Menu
 

Topic:

Pakketje besteld, brief losgescheurd ...

Boterbloem  schreef op: 03-04-2012 15:06:58
Ff een vraagje:

Ik had een pakketje besteld, nu is de brief losgescheurd van het pakketje en alleen de brief dus bezorgd. Heb al even gebeld en er zou een code zitten op het pakket waardoor het mogelijk nog geleverd wordt. Het bedrijf kan pas na 4 dagen actie ondernemen. Op zich geen enkel probleem en ze lossen het echt ontzettend goed op (pluim voor bol.com) dat ze over 4 dagen er naar op zoek gaan en ik het geld terug zou krijgen, maar ik hoop zooooooooooo dat het pakketje op tijd komt omdat ik 1 van de films vrijdag eigenlijk nodig heb...

Iemand er ervaring mee dat de brief los was maar het pakket alsnog heeft gekregen? Hoe lang duurde dat dan?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Son  schreef op: 04-04-2012 10:44:25
Kort en bondig inderdaad

Maar wel mooi als je het zo beleefd denk ik
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Petrina  schreef op: 04-04-2012 10:52:37
Sommige dingen verliezen hun kracht als je er iets uit haalt om het in te korten.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 10:52:48
Haha nou voor mij best kort, heb het ooit eens naar iemand geschreven in 8 A4 tjes haha, als je het hele verhaal eens wist maar hier heb je wel het belangrijkste te pakken.

Corine, gebruik die jaloersheid want het is er voor iedereen. En die rust gun ik een ieder, vriend en vijand. In deze rust is het leven zo fijn!
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 10:58:26
En weet je? Die nieuwsgierigheid die ik had bij de anderen in mijn omgeving en die mij Jezus zo hebben leren zoeken die gaan op den duur weer door en door. Mensen om mij heen zien verandering en zijn nieuwgierig en gaan zoeken. Een lieve vriendin die niet geloofde heeft haar hart aan Jezus gegeven. Jezus werkt behoorlijk aanstekelijk omdat Hij niet blijkt te zijn zoals je ziet in de weergave van vele christenen (christen op zondag maar op maandag weer anders, of alles proberen uit eigen wil te doen wat soms zo vermoeiend is om te zien terwijl ze het echt goed bedoelen) maar omdat Jezus gewoon Liefde is.

Jezus is de Liefde zelf. In liefde is geen veroordeling. In liefde is acceptatie. Acceptatie van de persoon, en dan ruimt Hij vanzelf de rommel bij je op als je het toelaat. En mocht ik je er op wille nwijzen dan is het ook mijn taak je mee te helpen de rommel op te helpen, maar dat doe ik ook uit liefde wanneer mensen die hulp willen.

Een lege plek wordt opgevuld. Het zoeken naar de betekenis heeft invulling gegeven.

Dat over zondag vroeg eruit moeten, weet je? Jezus kan ik overal ontmoeten. Daarvoor hoef ik niet naar de kerk. Maar de wereld is zo verrot dat het soms moeilijk is Jezus diep te ervaren. De gemeente waar ik naartoe ga daar voel je Jezus al bij aankomst. De rust, de vrede, de liefde. Heel anders als ik ooit heb ervaren. Even elkaar bemoedigen, elkaar opbouwen. Een schouder om op uit te huilen, een gebed als het moeilijk gaat. Je positieve ervaringen delen en zegenen. Liefhebben en goeddoen.

En niet alleen dat binnenkerks houden. Binnenkort hebben we een activiteit om geld in te zamelen voor een doel in het dorp. Zegenen moet je niet allen binnen de muren doen, maar juist ook er buiten. Zo heerlijk!
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 11:08:21

Quote SismvNick:
pff.. kort uitleggen zegt ze dan..

Oke ik snap het een beetje.

Maar (en dan zeg ik even wat ik dan denk he)

Is het dan niet zo dat je door problemen en zorgen enzo iets zoekt waar je je vervolgens aan vastklamt, en dat geeft dan die rust.
Je zoekt een soort veiligheid, en door te denken dat er iemand bij je is en voor je zorgt is die veiligheid er ook. Dus dat het eigenlijk psygisch is..
(net een beetje als kinderen die een onzichtbaar vriendje hebben hihi.)

Oke het klinkt wel heel raar he.. sorry weet het niet goed te verwoorden haha!

Maar ff andere vraag, geloven jullie (oke jullie klinkt stom) ook in geesten enzo? Ik dacht altijd dat dat niet zo was namelijk, en vroeg het me ineens af..

En het lijkt me ook logies om daar dan als cristen niet in te geloven, want als je dood gaat ga je natuurlijk naar de hemel, en geesten die zijn gewoon op aarde enzo.



