Menu
 

Topic:

Pakketje besteld, brief losgescheurd ...

Boterbloem  schreef op: 03-04-2012 15:06:58
Ff een vraagje:

Ik had een pakketje besteld, nu is de brief losgescheurd van het pakketje en alleen de brief dus bezorgd. Heb al even gebeld en er zou een code zitten op het pakket waardoor het mogelijk nog geleverd wordt. Het bedrijf kan pas na 4 dagen actie ondernemen. Op zich geen enkel probleem en ze lossen het echt ontzettend goed op (pluim voor bol.com) dat ze over 4 dagen er naar op zoek gaan en ik het geld terug zou krijgen, maar ik hoop zooooooooooo dat het pakketje op tijd komt omdat ik 1 van de films vrijdag eigenlijk nodig heb...

Iemand er ervaring mee dat de brief los was maar het pakket alsnog heeft gekregen? Hoe lang duurde dat dan?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Mama Van Drie  schreef op: 04-04-2012 16:42:31
Nou...mijn dochter zou zelf niet eens willen spelen bij een vriendinnetje waarvan de moeder heks is....ze denkt dan direct aan hans en grietje...ze zou hartstikke bang zijn haha.....

Sis...een enge film kijken is minder eng als je het geluid uitdoet.....deed ik altijd vroeger....dan blijft er weinig engs over :d
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Gaya  schreef op: 04-04-2012 16:58:29

Quote mama van drie:
Nou...mijn dochter zou zelf niet eens willen spelen bij een vriendinnetje waarvan de moeder heks is....ze denkt dan direct aan hans en grietje...ze zou hartstikke bang zijn haha.....



ach gossie. Gelukkig zie ik er heel lief uit en weet niemand het hier .
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Gaya  schreef op: 04-04-2012 17:12:41
Jawel dat vind ik wel....Ik heb nu een klein altaartje voor in de kamer. Tenminste het kastje staat buiten in de verf .
Dus vanaf morgen komt er voor het eerst na jaren iets in de woonkamer wat vragen kan oproepen.
Langzaamaan begin ik toch een beetje vorm te geven aan die "tweestrijd".
Ik houd iets van mijzelf verborgen. Niet omdat ik me ervoor schaam maar omdat anderen mij kunnen veroordelen. En dat is jammer.
Ik ben zelfs niet zweverig haha.
Weet je, hekserij is iets wat je heel erg voor jezelf beleeft. Daar word niemand anders bij betrokken behalve de mensen die zich daar net als ik mee bezig houden (denk aan een coven bijvoorbeeld). Zelfs mijn kinderen krijgen maar weinig mee. Maar hierboven is het al even genoemd. Hekserij kwam dicht bij demonen. En er zullen vast andere "conclusies" aangegeven worden. En dat mag, ik vind dat verder niet erg. Maar misschien uit onwetendheid hun kinderen niet hier zouden laten spelen. Dat wil ik voorkomen.

Maar tuurlijk, ik ben het hartstikke met je eens dat ik ook niks engs kan bedenken aan hekserij. En ook wat dat laatste betreft heb je gelijk. Er word maar heel weinig met magie gewerkt en dat wat er word gedaan word heel goed overdacht, en zal altijd zijn om goed voor iemand te doen en ook nooit zonder dat iemand daar vanaf weet.
Er is een belangrijke regel binnen de wicca en dat is dat je niemand mag schaden. Het is in niks te vergelijken met die 15 jarige meiden die zich gothic of heks noemen en glaasje draaien ofzo.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Gaya  schreef op: 04-04-2012 17:13:18
En nu ga ik ff koken, want helaas moet ook ik gewoon aardappels schillen
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 17:19:26
Jezus heeft altijd al bestaan. Toen God de aarde schiep was Hij er al. Door Hem en voor Hem is alles geschapen staat in het NT, dus sterker nog, Jezus heeft ons zoals ik dit lees zelfs gemaakt ;-) Jezus is God dus Hij was altijd al daar.

