Menu
 

Topic:

voel me ....

Stine   schreef op: 20-04-2012 18:04:06
Voel me helemaal

gisteren naar de vroedvrouw geweest, bleek dat ik was afgevallen : 1,3 kg , ik zei ook dat ik last heb van buikpijn, dus even alles gecontroleerd, wat blijkt die kleine is al beetje ingedaald en baarmoederhals is al korter, dus heb het advies gekregen om DRINGEND rust te nemen..... anders loop ik de kans om al binnen 2 weken te bevallen

Mijn man was razend: eerst en vooral omdat ik door de drukte in de winkel enzo al niet goed eet, nee dan ga ik een sigaret roken (ik weet goed genoeg dat het niet goed is, en hoop eerlijk gezegd ook niet dat ik hier al die beschuldigende vingers ga krijgen, want daar heb ik geen zin in) 2 omdat ik niet genoeg rust , ook al werk ik om hem mee te helpen.....

sorry voor mijn geklaag

heb nu heel mijn ijskast gevuld met eten enzo, maar ik weet niet hoe ik nu ineens snel moet gaan verdikken hoor.... de kleine zijn gewicht staat nu op 1 770 gr. dus bij de geboorte zou dit dan een 3 kg zijn
ik probeer nu ook zo min mogelijk nog te roken, telkens als ik zin heb, eet ik iets extra's ook....

vanaf morgen neemt mijn vaste verkoopster, de zaterdagvoormiddagen voor haar rekening, en zal ik meer moeten rusten, maar is niet evident met telkens die winkelbel en drukte die ik hier hoor.... weet ook niet goed wat het rusten inhoud , want ik begin dan te wassen en te doen.... en mijn man zegt : je moet in bed liggen, terwijl voor mij als ik in de zetel lig voor TV toch ook al rusten lijkt ...Niet?

mijn man zit constant te zeggen: ooo wee als de kleine in de couveuse beland door jouw zin voor verantwoordelijikheid

ik voel me zwaar KUT
 
Quote
Navigatie
RE: voel me ....
Stine   schreef op: 20-04-2012 18:15:06
niet met haar handen, maar met die rotte 'dildo'... (je weet wel dat ellendig ding) , ik voel zeker stress nu, hoop gewoon dat alles goed blijft gaan, mijn man heeft gisteren geen woord meer tegen me gezegd tot deze middag....
 
Quote
RE: voel me ....
-danielle-  schreef op: 20-04-2012 18:17:14

Je hebt het ook zwaar! Het verdriet om je broer, de drukte in de winkel, je dochter... Dat is gewoon veel!
Ik kan me best voorstellen dat je dan naar een sigaret grijpt i.p.v. eten.

Maar, lieve Stine, je kleintje heeft je nodig. Nog even en je lichaam hoeft hem niet meer op deze manier te dragen. Dan kun je hem vasthouden en knuffelen en van hem genieten en kan je lichaam hopelijk wat bijkomen.

Het is nu zoals het nu is. Je weet nu dat het belangrijk is dat je goed eet en uitrust. Als je je daar echt toe zet, gaat dat je vast lukken. Zelfs het minderen/stoppen met roken, want je bent een supersterke vrouw!!!

Het gaat goed komen, let maar op!

En ja, lekker in de zetel rusten en TV kijken is ook rusten. Laat je niet gek maken. Luister naar je lichaam.

Misschien een gek idee, maar je hebt zo'n mooie foto's van je zoontje, zou het helpen om er 1 op je pakje sigaretten en aan je aansteker te plakken?

In elk geval: sterkte. Je weet het, de laatste loodjes...
 
Quote
RE: voel me ....
-danielle-  schreef op: 20-04-2012 18:19:51
Lees net Sis d'r berichtje. Ik ben ook vaak afgevallen tijdens de zwangerschappen. Uiteindelijk woog ik 6x minder na de bevalling dan voor ik zwanger raakte

En VK hebben het ook niet altijd goed, hoor! Zeker Belgische VK volgens mijn gyn. Als je twijfelt, even in het ziekenhuis laten checken. Anders gewoon wat rustiger aan doen en gezond blijven eten.
 
Quote
RE: voel me ....
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 20-04-2012 18:23:27
O jee, wat ben je ongerust gemaakt. Hou in je achterhoofd dat het helemaal niets zegt. Ik viel ook af vanaf 25 weken zwangerschap, extra eten of niet. Had weeën en een verkorte baarmoedermond, maar geen baby gezien, zelfs nog over tijd gegaan.

