Menu
 

Topic:

Eenkenning/ te vrij

Sennamvyent  schreef op: 18-04-2012 15:09:59
Hoi meiden,

wilde eigenlijk anoniem dit topic openen maar dat heeft weinig zin, want als ik de situatie uitleg weten jullie toch wie ik ben
Het wordt een lang verhaal maar ik zit er erg mee in mn maag en wil graag jullie mening horen.

Thomas is ruim 10 maanden. Tot hij een half jaar was heeft hij veel pijn gehad en de enige manier om hem te kalmeren en te laten slapen was liggend op onze arm, met zijn buik klem tegen de onze. Toen de ergste pijn weg was, had hij het nog niet heel makkelijk en sliep hij overdag ook op schoot. Ook tussendoor zat hij veel bij mij, het voelde veilig voor hem en naar mijn idee kon ij op die manier zijn ongemakken beter aan.
De laatste tijd speelt hij tuis heerlijk. Alleen of met zijn zus. Op de grond of in de box. Slapen doet hij overdag op mijn arm.

Momenteel ligt hij in het ziekenuis, om wat dingen uit te zoeken mbt bijvoeding. Daar proberen ze ook zijn slaapgedrag te doorbreken. Concreet komt het er op neer dat ik bij hem ben tot hij eten krijgt en daarna naar bed gaat. Als hij wakker wordt ben ik er meestal al of onderweg.
Als ik aan kom gaat hij hard huilen en klampt zich aan mij vast. Logisch lijkt me, hij is helemaal van slag. Het is moeilijk om hem aan het spelen te krijgen. Tegen de tijd dat hij zich zeker genoeg voelt om lekker te spelen zonder huilen ga ik alweer bijna weg.
's Morgens kom ik rond half 10 aan in het ziekenhuis, dan is hij natuurlijk al en tijdje wakker.

Vanmorgen een gesprekje met de verpleegkundige.
Ze vroeg eerst naar hoe hij thuis is enzovoorts.
Ze gaf aan dat zijn gedrag hen zorgen baart. Wanneer mama weg is wil hij alleen bij iemand op schoot om te spelen. Op de grond of in de box huilt hij. Dit vind ik niet heel vreemd, het kereltje is erg van slag.
Wat zij dus heel vreemd vinden is dat het hem niet uitmaakt bij wie ij op schoot zit als wij er niet zijn. In een normale situatie klampt een kind zich vast aan de eerste die hem troost en ziet diegene als soort vervanging. Thomas doet dat dus niet, hij vindt elke schoot prima, als hij maar niet op de grond of in de box hoeft.
Ik vind dit redelijk verklaarbaar. Thomas heeft maanden op schoot geleefd; de mijne, van mijn man of iemand anders. Op schoot zitten betekent voor hem veiligheid en rust. Hij is een ontzettende allemansvriend en ik denk dat dat meespeelt. Welke schoot maakt voor hem niet uit als mama er toch niet is. Hij hecht zich dan niet aan een persoon, maar aan op schoot zitten.
Thomas zijn verleden is niet helemaal normaal te noemen, ik vraag me af of we zulke "normale" dingen van hem moeten/ mogen verwachten.
De verpleegkundigen zouden er over praten met de kinderarts. Prima hoor, ik wil er ook graag over praten. Het zit me best dwars. Is zijn gedrag nou echt zo zorgwekkend?

Ook denken zij dat hij bang is om te eten. Thuis is dat zeker niet zo, daar huilt hij tijdens het eten. Logisch, mama is dan net weg gegaan!!

Ben benieuwd hoe jullie er over denken!
Nu gauw weer naar het ziekenhuis, mijn reactie komt ws vanavond na 20u pas
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Eenkenning/ te vrij
Son  schreef op: 19-04-2012 10:40:54
hoe gaat het nu met je kanjer ?
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Mama_anja  schreef op: 19-04-2012 12:27:04
jullie mannetje is 10 maanden is de 1 keningheids en verlaatings angst fase bij de ene kind wat erger dan de ander waarom blijf je neit bij hem hij heeft je nodig

wij bleven nooit omdat onze dochter dat niet nodig vond die vermaakte zich in der bed in de box e.d. en de verpleging vond dat maar vreemd
onze dochter is 14 maanden ziekenhuis in ene uit gegaan met ok en zo er bij en juist bij die kinderen zijn vaak hangerig aan de ouders omdat ze bang zijn dat papa of mama weg gaa t en dat willen ze niet
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Son  schreef op: 19-04-2012 12:45:08
heeft ze toch al verteld ?
ze heeft ook nog een dochter die dop dit moment haar aandacht hard nodig heeft. En daarbij loopt ze al 10 maanden met haar tong op haar schoenen en is dit voor hun de gelegenheid om even bij te tanken.
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Karin Mv Naomi Amber
Chris
  schreef op: 19-04-2012 13:00:31
Ik bleef bij Amber ook niet slapen hoor. Ik bleef thuis bij Naomi, zodat zij ook eindelijk alle aandacht kreeg die ze verdiende. Overdag zorgde ik dat ik zoveel mogelijk in het ziekenhuis was met allebei de kids, maar 's avonds en 's morgens was tijd voor Naomi.
Was ook heerlijk om eindelijk zelf te kunnen slapen, hoe erg ik Amber ook miste.
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 19-04-2012 17:26:49
Karin, fijn te lezen dat het met Amber helemaal goed gekomen is!!