Mooie vragen Sis! Ik snap je gedachtengang over het idee te hebben dat iemand bij je is. Maar je kunt een idee hebben en je kunt echt ervaren. Op het moment dat je Jezus hebt ervaren heb je de zekerheid. Op het moment dat Jezus voor je gaat leven en je ziet mensen genezen, je ziet hulp die eerder niet kwam enzovoot, dan geloof je. Dan kun je het niet meer afdoen met: fijn idee dat. Het is voor mij een zekerheid.

MAAR het is een zekerheid die ik jou niet geven kan. Dus daarom is die vraag van jou ook heel terecht en reeel. Want zolang je het niet ervaart is het er voor jou gewoon niet. Dus daar is niets raars aan.

Ik geloof zeer zeker in geesten. En nu wil ik niemand voor het hoofd stoten maar ik heb een andere visie op geesten.

Ik geloof dat er een hele geestelijke wereld van engelen en demonen is. Ik geloof dat die ook zo reeel is als deze wereld zelf. Ik geloof dat demonen veel te weten kunenn komen. Over gedachten weet ik niet, maar uitspraken kunnen ze zeker mee krijgen. Satan weet waar hij je op kan pakken, hij weet dat mijn zwakke punt bijvoorbeeld financien zijn, ik ben met veel financiele paniek opgegroeid en dat is lastig om van vrij te komen. Daar ben ik dan ook makkelijk op te pakken.

Maar zo kan hij van mij ook eigenschappen weten of dingen die mijn man alleen weet. Niets ergs in principe, ik zou haast zeggen: als hij er gelukkig mee is...

Maar als ik dood ga zou hij dit best kunnen gebruiken als mijn man daarvoor gevoelig is dat op te pikken. En dan kan mijn man gaan denken dat ik het ben, terwijl God zegt: houd je niet bezig met de geestenwereld, en de duivel op dat moment mijn man dus al te pakken heeft.

Mensen die dan ook zeggen dat ze dit soort waarzeggerij enzo gebruiken omdat ze de gave van God hebben gekregen daarvan zeg ik dat het niet klopt wat ze zeggen, omdat God duidelijk is: we hebben ons daar verre van te houedn.

Ook geloof ik dat het wel echt je moeder kan zijn of iemand anders, dat ze diegene kunnen oproepen. Voorbeeld staat overigens ook gewoon in de bijbel dat, ik meen, Samuel opgeroepen wordt door Saul (verbeter me als ik het fout heb). Hartstikke fout, maar het gebeurd wel.

Maar wanneer heb je echt de overledene te pakken en wanneer een demon, dat is dan denk ik vooral het punt wardoor je er niet mee bezig moet houden. Laat de dode bij de doden en de levende bij de levenden.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Sennamvyent  schreef op: 04-04-2012 11:17:03
Wow Boterbloem, heerlijk om hierover weer van jou te lezen en te leren!!
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Gast  schreef op: 04-04-2012 11:19:20
Dank je boterbloem voor je verhaal. Werd er weer helemaal warm van wat mooi verteld. Ik geloof zoals jij veel herkenning. Ik wil even antwoord geven op de vraag of ik als Christen geloof in geesten. Ja dat geloof ik alleen zijn dat geen Geesten van overleden mensen die zijn in de hemel of op de plek waar God niet is. Het zijn demonen. De duivel leefde ooit bij God in de Hemel. Hij is een gevallen engel toen hij weg ging bij God nam hij veel engelen mee . Deze engelen noem je demonen.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Son  schreef op: 04-04-2012 12:26:59
en waarom dan al die oorlogen ?(die bijna altijd draaien om geloof) Goede vragen Sis
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Sennamvyent  schreef op: 04-04-2012 12:28:02
Het kriebelt om antwoord te geven maar helaas ben ik niet zo goed in dingen uitleggen als Boterbloem. Ik lees dus vooral mee
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 12:34:42
lief, de reacties, dank je ;-)

Het verschil tussen moslims en christenen is oa dat zij niet geloven dat Jezus de Zoon van God is en deel is van de drie eenheid (God de Vader, God de Zoon en God de heilige Geest zijn samen 1 God, 3 personen die samen 1 zijn en compleet bij elkaar horen)

Zij geloven dat Mohammed een belangrijke profeet is, door God gezonden. Ik geloof dat Mohammed een valse profeet is. Kom je nu overigens nog wel eens tegen, mensen die profeten zijn, EN mensen die beweren profeten te zijn. Ik geloof niet dat Mohammed een profeet is en daarom ben ik geen moslim.

Allah is in beginsel dezelfde God als die van de Joden en de Christenen, alleen gaat het er om hoe het verder gaat.

Ook de Joden geloven niet dat Jezus de Zoon van God is. Zij geloven dat de Verlosser nog moet komen en volgensmij geloven zij ook (maar ik weet dus niet of dat voor iedere Jood geldt) dat hij dan op aarde de macht zal krijgen, dus meer een aardse denkwijze.

