Menu
 

Topic:

Overgang?

Banana  schreef op: 08-02-2020 17:15:57
heb nog al een flink probleem dus denk zal is kijken wat hier de ervaringen zijn 


ongeveer 3 mnd terug begon ik te sukkelen rond mijn menstruatie.  Uiteindelijk vloeide ik continu en heel soms even puur uurtjes niet .
Vloeien was te vergelijken met de laatste dagen van de cyclus niet heel heftig maar had wel tampons nodig .
4 weken terug was ik dus al twee mnd bezig en kreeg meer krampen en last. Ik ben een zwangerschapstest gaan doen om ea uit te sluiten  en dan zou ik de dokter bellen om toch is te kijken hoe en wat . 
Tot mijn grote verbazing had ik een positieve test in handen :O Nou ben ik eind jan 40 geworden en ga volgende week studeren dus wij zaten daar niet zo op te wachten en dus stresss . Kon de zelfde middag nog bij de verloskundige terecht want ja ik kon net zo goed 3 mnd zwanger zijn geen idee . 
Tot onze opluchting is er geen sprake van een zwangerschap de spiraal zit zelfs perfect op zijn plek 
de test was wel positief en geen idee waarom maar we zouden een bloedtest doen om zekerheid te krijgen . 
Heb dat weekend nog verschillende testen gedaan maar die waren allemaal negatief . 
De huisarts had geen idee dus door naar de gyn . 
Vorige week bij de gyn weer echo en nog steeds zelfde beeld geen zwangerschap , ook de bloedtest is negatief 
en er is een uitstrijkje afgenomen (uitslag over 2 weken ) 
Voor uitstrijke was ik net 3 dagen even bloedvrij maar de uitstrijk veroorzaakte 2 dagen bloeding 
Vervolgens ben ik weer 3 dagen bloedvrij. 
Volgens mijn kalander(houd ik al jaar bij in garmin app en klopte keurig) heb ik de dagen na de uitstrijk mijn eisprong die dagen heb ik ook last van krampen en licht bloedverlies (bij vegen ) Na 2 dagen is het weer weg . om dus dag later (gisteren ) ineens idee dat ik toch wel weer bloed verlies had , bij thuis komst bleek ik al doorgelekt en al  
affijn Ik ben dus momenteel echt heel erg heftig aan t vloeien de grootste tampns redden het krap 30/45 min dus ook maandverband erin. maar wat mij veel zorgen baard is het feit dat er echt enorme stolsels mee komen . Stolsols zijn bijna net zo groot als de tampons(sorry ) 


zowel mij huisarts en de  gyn zegen resoluut nee tegen overgangs klachten ik ben te jong is onmogelijk ...
Ik heb geen contact met mijn familie meer dus kan nergens navragen of het toevallig bekend is ....

iemand ervaring hier mee . ik maak me grote zorgen was mijn eerste uitstrijke sowieso (ivm zwangerschappen de vorige twee oproepen ) en ja moet op de uitslag wachten . Maar momenteel vind ik t toch best wel heel eng 
 
Quote
Navigatie
RE: Overgang?
Jen9  schreef op: 09-02-2020 03:33:40
De jaren voor de overgang begin je met je menstruatie te sukkelen (geloof 25 procent van de vrouwen), onregelmatog, heel heftig, of juist heel weinig. Je hebt de perfecte leeftijd daarvoor. Gek dat ze je dat niet verteld hebben.
De vals positieve test vind ik heel raar idd. Voor baarmoederhalskanker (ben je daar bang voor?) lig je statistisch gezien al buiten de grootste risicogroep. Bij monogame en langdurige relaties hoef je er minder bang voor te zijn...    Maar alles kan.... Was het al heel ver gevorderd had de gynaecoloog al wel wat kunnen zien.
Ik herken je hele verhaal. Ik denk nu over baarmoederverwijdering. 
Stolsels van idd soms 10 cm doorsnede...   Ik sta voor de klas en soms hield kraamverband en tampons tegelijkertijd maar 2 minuten.

Meid, het is echt waardeloos, je hele sociale leven lijdt eronder, maar het komt dus heel veel voor op deze leeftijd.
Denk aan je voeding ivm ijzertekorten.
 
