Menu
 

Topic:

Simpeler leven

Melissa  schreef op: 24-04-2012 19:57:10
Naar aanleiding van het topic dat de boodschappen duurder worden leek het me leuk om dit topic te openen. Want ik zie dat veel mensen toch al wel een beetje de wens hebben simpeler te leven en misschien kunnen we elkaar hier tips geven.

Omdat wij biologisch zijn gaan eten en ons echt zijn gaan verdiepen in wat we eten, waar we uit eten, wat we op onze huis smeren en ga zo maar door ben ik al heel wat aan het uitzoeken. Maar omdat ik al zo'n chaoot ben merk ik dat het qua huishouden zo ook een stuk simpeler word.

Dus ik hoop jullie misschien ook op ideeën te brengen en misschien andersom, jullie mij op ideeën.

Wat heb ik al gedaan

Al het plastic de keuken uitgegooit, we hadden ikeabordjes, ikeakopjes, ikeabestek, hemabordjes, actionkopjes, hemakopjes en nog een dikke bult ongesorteerd plastic serviesgoed. Ik heb het er allemaal uitgegooit (ivm de BPA die vrijkomt). De kinderen eten al een flinke tijd van gewone borden met gewoon bestek en dat bevalt net zo goed. En voor het lekkers heb ik wat geëmailleerde bakjes staan.

De schoonmaakmiddelenkast heb ik inmiddels ook al 'leeg' , vanaf nu gebruik ik alleen schoonmaakazijn en de stoomreiniger. Ook weer een kastje die overzichtelijk is en minder chemicaliën in huis.

De badkamer ben ik nog bezig, ik heb zoveel flessen shampoo en cremespoeling, dat is gewoon niet normaal, denk dat het nog wel een half jaar duurt voordat dat op is. Daarna wil ik alleen nog Weleda gebruiken, geen chemicaliën meer op onze huid. En voor cremespoeling schijnt dus een beetje verdunde azijn erg goed te zijn.

Voor de was heb ik een ecobal, nu hoef ik nog maar 10% wasmiddel te gebruiken en geen wasverzachter meer. Ik moest even wennen omdat ik gewent was aan de chemische parfum (die echt wel lekker ruikt) van lenor, maar nu eenmaal gewent vind ik het heerlijk zo! En ook de waskamer staat nu niet meer vol met 20 flessen wasmiddel en wasverzachter.


Wat ik nog wil doen is:

Speelgoed kinderen uitzoeken en terugdringen tot 8 grote curverbakken
Kledingkasten uitzoeken en alles wat niet mooi meer is of te klein naar de humanitasbak doen

Wie heeft er nog meer tips voor simpeler leven?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende
RE: Simpeler leven
-danielle-  schreef op: 24-04-2012 20:03:12
Plastic bekers zijn dus helemaal niet goed? Heb daar nooit eerder bij stilgestaan... Maar waar drinken jouw kinderen dan uit? Gewone borden en bestek hebben wij hier altijd, maar kunnen kleintjes uit een glas drinken dan? Ik heb een 1- en 3-jarige, dat zou ik toch wel eng vinden.

En kun je echt alles schoon krijgen met schoonmaakazijn en stoomreiniger? Klinkt eigenlijk super. Maar wat met bijv. de toiletpot? Ben erg benieuwd hoe je dat doet.

Die ecobal, werkt dat echt? Ook voor vlekken? In plaats van wasverzachter kun je natuurlijk ook azijn gebruiken. En evt. een druppeltje etherische olie voor de geur.

Je kunt zelf ook een heleboel medicijndingen zelf maken. Ken je James Wong?

Kledingkasten uitzoeken heb ik hier ook gedaan, maar er blijft nog vele over met 8 personen
 
Quote
RE: Simpeler leven
-danielle-  schreef op: 24-04-2012 20:03:58
Sis Dat is idd het simpelste
 
Quote
RE: Simpeler leven
Anita_mv4  schreef op: 24-04-2012 20:04:40
Ik lees even mee wil namelijk ook dingen gaan veranderen hier in huis.
Misschien dat iemand weet hoe ik aan zo boekje kan komen met die E nummers? Daar wil ik namelijk mee beginnen mijn man gelooft daar niet in dus wil het even gaan bewijzen
 
Quote
RE: Simpeler leven
Gewoon Ik  schreef op: 24-04-2012 20:06:50
Was die ecobal gisteren niet bij Kassa (nee niet kassa maar dat programma op 1 om half negen)
 
Quote
RE: Simpeler leven
-danielle-  schreef op: 24-04-2012 20:08:08
bol.com verkoopt een boekje Wat zit er in uw Eten? Geschreven door Corinne Gouget.
 
Quote
RE: Simpeler leven
-danielle-  schreef op: 24-04-2012 20:09:24
Kun je van Avent ook gewone bekers kopen dan? Dus geen tuitbekers o.i.d.? Daar wil hier zelfs mijn jongste van 13mnd. niet meer uit drinken
 
Quote
RE: Simpeler leven
Miesje  schreef op: 24-04-2012 20:10:17
ehmm..wat is bpa?(sorry ben blond )

waar koop je een ecobal?

kledingkasten uitzoeken doe ik elke paar maanden...heb nog berg liggen wat ik weg wil doen/verkopen.

