelt omdat het beter is voor je gezondheid, er zitten dus geen fytaten in, en dat zit er in tarwe wel. Ook heb ik (net zoals veel andere mensen) een vol pafferig gevoel als ik tarwebrood eet, vaak last van mijn darmen (niet heel erg, en was er al aan gewend, maar als je dan een hele tijd alleen spelt eet en dan weer tarwe krijg je het oude gevoel weer terug, alsof je 10kg poep in je darmen hebt zitten ofzo). En me dus gewoon in zijn algeheel fitter voel als ik geen tarwe eet.
 
Quote
RE: Simpeler leven
M.m.  schreef op: 28-04-2012 17:07:10
Hoi,

Ik heb lang niet alles gelezen, maar wel genoeg om geinspireerd te zijn. Veel van de tips hier volgen wij al op, maar het kan nog beter.
Ik heb nu een stoomreiniger te leen van een vriendin. En hoewel ik elke week de keukenvloer en halvloer dweil, heb ik die nu met het stoomapparaat gedaan en ik schrok me te pletter!!! Wat een viezigheid kwam daar af! En ik vond het heerlijk dat ik geen schoonmaakmiddel hoefde te gebruiken. Geen kunstmatige geuren.
Gebruiken jullie wel eens een stoomreiniger? Ik overweeg nu sterk er zelf een aan te schaffen. Ik heb het apparaat voor een week te leen, dus ik ga hem op ALLES uitproberen...
 
Quote
RE: Simpeler leven
Melissa  schreef op: 28-04-2012 19:17:50
Ja wij hebben een stoomreiniger, en ik vind het ideaal, ik krijg er echt alles schoon mee. Ik schrok echt toen ik de wc ermee schoon had gemaakt, er zijn blijkbaar toch echt wel randjes en naadjes waar je met een doekje echt niet bijkomt. Men wat was dat vies de eerste keer dat ik die met de stoomreiniger deed!
 
Quote
RE: Simpeler leven
M.m.  schreef op: 28-04-2012 19:52:51
Gebruik jij de stoomreiniger altijd?
Ik heb een hulp, een keer in de week. Ben er een beetje huiverig voor om haar dan weer met een stoomreiniger schoon te laten maken. Weet niet zo goed waarom. Maar ja, om nou zelf te poetsen met, en dan 1 keer in de week zij zonder... Dat is ook raar. Toch?

Ik wil hem eigenlijk ook proberen op de parketvloer. ik weet dat daar de meningen over verdeeld zijn. Maar ik dacht als ik dat nou doe met de laagste stoomstand, en dan gelijk nadrogen met de handdoek? Dan kan dat toch wel voor een keertje? Ben niet van plan dat elke week te gaan doen...

M.M.
 
Quote
RE: Simpeler leven
Mitch  schreef op: 28-04-2012 19:59:49
Wat voor een stoomreiniger gebruiken jullie dan?
 
Quote
RE: Simpeler leven
Melissa  schreef op: 28-04-2012 20:24:19
 
Quote
RE: Simpeler leven
Mitch  schreef op: 28-04-2012 20:27:37
Ok dus geen hand dingetje, je heb er eigenlijk best veel kwam ik achter haha.
En doe je er dan alleen water in of zo?
 
Quote
RE: Simpeler leven
Melissa  schreef op: 28-04-2012 20:30:27
Ja, alleen water erin. Ik heb dus de steamshark, zo groot als ene heel klein stofzuigertje alleen veel lichter. En er zit een dweilstuk bij, een spuitmondje en een ramenwasser, echt ideaal!
 
Quote
RE: Simpeler leven
Mitch  schreef op: 28-04-2012 20:37:01
Die vind ik wel interesant, vooral voor de wc, ik vind het altijd zo vies blijven ook al poets je je suf haha.
 
Quote
RE: Simpeler leven
M.m.  schreef op: 28-04-2012 20:48:39
die ik te leen heb is een karcher. goed ding!
 
Quote
RE: Simpeler leven
Melissa  schreef op: 28-04-2012 20:56:41

Quote Mitch:
Die vind ik wel interesant, vooral voor de wc, ik vind het altijd zo vies blijven ook al poets je je suf haha.

`Het gore hiervan is wel dat alles dus verdampt, dus je zit dan gewoon verdampte ouwe pies in te ademen, echt vies en het stinkt de eerste keer dat je hem gebruikt!! Maar daarna is je wc wel heerlijk fris!
 
Quote
RE: Simpeler leven
Dasejomi  schreef op: 29-04-2012 08:52:55

Quote spatje:
mitch ik weet niet of iemand dit al gezegd heeft, heb niet alles gelezen, maar ik gebruik de droger uit principe nooit, maaaaaaaaaaaar die enkele keer dat ik hem gebruik, gooi ik het water is de wc ipv doortrekken

wij hebben kippen, en een compostbak, moestuin helaas moeten wegdoen, ben helemaal van de weleda, maarja ik ben wat alles betreft ene zweefteef



Hier gooi ik het water van de droger in het bakje van de wasmachine, dan pompt hij er niet meer zoveel water bij. Die tip kreeg ik laatst toen ik de droger kocht.
 
Quote
RE: Simpeler leven
Sara1976  schreef op: 01-05-2012 16:27:43

Quote dasejomi:
[...]

Hier gooi ik het water van de droger in het bakje van de wasmachine, dan pompt hij er niet meer zoveel water bij. Die tip kreeg ik laatst toen ik de droger kocht.



je kunt het water ook gebruiken voor je strijkijzer. Bevat minder kalk namelijk. Of voor de planten in huis
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende


Reageren op Simpeler leven
Naam
Bericht