Menu
 

Topic:

Geen vriendin van mijn dochter

Mv E.l.s  schreef op: 15-01-2018 19:24:14
Om mij heen zie ik het zo veel, moeders die dikke vriendin zijn met hun dochter. Samen naar een concert, samen naar de bios, samen weekendjes weg, ze vertellen elkaar alles, op Facebook allemaal hartjes en i love you’s, ze zijn elkaars grootste vriendin. Ik heb dat helemaal niet met mijn dochters. Hoeft van mij ook helemaal niet, maar ik heb soms het gevoel dat men dat sneu vind. Ik ga wel eens winkelen met mijn dochter, maar vooral om de portemonnee te trekken haha. Samen uit? Ze zou me niet eens mee willen hebben. Als het goed is slaagt ze dit jaar voor vwo. Tendens is hier dat moeders dan met dochter een weekendje weg gaan, Rome, Berlijn, zoiets. Eerlijk? Ik moet er niet aan denken alleen met haar een weekend weg te “moeten”. Klinkt allemaal heel onaardig, maar verder is ze best lief hoor haha. Onze band is verder best goed hoor, zij verteld me ook alles (denk ik hihi), ze weet dat ze altijd bij me terecht kan en doet ze ook, maar ik ben toch vooral haar moeder en beslist geen vriendin. 
Hoe zit dat bij jullie?
 
Quote
Navigatie
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Dano  schreef op: 15-01-2018 19:27:42
Mijn dochter is net 10 , geen idee hoe dat in de toekomst zou gaan.

ik en m’n eigen moeder zijn ook niet zo.
contact is goed en we zien elkaar minstens elke week wel een keer, maar we kunnen goed een week zonder elkaar gezien en gebeld te hebben. FB, whatsapp enzo heeft ze allemaal niet dus dat
contact mist ook al.
 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Nala  schreef op: 15-01-2018 20:56:56
Hier ook vooral moeder en dochter(14) band, hoef ook geen vriendin te zijn. 
Ze is eerlijk en verteld haast alles maar mag ook gerust zo haar geheimpjes hebben
Shoppen ed kan gerust en is ook erg gezellig maar een weekend samen weg, geloof niet dat ze dat leuk vind. 
Dat ze jonger was wel maar nu neuuuhhh
 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Amy-mv2  schreef op: 15-01-2018 21:13:55
Dochter en ik hebben een moeder-dochter band, vriendinnen zijn hoef ik niet, maar ik vind het wel heel belangrijk dat ze zich veilig voelt bij me en naar me toe komt als er echt iets is (en dat doet ze tot nu toe ook)
Maar eigenlijk zijn we dol op elkaar meestal

We zouden ons ook prima een weekend samen vermaken, lekker eten, shoppen, rare dingen doen.
Maar een bezoekje aan de Starbucks en een frappuccino met een grote blueberry muffin vind ze ook al leuk en dat is een stuk dichterbij 
 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
K  schreef op: 15-01-2018 21:32:51
Dingen samen ondernemen zegt natuurlijk niets over de relatie die je met je kind hebt. Ik heb geen dochters dus kan ik daar niets over zeggen.
Maar wel twee zoons van 11 en 13 waarmee ik regelmatig apart dingen onderneem. Dingen die zij leuk vinden, zo vindt mijn jongste een rondje tuincentrum en samen ergens lunchen echt een feestje. De oudste vindt weer andere dingen leuk. 
Het is duidelijk dat we geen vrienden zijn maar moeder en zoon. En toch zijn dit soort momenten erg waardevol voor mij omdat ze meer geneigd zijn om dan eens te praten over waar ze mee bezig zijn en wat ze bezig houdt. Op een andere manier dan thuis in bijzijn van andere gezinsleden. Hierin zijn we gelijkwaardige gesprekspartners en dat vind ik echt geweldig!

Met mijn moeder heb ik geen vriendinnenband. Nooit gehad ook en deze gaat niet komen ook. In alle eerlijkheid is er altijd wat spanning in onze relatie, tegelijkertijd kan ik deze echt niet slecht noemen. Met mijn schoonmoeder had ik toen zij nog leefde een ontspannen gelijkwaardige relatie. Maar zeker weten dat ik haar schoondochter was en niet een vriendin. 


 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Mvl&d  schreef op: 16-01-2018 08:38:02
Ik heb twee dochters en ik ben niet hun beste vriendin maar hun moeder. Ik vind het ook helemaal niet gezond om beste vriendinnen met je dochter te zijn, we zijn niet gelijkwaardig!