God bestaat (zoals ik geloof) vanaf het allereerste begin. Geen leven wat is ontstaan zonder de hulp van God. Alleen had God in het begin een wet. Een wet waaraan je jezelf moest houden (je mag niet doodslaan, je mag niet echtbreken, je mag niet stelen enzovoort) dit kun je veroordelen lezen, maar ook met liefde. Ik denk dat het ook echt met liefde is bedoeld. Vroeger moest je dus je best doe je aan die regels te houden. De regels wezen je op je fouten (zonder dat die regels er zijn is het niet fout. Er is niets mis met met je handen eten, tenzij er een regel van wordt gemaakt, dan pas ben je fout bezig en zonder regels wordt het een warboel en ga je dingen doen die slecht voor je zijn en waar je last van kan krijgen, dus om je te behoeden voor het kwade)

En toen kwam Jezus. In het jaar 0 zeg maar. En tussne het jaar 0 en de schepping heb je een paar duizend jaar, pakweg 6000 jaar. Toen Jezus kwam was de Verlosser gekomen. Maar die Verlosser moest de weg nog voor ons vrijmaken. Eerst heeft hij laten zien dat Hij zonder zonde kon leven, maar adt was nog niet alles. Zo makkelijk ging het niet. Vervolgens heeft hij al onze zonde op zich genomen. Het vreemdgaan, het slecht praten om de ander in een kwaad daglicht te stellen, het slecht denken over personen, het stelen, het misbruik, mishandeling enzovoort. Alles, werkelijk alles heeft hij tot zich genomen. Wat moet dat verschrikkelijk zijn geweest voor Jezus. Zelf zonder zonde, maar de straf moeten dragen voor alle anderen.

Maar wat was het gevolg? Daardoor werd de weg vrij om met God te praten.

Vroeger had je priesters en een hogepriester die voor jou naar God gingen. Zelf was je niet 'goed genoeg' zeg maar. Er werd een lam of iets dergelijks geslacht en zo kon je in het reine komen met God.
Maar nu hoeven we enkel Jezus als Verlosser aan te nemen. Zijn genadeoffer te aanvaarden en om vergeving te vragen en werkelijk alles wordt dan vergeven. Maar daar staat ook tegenover (als je echt zover bent dan wil je dat zelf ook) dat Jezus in je hart komt. Dat is niets wat wordt opgelegd, het gebeurd niet als je het niet wilt. Alleen als je het genadeoffer (jezus aan het kruis die sterft om jou en mijn foute dingen) echt aanvaard dan wil je niet liever als Jezus in je hart denk ik. En dan mag je vragen of Hij je wil leiden. De heilige Geest (ook God) die leidt je dan. Via Jezus kunnen we met God de vader praten. Hij ziet jou door Jezus heen, schoongewassen. Zonder zonde.

Als je zo ver bent wil je niet meer bewust kwaad doen. Je doet echt nog wel kwaad want je bent geen heilige, maar langzamerhand zal je leven veranderen als je Jezus toelaat. Telkens zal hij rommel opruimen in je leven. Eerst wordt het roddelen minder tot je er niet meer aan mee doet, vervolgens zie je ineens hulpbehoevenden om je heen, daarna ... (bijvoorbeeld dan he, dat is voor een ieder anders.)

Ik denk dat het concept hemel en hel er altijd is geweest maar het is een onderwerp wat ik nog onderzoek. Want ik heb het idee (geen zekerheid) als ik de bijbel lees dat de mensen voor Jezus naar het dodenrijk gingen, terwijl je nu direct naar God gaat. Hoe dat zit ben ik nog aan het onderzoeken.
Wat de hel is ben ik ook nog niet over uit. Of het eeuwige dood is, of toch een poel van vuur die eeuwig brand, of je in totale eenzaamheid zit enzovoort. Eerlijk is eerlijk, dat onderwerp boeit me ook minder en hoef ik niet perse te weten omdat ik geloof dat het verder niet van toepassing is.

Ik denk dat hemel en hel niet zozeer te maken heeft met goed en slecht leven. God geeft een zekerheid in de bijbel: Als je in Jezus gelooft als je Verlosser en dat Hij jou zonden heeft vergeven, en daaruit komt vervolgens eigenlijk automatisch voort (dus geen verstandelijk iets maar een levend iets) dat je leeft voor en door Jezus, dat je dan de zekerheid hebt naar de hemel te gaan.