In het vervolg van mijn bijbel (waarbij Jezus dus centraal staat en die hebben de Joden niet) staat vervolgens weer dat Joden een waas voor de ogen hebben waardoor zij Jezus nog niet kunnen erkennen.

Er staat in de bijbel dat Jezus zal heersen, en ik geloof dat hij dat al doet, alleen niet als aardse machthebber maar als hemelse Heerser. Hij heeft de dood al overwonnen dus Hij is de overwinnaar, alleen nu ligt de keuze bij ons. Willen wij Hem als Verlosser, of willen we het zelf doen? Willen wij meer over Jezus/ God weten of negeren we het gewoon in de hoop dat het straks niet bestaat (en anderen denken dan dus weer: geloven in iets wat niet bestaat maar wat troost geeft aan de mensen enzovoort)

Dus de basisgod van Joden, Moslims en Christenen is dezelfde.
Joden zijn (in mijn visie) blijven steken bij het OT en geloven niet in Jezus.
Moslims zijn (in mijn visie) achter de valse profeet aan gegaan.
Christenen zijn (in mijn visie) achter God zelf aan gegaan, omdat Jezus ook God is. Daardoor is ware bevrijding gekomen en zijn al die verboden die Joden en Moslims nog hebben (en vele christenen zichzelf opleggen) helemaal niet nodig.

Er zijn ook heel veel christenen die zeggen in Jezus te geloven maar die de ware bevrijding nog niet hebben geproeft. Omdat hen geleerd wordt dat ze toch zelf moeten zorgen voor bevrijding. Alleen kunnen wij dat niet.

Ik geloof dat de bijbel mij nu door de heilige Geest uitgelegd wordt, ik kom heel andere dingen tegen als mensen mij geleerd hebben. Veel is nog hetzelfde hoor! Maar de kern is veel bevrijdender nu ik met Jezus/ de heilige Geest op zoek ga.

En over geesten: ik geloof dus ook dat het best wel echt de familie kan zijn en dat ze echt teruggeroepen kunnen worden zoals bij Samuel, maar ik geloof ook dat we nooit weten wanener je waarmee te maken hebt. Daarbij ga je dan vaak hangen aan de doden wat naar mijn idee niet de bedoeling is. Mensne willen meer horen, meer weten... Zijn ze gelukkig enzovoort. En dat is zo ontzettend begrijpelijk. Ik heb de programma's wel eens gezien en ik snap zo ontzettend goed wat ze willen, ik ben evengoed mens alleen hoop ik dan ook maar weer dat ze er los van komen
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 12:47:27

Quote son:
en waarom dan al die oorlogen ?(die bijna altijd draaien om geloof) Goede vragen Sis


Goeie vraag, die stel ik mijzelf ook vaak. Want het is een feit dat veel oorlogen met geloof te maken hebben. Kijk alleen al naar de katholieken en protestanten in Ierland.

Katholieken en protestanten geloven beide in Jezus. Maar lees je vervolgens het nieuwe testament dan vind je helemaal niets wat hun gedrag kan goedpraten/ goedkeuren.

Christenen (en ander gelovigen) zijn evenveel mens als ieder ander. Heel veel christenen willen leven vnauit zichzelf, of nee, die weten niet beter dan te leven vanuit zichzelf. In vele kerken is nooit geleerd volledig te vertrouwen op God en dat dat betekend dat je dat dan in alles mag doen. Ik ben ook nog lerende, ik heb er ook nog moeite mee.

bijna 30 jaar lang heb ik alles zelf gedaan met een beetje hulp van God. Maar God zegt: laat het los, laat mij het oplossen. En tuurlijk leer ik nog voor mijn eigen examen, tuurlijk doe ik mijn eigen afwas nog, maar keuzes over studie, wie te helpen, waarvoor te bidden, hoe om te gaan met ons geld enzovoort, daarin betrek ik God nu. En als ik denk: ik wil graag een nieuwe dvd speler, en God zegt: de buurman daar en daar heeft geld nodig, dan geloof ik dat het beter is op dat moment naar God te luisteren. Want zonder dvd speler red ik het prima, maar die 30 euro kan een ander helpen. Als ik denk: ik heb geen geld voor een studie, maar GOd legt mij op het hart: je mag kinderen helpen en ik laat mij hierin leiden (als voorbeeld dus he) dan ga ik daarin mee.

Ga ik dan in alels goed? Nee hoor, absoluut niet. Want ik ben mens, en als mens heb ik ook nog een eigen wil. En soms overschreeuwt mijn eigen wil God gewoon. En soms denk ik wel eens dat iets van God komt, totdat ik er op den duur achter kom...

