Menu
 

Topic:

Groep 8

Ma Dalton  schreef op: 05-02-2018 13:25:12
Hoe is het met jullie kinderen in groep 8? 

we hebben ouderavonden bezocht, daarna met mijn zoon de open dagen bezocht.  De cito's zijn gemaakt en zo'n beetje allemaal alweer bekend.
En nu wordt het wachten op het voorlopig schooladvies. Dat duurt nog even. Mijn zoon vind het ongelooflijk spannend..en is er erg mee bezig.
Hij kan op basis van eerdere gesprekken met school sowiezo naar het HAVO en misschien naar het VWO. De scores die hij nu binnen heeft zijn daar ook naar. Hij heeft het behoorlijk netjes gemaakt. Hij wil het liefst VWO, maar of dat erin zit ligt aan juf, wij wachten rustig af. Hij zou liefst vandaag weten wat het wordt.

Voor mij.. Dit is mijn oudste. Dus echt een nieuw hoofdstuk. Hij kan naar de school die hij heeft gekozen.  Maar dat straks dat mannetje al met een hele grote tas naar dien middelbare moet.. dat vind ik dus wel heel spannend
Dat groei-jaar groep 8 is volgens mij net zo voor de ouders als de kinderen?

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende
RE: Groep 8
Dano  schreef op: 05-02-2018 13:41:08
Nou.... wij wisten dit al eind groep 7...... ( voorlopig) 

maar spannend he!!
 
Quote
RE: Groep 8
Harleysmama  schreef op: 05-02-2018 13:43:37
Mijn zoon zit in groep 8 van het speciaal onderwijs, maar het gaat dit schooljaar zo slecht. Dat ze niet weten, waar hij naar toe kan. De VSO scholen in de buurt kunnen niet bieden wat mijn zoon nodig heeft.

Het ziet er dus naar uit, dat er een jaar leerplichtontheffing wordt aangevraagd en dat ze gaan zoeken naar een zorgboerderij voor een dagbesteding en ze hem langzaam klaarstomen, om weer naar school te kunnen. 

Hij gaat nu maar 2,5 uur per dagnaar school en kan door zijn autisme en ADHD maar 2 keer een kwartier onderwijs aan. De rest van de dag zit hij op de Bascule voor een behandeling.
 
Quote
RE: Groep 8
Mv5  schreef op: 05-02-2018 14:00:05

Mijn kinderen zijn al wat ouder dan de meeste kinderen van ouders hier en de jongste is ook al een paar jaar van de basisschool af (nu derde klas). Ik durf wel te stellen dat het over het algemeen bijna vanzelf gaat. De eerste week is het spannend, na een maand weten ze niet meer anders. Het belangrijkste is dat je kind op een niveau zit wat bij hem/haar past. Dan is de kans het grootst dat het kind lekker in zijn/haar vel zit en met plezier naar school gaat én het gevoel heeft iets te leren en zich te ontwikkelen.
Ik zag in mijn omgeving ook wel dat sommige ouders zich heel erg druk maken hierom en meer dan het kind zelf bezig zijn met de overstap en huiswerk en de tas klaarmaken/controleren etc. Zelf heb ik dat nooit zo gehad. Ik heb ze op de basisschool al vroeg de verantwoordelijkheid gegeven voor het meenemen van bijv. gymspullen en het tijdig klaar hebben van werkstukken/boekbesprekingen/huiswerk/etc.
Een voorlopig advies is nu wel erg laat. Meestal krijg je dat al voor de cito en kan dat aangepast worden als de cito score hoger is dan verwacht.

 
Quote
RE: Groep 8
M&j  schreef op: 05-02-2018 14:03:52
Mijn jongste zit in groep 8 en wij wisten vorig jaar al wat het advies zou worden. Woensdag heb ik het gesprek op schoolover het eindadvies, hij gaat van de reguliere basisschool naar de mavo op het speciaal onderwijs.

Het advies van school eind groep 7 gegeven verandert bijna nooit in groep 8 omdat ze rond die tijd al een heel goed beeld hebben, en uiteindelijk is het ook nog eens de VO school zelf die het niveau bepaald.
 