Wat hoe dan ook belangrijk is, is goed voor jezelf zorgen, dus niet zozeer meer, maar wel goed gezond eten, lekker je rust nemen en ontspannen en wanneer het je lukt in plaats van die sigaret iets gezonds te eten. Plat op bed is echt niet nodig en werkt helemaal neit als jij je dan niet ontspannen voelt. Voel jij je lekker in de zetel bij de tv? Dan is dat voor jou ontspannen. Ontspan je onder de douche of in bad, dan doe je dat.
Jammer dat je zo ver weg woont, ik geef zelf zwangerschapsmassages. Als je een beetje in de buurt woonde en er van zou houden zou ik je er zo 1 geven.

Sterkte en vooral, relax.

 
Quote
RE: voel me ....
Stine   schreef op: 20-04-2012 18:24:07
dank jullie wel , en inderdaad sis ik draag zijn kind, en IK moet nu mijn verantwoordelijkheid nemen.....alhoewel ik er dan serieus van baal, dat hij ook nog rookt en hij zegt ook vlakaf tegen de vroedvrouw: ik rook door de stress door het vele werken, en ik had zoiets huhhh en ik dan? ik werk niet of wat.... vorige zondag heb ik gewerkt van 1u30 tot 6 u , een uurtje gaan slapen en dan van 7u tot 13u30 , ik heb hem gezegd : ik doe dat om JOU te helpen he... ik weet wel dat hij me niet verwijt als ik in de zetel zit, maar voel me zo schuldig als ik daar tv zit te kijken en hij is aan het werken als een gek....
 
Quote
RE: voel me ....
Mafkees  schreef op: 20-04-2012 18:26:06
door dit bericht van de VK ga je nog meer stressen!
niet doen meisje!

je doet het allemaal super. echt waar.

luister, tijdens mijn 2e zwangerschap kwam mijn man in het ziekenhuis en werd zoooo ziek dat ie op sterven lag op de IC. Ik viel af, viel af en viel af....rust nemen kon niet, stress weghalen kon niet.

het enige wat ik deed was 's nachts goed slapen en verder alleen maar roken. (ook ik weet dat dit heel slecht is, maar anders viel ik om, terwijl ik rechtop moest blijven)

mijn zoon werd geboren met net 3 kilo.
de VK zei alleen dat ik moest zorgen dat ik af en toe wat at. al was het een ranzige gevulde koek uit het ziekenhuis. Je kindje pakt wel wat ie nodig heeft.

maak het jezelf zo makkelijk mogelijk!

sterkte!
 
Quote
RE: voel me ....
Alice  schreef op: 20-04-2012 18:26:55
Ik kan me ook wel een beetje in je man vinden. Ik zou het heel erg vinden als door zijn toedoen, ons kindje in een couveuse zou belanden. Nu is dat praktisch onmogelijk, maar ik vind het hele beeld van die couveuse maar niks. Kindje hoort dichtbij de mama of de papa, liefst de hele dag, niet in zo'n steriele couveuse. Voor mij persoonlijk echt een schrikbeeld.

Maar.. deze stress is al helemaal niet goed voor 't kindje. Zo min mogelijk roken is een nobel streven, maar als 't je enkel stress oplevert, vraag ik mij af hoe gezond dat dan is. Ik weet niet wat slechter is hoor, denk dat niemand dat weet.

Maar ga gewoon goed voor jezelf zorgen, eet gezond, eet genoeg, eet met plezier. Probeer gelukkig te zijn, kijk uit naar de komst van het kindje en geniet van die trapjes in je buik. Vergeet al het andere even.
Ga 't goedmaken met je man en zeg hem dat je je best doet.
 
Quote
RE: voel me ....
Stine   schreef op: 20-04-2012 18:30:46
ik heb het al goed gemaakt, en ik heb hem gezegd dat ik het probeer....natuurlijk zijn antwoord is: je moet niet het zeggen maar het doen.......

dank jullie wel voor jullie woorden, moet toegeven dat ik een beetje een hamer op mijn kop heb gevoeld, maar misschien was dit ook een beetje nodig om me tot bezinnen te brengen, om meer te rusten.....
 
Quote
RE: voel me ....
Alice  schreef op: 20-04-2012 18:33:57
Weet je.. als je zegt "ik probeer".. dan ga je eigenlijk geen belofte aan, je hebt eigenlijk al bij voorbaat een excuus om 't niet na te komen. Je zou proberen immers, niet slagen. Dus wat dat betreft heeft hij wel gelijk.