 
Quote
RE: Simpeler leven
Harleysmama  schreef op: 24-04-2012 20:11:13
De Ecobal is inderdaad op Radar geweest en degene die daar getoond werden was er maar 1 die iets waarmaakte van wat ze allemaal beweerde over de bal. Maar het is weggegooit geld, want je kan net zo goed alleen maar met water wassen. Gewoon wat minder wasmiddel, je wasmachine op de ecoknop zetten als die op de machine zit. Zo bespaar je en spaar je het milieu beter dan zo'n onzinnige ecobal te kopen. Zijn nog duur ook die krengen, goedkoopste was net geen 18 euro.
 
Quote
RE: Simpeler leven
Gewoon Ik  schreef op: 24-04-2012 20:13:05
Harleysmama, ja radar dat bedoelde ik
 
Quote
RE: Simpeler leven
-danielle-  schreef op: 24-04-2012 20:13:06
Je kunt toch ook zelf wasmiddel maken? Met Borax en Marseille zeep ofzo? Dat is toch ook milieuvriendelijker?
 
Quote
RE: Simpeler leven
Mieper  schreef op: 24-04-2012 20:13:40
Maar als je al je plastic weggooit, is het kwaad toch al geschied? Ik bedoel, weggooien is toch belastender voor het milieu dan blijven gebruiken? Of heb ik dan echt wat gemist? Ik moet zeggen dat ik niks weet van die BPA.

Het zijn allemaal mooie idee:en, maar het is voor mij niet eenvoudiger geloof ik
 
Quote
RE: Simpeler leven
-danielle-  schreef op: 24-04-2012 20:14:07
Hmmm, heb hier bekers van de Action. Kan me niet voorstellen dat ze voor dat geld ergens naar kijken. Behalve dan misschien dat ze niet lekken ;-)
 
Quote
RE: Simpeler leven
Flower  schreef op: 24-04-2012 20:17:12
ik vind het een heel mooi initiatief, en ik ben ook (soms) wel bezig om te consuminderen, maar om zou azijn door mijn haar te doen ipv conditioner........

ik ben naar aanleidng van een eerder topic wel op mijn voeding gaan letten en koop geen toevoegingen als aspartaam enz...
daar probeer ik dus wel op te letten.
wie weet steek ik van dit topic ook weer wat op.
trouwens die wasbollen waren gister in radar.
kwamen behoorlijk beroerd uit de test.
 
Quote
RE: Simpeler leven
-danielle-  schreef op: 24-04-2012 20:17:18
Zit dat spul ook niet in veel verpakkingsmaterialen? Nog weer een reden mee om met een emmertje naar de boer te gaan. Maar dan geen plastic emmertje, want daar zit het ook in...
 
Quote
RE: Simpeler leven
Inky69  schreef op: 24-04-2012 20:20:17
Hmmm,ik vind het wel een beetje onzin hoor.... ga je zeker de mobiele telefoon er ook uit gooien ivm straling, tv en radio eruit en s´avonds als het donker is naar bed gaan zodat je geen verlichting aan hoeft te doen.....Ik zou zeggen....lekker genieten van het leven
 
Quote
RE: Simpeler leven
Alice  schreef op: 24-04-2012 20:22:09
dat doet ze toch?
 
Quote
RE: Simpeler leven
-danielle-  schreef op: 24-04-2012 20:23:08
Ik heb idd geen telefoon vanwege straling. En omdat ik het irritant zou vinden er 1 te hebben
Verder zou ik zo zonder radio en tv kunnen. Alleen niet zonder internet, geen mama-life? Dat wordt te gek
 
Quote
RE: Simpeler leven
Melissa  schreef op: 24-04-2012 20:24:03
Ik heb een ecologische wasbol, kost inderdaad wat maar dat bespaar je weer op je wasmiddel. "Men" zegt dat de bolletjes in de bal zorgen voor ionische oppervlakte in het water waardoor het vuil loslaat. Het werkt hier anders wel , de was word wel goed schoon.

Of overal de BPA ook nog inzit weet ik niet, interesseert me eigenlijk ook weinig, ik hoef niet meer 30 plastic bordjes and 25 plastic bekertjes.

Dominiek heeft zijn eigen mickey mouse beker, komt echt uit disneyland parijs en hij is megatrots dat die beker alleen van hem is.

Valentijn (2) drinkt uit gewone mok, aan tafel zodat wij er toezicht op hebben dat hij het niet over de grond giet ofzo.

En als er weer een kleintje bijkomt denk ik dat ik op zoek ga naar een goede bpa-vrije tuitbeker.
 
Quote
RE: Simpeler leven
Alice  schreef op: 24-04-2012 20:26:05
Melissa, heb je pannen met een anti-aanbaklaag?
 