Quote
RE: Groep 8
Miepie1972  schreef op: 05-02-2018 15:26:03
Mijn oudste dochter zit ook in groep 8 en zij heeft eigenlijk haar hele basisschooltijd hetzelfde niveau laten zien. Ze gaat naar het VWO. Het officiele adviesgesprek is over 2 weken en dan moeten we haar begin maart inschrijven bij de school die ze kiest. Het enige nadeel is dat deze school gaat loten omdat er teveel aanmeldingen gaan zijn. Dus wordt nog heel spannend. Ze heeft nu heel bewust voor deze school gekozen omdat het onderwijssysteem haar het meeste aanspreekt, maar als ze nu uitgeloot wordt, moet ze naar een school die ze veel minder leuk vindt. 
Haar vriendinnetje gaat zich waarschijnlijk inschrijven bij dezelfde school, maar zij is verzekerd van een 
plek omdat haar zus al op die school zit.

 
Quote
RE: Groep 8
Miepie1972  schreef op: 05-02-2018 15:29:36
Ik vind het wel een hele stap hoor. We wonen nu in een dorp en ze moet dan straks op de fiets naar de stad, zo’n 7/8 km. En het is ook nog maar zo’n klein prulleke. Ze is net 1,40. Zie er best wel tegenop, maar goed, we hebben nog een half jaar om daar aan te wennen๐Ÿ˜‰
 
Quote
RE: Groep 8
Minou  schreef op: 05-02-2018 15:42:20
Hier ook in die fase, tl/havo advies en ze gaat naar de havo kansklas. Gelukkig is ze geen ukkie hihi, bijna 1,70m met haar nog geen 12 jaar. Viel dus niet op tussen de bruggers tijdens open dagen.

advies was vorig jaar tl en nu tl/ havo. In de brugklas waar ze komt, is en wordt het daarna duidelijk wat ze aankan..tl of havo. Ben sowieso supertrots! Ze is er ook aan toe lijkt wel.

april nog een eindtoets, maar maakt op zich niet veel verschil..al zou ze dan vwo scoren..op de gehele lijn is ze toch meer een tl of havo kind qua instelling en prestaties.
 
Quote
RE: Groep 8
Jolanda1974  schreef op: 05-02-2018 16:17:51
Wij hebben VOG al gehad in december, voor onze groep 8-er een iets andere weg dan normaal. Zij gaat praktijkonderwijs doen. We zitten nu volop in de aanmeldingsprocedure.
 
Quote
RE: Groep 8
Kees  schreef op: 05-02-2018 16:44:40
ik zit er ook vol in met mijn oudste, alleen gaat het hier weer anders (zal eens niet)

zijn advies is ingewikkeld...hersenen zijn goed voor een havo/vwo advies maar de rest vertoont hij achterstand (focus, verantwoordelijkheid, weerbaarheid, faalangst , plannen etc etc)
dit alles opgelopen door de thuissituatie.
hij is te kwetsbaar om naar VO te gaan en beschadig ik hem nog meer ben ik bang...

dus ben volop in gesprek met school, ook meester vindt het moeilijk, de opties zijn:
toch door naar VO maar dan TL
een opstapklas (soort tussenjaar) of
groep 8 opnieuw doen

mijn hart schreeuwt het laatste...hij gaat op zich lekker nu en gun hem een jaar groeien (letterlijk en figuurlijk want hij is nog maar 1.38) 
moeilijk moeilijk....hoe weet je nu wanneer je het juiste kiest?

zoon zelf is een flierefluiter en leeft in het nu. wil je naar VO? ja leuk!
wil je jaar overdoen? ja leuk!


 
Quote
RE: Groep 8
Kees  schreef op: 05-02-2018 17:24:33
wat een zorgen Harleysmama...poeh...worden jullie begeleid hierin door school?
 
Quote
RE: Groep 8
K  schreef op: 05-02-2018 18:07:43
Met mijn jongste voelt het minder spannend dan bij de oudste.
De oudste had in groep 7 havo, groep 8 voorlopig advies havo/vwo en definitief advies vwo (hetgeen gelukkig bevestigd werd door de Cito eindtoets en nu ook op het vwo wat heel goed gaat...)
Mijn jongste is stabieler, duidelijk vwo qua houding en gedrag en scores. Dus het formele gesprek over 2 weken zal geen verassingen opleveren. Vervolgschool heeft hij in groep 7 al uitgekozen dus ook dat is duidelijk.....heerlijk!!
 