Ga gewoon je best doen, meer kun je niet doen. En je hoeft 't niet voor jezelf te doen, maar voor je kleintje.. moet lukken, toch?
 
Quote
RE: voel me ....
Stine   schreef op: 20-04-2012 18:37:46
ik hoop dat het me lukt alice, maar gans stoppen lijkt me nu niet te lukken ivm roken, krijg alleen al stress van die gedachte..... ik weet ik zoek weer excuses mss , maar pff daarmee ik rook nu een heleboel minder (beter zo dan gewoon te blijven verder doen als voordien niet?)
 
Quote
RE: voel me ....
Joltje  schreef op: 20-04-2012 18:38:50
probeer je rust te nemen lieve stine, ook al is dat heel moeilijk met de drukte in de zaak. ik denk dat je dan al een heel eind bent en dat roken...tsja, ik denk dat helemaal proberen te stoppen nu nog veel meer stress zou opleveren en het is al supergoed van je, dat je echt probeert te minderen. Hoeveel weken ben je nu?
Ik ben het met Sis eens..je man moet je steunen en niet negeren, dat levert nog meer stress op!
Denk aan jezelf! en rust lekker op tijden dat dat kan!
 
Quote
RE: voel me ....
Miesje  schreef op: 20-04-2012 18:40:30
ik zou me niet zo druk maken om je gewicht als ik jou was.
die kleine neemt echt wel wat hij nodig heeft.

maar goed eten is wel belangrijk voor jou ook.
zorg in ieder geval dat je de 3 hoofdmaaltijden goed eet.
en leg anders iets als een meusli reep of een koek klaar voor tussedoor als je trek krijgt.extra eitje bij lunch of ontbijt.
zodat je net wat extra krijgt.

ik ben bij mijn 1e ook alleen maar afgevallen, maar toch woog hij ruim 3 kilo en was gewoon goed gezond.

probeer elke middag als het kan even te rusten en ga savonds op tijd naar bed.
misschien een stoel neerzetten in de bakkerij een idee?zodat je niet zoveel staat en tussedoor even kan zitten.


meid als ik om de hoek woonde had ik je komen helpen.

heel veel sterkte en maak je niet te druk
 
Quote
RE: voel me ....
Stine   schreef op: 20-04-2012 18:40:57
ik ben vandaag 34 weken.... mijn man steunt me wel, maar ik faal altijd in mijn beloftes.... ik had gezegd gezegd : als ik zwanger ben, stop ik direct , en zie nu ....
 
Quote
RE: voel me ....
Alice  schreef op: 20-04-2012 18:42:10
Ik denk niet dat nu helemaal stoppen veel gaat afdoen. Cru gezegd denk ik dat het meeste leed al geleden is bij de kleine. Dus nog een paar weken doorroken of nu veel stress erbij... dan denk ik doorroken 't minst slechte van de 2 is.

Vooral richten op je voeding denk ik. Dat je ook fit bent voor de bevalling en dat je vitamines op peil zijn voor je borstvoeding.
 
Quote
RE: voel me ....
Miesje  schreef op: 20-04-2012 18:45:27
mijn jongste is overigens is overigens 3 weken te vroeg geboren en had al vroeg gebroken vliezen vanaf 32,4 weken.werd ook heel klein geschat.
maar platliggen en chocola en goed eten deed wonderen.
ze woog 3470 met geboorte.
 
Quote
RE: voel me ....
-danielle-  schreef op: 20-04-2012 18:45:44
Stine, jammer dat je niet bent gestopt met roken. Was goed geweest als dat wel was gelukt. Altijd beter natuurlijk, maar... Eind van de wereld is het niet dat dat niet gelukt is. Er zijn legio kinderen geboren worden terwijl de moeders rookten. En ja, dat kan negatieve gevolgen hebben, maar hoeft niet altijd.

Je bent al 34 weken. Als je over 2 weken bevalt, hoef je baby misschien niet eens in de couveuse.

Wat je man betreft, hij zal vast ook flink geschrokken zijn en zich misschien ook wel schuldig voelen. Juist omdat je hem hebt geholpen/helpt. Als het bij hem even bezinkt, zal hij er misschien wel anders over denken.