Quote
RE: Simpeler leven
Melissa  schreef op: 24-04-2012 20:26:09
Dat mag je vinden, maar ik vind het duidelijk geen onzin. Ik vind het jammer dat wanneer ik over zoiets een topic open dat er altijd mensen zijn die even moeten komen vertellen dat ze het onzin vinden. Was de vorige keer ook al toen ik een topic opende over biologisch eten. Als ik dat wilde weten had ik het topic wel "vind jij gezonder leven zonder BPA onzin?" genoemd. (sorry dat ik kattig doe)

 
Quote
RE: Simpeler leven
Melissa  schreef op: 24-04-2012 20:26:36

Quote Alice:
Melissa, heb je pannen met een anti-aanbaklaag?

Ja nog wel
 
Quote
RE: Simpeler leven
Melissa  schreef op: 24-04-2012 20:28:42
Ik zal even googelen Sis, op de gebruiksaanwijzing beweren ze van niet, maar nooit alles geloven wat je leest natuurlijk (en al helemaal niet wat ze zelf zeggen )
 
Quote
RE: Simpeler leven
Mama Van Drie  schreef op: 24-04-2012 20:29:47
Nou...zonder dollen...ik leef al simpel genoeg en ga daar niet mijn plastic ( tupperware) voor wegkeilen.....denk dat m'n man me op laat sluiten dan haha...

wat betreft de 20 flessen wasmiddel/wasverzachter en shampoo's enzo.....dat is niet nodig natuurlijk...een fles is voldoende en 1 op voorraad.

Ecobol doe ik niet aan, ik gebruik al zo weinig waspoeder dat ik er geen toegevoede waarde in zie plus het feit dat ik me afvraag of het niet een commercieel iets is weer.

En azijn door m'n haar? Dacht ut niet.....mijn dochter heeft deze week een feestweek op school die in het teken staat van de middeleeuwen...erg leuk....voor een week...en daarna weer back to normal...je kan ook doorslaan in smmige dingen.

Wat het eten betreft....daar kritisch naar kijken kan nooit geen kwaad.
 
Quote
RE: Simpeler leven
Alice  schreef op: 24-04-2012 20:30:24
Ik las laatst dat dat zo slecht was, ook in combi met borstvoeding. Als de moeder eet uit een anti aanbakpan. Nou, mooie boel.

Maar Melissa, trek je niks aan van dat soort opmerkingen.
Sommige mensen moeten de woorden van Bob Dylan goed in hun oren knopen "Don't critisize what you don't understand"
Natuurlijk is het ook goed om kritisch te zijn, maar ga niet ongeinformeerd lopen blaten. Zoek eerst je info bij elkaar.
 
Quote
RE: Simpeler leven
-danielle-  schreef op: 24-04-2012 20:32:03
Ik heb 1x in de zoveel tijd zo'n bevlieging dat ik het echt allemaal goed wil doen. Verander dan weer een x aantal dingen, maar echt, hoe meer ik leer, hoe slechter ik het lijk te doen...
Volgens mij is bijna alles slecht!
En als je alles goed wilt doen, wordt het vaak gewoon te duur (verantwoorde zonnebrandcrème bijvoorbeeld). Maar, ik blijf wel mijn best doen, hoor.
Ik vind het wel leuk en interessant om hier weer nieuwe dingen te lezen.
Kan mijn man straks weer lekker geïrriteerd doen als ik weer de geitenwollensok uithang
 
Quote
RE: Simpeler leven
Alice  schreef op: 24-04-2012 20:32:39
Moet je 't wel goed spellen.. criticize
 
Quote
RE: Simpeler leven
-danielle-  schreef op: 24-04-2012 20:34:17

Quote Alice:
Ik las laatst dat dat zo slecht was, ook in combi met borstvoeding. Als de moeder eet uit een anti aanbakpan. Nou, mooie boel.



AAAHHH! Nu word ik helemaal gek! Echt waar? Geef ik een keer borstvoeding, doe ik het nog niet goed...
 
Quote
RE: Simpeler leven
Nimmie  schreef op: 24-04-2012 20:35:03
 
Quote
RE: Simpeler leven
Caithy  schreef op: 24-04-2012 20:38:07
Ik vind het wel leuk topic! Hier eten we wel van gewone borden en glazen of bekers. Ook de kleinste van 2,5 jr.
Laten ze het vallen, geen probleem!

Heb je nog meer tips??
 
Quote
RE: Simpeler leven
-danielle-  schreef op: 24-04-2012 20:41:00
Ik ben niet zo bang voor kapotte borden, glazen of bekers. Echt je moet eens weten hoeveel er hier sneuvelt... (Afgezien van de keer in het eerste jaar van ons huwelijk dat manlief en ik allebei geen zin hadden om af te wassen en er ruzie over kregen. 3x raden wat er toen gebeurde... :lol
Wat ik eng vind is als een kind in een glas zou bijten, per ongeluk, tijdens het drinken.
Heeft mijn zusje een keer gedaan toen ze 3 was. Was echt eng!
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | Volgende


Reageren op Simpeler leven
Naam
Bericht