Quote
RE: Groep 8
Harleysmama  schreef op: 05-02-2018 20:30:04

Quote kees:
wat een zorgen Harleysmama...poeh...worden jullie begeleid hierin door school?Ja we worden goed begeleid door school, de Bascule en de gemeente. Het is gewoon rot om te zien hoe enorm hij worstelt en zich niet ergens op zijn plek thuis voelt. Zijn nu aan het kijken voor een zorgboerderij, om hem te helpen, naar de weg weer terug naar school. Maar ben bang dat school voor hem niet haalbaar is. We gaan het zien. 
 
Quote
RE: Groep 8
Ans Mv J.k.d  schreef op: 05-02-2018 20:31:40
Tja hier 1 in het speciaal onderwijs en er is geen keus er is maar 1 school waar hij naar toe kan. Heb onlangs de nio gehad van hem daar kwam uit dat hij op geen enkele kans van slagen zou hebben op school Maar hij doet het nu goed op school dus ik hecht hieraan geen waarde. we zien wel waar het schip strand als hij maar gelukkig wordt!! Maar hij gaat hierna naar pratijk onderwijs rec4 zal vast goed komen. Voor mezelf vind ik het totaal niet spannend tja voorlichtingsavonden heb je niet we kunnen de 21e pas gaan kijken daar. Hoop dat het een leuke school is. Dus nee hier geen stress.
 
Quote
RE: Groep 8
Jo  schreef op: 05-02-2018 21:33:58
Over 2 weken hebben we officieel het advies, de kinderen moeten voor 16 maart aangemeld zijn.
Hier wordt het HAVO/VWO brugklas.
In april krijgen ze nog de route 8 toets en dan is alles afgerond wat toetsen betreft.
In december hebben ze alle cito toetsen al gehad, wat normaal januari is, we waren daar totaal niet op voorbereid maar het scheelde een hoop stress en heeft ook erg goed uitgepakt gelukkig.
 
Quote
RE: Groep 8
Bepje  schreef op: 05-02-2018 22:45:31
Harleysmama, dat is ook wat, een hele zorg. Ik hoop dat hij op een goed plekje vindt  En niet fijn om te zien dat je kind het moeilijk heeft.

Voor jou ook Kees, een jaar extra is dan misschien een mooie oplossing.

Zit ze nu op het speciaal onderwijs Jolanda of via het regulier onderwijs ? Onze 2e moet straks leerwegondersteunend, ben benieuwd waar die terecht komt. Heeft wel ambities maar of dat haalbaar is, geen idee. Gelukkig duurt dat nog even.

Onze groep 8`er kon niet kiezen, 2 leuke scholen, allebei even ver. Al had ik wel meer voorkeur voor de een, maar ja, ik hoef niet. Uiteindelijk bij een hele andere school gaan kijken, uit de route ook nog en dat is hem zegt kind. Anderhalf uur fietsen, kan gelukkig ook met de bus maar wat een reistijd dan, krijg niet uitglegd dat het van vrije tijd afgaat. Wel verteld maar gaat er nog niet in. Rij er zelf wel meerdere keren per week langs, dat scheelt dan misschien, terug met de bus. Moet wel eerlijk zeggen dat het de best passende is voor dit kind. Eerdaags moet wel de aanmelding binnen zijn op school.
 
Quote
RE: Groep 8
Jolanda1974  schreef op: 06-02-2018 08:14:52
Ze zit nu op regulier basisonderwijs, groot struikelblok is het rekenen. Maar ze doet het super. Ze rekent nu op niveau groep 7 en dat was niet verwacht. 
 
Quote
RE: Groep 8
Lisje  schreef op: 06-02-2018 08:42:35
Mijn zoon zit sinds dit jaar in HAVO 1, en moet zeggen dat het mij alles mee valt. Ze worden nog heel veel geholpen met plannen van huiswerk maken, hoe maak je een samenvatting, etc etc en samenwerken blijken ze ook nog best moeilijk te vinden. Zeker de jongens zijn nog niet groot. En klas 1 en 2 (12klassen totaal) zitten in 2 gangen. Zoon vind het heerlijk nu, meer uitdaging dan op de basisschool en het gaat hem makkelijk af, cijfers beter dan de basisschool. Daar deed hij vaak niets, omdat het te makkelijk was. Allerlei scholen werden geadviseerd, maar zoon wilde de school die 20 minuten fietsen was en voor ons ouders voelde de school ook direct goed. Huiswerk valt ook super mee, uurtje per dag. Succes met jullie keuze maken, het valt echt mee, ik vind mijn zoon persoonlijk niets veranderd, o ja, hij vergeet wel steeds minder  Eerste week verloor die paar dingen, moest die naar de concergie, maar daarna lette hij heel goed op, want wilde daar niets steeds heen.
 