Quote
RE: Overgang?
Banana  schreef op: 09-02-2020 10:57:29
thnx voor je antwoord 
Heftig om te lezen 
hier heb ik tampons en maandverband en dat max een uur . Gister wezen winkelen maar na 30 min moest ik echt rennen naar een toilet daar viel alles er vanzelf uit . word er dood ongelukkig van . 
Maar goed kan dus gewoon behoorlijk lang gaan aanhouden dit ?
Hoop toch echt dat dit over paar dagen gewoon even stopt dat ik even adem pauze krijg . moet zoveel doen en krijg gewoon bijna niets voor elkaar zo . Maak ook geen goeie beurt al ik op mijn stage elke 10 min naar de wc moet :O
 
Quote
RE: Overgang?
Jen9  schreef op: 09-02-2020 10:59:00
Ja, dat kan jaren aanhouden!  Het moet natuurlijk wel snel stoppen voor nu, anders heb je straks bloedarmoede!
Nee erg he, zo vaak naar de wc. Het kan ook echt niet in mijn werk.. Op deze dagen ben ik de orde gewoon kwijt...
Altijd schone kleren mee rouwens!
 
Quote
RE: Overgang?
Jen9   schreef op: 09-02-2020 11:21:05
Wat je kan proberen is op deze heftige dagen ibuprofen nemen.. netjes om de 8 uur. Dat vermindert het bloedverlies en de krampen. Het s meestal het eerste wat artsen proberen. Maar ik denk dat ze dat al hebben voorgesteld? 
Kijk eens op Isala.nl   Dat vind ik zelf een fijne site.
 
Quote
RE: Overgang?
Ma Dalton  schreef op: 09-02-2020 13:13:32
Ik ben halverwege 40 en slik om dezelfde reden de pil nu door. Had enorme stolsels.      En ben nu toch behoorlijk van mijn klachten af.
 
Quote
RE: Overgang?
Jen9  schreef op: 09-02-2020 14:11:14
De pil kan zeker helpen

Heeft t bij mij ook gedaan..maar word er nu te oud voor..helaas..
Banana heeft al een spiraal en dan is de kans dat de pil minder goed werkt sterk aanwezig... :
Maar blijf je last houden, Banana zou ik t zeker aankaarten
 
Quote
RE: Overgang?
Banana  schreef op: 09-02-2020 17:39:36
Ja ik heb koper spiraal dus de pil is zeker een optie
ik rageer erg slecht op hormonen maar ik word hier echt heel naar van dus kiezen is niet lastig 


ibuprofen mag ik helaas niet zomaar slikken ivm maagoperatie . Moet altijd in combinatie met maagbeschermers en daar word ik best misselijk van . 
Ik ga morgen even het ziekenhuis bellen , moet sowieso nog even de afspraak voor uitslagen in plannen en even kijken of ze snel iets kunnen ?
Wil graag via bloedonderzoek kijken of ze overgangs symptomen kunnen vinden . 
e ben bereid de pil te proberen , die zou ik 3 tot 6 mnd moeten sikken en dan kan ik stoppen om te kijken of het beter gaat . Soort van lichamelijk resetten . Andere optie was een hormoonhoudend spiraal , zou ook effect kunnen hebben . 


Ik ben nu de derde dag enorm heftig aan t bloeden , ik voel me wat licht in mijn hoofd maar is onduidelijk waar het precies vandaan komt . Door de maagoperatie ook vaker een hypo door vitamine te korten (ja ik weet dat het niet aantoonbaar is maar ik heb veel vage bijwerkingen )
maar dan voel ik me dus ook niet ok . Verder heb ik al vrij laag ijzer nivo slik elke dag staaltabletten al jaren en blijf in de ondergrens hangen. Ik moet dus voor mijn gevoel heel snel reageren voordat het helemaal mis gaat :O

elke keer als ik naar wc ga kan ik wel janken is zo bizar en zo vies , snap echt niet waar al die stolsels weg komen
 
Quote
RE: Overgang?
Jen9  schreef op: 09-02-2020 18:42:34
 

O, je hebt koperspiraal? Dan zou de pil of de mirena nog wel kunnen werken!

Op wat voor uitslagen wacht je nog dan? Ik had er niet zoveel.. uitsrijkje, en een echo..maar die uitslag kreeg ik gelijk.
Ik heb t nu een jaar of 5 denk ik.   Soms zitten er maanden trussen dat t goed gaat, soms ben ik 2,5 maand niet ongesteld. De pil hielp, maar daar ben ik dus mee gestopt ivm leeftijd. Nu spiraal, maar dat is nog te kort dag om wat te kunnen zeggen.