Mama_anja, we bleven er eerder deze week niet bij met eten en slapen omdar dat de afspraak was met de kinderarts. Juist om dingen te ontdekken en doorbreken. Nu blijven we er overdag wel bij en gaan weg als hij slaapt 's avonds.
Daarbij heeft Yenthe ons nu erg hard nodig. Broertje in het ziekenhuis, wennen op de basisschool, afscheid op de psz, verjaardag en volledig naar school volgende week.

Vandaag heeft hij duidelijk een betere dag! Hij speelt makkelijker en eet beter. Slapen gaat niet lekker vandaag, maar 2x een half uurtje.

De opmerking die de vpk gisteren maakte (waarvoor ik dit topic begon) staat niet in zijn status en is niet besproken. Was dus iets wat echt van haar af komt. De muts.
Ik heb vanmorgen een fijn gesprek gehad met de pedagogisch medewerkster, voor beide kanten verhelderend. Man heeft vanmiddag de dietiste gesproken, het is de bedoeling dat ze maandag pas gaan beginnen met fructose geven, daarvoor wordt een intolerantie verwacht. ZIjn we niet blij mee, dan gaat de opname ws nog wel tot eind volgende week duren!!
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 19-04-2012 17:31:59
Zeg maar niet sis

Hebben zij niet gezegd hoor. Maar reactie komt vaak pas na een dag of 4 dus tel maar uit...
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 19-04-2012 17:34:15

Quote mama_anja:
jullie mannetje is 10 maanden is de 1 keningheids en verlaatings angst fase bij de ene kind wat erger dan de ander waarom blijf je neit bij hem hij heeft je nodig



Toch nog even, denk je echt dat wij niet weten dat ij ons nodig heeft? Denk je niet dat dit iets is waar we goed over nagedacht en overlegd hebben? Tuurlijk heeft hij ons nodig, maar soms moet je keuzes maken en andere belangen er boven zetten
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 19-04-2012 17:36:27
Zaterdag is weer moeilijk omdat hij zondag een dag thuis komt natuurlijk. Zaterdag sowieso een gesprek met de ka, dan wil ik daar wel even over praten.

Yenthe gaat alleen 's morgens naar school. Wil haar in zo'n eerste week niet steeds bij anderen brengen dus man zal weer elke middag vrij moeten nemen. Dag vrije dagen... dag werk waar het eigenlijk te druk is om vrij te nemen...
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 19-04-2012 17:44:35
Ze is er al regelmatig hoor, maar een hele middag is niet fijn voor haar, zeker tijdens zijn slaapjes.

We zien wel...
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Senna  schreef op: 19-04-2012 19:12:00
Ben nu bij hem. Hij ligt op bed en ik zit te wachten tot hij slaapt, dan ga ik naar huis
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Minou  schreef op: 19-04-2012 22:08:43
Sennalief! Je doet het super!
Gaan ze hem ook nog op lactose testen na de fructose?
Ik zou het voor de zekerheid doen.

Even weer een dikke
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 19-04-2012 22:12:28
Geen idee Minou, hij heeft nu een koemelk-, gluten-, fructose-, en zoutvrij dieet
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Minou  schreef op: 19-04-2012 22:14:16
Wat krijgt hij nog wel, hihi?

Ben heel benieuwd wat eruit gaat komen, maar heb er wel een goed gevoel bij lieverd!
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 19-04-2012 22:15:17
Ik even niet, morgen gesprek met een kinderarts om ons gevoel te uiten en alles goed door te spreken.

Wat hij wel krijgt? Geeeen idee
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Son  schreef op: 19-04-2012 22:16:16
wat een ge... hij ligt al zo lang en allemaal voor jan ... lijkt wel

Effe een dikke knuf
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Minou  schreef op: 19-04-2012 22:17:19
als je je ei kwijt wilt, je weet het he!

 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 19-04-2012 22:17:57
Dat heb ik net in de chat al gedaan Minou, arme son, proudmum en Monica

Dankjewel
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Minou  schreef op: 19-04-2012 22:20:28
Gelukkig meis, kun je alles even kwijt bij de lieve meiden hier op ML..super!