Quote
RE: Groep 8
Mv5  schreef op: 06-02-2018 10:18:23

Kees, als ik je een tip mag geven over je zoon die op persoonlijk/emotioneel gebied wat achterloopt; doe dat extra jaar groep 8. Heb hier hetzelfde gehad met de middelste (alleen niet door thuissituatie, kind was jong en ontwikkelt zich wat dat betreft al haar hele leven langzamer). Ze was gewoon echt niet toe aan de middelbare. Het advies was destijds al om in groep 2 een extra jaar te kleuteren maar omdat ze dan de rest van de basisschool bij haar zusje in de klas zou zitten (hier op de basisschool hebben ze maar een klas per groep), hebben we daar toen niet voor gekozen. Zoveel spijt van gehad. Groep 3 en 4 had ze het echt lastig qua leren en concentratie. Bleef op emotioneel gebied achterlopen op haar klas en speelde vooral met jongere kinderen. In dat extra jaar groep 8 (toen wel bij zusje in de klas, wat echt verrassend goed ging) is ze echt enorm opgebloeid. Zo gegroeid, was er daarna echt klaar voor. Advies was na de eerste keer groep 8 TL en na de tweede keer op het randje havo. Toch naar TL gegaan omdat ik niet wil dat ze op haar tenen moet lopen en het gaat vanaf het begin al super goed. Ze doet dit jaar eindexamen en staat op cum laude slagen (ruim een 8 gemiddeld). Ik ben zo ontzettend trots. Echt, groep 8 overdoen is de beste keuze ooit geweest.
Oh ja, ze was ook echt heel klein van stuk, maar dat is ze nog steeds.

En harleysmama, wat ontzettend vervelend dat het zo slecht gaat met je zoon. Ik hoop van harte dat er snel een geschikt plekje voor hem wordt gevonden zodat hij beter in zijn vel komt te zitten en uiteindelijk weer naar school kan en toe komt aan leren en zichzelf ontwikkelen.

 
Quote
RE: Groep 8
Suusmv3  schreef op: 06-02-2018 21:47:34
hier hetzelfde als Jolanda,

zoon gaat naar praktijkonderwijs, VOG in november al gehad maar in groep 7 hebben wij hier met de directie en iber al een gesprek over gehad dat we hem hier voor gingen "klaar stomen". 
nu midden in de aanmeld procedure. 

voordeel voor hem is dat hij de school al goed kent doordat mijn moeder op deze praktijkschool heeft gewerkt  , en ik op een ander gebouw van deze campus werk.
 
Quote
RE: Groep 8
Vlindertjes  schreef op: 08-02-2018 10:41:58
Onze oudste dochter zi ook in groep 8, schoolkeuze heeft ze inmiddels gemaakt, was de twijfel tussen en normale middelbare school of een svpo school, het is uiteindelijk de normale geworden. Ik mis zelf wel heel erg de begeleiding vanuit de basisschool hierin. Je moet alles maar zelf uitzoeken.
 
Quote
RE: Groep 8
Dano  schreef op: 08-02-2018 10:59:10
Precies vlinder, dat hadden wij ook!
maar zoon zit nu in 2 VMBO en ik moet zeggen dat het hier precies zo gaat. Alles moet je zelf doen, dingen zijn zwaar onduidelijk en als je dan gaat vragen hoe en wat krijg je een onduidelijke uitleg.
en aan de mentor heb je hier ook helemaal niks ( maar dat is een ander verhaal ๐Ÿ˜‰) dus mij ervaring was(is)net zo, zo weinig begeleiding. Alsof de basisschool al klaar met je is.
 
Quote
RE: Groep 8
Vlindertjes  schreef op: 09-02-2018 19:20:42
Ik ben er net achter dat we pas begi maar het definitieve advies krijgen, wanneer krijgen jullie kinderen dat?
 