Ik stopte idd ook na een paar maanden met de pil om te kijken hoe t ging, nou... alle sluizen gingen open.

Succes!
 
Quote
RE: Overgang?
Banana  schreef op: 09-02-2020 22:51:21
ik heb de uitslagen van uitstrijkje nog niet die krijg ik over twee weken . 
en wil dan bloedprikken op overgangsymptomen , als goed is kunnen ze dat meten en terug zien in het bloed.

jeetje klinkt wel erg frustrernd allemaal , maar waarom stoppen met de pil ivm leeftijd ? Dat heb ik nog niet eerder gehoord ? en welke leeftijd is dat dan ?
 
Quote
RE: Overgang?
Bettie  schreef op: 09-02-2020 23:31:15
Door deze grapjes (en nog een aantal klachten erbij) slik ik dus de pil.. En gewoon door. Hier zeiden de huisarts en de gynaecoloog dat je de pil zonder problemen tot je 52e kunt slikken.

Als ik na een aantal strippen een stopweek inlas, ben ik weer 3 weken bezig om mijzelf wat prettiger te voelen. Dus 'stop' zo min mogelijk keren per jaar.

O ja...ik was trouwens 34 toen de overgang begon. 
 
Quote
RE: Overgang?
Jen9  schreef op: 10-02-2020 08:24:14
Ik ben bijna 47. Hier zeggen ze stoppen vanaf 50, en dat ben ik nog niet.
Het is dan ook mijn eigen keuze. Vanaf 50 (wat ze hier zeggen) een grotere kans op borstkanker. En ik kan de pil niet doorslikken, daar reageer ik heel slecht op, ook met de menstruaties.
Dus nu spiraal. Maar die heb ik pas een week of 7. eerste weken een hel, liep echt met ween op handen en voeten te kruipen, zp graag wilde mijn lijf dat ding eruit hebben. Maar goed, volgende stap is operatie, dus heb t met veel pijjnstillers doorgezet.
Nu afwachten wat t gaat doen.

leuk.... vrouw zijn...
 
Quote
RE: Overgang?
Banana  schreef op: 10-02-2020 09:23:05
o hoop dat het nog gaat settlen voor je jen 


ik heb al jaren spriaaltjes omdat ik zo slecht ging psychische op hormonen , dus denk dat ik dan eerst maar is de horoon spiraal gaan proberen . Gyn had het over een lichte vorm waar je nagenoeg geen last van zal krijgen , geen idee welke dan precies 

wilde nooit aan de hormoon spiraal omdat risico dat je niet meer menstureert groot is , en ja hoe lekker het ook is word er ook onzeker van wil echt geen zwangerschap en de mensturatie is de controle dat dat niet het geval is voor mij  
mens zit gek in elkaaar affijn het leek gistr avond ietwat af te nemen dus hoop dat vandaag nog verder verdwijnt 


Dat van de pil wist ik niet :O steek soms echt lekker mijn kop in het zand , maar met een oma die borst kanker had ga ik wel zoeken naar manieren om de pil zoveel mogelijk te vermijden . Scheelt dat ik al niet zo'n grote fan ben van de pil . Is dat ik echt ff heel druk ben met een musical organiseren en naar school gaan . zal in de voorjaarsvaknatie is goed gaan inlezen 
 
Quote
RE: Overgang?
Cora38  schreef op: 11-02-2020 06:16:54
Ik had voor mijn  zwangerschappen ook altijd heel veel last van de hormonen van de pil. Na de tweede heb ik een mirenaspiraal genomen en hij bevalt mij heel goed. De hormonen die erin zitten doen in principe alleen hun werk in de baarmoeder. Er komt maar heel weinig in de rest van je lichaam terecht. Ik merk er in ieder geval niets van. Bij de eerst spiraal werd ik nog elke maand licht ongesteld. Nu alleen een paar keer per jaar heel licht. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik heel af en toe een zwanger gevoel heb, maar nog nooit een positieve test.
Heel veel sterkte voor  nu. 
 