 
Quote
RE: voel me ....
Myself  schreef op: 20-04-2012 18:48:32
 
Quote
RE: voel me ....
Proudmum  schreef op: 20-04-2012 18:49:36
1.3 kilo afvallen op het eind van je zwangerschap en daar doen ze moeilijk over?
Ik had dat ook en vonden ze heel normaal, je voelt je zo vol dat je geen erge trek hebt (ik tenminste).
En je rust nemen: je hebt gedaan wat je dacht dat goed was: je man helpen. Dat hij zo reageert vind ik niet helemaal reeel, misschien de schrik inderdaad.
Vanaf nu gewoon op die bank voor de tv, beentjes omhoog en een stuk chocolade in je waffel
Die 2 peuken per dag zou ik ff lekker zo laten, dat doe je je hele zwangerschap al en de stres van stoppen kan je er nu niet bij hebben.
Succes en sterkte, geef je man maar een knuffel en zegt dat je deed wat je dacht dat goed was!
 
Quote
RE: voel me ....
Monique1988  schreef op: 20-04-2012 18:51:54
he bah meis..

ga nou eens rusten.. en alleen aan de baby denken.. niet meer aan de zaak (ja dat klinkt makkelijker dan dat het is ik weet het) je man red het wel.. en neem extra hulp..

roken ga ik niks van zeggen.. want ook ik rook af en toe door stress...

over het afvallen.. aah joh ik ben op dit moment nog lichter dan dat ik net zwanger was.. ik val ook alleen maar af dus dat ze daar moeilijk om doen snap ik niet... kleintje pakt wat die nodig heeft...
 
Quote
RE: voel me ....
Stine   schreef op: 20-04-2012 18:57:33
pfff heftig om jullie reacties te lezen, .... dacht eerlijk gezegd dat ik heel veel tegenwind zou krijgen

wie zei er weer iets van borstvoeding? alice? ik ga geen geven, ook al had ik dat graag willen doen, maar is praktisch niet haalbaar met de zaak..... ik vind het ook niet goed om een paar weken te geven (eerst alles in gang te zetten en dan te stoppen) , dan kan mijn dochter of man is een flesje geven.....

snap ook heel goed mijn man hoor, en denk ook dat hij een beetje geschrokken is, maar had hem gisteren een briefje geschreven dat hij het roken en het afvallen mag afschuiven op mij , maar het werken niet , want dat doe ik ook om hem te helpen..... hij vond dat als verwijt.... was niet de bedoeling dat het zo overkwam, maar woorden gezegd of geschreven komen altijd anders over

ik ga nu voor vanavond stoppen hier, en me in de zetel leggen

bedankt iedereen !!!!
 
Quote
RE: voel me ....
Joltje  schreef op: 20-04-2012 19:08:45
fijne avond stine en rust maar lekker uit!
 
Quote
RE: voel me ....
Mama Van Drie  schreef op: 20-04-2012 19:23:02
Wat dat afvallen betreft vind ik het niet schokkend hoor, ik zou wel letten op goede voeding die je binnen krijgt.

En wat betreft het rusten....als je echt wilt dat daar relustaat van te verwachten is dan zou ik 's middgas het bed opzoeken en echt proberen te slapen, ik weet niet of je dat lukt op de dag maar een uurtje moet lukke om mee te beginnen.
In bed rust je echt anders als in de stoel ( zetel).....ik zou dus proberen in te plannen dat je het bed ff opzoekt...doen hoor!!

Wat betreft het inwendig onderzoek...tja...daar ben ik geen voorstander van tenzij het medisch nodig is.
Mijn jongste is geboren in Duitsland en daar doen ze standaard vanaf je eerste controle ( met 12 weken dus ofzo) een inwendig onderzoek iedere keer.....ging mij niet gebeuren....dacht ut niet....de gyn was not amused want ja je gaat tegen Herr Doctor in he....heeft het speciaal op mijn kaart gezet dat ik dat dus niet wilde......vraag me serieus af waar dat voor nodig is.

Maar goed....dat je man zo bot reageert kan ook door de zorgen zijn he, hij heeft al veel drukte met de zaak en dan maakt hij zch hier ook zorgen over.
Komt vast goed als jij ook je beste beentje voorzet......je bent er nu bijna he!
Wat roken betreft....tja....stom....maar dat weet je allang....niet schuldig over voelen, is het te laat voor maar zorg dan in ieder geval voor rust....en wil je dat goed dan...je weet het....je bed!
 
