Menu
 

Topic:

Jas kapot

Deborah Mv.  schreef op: 13-03-2012 16:48:18
De jas van de middelste is kapot getrokken op school. De juf heeft dit doorgegeven aan de ouders van het meisje.
Het is vandaag gebeurd.

Het is een vrij dure jas (168 euro). Het zou misschien nog gerepareerd kunnen worden (zichtbaar).

Maar wat is normaal. Ik vind het erg jammer. Nu beslissen wij natuurlijk zelf om een dure jas aan te doen naar school. Maar wanneer moet hij het anders dragen. Het is een heerlijke , fijne en warme jas. En vind het echt zonde.
Wij zijn verzekerd (geen eigen risico). Wanneer mijn kinderen dit zouden doen, maak ik er verzekeringswerk van.

IK ben even nieuwsgierig hoe dit normaal word opgelost.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: Jas kapot
Jessiemv3  schreef op: 13-03-2012 21:51:09
Ik zou eerst de reactie van de ouders afwachten, jullie komen er vast wel uit. En dure jas of niet, ik vind niet dat je er vooraf rekening mee moet houden dat een kledingstuk misschien kapot getrokken kan worden. Vind niet dat je de waarde van kleding moet afstemmen op klasgenoten. Het kan altijd per ongeluk gebeuren maar als het bewust is, moeten de ouders ook opdraaien voor de kosten.
 
Quote
RE: Jas kapot
Happysinglemum  schreef op: 13-03-2012 23:31:42
Als ik het zou weten dat mijn dochter zoiets per ongeluk had gedaan zou ik wel aanbieden om het te vergoeden, idd vragen of het gemaakt kan worden en zo niet. Hopen maar dat je dan het hele bedrag vd verzekering krijgt, want anders, pff, een hoop geld idd. Ik weet het, daar gaat het niet over, maar ik hoop dat ik dan wel alles zou ontvangen haha.

Als het bij de jas van mijn eigen dochter zou gebeuren zou ik er denk ik niks mee doen. Ik zou niet uit mezelf met die mensen contact opnemen, zou het toch maar proberen zelf te maken.
 
Quote
RE: Jas kapot
Lauw  schreef op: 14-03-2012 09:08:01
ik snap dat je baalt. maar ik zal denk geen vergoeding vragen want dat andere kindje gaat toch zeggen ging perongelijk

en daarbij koop ik ook zulke duren jassen maargoed. als het kapot gaat kan ik daar weinig aan doen.
 
Quote
RE: Jas kapot
Dicha  schreef op: 14-03-2012 09:30:12
Het maakt niet uit of het een goedkope of dure jas is, hij is kapot getrokken.

Er van uitgaande dat de ouders van het bewuste kind verzekerd zijn, hen schriftelijk aansprakelijk stellen voor het toebrengen van schade.
Zij kunnen dan contact opnemen met hun verzekering en wordt het gewoon vergoed.
 
Quote
RE: Jas kapot
Dicha  schreef op: 14-03-2012 09:31:48
Verzekerings techisch maakt het ook niet uit of het expres
of per ongeluk gebeurd, je bent niet voor niets verzekerd.
 
Quote
RE: Jas kapot
Deborah Mv Priscilla
,levi En Stan
  schreef op: 14-03-2012 09:54:36
Lisje
Maar die 5 euro dekt nooit de schade wanneer jou kind bv tegen een auto op rijd??

Ach ja de ene koopt een dure jas voor zijn kind. En de andere heeft een duurdere auto of koophuis.

Ik wacht even haar reactie af...
Het is wel zo dat dit al de tweede keer is. Dus opzet?? Of het meisje is erg handtastelijk.
Mijn drie kinderen hebben nog nooit spullen van een ander gesloopt. Maargoed.

Ik had de jas nog graag door Stan laten dragen. Dat is het risico. Want ook Levi had zijn jas kapot kunnen krijgen (bv vallen).
Ik ben gewoon erg benieuwd naar de reactie. Ligt ook aan de manier waarop.
 
Quote
RE: Jas kapot
Mamavonn  schreef op: 14-03-2012 10:00:37
Dicha, dat is dus niet waar wat je zegt. De meeste WA verzekeringen dekken geen opzet!