Quote
RE: Overgang?
Chloe  schreef op: 11-02-2020 07:57:44
Pil tot je 50ste?.. jeetje, mijn huisarts houdt 35 als grens aan! Ik ben bijna 43 en heb ook soortgelijke heftige menstruaties en ben 2 maanden geleden daarom maar aan de Mirena gegaan. Menstruatie is idd minder heftig, maar ik heb vrijwel geen week meer zonder bloedverlies. Dus het is afwachten of dit op den duur nou echt een verbetering is 🙄
 
Quote
RE: Overgang?
Jen9  schreef op: 11-02-2020 11:21:40
Chloe, geen week? Ruilen? Ik geen dag.. 30 decemner geplaatst.. Hoop dat t snel over is. Hoop voor jou dat t ook snel weer normaal wordt..
50 is vrij gangbaar hoor voor de pil.... Gynaecologen zeiden t ook.. Maar ben er ook geen fan van. Maar als t bloed je letterlijk binnen 5 tellen je schoenen inloopt, je nieuwe bank geruineerd is omdat je niet eens op tijd op kon staan en je tijdens t kerstdiner van je werk schone kleren aan moet trekken en je leerlingen allerlei vragen gaan stellen..  wil je wel. Hoop echt zo dat de mirena de oplossing is.. anders zal ik toch geopereerd moeten worden... maar daar zie ik zo tegen op.

Succes allemaal!!
 
Quote
RE: Overgang?
Son  schreef op: 11-02-2020 21:15:52
Jeetje heftig. Ik ben nu 41 en heb ook al ruim een jaar rare menstruatie. Maar eerder dat het weg bleef dan zo veel. Nou je weet de uitkomst....overgang is nog lang niet aan de orde 
 
Quote
RE: Overgang?
Cir  schreef op: 12-02-2020 23:03:17
Vanwege dramatische menstruaties heb ik een jaar of twee geleden de novasure behandeling gehad. Wat een zegen. Nooit meer s ochtends wakker worden drijvend in het bloed, geen bloedarmoede meer. Voel me een stuk fitter. Ben echt zo blij dat ik dat gedaan heb. Kan het idereen aanraden.
 
Quote
RE: Overgang?
Frama  schreef op: 15-02-2020 23:09:12
Ik ben bijna 46 en slik al jaren de pil een aantal strips door op advies arts (oa migraine) en heb geen last van dat soort menstruatie gehad. Dus dat zou kunnen voor jou? 

Maar nu heb ik de laatste tijd dat ik na 2 strips al een hele zere borst krijg en dit gaat dan tijdens de de stopweek weer over. Ik twijfel om maar te stoppen met de pil en dan spiraal ofzo te proberen.

Hebben jullie ook soms last van zere gezwollen borst, want graag me af of dit door pil of overgang komt nl. 
 
Quote
RE: Overgang?
Banana  schreef op: 16-02-2020 23:13:52
9 dagen verder vrijdag was het een week en toen begon het eindelijk te minderen (officeel begin eisprong ) 
zaterdag had ik een drukke dag en gelukkig was het minderen doorgezet kleinere tampons zonder maandverband ging weer gelukkig 
vandaag precies zelfde nog steeds bloed maar minimaal 
wel meer krampen 
en ja hier ook regelmatig steken in borst , net als toen bij de zwangerschap . is niet elke dag maar met vlagen en ja ik ben verder hromoonloos geen pil geen hormoon spiraal 
 
Quote
RE: Overgang?
M&j  schreef op: 17-02-2020 17:27:16
40 is wel erg vroeg voor de overgang, ik kreeg mijn eerste klachten toen ik ongeveer 48 was. Opvliegers, nachtzweten, menstruaties korter en lichter, langere periodes tussen menstruaties in.
Ik zou teruggaan naar de huisarts hiermee want er kan ook sprake zijn van iets anders, vleesboom bijvoorbeeld.
 
Quote
RE: Overgang?
Jen9  schreef op: 18-02-2020 07:10:20
Dit soort klachten behoren vaak juist toe aan de jaren voorafgaand aan de overgang, dus gek is het zeker niet. 
Er is bij TO trouwens al een echo gemaakt, den dat ze evt myomen dan wel gezien hadden...    Blijft een waardeloos iets...    Siraal lijkt te helpen hier. Het was niet zo hevig, maar duurde wel 2 weken. Ben in bijna 3 maanden tijd nu denk ik 5 dagen vrij geweest van bloedverlies.. zucht....
 