Over alle anderen is simpelweg niets te zeggen. Alleen God geeft die zekerheid niet terwijl de rest allemaal ook wel gaat. Er staat nergens: Hij leefde wel goed dus hij ging naar de hemel. Het is allemaal op basis van geloof (bijvoorbeeld de moordenaar aan het kruis bij Jezus, pas op dat moment geloofde hij en hij moecht naar de hemel. Het gaat om die keuze)

Je hebt een keuze in dit leven. Ga je voor Jezus, of ga je niet voor Jezus en kies je voor jezelf.

God heeft een plek voor mensen die van Hem houden. Zou Hij jou er naar toe sturen terwijl je niet bij Hem wilt wonen dan was die vrije keuze ook weer niets waard geweest, want uiteindelijk moet je toch bij Hem wonen...

Snap je wat ik bedoel? De keuze of jij naar de hemel gaat ligt niet bij God, maar die ligt bij jouzelf, de keuzes die jij maakt.

Alleen staat er wel duidelijk dat wij verder niet kunnen oordelen of niet gelovigen er komen. Zij zullen geoordeeld worden. En ben je altijd misbruikt als kind zijnde en kon je daarom niet geloven, wie weet is daar een aparte regel voor bij God, of vroeger toen er nog plekken waren war nooit over God was verteld, wie weet... Ik weet het niet, maar ik zou op die onzekerheid iig niet vertrouwen. Dat is ook de reden dat ik hart heb gezocht, dat ik ook naar andere religies heb gekeken wat zij geloven en in hoeverre dat waar kon zijn enzovoort enzovoort.







 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Mamsie  schreef op: 04-04-2012 17:39:01
Kinderen hebben ook een eigen wil, en ze zouden de kans moeten krijgen om een eigen wil te ontplooien.
Maar God heeft vooral ons eigen keuzes gegeven, we zijn geen robotten niet geprogrammeerd.
En dus worden er ook foute keuzes gemaakt, hele erge foute keuzes.
Maar nogmaals voor ons onbegrijpelijk maar een zonde is een zonde.
en dan maakt het niet uit of er kindertjes misbruikt worden of iets heel anders.
Voor mij ook niet te bevatten trouwens!

nog ff over kinderfeestje en heksen, ik schrijf dat ik niet om sta te springen, maar mijn kinderen niet zal weigeren.
En ik weiger al helemaal geen vriendjes of vriendinnetjes.
Ik prbeer mijn kinderen juist over te brengen dat liefde voorop staat!

Maar ik heb het er wel over, ik vertel wel wat ik ervan vind, en vraag wat hun er van vinden.
Maar ik weiger niet!
volgens mij werkt het averechts.

Maar in het gezin leven we wel de christelijke normen na, en ja daar pikken ze dingen van op, maar ze zullen zelf eigen keuzes hierin moeten maken.
OT is oude testamen en
NT is het nieuwe testament

 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Mafkees  schreef op: 04-04-2012 17:49:04
daar hoef je niet gelovig voor te zijn persee denk ik om je kinderen aan te leren dat iedereen mag zijn zoals ie is.

mijn kind gaat naar de vrije school en daar komen écht alle soorten en maten mensen.
mijn man en ik hebben daar enorm aan moeten wennen, de ene woont anti-kraak, de ander met 3 moeders, weer een ander in een grachtenpand, met en zonder baan, bruin, blank, zwart, etc.

mijn kind komt overal en ik heb wel ingezien dat het mij allemaal niks meer uitmaakt. mijn kind moet het leuk hebben en dat is doel nummer 1

ik ben dus wel Christelijk opgevoed en ik ben er erg blij mee. ik ken het door en door zal ik maar zeggen en ik vind dat ik nu beter in staat ben om een keuze te kunne maken. wij zijn thuis erg vrij gelaten en als kind heb ik genoten van de diensten en kampen en muzieklessen

mijn man is absoluut niet gelovig maar ik breng het mijn kinderen wél bij.
ik wil dat ze overal iets van af weten zodat ze ook gegrond een mening zelf kunnen vormen.