Maar ik ben wel vorig jaar met de oudste een weekendje naar Londen geweest en met de jongste naar Groningen.Omdat we dat leuk vinden en speciaal. Het is ook heel anders om een keer iets 1 op 1 te doen dan altijd met z'n vieren. Niet dat we dan hele diepgaande gesprekken hebben maar gewoon het samenzijn, met z'n tweetjes op pad, da's gewoon echt heel leuk. Maar ik hoef het dan niet specialer te maken door allerlei foto's met hartjes erbij te plaatsen op facebook (sterker: ik heb daar juist altijd mijn twijfels bij   )
 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Banana  schreef op: 16-01-2018 09:32:42
ik denk dat je op een oudere leeftijd wel het vriendinnen gevoel kan hebben maar das na bepaalde leeftijd denk ik eerder aan de orde 
zolang we in opvoedmodus staan vind ik dat dat helemala niet mogelijk is .
mijn dochter is welliswaar pas 2 maar mijn oudste zoon bijna 10 
en ja ik hoor wel vaak dat ze me leuk en lief en gezllig en weet ik wat vinden maar ik kan ook gewoon echt boos zijn als er iets mis is .
ik ga regelamtig met de kinderen apart iets ondernemen en daar hoort zo nu en dan ook weekendje weg bij enz ook met hun vader. 
ik ga ook regelmatig met ze een dagje shoppen of naar de bios ofzo omdat ik het belangrijk vind dat ze als gezin functioneren maar ook als individu die aandacht verdienen. En ja dan doen we ook wel eens iets omdat hun dat heel leuk vinden en wij niet zo .
maar ten alle tijden behoud ik de opvoed taak en als ik een vriend ben dan kan ik dat niet want dan ben je gelijkwaardig en daar is geen sprake van in ouder kind situatie. 



mijn moeder en ik hebben het nooit echt gehad, maar zij had dit wel met mijn zus , mede daardoor (en grote dosis jaloezie ) is hun realtie op de klippen gelopen. 
Mijn moeder doet wel een poging maar zal nooit lukken 
Ik ga dagjes met er uit heel gezllig maar ben dan ook wel blij al ik weer thuis ben. 
 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Mv5  schreef op: 16-01-2018 11:31:58
Ik heb dat ook niet, zowel niet met mijn eigen moeder als met mijn eigen kinderen (allemaal meisjes). Ik denk ook niet dat het goed is, het maakt je relatie juist kwetsbaar denk ik. Omdat een moeder onvoorwaardelijk van haar kinderen houdt (meestal dan, zou wel zo moeten zijn) en vriendschappen vrijwel nooit onvoorwaardelijk zijn. Ik doe echt wel eens iets een op een met mijn moeder of een van mijn kinderen, maar geen heel weekend. Sowieso al niet omdat ik er dan een heel weekend niet ben voor de rest en omdat ik het dan met allemaal moet doen en er staat geen geldboom in de tuin.
Een moeder-kind relatie is in beginsel niet gelijkwaardig, dat komt pas vanaf volwassenheid en is echt iets dat moet groeien. Mijn oudste twee zijn volwassen, maar hebben zich zo lang ze bij mij wonen toch te schikken naar mijn gezag. Een vriendschap is daarentegen in beginsel wel gelijkwaardig. Als dat niet zo is, is de basis ervan al niet goed. Terwijl dat bij een ouder-kind relatie juist de basis zou moeten zijn. Van die kinderen die als gelijke van ouders behandeld worden en overal over mee mogen discussiëren, ik krijg daar echt de kriebels van. Volgens mij worden dat hele nare mensen omdat ze nooit leren om zich af en toe te conformeren aan gezag en altijd overal over in discussie te gaan om hun (deels) zin te krijgen. Soms moet een kind gewoon even luisteren. Naar zijn/haar ouders, niet naar zijn/haar vrienden.
En mv e.l.s., als jij je dochter een ander cadeau wil geven, is dat je goed recht. Betaal bijvoorbeeld haar vakantie met vriendinnen, of een laptop voor haar vervolgopleiding, of wat zij zelf graag wil (binnen budget natuurlijk).
 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Sammy  schreef op: 16-01-2018 14:33:00
Met een man die regelmatig voor zijn werk in het buitenland zit zou het heel verleidelijk zijn om het thuis zo gezellig mogelijk te maken en zoveel mogelijk 'vriendin' te willen zijn voor de kinderen. Maar zo werkte het toch niet helemaal. Als mijn man er niet is wilde ik ook niet graag dat er twee kinderen over mij heen walste. Dus ik heb de titel de strengste ouder in huis te zijn! Kan ik prima mee leven hoor hihi. De regels in huis gelden ook als papa er niet is. En nee blijft ook als papa er niet is gewoon nee! Was en is echt niet altijd even gemakkelijk, maar voor de kinderen was het gewoon duidelijk.