 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 19-04-2012 22:23:59
Zeker weten Minou, had het even nodig. Baal gewoon van zoveel dingen daar die maar mondjesmaat worden opgelost!
Maar... Komt goed! Ooit!
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Minou  schreef op: 19-04-2012 22:26:19
Komt ook goed meis..ECHT! Dat gevoel heb ik wel.
Als hij 3 is..ben je dit al haast vergeten bij wijze van spreken.

Je bent zo verrrekte afhankelijk en je wil gewoon het beste voor je kinderen. je wilt dat ze zorgeloos. blij en pijnvrij zijn

 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 20-04-2012 11:24:50
Hoe bizar... Thomas is thuis! Op de peuterspeelzaal van Yenthe is een kindje met waterpokken en Thomas zou nu in isolatie moeten. Dat is iets wat de kinderarts absoluut niet ziet zitten met Thomas en wij ook niet. Dus nu naar huis en half mei een belafspraak om verder te bespreken. Tot die tijd geven wij hem fructosevrij eten om te zien hoe dat gaat.
We zijn heel blij maar het is ook wel dubbel dat de kans groot is dat er nu nog een opname gaat volgen
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
-danielle-  schreef op: 20-04-2012 12:02:23
Dit is in elk geval een verrassing! Thomas zal vast heel blij zijn dat hij weer bij jullie thuis is

Ik heb niet alles gevolgd van wat er met Thomas aan de hand is, maar ik hoop ontzettend voor je dat er gevonden wordt hoe of wat en dat er geen opname meer hoeft te volgen.

Is er een kans dat het fructosevrij eten voldoende is en dat hij dan niet meer verder opgenomen hoeft te worden?

 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Angelique  schreef op: 20-04-2012 13:51:02
ik vind het toch wat apart zo willen ze hem inprincipe nog hele week en nu alleen door waterpokken thuis ??
nou ja denk dat voor hem en jullie fijn is zeker voor julllie meiske ook maar heb eigenlijk nu beetje idee vanw at hebben ze nu eigenlijk hele weekk gedaan dan ??
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 20-04-2012 14:08:17
Angelique, hij had mogen blijven maar dan de rest van de opname in een isolatiekamer waar hij absoluut niet uit mag. Omdat de paniek, angst en het verdriet bij Thomas de afgelopen dagen zo groot geweest is leek de ka en ons dat geen goed idee. Het is dus in goed overleg gegaan!

-danielle-, we hopen idd dat wanneer hij geen klachten meer heeft wanneer hij fructose en koemelkvrij eet, hij niet opnieuw opgenomen zal worden. maar daar hebben we het niet met de kinderarts over gehad
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Angelique  schreef op: 20-04-2012 14:25:46
ooooo kwartje valt omdat hij mogenlijk besmet lkan zijn moet hij in iso daar ik snapte er al geen bal van joh
nou ja is ook fijn zo hopenlijk gaat nu thuis ook beter
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Proudmum  schreef op: 20-04-2012 14:27:54
pff wat een gedoe, knuffel hem maar lekker!
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Nimmie  schreef op: 20-04-2012 14:37:38
Ook dat nog zeg!...
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Mitch  schreef op: 20-04-2012 14:39:11
Wat vervelend dit.
misschien is het wel fijn dat hij eventjes thuis is natuurlijk, maar des te moeilijker word hets traks voor hem en zijn zusje om weer terug te moeten.

Beterschap meid, tis allemaal niet niks, maar je doet het onwijs goed hoor!!!
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Suus  schreef op: 20-04-2012 14:58:51
Jemig zeg... ik vind eerlijk gezegd dat ze aardig prutsen. Nu ging dat hier ook elke opname zo dus ik vrees dat het erbij hoort. In het zh zeiden ze dan doodleuk dat nog nooit iemand beter geworden was van een ziekenhuis

Ik zou lekker thuis aan de gang gaan met een dieetiste, jij ziet 24/7 wat er met hem aan de hand is.
 
Quote
RE: Eenkenning/ te vrij
Sennamvyent  schreef op: 20-04-2012 16:07:12
Dat vinden wij ook Suus, de opname heeft naast strees over Thomas zn welbevinden, vooral stress over het beleid opgeleverd over ons. Ook de verpleegkundigen en de dietiste gaven aan dat het doel en het beleid hen helemaal niet duidelijk was.
Ik heb met de kinderarts die vandaag ontslag gaf afgesproken dat bij een evt volgende opname er een heel duidelijk plan op papier komt. Het liefst een overleg met ka, dietist, verpleging en ons van te voren.

We hebben nu de lijst fructosevrije producten en gaan daar zelf mee aan de slag. Wanneer we hierdoor geen klachten zien de komende tijd gaan we ook niet akkoord met nog een opname. Dietiste gaat nu ws niks doen zonder overleg met de ka, dus dat wordt na 16 mei.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Eenkenning/ te vrij
Naam
Bericht