kinderen gaan hoe dan ook mee in de stijl van de ouders, daar ontkom je niet aan. en ik weet niet of dat erg is eigenlijk.
ik ben me wel bewust van een andere kijk op de wereld. ik was eerst nogal duidelijk in mijn mening over onze marokkaanse en turkse medemens (bij wijze van) maar door mijn kinderen zie ik nu echt wel in dat we allemaal mensen zijn met een hart (de meeste dan) en dat iedereen respect verdiend.
ik hoop dat ik dit door kan geven aan mijn jongens
maar zie niet persee de toevoeging van het geloof er bij.
het is niet zozeer het geloven in, maar de manier waarop ik in het leven sta
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Son  schreef op: 04-04-2012 18:53:45
Hier ook, ik geef het mee, maar toen Michelle als kleuter thuis kwam uit school en vertelde dat god de baas was, hebbn we daar even een stokje voor gestoken. Ze zei ook gewoon "nee hoor, jij bent niet de baas, god is de baas"
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 19:36:58
Oh mijn zoon zegt ook vaak: God is de baas!
En dan zeg ik: dat klopt, en God de baas heeft besloten dat ik over jou mag beslissen wat je wel en niet mag haha.

Case closed
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 19:53:09
de schepping is pakweg 8000 jaar geleden geweest zoals ik het geloof (met terugberekeningen vna de bijbel).
6000 jaar daarna kwam Jezus op aarde.
2000 jaar later zaten Sis en boterbloem met elkaar te kletsen
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 04-04-2012 19:53:52
dus die 6000 is voor christus, niet na
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 04-04-2012 19:57:49
Boterbloem, wat ik nog steeds niet begrijp en lees alles mee, want ben wel nieuwsgierig. Is dat Jezus de zoon van God is. Maar Jezus is ook God. De verlosser kwam, maar dat is ook Jezus. Ik ben in de war... Of zijn dat gewone andere benamingen voor dezelfde persoon?
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 04-04-2012 20:00:35
Dat kwam ineens in me op na het lezen van het laatste lange stuk van Boterbloem. Dat heb ik nooit echt begrepen geloof ik...
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Happysinglemum  schreef op: 04-04-2012 20:00:46
Jeetje het wordt nou wel heel spannend hier.

Balen dat je je film nog niet hebt trouwens.

Maarre, het gaat nu ook over heksen. Ik ben benieuwd, heb interesse, heb rood haar dus een paar honderd jaar geleden zou ik ook als heks op een brandstapel zijn beland.
Ben gek op Harry Potter films.

Ik geloof overigens in God.

Maarre, heksen bestaan in mijn ogen alleen in sprookjes. Hoe kan iemand nou heks zijn? En ik vind het ook niet in het rijtje thuishoren van moslim, christen enzo.
Dat draait allemaal om God.

Maar heks? Ik vind dit superinteressant haha,

en dat allemaal om een brief waar het pakketje niet bij zat
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 04-04-2012 20:02:02

Quote Happysinglemum:
Maar heks? Ik vind dit superinteressant haha,

en dat allemaal om een brief waar het pakketje niet bij zat


Geweldig he?! :d
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Son  schreef op: 04-04-2012 20:05:48
Over die film gesproken......er bestaan nog steeds videotheken....
Inderdaad, dat heksengedoe had ik ook nooit geweten. Al weet ik wel dat je vroeger op de brandstapel ging als ze dachten dat je heks was....... En wanneer ben je nu een heks dan?
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Gaya  schreef op: 04-04-2012 20:19:07
Happysinglemum, dat is inderdaad het grote verschil. Heksen geloven niet in "God". Heksen geloven over het algemeen in een God en een Godin.
Sommige alleen in de Godin en anderen geloven in meerdere Goden en Godinnen.
Maar dus niet in die ene "God".

Verder zijn er nevenzaken zoals het jaarwiel (we hebben verschillende jaarfeesten om de cyclus van het jaar te vieren). De affiniteit met de natuur is ook belangrijk onderdeel.
Maar het is lastig om aan te geven wanneer je precies een heks bent.
Ik ben bijvoorbeeld een Wicca. Dat is een bepaalde stroming die een jaar of 60 geleden pas is ontstaan. Valt onder moderne hekserij en is een inwijdingstraditie. Maar je hebt verschillende stromingen.
En alle stromingen hebben hun eigen ideeen.