Wil niet zeggen dat we nooit iets leuks doen. We gaan nog wel eens naar bv Amsterdam toe en maken daar dan ook echt een gezellige dag van. Soms pakken we een filmpje en hebben we het ook zeker gezellig. Of we halen gewoon wat lekkere dingen in huis en houden lekker suf een pyjama dag.
Maar om nu te zeggen dat ik een dikke vriendin ben van mijn dochter en zoon... niet echt
 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Jo  schreef op: 16-01-2018 15:10:55
Ik heb er de hele dag over na zitten denken, dochter (bijna 12) en ik zijn wel heel hecht, maar of we vriendinnen zijn?
Nee, dat vind ik niet, ik moet zeggen dat het met 1 kind wel anders zal zijn dan als je meerdere kinderen hebt.
We hebben veel en vaak lol samen, maar het kan ook wel eens flink knallen.
Ik merk wel nu ze gaat puberen de afstand groter word, ze hebben je niet meer zoveel nodig en gaan hun eigen gang.
Ik moet wel heel erg leren dat het niet persoonlijk is, gewoon bij de ontwikkeling hoort.
 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Chloe  schreef op: 16-01-2018 15:30:52
Natuurlijk ben ik haar moeder, maar ze is toch ook echt wel mijn kleinste vriendinnetje hoor ☺️Ze vindt het met haar 13 jaar geweldig om eens samen naar een film te gaan, te gaan lunchen etc etc. Ze bespreekt dingen met me die ze niet snel met anderen bespreekt, zit samen met me te tutten met make-up etc. En ze is er dol op om me te taggen in van alles op Facebook.  Alleen maar leuk toch? Dat betekent toch niet dat ik niet degene ben die haar kan sturen in het leven, haar dingen kan leren, kan helpen, troosten etc?.. Maar een strenge moeder ben ik niet, nooit geweest en dat wil ik ook absoluut niet.
 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Wanouk  schreef op: 16-01-2018 16:50:43
Hier hetzelfde als bij  Chloe.
Mijn dochter van bijna 13 is echt mijn dochter, maar wij kunnen samen veel lol hebben, gaan een paar keer per jaar een weekend weg samen, we gaan regelmati samen naar de film, of uit eten.
Ze is erg gesloten van zichzelf uit, dus ik ben blij wanneer ze zich een beetje open stelt tijdens deze uitjes.

Maar wanneer het nodig is, laat ik mijn 'ouderlijk gezag' wel gelden. En dat word dan ook aanvaard en opgevolgd.

 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Marli  schreef op: 16-01-2018 19:41:43
Mijn dochters spammen mij ook met hartjes (11 en 9) en 'i love you's'. We gaan ook her en der samen shoppen of lekker weg, dat kan lijken op wat TO omschrijft, maar dat zie je aan de buitenkant. In huis en 'achter de schermen' ben en blijf ik hun moeder, die wel altijd van hen houdt, maar ze niet altijd even aardig vindt. Dat weten ze, ze vinden mij ook niet altijd even aardig. Ik ben echt hun moeder, maar tegelijkertijd geniet ik ook van die twee boeiende persoonlijkheidjes die zich ontwikkelen tot een paar mooie dames, van binnen en van buiten. 

Als ik terugkijk op mijn tijd met mijn moeder dan hecht ik ENORM veel waarde aan het jaarlijkse uitje met mijn moeder. Wij met zijn tweetjes. Naar een stad; rondlopen, shoppen, dingen bekijken. Elke dag bellen. Vooral toen ze 18 jaar geleden overleed ben ik juist die dagen, die uitjes gaan koesteren. In de laatste maand voor ze ging, zijn we ook nog even weggeweest. Even anders.

Bottomline; je ziet wat je ziet, maar er is meer. Het leuke plaatje op FB, Insta, andere social media enz. is ook maar een plaatje. 
 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
M&j  schreef op: 17-01-2018 08:31:46
Ik heb een vriendschappelijke relatie met mijn kinderen,en dat vind ik ook erg belangrijk, we hebben een moeilijke periode achter de rug en dit heeft ons bij elkaar gehouden. Met mijn moeder heb ik dit nooit gehad en dat vind ik nog altijd erg jammer, ik merk dat het de relatie mmet mijn kinderen dieper maakt. Hier dus wel vrienden van elkaar.
 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Ikmaria  schreef op: 19-01-2018 17:48:43

Klinkt helemaal niet onaardig dat je geen weekendje weg wilt met je dochter. Waarschijnlijk hebben jullie andere interesses en dan zou jij noch je dochter optimaal kunnen genieten van het weekendje weg. Laat je vooral ook niet beïnvloeden door wat andere moeders doen. Als zij dit leuk vinden om een weekendje weg te gaan met hun dochters, oké, maar dat is geen kwestie van moeten. Mijn eigen dochter is hier nog te klein voor, maar ik mag er eigenlijk ook niet aan denken om een weekendje weg te gaan met mijn moeder. Ik hou verschrikkelijk veel van haar en ik ga vaak langs, maar elke dag met elkaar doorbrengen is net iets te veel van het goede. Pas ook vooral op met die Facebook berichten. Een hartje plaatsen is makkelijk en de buitenwereld vindt dat natuurlijk heel leuk, maar af en toe eens zeggen dat je van iemand houdt of eens iets extra doen voor elkaar, zonder dat aan iedereen te laten zien, vind ik toch belangrijker

 
Quote
RE: Geen vriendin van mijn dochter
Marjolente  schreef op: 22-01-2018 12:18:21
Niets is wat het lijkt!




Ik heb een moeder - dochter relatie met mijn dochter en we kunnen het goed met elkaar vinden. Vriendinnen? Hm, nee, ik zal wel een weekend met haar weg kunnen, maar liever met al mijn kinderen.
Met mijn moeder nooit een vriendinnenrelatie gehad, ikzou ook nooit relaxed op pad kunnen met haar, met mijn vader wel trouwens.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Geen vriendin van mijn dochter
Naam
Bericht