Quote
RE: voel me ....
Mama_anja  schreef op: 20-04-2012 19:24:57
hey stine

trek het je niet zo erg aan snap dat je je druk gaat maken om dat je alles voor de kleine wil
lees ook dat je 34 weken bent nog min 3 weken en dan is je kleintje er
denk dat je ook moet stoppen met werken alles in eht werk te stellne om je kleintje richting de 5 5,5, pond te krijgen wat 1770 gram is nog niet veel

het werken kan wel weer als de baby er is hoop dat je man dat kan begrijpen

ik ben met de jongste ook heel veel kilos door stress af gevallen onze jongste wa 2730 gram met 38,2 dus dat val nog mee en onze oudste was met 37.6 2335 en het zijn nu gezonde meiden

dus wens je vvel sterkte
 
Quote
RE: voel me ....
Macife  schreef op: 20-04-2012 19:30:34
denk idd aan je baby.... probeer echt die rust echt nemen hoe moeilijk het ook is.

 
Quote
RE: voel me ....
Alice  schreef op: 20-04-2012 19:46:43
Oh sorry van de borstvoeding. Ik dacht dat ik gelezen had dat je dat ging doen, daarom dat ik er over begon.

Mijn ventje was trouwens met 31 weken (geschat op) 1600 gram, bij de geboorte (precies 40 weken) was hij 3190 gram. (rook niet, eet gezond, voldoende rust) Hij is altijd als een normaal kindje geschat.
 
Quote
RE: voel me ....
Ikke  schreef op: 20-04-2012 20:06:05
Ach je eigen gewicht zou ik me geen zorgen over maken, op het laatst van je zwschap is het heel normaal hoor als je af en toe iets afvalt dat had ik bij al mijn zwschappen.
Dat roken is natuurlijk niet goed, maar ja dat weet je zelf ook wel. Het zou gewoon fijn voor jou zijn lijkt me als je man tegelijkertijd stopt, ik denk dat dat het wat makkelijker maakt.
En met een verkorte baarmoederhals moet je echt volledig rust nemen , probeer je daar echt aan te houden hoor want dadelijk komt je kindje echt te vroeg. Door bedrust komt je kindje ook sneller aan.
Succes met de laatste loodjes!
 
Quote
RE: voel me ....
Anita_mv4  schreef op: 20-04-2012 20:07:06
Och Stine meid doe rustig aan nou ja voor zover mogelijk en ja ik weet het is makkelijker gezegd dan gedaan maar probeer het toch.

Een hele dikke knuffel van voor jou
 
Quote
RE: voel me ....
Natasja  schreef op: 20-04-2012 20:57:15
Stine lieverd
 
Quote
RE: voel me ....
Mem89  schreef op: 20-04-2012 21:36:09
Stine.. hele dikke voor jou!!! ze schuiven tegenwoordig alles af op het roken (sorry) ik heb bijna 4 jaar geleden een kerngezonde zoon gekregen, 3190 gram.. ik rookte tijdens de zwangerschap als een ketter!
nooit geen problemen gehad tijdens de zwangerschap of wat dan ook, kleine knul heeft er ook nooit last van gehad, groeide ook altijd perfect volgens schema, en ik ben zelf toen een 8 kilo aangekomen door die zwangerschap.

nu bijna 32 weken zwanger, tot week 24/25 alleen maar afgevallen, daarna begon in aan te komen (tot nu dan!) want ik ben nu ook weer aan het afvallen

snap heel goed hoe je je voelt, maar hier zeggen ze tegen mij dat het niet zoveel kwaad kan als je afvalt, zolang je maar niet aan het lijnen en/of dieeten bent tijdens je zwangerschap...
en ja, dat je rust moet nemen: doen!! denk niet dat het je voor niks word geadviseerd, mij is het ook geadviseerd en ik doe het niet echt.. maar voel het wel aan mezelf dat ik elke keer dood op ben

nog een hele dikke voor jou en hoop dat alles een beetje goed blijft gaan!!
 
Quote
RE: voel me ....
Blauwtje  schreef op: 20-04-2012 21:44:31
Kun je niet een huishoudster nemen voor deze komende weken? Ben je van het hh af iig.
En iemand aannemen tijdens de laatste weken nu voor in de bakkerij?

Eerlijk gezegd kan ik me heel goed in je man vinden. Het is ook zijn kind, en er geen grip op hebben lijkt me best erg frusterend. Hij heeft het beste met jou en met jullie kindje voor.

 
Quote
Navigatie


Reageren op voel me ....
Naam
Bericht