Menu
 

Topic:

schoonheidshypes onder de jeugd

Mv5  schreef op: 14-03-2019 20:37:04
Er is de laatste tijd best wel wat in het nieuws over schoonheidshypes onder jongeren, gepromoot door influencers op youtube/instagram. Zo is het blijkbaar populair om facings op je tanden te nemen en je lippen op te laten spuiten. En door de populariteit doen ook allerlei niet gediplomeerde/erkende personen dit. Ook worden regelmatig behandelingen gedaan bij minderjarigen als die dat willen. Onder het mom van 'als ik het niet doe, doet een ander het wel'. 
Ik ben misschien ouderwets, maar ik kan me echt niet voorstellen dat je dit doet als het niet noodzakelijk is. Zou het bij mijn kinderen ook zeker niet goedvinden als ze minderjarig zijn en als ze meerderjarig zijn absoluut afraden. 
Merken jullie in je omgeving en die van je kinderen dat dit speelt? En hoe staan jullie hiertegenover?
 
Quote
Navigatie
RE: schoonheidshypes onder de jeugd
Amy-mv2  schreef op: 14-03-2019 20:58:00
Nee, dat herken ik ( gelukkig ) totaal niet.

Nou heb ik gelukkig ook geen modepopjes, misschien ligt het daaraan.

Er is mij al wel door ze verteld dat vanaf hun 16e zonder onze toestemming tatoeages/piercings mogen laten zetten.
We hebben ze al vaak genoeg verteld dat zo'n tatoeage in principe voor altijd is en niet elke werkgever daar op zit te wachten (kijk eens naar iemsnd als Post Malone), we gaan het zien.
 
Quote
RE: schoonheidshypes onder de jeugd
Mv E.l.s  schreef op: 14-03-2019 21:04:00
Hier speelt dat gelukkig niet. Mijn dochters, 17 en 19, vinden het gelukkig ook niks.Ik vind het echt verschrikkelijk, maar ik vond het al jammer van zo’n gaaf lichaam toen ze gaatjes in de oren kregen 不 五
 
Quote
RE: schoonheidshypes onder de jeugd
Juudje  schreef op: 14-03-2019 22:21:07
Voor die fillers ben ik niet zo bang.... ze keken vandaag allebei vol afschuw naar het journaal 

Maar zo'n tattoo dat ziet met name jongste denk ik wel zitten 

Voor nu kalkt ze zichzelf nog onder met pen 
 
Quote
RE: schoonheidshypes onder de jeugd
M&j  schreef op: 14-03-2019 22:28:59
Nee gelukkig niet, ook haar vriendinnen niet. Ze wil wel een tattoo en piercing, daar wordt ik ook niet echt gelukkig van.
 
Quote
RE: schoonheidshypes onder de jeugd
Wanouk  schreef op: 15-03-2019 06:39:41

Mijn dochter volgt geen enkele influencer,  haar interesses liggen ergens anders denk ik. 
Ik heb het wel op tv gezien,  dat de meisjes steeds jonger lipfillers laten inspuiten. Wat zag dat er naar uit zeg. Ik denk dat ik het haar wel even laat zien(Ze kijkt nl geen tv) voor het geval ze ooit in de verleiding komt 
Het enige waar mijn dochter over nadenkt om te laten doen is om haar haar een " hidden  colour "  behandeling te geven,  met blauw en paars .
 
Quote
RE: schoonheidshypes onder de jeugd
Mvl&d  schreef op: 15-03-2019 08:19:25
Nou...ze (11 en 15) schrokken zich kapot toen ze Nikkie bij Wie is de mol zagen.   Ik geloof niet dat het hier speelt...
 
Quote
RE: schoonheidshypes onder de jeugd
Ik  schreef op: 15-03-2019 13:54:46
Dochter van 13 is wel met kleding bezig (merken). Gaatjes in de oren vindt ze al eng.Tattoo of piercing vindt ze niet mooi, zegt ze.

Dochter van 11 heeft sinds de somer gaatjes in de oren. Vindt (merk)kleding niet echt interessant, al kijkt ze wel een beetje of het niet te ‘kleuterachtig’ is. Ze is 1,40 meter en gaat komend jaar naar de middelbare, dus dat begint wel te spelen.
Make-up vindt zij wel interessant. Ik laat haar met veel begaan, maar benadruk dat ze het niet nodig heeft en dat het bedoeld is om wat mooi is te benadrukken en dat te veel meestal niet mooier maakt. Ik hoop door haar te laten begaan, de interesse vanzelf weer minder wordt.
 
Quote
RE: schoonheidshypes onder de jeugd
Juudje  schreef op: 15-03-2019 14:22:40

Quote mvl&d:
Nou...ze (11 en 15) schrokken zich kapot toen ze Nikkie bij Wie is de mol zagen.   Ik geloof niet dat het hier speelt...Nou sorry zeg eerlijk dat zag er toch ook niet uit.... bij al die gezonde blosjes van de rest van de kandidaten leek ze wel groen uitgeslagen haha... en dat mondje OMG
 
Quote
RE: schoonheidshypes onder de jeugd
Juudje  schreef op: 15-03-2019 14:27:42
Oudste is jongen die is daar helemaaaaaaaaal niet mee bezig.... als 't maar lekker zit...

Jongste is groep 8, die kijkt wel zulke filmpjes volgens mij, vooral met make uppen. Af en toe smeert ze zichzelf helemaal vol op haar kamer haha, maar verder dan haar kamer komt het niet, ik krijg het iig nooit te zien Ik heb haar een pak schoonmaakdoekjes gegeven, en na het experiment haalt ze het er altijd meteen weer af.

Naar school of als we ergens heen gaan doet ze wel eens beetje mascara op soms, prima.
 
Quote
RE: schoonheidshypes onder de jeugd
Nala  schreef op: 15-03-2019 15:26:34
Hier 15 is wel bezig met kleding, make up boeit haar dan weer niet zo liefst zo neutraal mogelijk, als ze een lipglosje en mascara op heeft is het al heel wat tegenwoordig. 
Haar nagels verzorgt ze wel altijd met een lakje, ze zijn ook echt prachtig(mams is jaloers )
Gaatjes heeft ze al jaren en laatste tijd heeft ze het af en toe over een piercing wat hoger in haar oor. 
Tatoeage zie ik haar in de toekomst ook nog wel doen, man en ik hebben ze ook. 
Beide overigens niet zichtbaar voor het werk en wel bewust eigen ontwerp en betekenis, zo maar een plaatje vind ik persoonlijk 3x niks. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op schoonheidshypes onder de jeugd
Naam
Bericht