Wanneer denk je iets te horen Deborah?
 
Quote
RE: Jas kapot
Dicha  schreef op: 14-03-2012 10:14:23
Dan weet ik niet welke verzekering jij hebt, maar mijn verzekering dekt dat dus wel.
Als iemand mij aansprakelijk stelt voor het vernielen of beschadigen van goederen, krijgt men dat gewoon betaald en mag ik zelf het eigen risico betalen
 
Quote
RE: Jas kapot
-danielle-  schreef op: 14-03-2012 10:43:53
Ik denk niet dat ik het zou durven om naar de ouders van dat kindje te gaan. En zelfs als ik dat zou durven, zou ik niet durven zeggen dat mijn kind zo'n dure jas aanhad, omdat ik bang zou zijn hen dan misschien teveel te belasten (afhankelijk van hoe/wie die ouders zijn).
Ik zou de jas zo goed mogelijk maken voor die paar weekjes. Dan is het toch tijd voor een zomerjas Of nu vast een warme tussenjas kopen die bijv. uit 2 delen bestaat en in de zomer ook nog gebruikt kan worden.

Als mijn kind de jas van een ander kindje kapot had getrokken, zou ik zelf wel contact opnemen met de ouders om te vragen hoe dat op te lossen was. Voor een dure jas zou ik er dan wel verzekeringswerk van maken. Alhoewel... De jas is op het moment dat dat gebeurt natuurlijk niet meer de nieuwprijs waard. Dan zou ik waarschijnlijk een redelijk bedrag geven ter vergoeding.

Hopelijk kom je er uit met die andere ouders, Deborah!
 
Quote
RE: Jas kapot
Lauw  schreef op: 14-03-2012 11:26:09
mijn verzekering dekt wel opzet, noof heeft half jaar terug expres iemands samsubg galaxy in de vissenbak gegooit en riep visjes belleb mama??? dus toen ik de kamer inliep lag de telefoon idd in de bak ook zo vertelt aan de verzekering ja we hadden beter op moeten letten maar t zijn kinderen en werd gewoon vergoed
 
Quote
RE: Jas kapot
Bianca  schreef op: 14-03-2012 11:36:51
Moeilijk hoor.

Mijn oudste dochter kwam ook met een jas thuis die behoorlijk kapot was. Het is op het schoolplein heel leuk om aan de capuchonnen van jassen te trekken dus ja zoiets gebeurd in spelvorm.
Ik heb de jas zelf gemaakt en ben maar wat blij dat de jas maar 10 euro was.
Van de zomer had (alweer mijn oudste dochter) een rok wat echt helemaal aan flarden was hoe ze het gedaan heeft weet ik niet maar ook op school gebeurd. Juf is toen naar me toegekomen en heeft aangegeven dat ze een verzekering hebben en dat ik maar moest aangeven hoeveel de rok gekost had dan kreeg ik het bedrag terug.
Heeft de school van jou zoontje ook niet zoiets?

Aan de andere kant stel mijn dochter trekt de capuchon van haar vriendinnetjes jas eraf tijdens het spelen en ik krijg een rekening van 160 euro gepresenteerd zou ik dat ook echt niet kunnen betalen als mijn verzekering het niet zou vergoeden.
 
Quote
RE: Jas kapot
Mama Van Drie  schreef op: 14-03-2012 11:39:27

Quote MamaVonn:
Met opzet zaken vernielen: aansprakelijkheidsverzekering geldt niet
Wie met opzet zaken van een ander vernielt kan geen beroep doen op z’n aansprakelijkheidsverzekering. Iemand die onder invloed van alcohol of drugs zorgt voor ongemakken kan zich ook niet bij z’n verzekeraar melden.



Dat is wel even wat anders, je mag er toch vanuit gaan dat dit kind niet opzettenlijk de schaar heeft gepakt zo van ik ga NU in jou jas knippen, ik ga ervan uit dat dit gebeurt is met trekken aan elkaar ( wat kinderen nu eenmaal doen) duwen vastpakken of wat dan ook.
En in dat geval vergoedt de verzekering dit soort dingen, als kinderen een bal door een raam trappen met spelen/voetballen buiten is het ook geen opzet toch? Althans....er even van uitgaande dat we het over kinderen hebben en niet over crimineeltjes in de dop.
 