Trouwens, tijdens de heksenvervolgingen (die nog niet zo lang geleden is opgeheven) waren de vrouwen die verbrand werden over het algemeen helemaal geen heksen.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Gaya  schreef op: 04-04-2012 20:23:46
Ik bedoelde in het laatste stukje de heksenvervolgingswet die dus nog niet zo lang geleden is opgeheven.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Happysinglemum  schreef op: 04-04-2012 21:12:32
Gaya dat heb ik begrepen, als je verbrand was je geen heks anders wel haha.

Over wicca heb ik wel eens wat gehoord ja. Maar een heks wat jij als heks ziet is niet een heks zoals een normale heks (zoals de heksen bij Harry Potter bijvoorbeeld).

Ik bedoel, in mijn ogen zou een heks best in god kunnen geloven. Niet de heks van Hans & Grietje maar Foeksia het miniheksje bijvoorbeeld.

Een heks moet toch ook kunnen toveren ofzo. Je moet toch een soort gave hebben anders ben je toch geen heks? Ik snap dat je niet op een bezemsteel rond kan vliegen maar een beetje toveren moet toch kunnen?

Oh dit klinkt allemaal zo vaag ik lijk wel gek haha
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Gaya  schreef op: 04-04-2012 21:35:04
De benaming Heks is inderdaad te gebruiken voor 2 soorten heksen zeg maar. De heks in de sprookjes en de heks waar ik het over heb.

Ik weet dat er heksen zijn die tegelijk christelijk zijn. Hoe dat precies samen gaat weet ik niet. Maar het kan.

Magie of toveren staat niet voorop bij de heks waar ik het over heb. Dat is maar een beperkt onderdeel. Het is ook geen kwestie van gave maar van oefening. Het heeft te maken met de kracht van de wil.
Geloven in wat je doet en de wil het universum in sturen. Wij geloven dat je daar mee dingen kunt veranderen.
Maar dat mag dus alleen heel specifiek toegepast worden, vanaf een bepaalde graad (het is een inwijdingstraditie de wicca, dus als je ingewijd bent) en het luistert heel nauw of het verantwoord is.
Dus niet voor geld, mooie spullen of het halen van een rijbewijs. Want...misschien is het voor die persoon helemaal niet de bedoeling om het rijbewijs te halen....dus dat valt nog niet mee.
Een heks houd zich veel meer met andere dingen bezig.
Je leeft volgens de wet van 3 (alles zal 3 keer bij je terug komen, zowel positief als negatief) en doe wat je wil maar schaad niemand.
Het is vooral een innerlijk pas met daarnaast de God en de Godin. Of andersom, zo je wilt .
een heks is ook niet automatisch bijvoorbeeld een medium of paranormaal persoon. Hoewel het vast samen gaat heb ik geen van deze gaven

Haha enne gek niet hoor . Ik snap je vragen zeker wel.
En ook niet alles kan uitgelegd of verteld worden.
Het is naast een inwijdingstraditie ook een mysterietraditie wat inhoudt dat je de informatie niet meteen via boeken krijgt maar gaandeweg je pas meer info krijg en daarmee leert "werken".
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Happysinglemum  schreef op: 04-04-2012 21:50:00
Dank voor je uitleg.

Goh, vind het wel bijzonder allemaal hoor. Ik wil ook een heks zijn maar wel een in God gelovige, zo'n heks als Hermelien de vriendin van, ja, daar komt ie weer... Harry Potter. Je zou er moe van worden.

Maar op die manier zoals jij doet er over nadenken dat zou mij weer angstig maken met dat 3x terugkomen positief en negatief, ik ben al zo'n mietje.

Maar nog 1 vraagje. Waar wordt je ingewijd. Hoe gaat dat dan? Is dat dan met veel mensen erbij? Het wordt vast door mensen als een secte gezien of niet. Waar is zoiets dan? Hmm, geen 1 vraag. Sorry voor het vervuilen van het topic.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 05-04-2012 06:59:59

Quote Sabina mv Milou en zwanger:
Boterbloem, wat ik nog steeds niet begrijp en lees alles mee, want ben wel nieuwsgierig. Is dat Jezus de zoon van God is. Maar Jezus is ook God. De verlosser kwam, maar dat is ook Jezus. Ik ben in de war... Of zijn dat gewone andere benamingen voor dezelfde persoon?