En zo is het dan denk ik ook bij oorlogen, of zoals bij de katholieken en protestanten. We zeggen verstandelijk in God te geloven maar laten Jezus niet echt toe in ons hart. Want Jezus had lief. Jezus zat aan tafel met hoeren en tollenaars (belastinginners die vaak erg oneerlijk waren). Niet omdat hij goedkeurde wat ze deden, maar omdat zij naar Hem toekwamen, omdat ze hun schuld beleden. Maar de farizieeers en schriftgeleerden (theologen die verstandelijk geloofden zeg maar) die wilden niet bij Hem aan tafel zitten, want zij wisten dat zij het zelf beter deden. Zij vertrouwden op zichzelf. Konden de bijbel van voor naar achter uitleggen, maar het echte geloof was er helaas gewoon niet.

Bij veel mensen mag het geloof nog 30 cm zakken. Niet verstandelijk houden, maar Jezus toelaten in je hart en er naar leven.

Je bent geen chirurg als je alle medische kennis in je hoofd hebt, je moet de handelingen uitvoeren. Je bent geen lerares als je alle kennis in je hoofd hebt maar niets deelt met anderen, maar pas wanneer je er naar handeld en het deelt met anderen.

Je bent geen Christen als je de bijbel van voor naar achter kent, of elke zondag in de kerk zit, maar als je handeld vanuit de wil van Jezus. En dan is de makkelijkste weg toch echt Jezus in je hart toelaten en van Hem willen leren en Hem tot je laten praten.

Al zal dit waaarschijnlijk als een en al abacadabra klinken in de oren van sommigen zou ik iig wel hebben, en had ook ook als anderen het mij vertelden.

Wat de christenen doen die oorlogen veroorzaken is niet God zijn wil, is niet wat Jezus wil. Jezus is heel duidelijk in de bijbel wat Zijn wil is. Alleen kijkt de buitenwereld vaak naar de mensen die in Jezus naam zouden strijden, en weten ze niet wat Jezus zelf zei, maar wordt God/ Jezus er wel op afgerekend...

En zo krijgen (gezien vanuit mijn visie) veel mensen helemaal geen eerlijke kant Jezus te leren kennen...
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 12:57:01

Quote SismvNick:
Oke bedankt voor je uitleg..

Dus eigenlijk is de grote god zeg amaar, hetzelfde, maar dan voor iedereen anders...

en jahovas dan? die snap ik dus echt niet, en het spijt me,maar ik kan ook niet echt respect voor ze opbrenegen.. die mensen laten hun kinderen liever dood gaan dan dat ze laten opereren of een bloedtransfusie nemen. waarom doen hun dat? bedoel god heeft je toch niet op de aarde gezet om dood te gaan als je ziek word terwijl je met gemak beter kan worden?

Of zie ik dat helemaal verkeerd?



Ik kan niet oordelen over of jij of zij of ik het bij het juiste eind heb. Ik geloof dat ik het bij het juiste eind heb, maar als jij dat ook zou geloven zou je ook christen zijn en mijn visie delen, dus we doen allen dat waarvan wij geloven dat God is.

In zekere zin heb ik respect voor wat Jehova's doen met het langs de deuren gaan. Tegelijkertijd sta ik er niet achter omdat de reden in mijn ogen een verdraaide versie van de bijbel is. Ze hebben ook een andere versie en zeggen dat zij de juiste vertaling hebben en dat er aan die van de christenen geknutseld is. Alleen zo staat er bij hun in de bijbel elke keer dat je nauwkeurig kennis moet nemen van... Kortom, dat je veel moet bestuderen. Heel veel teksten staan ineens zo (in mijn ogen) gedraaid erin. Allleen mijn bijbel zegt heel wat anders, niet nauwkeurig kennis nemen, wel dat je God kunt leren door... Dit en dat en zus en zo. Maar niet dat gehamer op de studie.
Tevens vind ik het wat eng omdat je MOET onderschrijven wat van bovenaf gezegd wordt, en op dat moment stel je die mensen die de bijbel hebben bestudeerd gelijk aan God. Ik weet dat zij het zo niet zien, maar GOd is machtig genoeg om het aan jezelf te openbaren. Daar hebben we geen schriftgeleerden voor nodig die hun visie opdringen.

Visies zijn goed, maar je zult zelf samen met God Zijn visie moeten ontdekken.

Jehovagetuigen, ik geloof absoluut dat deze mensen het echt goed bedoelen, maar alleen al het feit dat er bij mij telkens op gehamerd wordt dat de gaven niet meer bestaan terwijl ik ze duidelijk zie (mensen genezen met handen op leggen, in tongen spreken, gave van kennis, van geloof enzovoort) dat ze al weten dat ik niet bij de uitverkorenen hoor, dat Jezus al stiekem terug zou zijn gekomen enzovoort... Nee... Ik kan het bijbels niet terugvinden (alleen krijg ik dan te horen dat het komt omdat het ik allemaal niet begrijp, wat idd dan ook vanuit die visie weer een heel logische gedachte is.)