Quote
RE: Jas kapot
Sabrah  schreef op: 14-03-2012 12:18:00
Het is moeilijk. Ik zou afwachten wat voor reactie er komt. Als mijn kind iets stuk maakt van een ander zal ik dat altijd vergoeden mits het een redelijk bedrag is. Ik vind 160 euro voor een jas geen redelijk bedrag. Ik zou dan denk ik aanbieden om het te laten maken op mijn kosten. Je kan nl ook niet andere ouders op kosten jagen omdat jij ervoor kiest om jouw kind zo een dure jas aan te trekken naar school....
 
Quote
RE: Jas kapot
Baby2  schreef op: 14-03-2012 12:52:20
Ik heb niet alles gelezen dus misschien schrijf ik iets wat al eerder is genoemd. Het zou mij persoonlijk niet zoveel uitmaken of een jas duur is of niet,(niet iedereen heeft hetzelfde budget) het is de jas van een ander en als mijn kind dat expres of per ongeluk zou stukmaken dan zou ik dat willen vergoeden al dan niet via een verzekering. Ook al is de jas wat langer gedragen dat zou voor mij ook niet zoveel uitmaken en kunnen bijvoorbeeld meerdere kinderen binnen een gezin zijn die eventueel de jas ook nog kunnen dragen. Als een ander kind iets stuk zou maken wat van mijn kinderen is zou ik het ook fijn vinden als de desbetreffende ouders dit voor mij zouden willen vergoeden.
Volgens mij is het voor iedereen verplicht om WA verzekerd te zijn dus in principe zouden dit soort dingen op de verzekering verhaald kunnen worden.
 
Quote
RE: Jas kapot
Bloemblaadje  schreef op: 14-03-2012 13:41:28
Als mijn kind dit zou hebben gedaan zou ik daar gewoon verzekeringswerk van maken. En ik zou mijn kind er ook heel duidelijk op aan spreken, want ik vind het gewoon niet nodig dat ze zo hard aan een jas lopen te rukken dat hij daar kapot van gaat.
Is gewoon niet nodig!

Tijdje terug heeft een vriendje de bril van mijn zoon ook vernield en dan zeg ik ook niet dat dat soort dingen kunnen gebeuren. Ik ben toen ook naar zijn moeder gegaan en de verzekering heeft toen de bril vergoed. Is wel bijna 400 euro.
 
Quote
RE: Jas kapot
Suus  schreef op: 14-03-2012 13:55:36
Lisje, ik ben echt verbaasd over jouw reactie. Met 5 euro per maand spaar je 60 euro per jaar, ik ben voor die 5 euro per maand verzekerd tot 2 miljoen.

Stel je voor dat door jouw handelen iemand invalide raakt en jij een enorm bedrag moet betalen. Dan krijgt diegene nop en ben jij failliet.

 
Quote
RE: Jas kapot
Bettie  schreef op: 14-03-2012 15:22:12
Misschien nog een heel onnozel iets waar je wat aan hebt. Als je nu je eigen verzekering eens belt en aangeeft dat die dure jas stuk is gegaan op het schoolplein. Misschien dekt je eigen verzekering het wel.
 
Quote
RE: Jas kapot
Mama Van Drie  schreef op: 14-03-2012 15:53:44

Quote Lisje:
Wacht eerst is af wat die moeder voorstelt en probeer dan een compromis te vinden. Ik zou denk ik voorstellen de reparatiekosten voor de jas bij een kleermaker te vergoeden. Zal een tientje zijn schat ik in. De helft van de jas terwijl de winter nagenoeg is afgelopen zou ik dan weer niet redelijk vinden. Maar iedereen vind er het zijn van. Een WA verzekering hebben wij niet, is niet verplicht, kost je elke maand 5 euro en ik spaar die 5 euro per maand dan zelf wel voor als er zo iets gebeurt.



Nee, is niet verplicht maar ik vind het wel horen bij een stukje verantwoordelijkheid met name als je kinderen hebt!!
Of je moet het financieel zo goed hebben dat je de brokken die je kinderen maken contant kunt betalen, en dat kan idd fors oplopen als ze al slingeerend een geparkeerde auto raken bv, is maar en voorbeeld maar kan zomaar wel gebeuren.
 