Het meest simpel uitgelegd (het omvat de drie eenheid niet helemaal maar geeft een beetje een idee) is het voorbeeld van een timmerbedrijf.
Je hebt een timmerman, iemand achter de receptie en iemand die de directeur is. Samen vormen zijn het timmerbedrijf. Alleen een directeur en geen timmerman dan valt een deel weg, is er geen secretaresse dan valt er ook weer een deel weg.

Snap je wat ik bedoel? Samen zijn zij God. Daar waar in het menselijk denken je eigenlijk altijd alleen ben, is het in het Goddelijke zo dat 3 samen 1 kunnen zijn.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 05-04-2012 07:02:22

Quote SismvNick:
ahhhhh snap het!!

Maar de wereld is toch veel ouder als 8000 jaar.. en meer dan 8000 jaar beneden leefde er toch ook al mensen..



Volgens evolutionisten. Maar zo is er ook wetenschappelijk bewijs wat weer overeenkomt met alles uit de bijbel. Maar dat is weer een heeeeeeeeeeeeeeeeeel ander verhaal. Aan de hele evolutie rammelt er ook van alles, hoe stellig het ook neergezet wordt. Elke keer wordt er wel weer wat veranderd. Net zolang totdat Jezus straks weer terugkomt denk ik dan maar Zelfs Darwin twijfelde aan zijn theorie op den duur, maar toen was deze al geaccepteerd.
Heel interessant als je eens op zoek gaat!
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 05-04-2012 07:04:08

Quote SismvNick:
Ja dat vraag ik me ook wel af sabine..

want hoe kan jesus de zoon van goed zijn als ze een leeftijds verschil van minimaal 6000 jaar hebben haha,,


Jezus is geen mens, maar God. Dus leeftijd heeft hij weinig mee te maken zolang Hij in het Goddelijke blijft. Pas toen hij mens werd kreeg hij met leeftijd te maken. Nu Hij weer God is staat Hij weer buiten de tijd.

Jezus bestond ook al voor Hij als mens op aarde kwam. Toen was Hij ook al in de hemel. Alleen rond het (inmiddels) jaar 0 is Hij naar de aarde gekomen
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 05-04-2012 07:07:26

Quote son:
Over die film gesproken......er bestaan nog steeds videotheken....
Inderdaad, dat heksengedoe had ik ook nooit geweten. Al weet ik wel dat je vroeger op de brandstapel ging als ze dachten dat je heks was....... En wanneer ben je nu een heks dan?



Haha ja die bestaan, maar niet waar ik woon, dan moet ik heeeeel ver rijden, bij ons val je ongeveer van de wereld af haha.

Ik wist het eerst ook niet dat het op zo'n normale manier kon, heks zijn (had wel eens van de extremen gehoord in Amerika), totdat ik volgensmij ook met Gaya toen een heel gesprek op ht internet erover heb gehad, zo interessant om dat eens te horen!
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 05-04-2012 08:00:23
Boter, ik moet geloof ik wel even nadenken over je uitleg voor ik em helemaal begrijp...
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Gaya  schreef op: 05-04-2012 08:20:43
[quote]Dank voor je uitleg.

Goh, vind het wel bijzonder allemaal hoor. Ik wil ook een heks zijn maar wel een in God gelovige, zo'n heks als Hermelien de vriendin van, ja, daar komt ie weer... Harry Potter. Je zou er moe van worden.

Maar op die manier zoals jij doet er over nadenken dat zou mij weer angstig maken met dat 3x terugkomen positief en negatief, ik ben al zo'n mietje.

Maar nog 1 vraagje. Waar wordt je ingewijd. Hoe gaat dat dan? Is dat dan met veel mensen erbij? Het wordt vast door mensen als een secte gezien of niet. Waar is zoiets dan? Hmm, geen 1 vraag. Sorry voor het vervuilen van het topic. [/quote

Voor mij is die wet van drie een leidraad. Dus niet als een vast gegeven. Meer symbolisch denk ik. Je krijgt het een keer op je bordje als je echt foute dingen doet. Maar als je goed probeert te zijn voor de mensen om je heen (en voor jezelf, ook heel belangrijk!) komt ook dat weer bij je terug. En dan misschien niet in drievoud .