Ik geloof absoluut niet dat je bloed moet onthouden van je kind en heb daar ooit met Senna (meedoen hoor! Hoe meer visies hoe mooier! Ik vind het juist ook leuk dat Sis haar visie deelt! Dus doen!) een hele gesprek over gehad. Ook dat geloof ik dat een verdraaiing van teksten is, waarop zij op hun beurt weer beweren dat ik de boel zou verdraaiien, simpelweg omdat we beide een andere bijbel hebben.

Jehovagetuigen hebben in de basis in principe dus ook weer dezelfde God, maar eigenlijk ook weer een heel andere omdat ze een andere bijbel hebben met (in mijn ogen) eigen verdraaide teksten. En zo geloven zij weer dat ik verkeerde vertalingen heb enzovoort.

Een heel ingewikkeld gebeuren waarin ook maar weer zichtbaar is hoe erg die duistere wereld een werkelijkheid is.

Ik respecteer Jehovagetuigen in hun visie, net als een moslim, en heiden (hmmm ben ik officieel ook maar atheist is niet het juiste woord) enzovorot enzovoort. Maar gezien mijn eigen visie geloof ik niet dat dit de waarheid is.

 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Petrina  schreef op: 04-04-2012 12:59:56
Of de jehova's het juist doen of niet is niet aan ons om te oordelen. Als ze vanuit Gods wil, vanuit Zijn roeping dingen doen of laten wie zijn wij om dat te beoordelen?

Bij dit soort dingen denk ik vaak, ik maak mij drukker om mezelf en om mijn eigen geloof, klinkt egoistisch misschien, maar zelf heb ik nog genoeg dingen die ik fout doet, een ieder mens heeft zo denk ook zijn eigen valkuil, iets waar je makkelijk in terug val en door mij niet te focussen op wat anderen doen maar op dat wat ik doe, merk ik dat ik puurder blijf.

Al snap ik dat keuzes die sommige mensen maken zo indruisen tegen het gevoel, zeker wat betreft kinderen..
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Son  schreef op: 04-04-2012 13:02:47
Dus "gods wil" bestaat eigenlijk niet echt ?
Michelle heeft een meisje in de klas, die niks mag met heksen. Zo mocht ze bepaalde tv programmas niet zien en niet komen op een heksenfeestje.
Eerlijk gezegd vind ik dat best jammer en snap ik het niet want het is toch "fantasie/sprookje"
Geldt dit dan voor alle christelijken? nee toch ?
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 13:13:39
Niet voor alle christenen. Mijn kind mag prima naar een heksenfeestje, maar er zijn daar tegenover ook vast weer dingen die hier op den duur geweerd worden. Heksen valt voor mij als het om feestjes gaat onder fantasie/ sprookjes, en niet onder hoe heksen leven. Zouden er kinderne in de klas zitten waarvan de ouders heksen zijn dan zouden mijn kinderen er best mogen spelen, net als dat ik hoop dat anders denkenden ook gewoon hun kinderen bij mij laten spelen. ik voed mijn kinderen christelijk op, maar ik kan ze niet christelijk maken. Maar een sterk geloof creeer je niet door ze niets anders te laten zien of ervaren, maar ik denk door ze juist wel de ruimte te geven bepaalde dingen eens te zien, mee te maken enzovoort.

Op het gebied van demonen is hier wel een verbod in huis, omdat het echt gevaar kan. Maar weten over andere overtuigingen heb ik absoluut geen moeite mee.

God zijn wil bestaat wel in mijn visie, maar niet dat God mensen ziek maakt of dat God wilde dat een kind jong sterft enzovoort.

Maar ik geloof wel zoals in de bijbel staat dat God alles doet meewerken ten goede. Dus als er iets gebeurd, bijvoorbeeld je kind die omkomt, dat Hij toch vanuit die situatie iets goeds kan laten komen, hoe verschrikkelijk de gebeurtenis zelf ook is. Dat het niet God's wil is dat je verbitterd, maar juist dat je door zoiets verschrikkelijks heen toch een zegen kunt worden voor anderen.

Mijn man heeft ooit een ongeluk tijdens het werk meegemaakt waarbij ik hem voor het eerst (en laatst) heb zien huieln bij een zaak (ging om een kind dat is overleden). Op wonderbaarlijke wijze ben ik, zonder het eerst te weten, in een groep gekomen met deo uders van dit meisje. En wat een zegen zijn zij! God heeft ze geraakt tijdens deze verschrikkelijke gebeurtenis. Wat een rotsvast geloof, wat een rust stralen ze uit. Ik kan het gewoon niet geloven, het idee alleen al dat ik mijn kind verlies. Maar God kan zelfs daar ontzettend veel mee.