Quote
RE: Groep 8
Dano  schreef op: 09-02-2018 19:51:27
Het was eind groep 7 als voorlopig en voor kerst definitief .
na de cito zou het nog eventueel gewijzigd kunnen worden, maar dat vond ik onzin.
hier moesten ze in maart al ingeschreven zijn voor VO. Maar goed hier een loting systeem.
 
Quote
RE: Groep 8
Linda Mv Jarno & Ils
e
  schreef op: 10-02-2018 09:25:28
Hier over 2 en halve week het advies. Eind groep 7 was het advies vmbo theoretisch, eerste maanden van groep 8 ging het qua leren helemaal mis en ontwikkelde mijn zoon faalangst. Kelderde ook met de resultaten...nu een aantal sessies bij de kindercoach gehad...cito s zijn voor zijn doen super gemaakt en leerkracht heeft hem echt zien groeien... Dus we wachten het advies rustig af... 
Hier 19 en 20 maart inschrijven vo.
 
Quote
RE: Groep 8
Monica Mv 2  schreef op: 13-02-2018 20:55:31
Hier in dezelfde regio als Jarno van Linda. En hier is niets nog duidelijk. Wij hebben over 1,5e week adviesgesprek. 

Maar dan nog steeds weten we het niet. Zoon wil naar school 1 omdat se daar tto biedenmaar school 1 twijfelt omdat mijn zoontje nogal veel mankeert. School 2 kan hij naartoe maar dat is een synthese klas.

Ik zou willen dat mijn zoon vmboT/havo advies had. Dan had hij op school 1 in de nieuwe opleiding kunnen starten. Als ik de onderzoeken die in de media voorbij komen mag geloven ligt er voor die groep eerdaags a ltijd een bvaan klaar.

Wij zijn dus echt nog enorm in dubio, hopelijk komen we er met de scholen uit wat wijsheid is
 
Quote
RE: Groep 8
Monica Mv 2  schreef op: 13-02-2018 20:56:50
Jeetje wat een typfouten
 
Quote
RE: Groep 8
Monica Mv 2  schreef op: 13-02-2018 20:58:18
Zoon heeft in groep 7 trouwens tweetalig havo/vwo advies gekregen. 
 
Quote
RE: Groep 8
Bepje  schreef op: 13-02-2018 23:09:50
Hier deze week definitief advies. Aanmelden moet hier in de regio voor 9 maart.

Wat is een synthese klas Monica ? 
 
Quote
RE: Groep 8
Jen9  schreef op: 13-02-2018 23:18:36
Morgen worden de formulieren ingevuld met school voor de aanmelding, definitieve adviesgesprek. HIj wil TTO VWO. Juf vroeg om een keuze met zoveel mogelijk uitdaging. Masterclass vond hij gelukkig drie keer niks. Vond dat ze daar wel erg te koop liepen, met kijk ons eens goed zijn (op deze school he?.. Zal vast niet bij alle scholen zo zijn.)

Zijn broer zit op de MAVO in een andere stad. Dat ging gelijk goed.
Heb er alle vertrouwen in dat dat bij nummer twee ook zo gaat. 

Zo belangrijk dat ze op hun plek zitten en zichzelf er goed bij voelen...
 
Quote
RE: Groep 8
Wanouk  schreef op: 14-02-2018 08:39:03
Jen9, gaat je zoon dan naar het Jacob? Mijn dochter wilde geen TTO en daar heeft ze nu spijt van. Maar van ons uit is het een uur reizen met de bus, de verbinding naar de plaats van de school is niet best, en dat zag ze niet zitten.

Maar waar ze nu zit, zit ze wel op haar plaats, hoewel ze volgend schooljaar naar een andere klas gaat, ze wil toch Latijn en Grieks erbij.

Even on-topic: 
Ik weet nog dat ik het allemaal erg spannend vond, al die toetsen enzo in groep 8. Dochter heeft een concentratie stoornis en toendertijd faalangst, en had het advies havo/vwo.
Na de laatste toets scoorde ze zo hoog dat wij op gesprek moesten komen. Toen heeft de school het eindadvies aangepast naar VWO.
Dit baseren ze natuurlijk niet alleen op de laatste toets, maar op heel haar 'groeirapport', zoals ze dat noemen.

Ik vond het ook erg emotioneel om haar voor de eerste keer op de fiets naar die 'verre' school te zien gaan. Ze moet dan toch 3 bruggen over, en voor het eerst zelf het dorp af, pffff. 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende


Reageren op Groep 8
Naam
Bericht