Haha ja Hermelien lijkt me ook wel leuk . Toverspreuken en allerlei magische dingen. Maar dat is echt de heks uit sprookjes want dat kunnen we niet .
Het is juist het geloof in polariteit, dus een God en een Godin, die het zo specifiek afscheid van andere geloven.
Ik weet dan ook niet hoe sommigen het christendom combineren met heks zijn.

Je vragen over de inwijding zijn voor mij niet te beantwoorden. Wat ik wel kan zeggen os dat het gebeurt binnen een coven. Een groep van heksen die geleid word door een hogepriester e/o een hogepriesteres. Dat gebeurt ook pas als je daar zelf klaar voor bent.
Maar hoe dat dan gaat kan en mag ik je niks inhoudelijks over vertellen. Dat is niet omdat het zo gek is of dat er hele rare dingen gebeuren. Helemaal niet. Maar omdat de informatie prive blijft voor ingewijden. Het is een beetje te vergelijken met een kookboek denk ik. Je kunt een kookboek pakken voor gevorderden maar als je nog nooit een ei gekookt hebt dan zul je de helft wel begrijpen maar de andere helft niet. En uiteindelijk zal je recept niet lukken omdat je bij het begin moet beginnen. Zo werkt de Wicca ook.

Boterbloem, leuk dat ik je toch een beetje een ander beeld heb kunnen geven van heksen

Ik bedacht me vannacht in bed dat het onderwerp inderdaad wel heel erg afgeleid is van het oorspronkelijke....ik hoop niet dat je het vervelend vind Boterbloem...Misschien als er meer vragen zijn kan het ook in een ander topic of via PB.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 05-04-2012 08:56:56
Dat vind ik juist niet erg, ik denk dat het erg mooi is om dingen van meerdere kanten te begrijpen. Daarbij is het gewoon goed dat, net zoals bij mij is gebeurd en nu bij anderen gebeurd, een stukje kennis wordt gegeven over wat het inhoud, waardoor (onterechte) angst wordt weggenomen.

Heksen bestaan, en als ze bestaan dan moeten we gewoon de feiten hebben en niet de onzin verhalen.

Weet je? Ik heb net mijn eerste examen burgerschap moeten doen voor mijn opleiding, daar zat ook geloof in verwerkt. Als je leest wat voor onzin daar over het christendom instaan of gewoon echt een verkeerd beeld wat niet klopt dan denk ik: vind je het gek dat mensen raar tegen ons aankijken? Ik moet daar dan ook nog even achteraan, om te vragen hoe ze daaraan komen. Het is gewoon gigantisch gekleurd de tekst, en dat is zo jammer. Ik heb ook dingen moeten leren over de Islam, het Hindoeisme enzovoort maar heb het dus maar met een korreltje zout genomen aangezien het van het christendom al niet klopte, dan kan ik er ook niet vanuit gaan dat het van dat geloof wel klopt. Zo jammer!

Een feitelijk eerlijk beeld brengt mensen veel dichter bij elkaar.
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Boterbloem  schreef op: 05-04-2012 08:58:40

Quote Sabina mv Milou en zwanger:
Boter, ik moet geloof ik wel even nadenken over je uitleg voor ik em helemaal begrijp...


Weet je? Veel dingen kan ik met mijn menselijk verstand ook niet bij. Ondanks dat ik van uit het Goddelijke dit gegeven begrijp (heb al veel in de bijbel gelezen en als je dan de werking ziet van de 3 en wat er allemaal over gezegd wordt dan gaat het denk ik gewoon wat meer leven ofzo) kan ik er met mijn menselijk verstand niet bij.

Persoonlijk vind ik dat ook niet meer nodig nu ik de zekerheid heb, alleen toen ik nog verstandelijk geloofde onderzocht ik dingen ook heel anders... Op mijn eigen menselijke vermogen zeg maar...
 
Quote
RE: Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Sabina Mv Milou En R
avi
  schreef op: 05-04-2012 09:05:28
Ik heb zelf nog nooit in een bijbel gelezen, heb op een christelijke scholen gezeten en dus wel het eea meegekregen van de basis zeg maar, maar niet genoeg om het te kunnen begrijpen denk ik wat jij aangeeft over de werking van de 3.
Denk dat het ook niet te begrijpen valt voor een niet-gelovige...
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende


Reageren op Pakketje besteld, brief losgescheurd ...
Naam
Bericht