Quote
RE: Jas kapot
Ster  schreef op: 14-03-2012 16:09:34
heb altijd gedacht dat het verplicht was zo'n verzekering.....zou dat ook niet meer dan logisch vinden....je zal maar wat per ongeluk aanrichten bij iemand en niet verzekerd zijn....of iemand richt wat bij jou aan en is niet verzekerd....zit je mooi met de gebakken peren....
 
Quote
RE: Jas kapot
E Mv 2  schreef op: 14-03-2012 16:25:32
Lisse jebkind zal maar tegen deelauto aanvallen,dikke kras erop.dan kom je niet ver met die 60 euro die jijbgespaard hebt
 
Quote
RE: Jas kapot
Mieper  schreef op: 14-03-2012 16:30:48
Ik zou vragen of ze ervoor verzekerd zijn en zo ja verzoeken het dan via de verzekering te regelen. Zijn ze niet verzekerd, zou ik niet van de ouders verwachten dat ze de schade betalen. Tenzij ze het zelf voorstellen natuurlijk, maar dan zou ik alleen reparatiekosten laten betalen.
 
Quote
RE: Jas kapot
Anno  schreef op: 14-03-2012 19:09:17
ik vind het volkomen logisch dat je dit als ouder via de verzekering regeld als jou kind iets kapot maakt, ik zou daar als ouder ook nooit moeilijk over doen...daarvoor ben ik verzekerd en daarnaast kost het mij geen cent meer.

voor die ds zou ik gewoon ff opbellen en zeggen dat hij toch doorgescheurd is en dus helemaal kapot of ze het een probleem vind dit via de verzekering te regelen?

ik kan echt niet voorstellen dat iemand nee zegt want het kost jezelf toch niks?
 
Quote
RE: Jas kapot
Jacq  schreef op: 14-03-2012 19:24:52

Quote Lisje:
Wacht eerst is af wat die moeder voorstelt en probeer dan een compromis te vinden. Ik zou denk ik voorstellen de reparatiekosten voor de jas bij een kleermaker te vergoeden. Zal een tientje zijn schat ik in. De helft van de jas terwijl de winter nagenoeg is afgelopen zou ik dan weer niet redelijk vinden. Maar iedereen vind er het zijn van. Een WA verzekering hebben wij niet, is niet verplicht, kost je elke maand 5 euro en ik spaar die 5 euro per maand dan zelf wel voor als er zo iets gebeurt.



Dan mag ik voor je hopen dat je nooit voor iets groots aansprakelijk wordt gesteld. Want het is niet voor niks dat een beetje wa (AVP) verzekering een dekking heeft van 2.000.000 ....

Voor zo'n jas schade sluit ik dus niet de Av[ verzekering af. Wel voor andere dingen waar je aansprakelijk voor gesteld kunt worden! Met grote financiele gevolgen!
 
Quote
RE: Jas kapot
Dicha  schreef op: 14-03-2012 20:02:08
Voorbeeldje Lisje??

Wij hadden onze auto 2 weken en waren naar een concours.
Er liep een ruiter langs met zijn paard.. op het moment dat hij naast onze auto liep, begon het afzetband te flapperen.
Het paard schrok en drukte zijn lijf in de zijkant van onze auto.. totale schade 4500 euro...
Gelukkig had de beste man een verzekering..

Als dit jou zou overkomen, mocht jij dus even 4500 euro uit die ouwe sok trekken om de schade te betalen, kan me niet voorstellen dat je daar blij van wordt.
Ik zou zeggen heel vlot een WA-verzekering afsluiten..
 
Quote
RE: Jas kapot
Jacquelien  schreef op: 14-03-2012 20:06:28
Inderdaad iemand gehandicapt raakt door jouw toedoen...

Dat kan je tonnen, zo niet een miljoen kosten...
 