Vraag is alleen: stel je je er open voor? Ik hoop dat als mij ooit zoiets ergs gebeurd dat ik dat kan. Maar ik weet ook dat ik mens ben. Geef ik God de kans iets goeds voort te laten komen uit zoiets verschrikkelijks?

En verder geloof ik ook dat het Gods wil is dat wij allen gered worden, dat Hij het beste met ons voorheeft. Maar dat betekend nie dat het met 1 zwaai met zijn hand dat maar laat gebeuren. We hebben niet voor nies een eigen wil. Dus het is wat je ermee doet.

God heeft een wil, dat heeft Hij zeker! En een sterke ook. Maar Hij is tevens zo vol liefde dat Hij zijn wil niet opdringt. Dus de eerste stap ligt altijd eerst bij jou en mij
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Son  schreef op: 04-04-2012 13:20:14
Oke, dus jullie geloven echt dat er heksen zijn. Dat verklaard waarom het vermeden wordt. Maar wanneer is iemand een heks ? Ik bedoel ik ken er genoeg die zich zo gedragen maar ik kan ze niet herkennen aan de wrat en puntschoenen (sorry grapje)
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 13:34:01
Maar er zijn toch ook heksen? Volgensmij hadden we er op bb ook een paar toch? Er zijn mensen die bezig zijn met Wicca enzovoort.

Dus dan heb ik het over overtuigd heksen, niet dat ik ze zo bestempel, maar dat zij zelf die keuze maken. Net als dat ik de keuze maak christen te zijn
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Gaya  schreef op: 04-04-2012 13:53:55
Hihi ik log ook wel weer op het juiste moment in...
Ik ben er eentje...
(zo'n wicca heks dus :lol
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Mamsie  schreef op: 04-04-2012 13:54:40
Ik ben weer onder de indruk van je schrijfwijze boterbloem!

Ik ben wel wat strenger hier in huis wat betreft de heksen.
Hier in huis kijken we geen heksenfilms/ of wat dan ook.
Ik zou niet staan te springen bij een heksenfeestje, maar ik zou mijn kind ook niet weigeren....
maar voor mij zit heksen dicht bij demonen. Overigens verbied ik mijn kinderen niets, ik probeer ze dingen uit te leggen waarom ik dingen zo zie.

Over oorlogen...
De bron van de oorlogen is macht en de een plakt daar een geloofsoorlog aan vast, en de andere olie en land...
In weze is de bron macht hebben!
snappen doe ik het niet, echt niet.
Ik haal juist uit de bijbel dat ik mijn naaste lief moet hebben, dus ik snap de oorlogen totaal niet!

Ik snap het schermen van niet christenen wel over de oorlogen en alle ellende hier op de aarde, dat er geen God kan zijn.
Maar wij bepalen een groot deel van ons leven zelf, wij maken keuzes.
Die gekke pedofiel uit amsterdam kiest er zelf voor om kinderen te misbruiken. Dat is niet God.
En ja God had het theoretisch kunnen tegen houden, maar dat was ZIjn doel niet, we hebben allemaal een eigen wil gekregen.
EN Hij heeft er wel wat mee gedaan, Hij heeft Zijn enige Zoon gegeven....

Ik heb ook wel zelf die vragen gehad, natuurlijk.
Waarom grijpt God niet in....
Maar voor God is zonde zonde, er is niet 1 zonde groter dan de ander.
Dus als Hij al zal ingrijpen, dan is dat bij elke zonde, en echt daar worden jij en ik niet vrolijk van.
We maken allemaal fouten.

Voor "ons" mensen hebben we verschillende gradaties van fouten en voor God is en fout een fout, en vergeving vergeving.

Dus ingrijpen zou voor ons allemaal betekenen dat het niet best zou aflopen.
Althans als we ingrijpen bedoelen zoals wij het zelf liever zien...

Hij heeft ingegerepen, door ZIjn zoon te sturen, en Hem te offeren voor al het onrecht wat er op aarde gebeurd.
God kijkt nu naar ons dwars door Jezus heen, waardoor Hij alleen maar het mooie ziet aan ons. Mits wij kiezen dat Hij ons door Jezus heen mag zien.
Die keus laat Hij bij ons.

Geloven is geen moeten, het is allemaal vrijwillig.
Het leven wordt er in mijn ogen mooier op, waardevoller, maar niet makkelijker.
Geloven betekend niet dat er geen ellende meer op je pad komt.
Geloven betekend niet dat je beter bent. God houdt van alle mensen!