Quote
RE: Overgang?
Banana  schreef op: 19-02-2020 11:29:13
idd echo was schoon helemaal niets 

net uitslag gehad netjes pap 1 niets geks 
nu twee dagen gene bloed dus geeft moed 
is nu even afwachten wat mijn lijf gaat doen 
kan helaas niets navragen aan familiedus kan niets navragen maar ga voor nu maar uit van reset of toch beginnend overgang 
 
Quote
RE: Overgang?
Debbie  schreef op: 31-07-2020 01:30:51
Jeetje net hele lap tekst getypt kan 't overnieuw... Ja overgang.. Ik was 27 toen het vastgesteld werd dat ik vervroegd in de overgang was. Ja je leest het goed 27. Ik was met mijn ex partner al ruim 2 jaar aan 't klussen om zwanger te raken. Uiteindelijk afspraak gemaakt bij de huisarts die stuurde ons door naar de gynaecoloog. Allerlei testen gehad, bloedprikken, echo's, chromensomen onder en het was echt waar. Mijn hele kinderwens viel in duigen. Na 4 jaar bijna 5 werd ik spontaan zwanger. Inmiddels net 39 jaar en een gezonde dochter van bijna 10 jaar. Maar nu komt het. Ik heb aankomende zaterdag 9 weken geleden geklust... Ik heb al 17 jaar een hele goede vriend waar ik ooit ook een relatie mee gehad heb en daar heb ik eens in de zoveeltijd dus sex mee. Tja ik heb ook gewoon behoeftes en aangezien ik een alleenstaande moeder ben en geen vent heb moet je soms toch wat. 🙊 En omdat het met hem vertrouwd is en voelt waarom niet. 30 en 31 mei was hij bij me. Ik kreeg 2 weken erna een vaginale schimmelinfectie. Wat al opzich apart is verder nooit ergens last van. Maar goed spul er voor gekregen en was er zo weer vanaf. Maar ik bleef me toch een beetje anders dan anders voelen. Ik dus een zwangerschapstest gekocht en die was licht positief. 🤔 Ik denken nou die test is vast niet goed meer dus ik heb de week erop nog een test gekocht. Opnieuw licht positief. Dacht echt dat mijn ogen me bedrogen mijn beste vriendin er na laten kijken ook die zag een 2de streep. Ik heb vervolgens via internet 3 testen gekocht. Allemaal gedaan en allemaal licht positief. Maar ehh ik ben toch in de overgang. Nu heb ik wel eens wat gelezen over vals positief testen in de overgang dus had zoiets van zal dat het wel zijn. Nu weken later blijf ik me anders voelen ook omdat ik bepaalde symptomen heb die ik bij mijn eerste zwangerschap ook ervaarde. Veel plassen, gevoelige borsten , slecht slapen, buik is anders dan anders.. Heb normaal wel een buik, maar hij staat/ hangt anders dan ik gewend ben en ik rook en werd er ineens kotsmisselijk van. Bij mijn eerste zwangerschap kwam ik er achter dat ik zwanger was toen ik dus ineens kots neigingen kreeg van het roken en dus ging testen. Bij de echo van mijn dochter bleek ik al ruim 9 weken zwanger. Nou daar zit ik nu dus ook bijna op op 9 weken. Ik heb 28juli getest en dit keer duidelijke 2de streep. 30 juli weer gedaan ook deze positief. Zoals je begrijpt ben ik lichtelijk in paniek. Begrijp me niet verkeerd is hartstikke welkom hoor. Maar ik heb geen relatie met mijn af en toe klusser en hij woont ook nog eens 250km verderop. Maar goed dat kan opzich opgelost worden. Wat denken jullie dames hier over? Ik ga morgen.. Eh vandaag moet ik al zeggen de verloskundige praktijk bellen voor een afspraak of ik een echo kan krijgen, omdat bloedtesten in mijn geval voor mij niet 100% zijn mocht het zo zijn dat er dus het zwangerschapshormoon aangemaakt wordt tijdens de overgang schijnbaar. Maar het mij sterk lijkt dat dat weken aanhoud. Pas als ik zie dat er niks zit of wel weet ik het voor 100% zeker. Vind het reuze spannend allemaal 😊 want jeetje wat een wonder zou dit zijn dan voor de 2de keer onverwachts. Maar hoe ga ik dit vertellen aan mijn klusvriend haha als het zo is.. 
 
Quote
RE: Overgang?
Cir  schreef op: 31-07-2020 22:32:41
Jeetje Debbie, maar had je nog wel af en toe een menstruatie dan? 
Hoop wel dat je hier nog even terug komt om te vertellen of je dus echt zwanger bent.
En als dat zo is ben ik ook heeeel benieuwd welke verklaring een arts hiervoor kan geven!
 
Quote
Navigatie


Reageren op Overgang?
Naam
Bericht