Quote
RE: Jas kapot
Mama Van Jurre En St
ijn En Joris
  schreef op: 14-03-2012 20:51:05
ik als ouder zou jou bellen om het via de verzekring te regelen afgezien het feit daarvan snap ik niet zo goed dat de school geen toezicht houdt op het meisje extra dan. ik bedoel neem aan dat het kleine groepen zijn en teminste dat denk bij beide zoons van mij ook speciaal onderwijs dus ergens vraag ik me dan ook af waar zijn de ogen gericht tijdens het buitenspelen neem aan dat dit tijdens buitenspelen is gebeurd.
succes
 
Quote
RE: Jas kapot
Lisje  schreef op: 14-03-2012 22:07:53
Een WA voor de auto hebben we natuurlijk. Dat is weer is weer een andere verzekering dan waar het hier om gaat en uiteraard wél verplicht. Het gaat mij dingetjes in en om het huis. En in 20 jaar nog nooit nodig gehad. Dus lekker wat gespaard nu haha. Maar jullie hebben wel gelijk, bedankt. En een miljoen, tonnen ik zou het in mijn leven niet bij elkaar krijgen en geen normaal mens, dus dat geloof ik ook eigenlijk niet, maar goed. Het kan wel oplopen ja.
 
Quote
RE: Jas kapot
Mama Van Drie  schreef op: 15-03-2012 12:26:20
@Lisje....ik snap dat het vaak een verzekering is die voelt als overbodig, toch vind ik het getuige van een stukje verantwoording om die af te suiten.
Je zal maar iemand treffen die jou schade toebrengt en niet verzekerd is....de ellende is niet te overzien dan.

Je zegt dat je 5 euro per maand spaart.....dat is 60 eurp per jaar......600 in 10 jaar....1200 in 20 jaar......beetje schade aan een auto dekt dat dus niet.
Kijk als je het geld zo rijkelijk hebt liggen dat pakweg 5000 euro ophoesten geen probleem is dan heb ik niks gezegd en anders wordt het fink betalen voor langere tijd.
Want lijkt me logisch dat als je kind(eren schade toebrengen aan een ander dat je dan niet je schouders ophaalt zo van ' kheb geen geld' ......en ja...vaak is het niet nodig maar het zal je maar gebeuren.
 
Quote
RE: Jas kapot
Saskiamv2boys  schreef op: 15-03-2012 12:39:56
hoe is het afgelopen met de jas? of heb ik daar overheen gelopen..

Ik zelf zou het wel betalen....

Maar goed zo zijn niet alle ouders..

Jaren geleden was een vriendin van bas steentjes aan het gooien en ja hoor heel het voorraam in diggelen.
Heb ik dus maar op onze eigen glasverzekering verhaald.
En ook vergoed gekregen maar de ouders zijde nog niet eens sorry............

 
Quote
RE: Jas kapot
Valerie  schreef op: 15-03-2012 13:23:16

Quote Lisje:
Een WA voor de auto hebben we natuurlijk. Dat is weer is weer een andere verzekering dan waar het hier om gaat en uiteraard wél verplicht. Het gaat mij dingetjes in en om het huis. En in 20 jaar nog nooit nodig gehad. Dus lekker wat gespaard nu haha. Maar jullie hebben wel gelijk, bedankt. En een miljoen, tonnen ik zou het in mijn leven niet bij elkaar krijgen en geen normaal mens, dus dat geloof ik ook eigenlijk niet, maar goed. Het kan wel oplopen ja.



Lekker wat gespaard nu?
Ik hoop niet dat jij door jou toedoen mij ooit schade berokkend, want nu lach je erom dat je bespaard hebt en omdat je het in 20 jaar nog niet nodig hebt gehad maar dat kan morgen zo veranderen, lach je dan nog?
Stel jij sjouwt met ijzeren buis die je per ongeluk op mijn hoofd laat vallen, ik raak in ziekenhuis en heb een blijvende handicap waardoor ik mijn werk niet meer kan doen, reken er op dat ik jou daarvoor verantwoordelijk hou, hoe ga je dat betalen?
iOf heb ik dan maar gewoon pech omdat er van kale kip niks te plukken valt.
Ik raak baan kwijt, val honderden euroos terug in inkomen,evt huis verkopen noem alle gevolgen maar op. en jij lacht want je hebt jaren bespaard....................
lekkere attitude.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op Jas kapot
Naam
Bericht