 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Son  schreef op: 04-04-2012 15:13:32
ik denk dat dat van huis uit mee gaat ja. Ik ben voor Ajax....echt niet omdat ik per se voor Ajax wil zijn, maar omdat mijn vader ook voor Ajax is.... Maar ik heb wel de keus om voor PSV te zijn.........whahahahaha, nee, dan kom ik er niet meer in denk ik
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 15:15:18
dwing je jou kinderen jou overtuiging op? Of moeten ze dit zelf ontdekken?
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 15:21:55
Maar jij zult ook ergens grenzen hebben liggen. En die is voor elke ouder weer anders. En die keuzes maak je op basis van je overtuigingen.

Ik kan mijn kind niet christelijk maken. Ik leef ze wel christelijk voor. Ik hoop dat ze nieuwsgierig worden en geinteresseerd door de relatie die ik heb met God. Dat ze op zoek gaan. Maar ik kan niet meer dan voorleven en bidden voor mijn kinderen. Ik kan ze niet gelovig maken. Dus daar komt ook geen dwang bij kijken.

Maar ze worden wel opgevoed naar onze normen en waarden. En die komen denk ik allemaal wel overeen met wat de bijbel leert. En toch mogen ze verschrikkelijk veel.

Zo zie je al een verschil. Van mij mogen ze naar heksenfeestjes, van Mamsie liever niet. Die houdt zich er liever niet mee bezig. Ik snap het op zich wel dat zij het niet doet, toch maak ik een andere keuze. Waarom? Omdat dit dingen zijn waarin wij als ouders eigen keuzes moeten maken op basis van onze normen en waarden. Beide christelijk maar net iets andere normen.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Petrina  schreef op: 04-04-2012 15:26:24

Quote SismvNick:
En als je kinderen nou helemaal niet gelovig willen zijn?

Ik weet niet hoe het in jullie wereld zit hoor (oke klinkt raar, maar bedoel het niet raar) maar ik kan me voorstellen dat kinderen nog niet mee tellen als geloveige.. uhm hoe leg ik dat uit, dat kinderen dus eigenlijk tot hun 18e foute mogen maken, net als in de wet bijv. dat kinderen niet of mild gestraft worden bij dingen, is het bij het geloof ook zo dat kinderen hun daden nog niet voledig mee gerekend worden?

Lijkt me helemaal niet leuk voor kinderen als ze neit naar heksen feestjes mogen, of haloween party's enzo.

Ik blijf het moeilijk vinden hoor.. ik zal niet meer zeggen dat er geen god bestaat, maar ik zal ook niet zeggen dat hij wel bestaat. ik blijf denk ik maar in het midden staan.. en misschien blijkt ooit dat hij er wel is.. dan nog kan me niks gebeuren, want ik leef goed, en help andere, en doe geen mensen kwaad..

Maar vraag me dus hoe dat bij kinderen zit.. en beslissen kinderen ook zelf dat ze in een god willen geloven? ik denk dat je met gelovenge ouders behoorlijk gedwongen word om te geloven eigenlijk.. of is dat niet zo?




Als mijn kindjes niet gelovig willen zijn dan blijven het gewoon mijn kindjes, je bent niet opeens meer of minder als je gelooft. Wel zal ik voor hun blijven bidden.

Mijn kinderen mogen uiteraard zelf bepalen of ze in God gaan geloven, ik kan geen geloof schenken, dat is iets tussen mijn kindjes en God, een echte relatie kunnen ze alleen zelf aangaan. Wel kan ik ze dingen meegeven zoals ik ze zie, wat ze daarmee doen is hun keuze.

Zolang ze klein zijn gaan ze mee naar de kerk, wil ik ze leren over het geloof, en gaan ze naar een christelijke school, maar al die dingen maken nog niet dat je automatisch ook gelooft, en mijn kinderen zijn het niet naar mijn verplicht om te gaan geloven.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 15:40:29
Maar dan is zondag niet naar de kerk gaan in principe ook je kind bijvoorbeeld dwingen niet te gaan omdat die zonder jou niet kan, jij moet die keuze maken wel of niet te gaan.

Als jij beslist dat je dochter niet te laat over straat gaat als ze 14 is dan dwing je ook.

Daar zijn we ouders voor je leert je kind normen en waarden. En de een heeft ze hierop gebaseerd, de ander weer daarop. Dat is geen geloof opdringen naar mijn mening, maar je normen en waarden. Dat deze indirect met het wel of niet geloven te maken hebben is weer wat anders.

Zo beslissen wij dat we de kinderen er wel aan 'blootstellen' op grond van onze normen en waarden gezien vanuit de andere visie.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 15:41:31

Quote SismvNick:
Is je pakketje nou eigenlijk al terecht?


Oooooooh ja daar ging het over haha.
Ik heb de postbode vanmiddag gesproken en die had geen pakketje zonder brief, dus waarschijnlijk bij het sorteren al misgegaan. Dus nog 2 dagen wachten en anders even weer contact met bol opnemen. Helaas pindakaas, maar dan pasen zonder the passion. Doen we het daarna nog eens over ;-)
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Gaya  schreef op: 04-04-2012 15:45:59

Quote SismvNick:

@gaya.. dus jij bent een heks hihi.. lijkt me heel intressant trouwens.



Yep . Is ook heel interessant :d.

Ik vind het altijd wel interessant om te lezen hoe anderen, en specifiek christenen, er tegenaan kijken wat betreft het spelen van de kinderen.
Ik probeer hier in huis zo veel mogelijk te "verbergen" omdat ik bang ben dat kinderen anders hier niet meer mogen spelen. Dat zou ik heel verdrietig voor mijn kinderen vinden. Ik vind het fijn om te lezen dat bijvoorbeeld Boterbloem haar kinderen wat dat betreft wel bij ons zou laten spelen.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 15:49:57
Met het laatste kan de overtuiging zijn dat ze wel gevaar lopen. Zo zijn er mensen die met geesten in contact komen en zeggen: daar zit geen gevaar aan. ik heb met eigen ogen gezien hoe onzettend gevaarlijk het kan zijn en zeg: mijn kinderne mogen het niet zolang ze onder mijn dak wonen omdat er wel gevaren aan zitten.

Of ergens gevaren aan zitten is te beslissen per ouder. Mijn kind gaat met 3 jaar de straat op omdat er in principe geen gevaar is. Andere ouders vinden standaard dat er nog teveel gevaar is met 3 jaar en doen het niet. Verschil in visie, verschil in normen en waarden.

Mijn kinderen krijgen met pasen beide te horen. Het verhaal over Jezus, en het verhaal over de paashaas. Ze mogen hier paaseieren schilderen, paaseieren zoeken, de paashaastekenen enzovoort. Maar ook kruisen maken, tekeningen maken over het paasverhaal enzovoort.

Ik vertel ze wat i kdenk dat de waarheid is, jij verteld ze het gezellige feest. Echt dingen die we allemaal zelf moeten beslissen.

Zo zijn er vorig jaar een aantal films hier uit huis verdwenen na mijn bekering. Wat gewoon niet meer goed voelde, zoals de excorcist. Bepaalde films komen ook gewoon niet meer op tv. Anderen zeggen: het kan geen kwaad. Ik zeg: het kan wel kwaad. Maar het is maar net wat je wel en niet kwaad vind en wat in beginsel je overtuiging is denk ik
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Gaya  schreef op: 04-04-2012 15:53:45
Haha ik ken nog wel wat Spells voor je

Ik wil dan graag de naam, adres, bankrekeningnummer, pasje en pincode .

Nee grapje natuurlijk want het is dus echt not done om magie voor zulke dingen aan te wenden.
Wat grappig dat je oma ook met wicca bezig is.
Hekserij is veel breder dan wicca. Dat is maar een klein wereldje.

Wie weet ken ik je oma wel
:d.

Nee, aan mij zul je helemaal niks zien en hier in huis moet je goed kijken. Het is er wel maar niet prominent. En dan heb ik het over vrij simpele dingen. Maar ja ik kan me voorstellen dat een pentagram in de kamer voor iemand al voldoende kan zijn om de kinderen er weg te houden. Ik ken mensen die dat hier zouden doen als ze het zouden weten en ik hoor het helaas meer om me heen. Familieleden waarvan de kindjes niet mogen binnen komen bij mensen die er wel voluit voor uitkomen bijvoorbeeld.
Dat is voor mijn kinderen niet echt uit te leggen denk ik.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 16:13:31
nee sis wat is dit nou??? Jij niet tegen enge films kunnen? Hahaha. Oke, ik val bijna van mijn stoel.

Ik eet gewoon varkensvlees. Heb als ik het OT en NT combineer nergens kunnen vinden dat ik het toch niet zou mogen eten. Wel geloof ik dat de regel dat het niet mag van oorsprong wel goed is, je hoort nu ook nog dat varkensvlees nog steeds erg zwaar ofzo voor je is. Maar ik eet dat dus wel, drink alcohol, enzovoort.

Eigenlijk heb je daar het punt te pakken met dat ze simpele dingen niet of wel mogen. In jou ogen is het simpel, ik denk dat het in de ogen van Mamsie zo simpel niet is. Als je het combineert met demonen en het daarom niet toelaat is het alles behalve simpel maar juist zware kost. En dan vind ik het een wijs besluit het te verbieden.

 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 16:24:44
Oh sorry, Oude Testament (voor Jezus zijn komst op aarde) en het Nieuwe Testament (beginnen vanaf de geboorte van Jezus)

Haha ik vind enge films alleen leuk als mijn man de komende 3 nachten thuis is, anders ook echt niet. Of nog enger, opsporing gezocht brrrrrrrrrr heb altijd het idee dat al die criminelen mijn huis in gluren op dat moment hihi.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Naam
Bericht