Menu
 

Topic:

Ziek..toch werken..want geen Inval

Jen9  schreef op: 21-09-2017 15:57:46
Ik Werk  in de kinderopvang.. Laatst was ik ziek..koorts o.a. We hebben invalappgroepen..maar om 6 uur s ochtends reageerde niemand..Dus met mijn zieke kop toch maar in de auto gestapt. Ik stond alleen die dag. Er bleek de gehele dag geen inval beschikbaar te zijn....Ik was niks waard en heb op de bank boekjes gelezen en gehangen.... 

Kantoor zegt..tja..hoort bij de branche...Ik vind t niet kunnen.

Hoe is dit bij jullie op de kinderopvang geregeld..

Ik ben trouwens zelden ziek....
Heeft echt lang geduurd ook voordat ik er af was en voel me nog steeds niet top...Het was een vrijdag en ook de maandag erop geen inval te vinden.... Dus heb gewoon te lang ziek doorgewerkt.....
 
Quote
Navigatie
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Debby1977  schreef op: 27-09-2017 23:34:43
Ik had mij trouwens vergist. Wij moeten alleen onze eigen dienst weer komen werken als we geruild hebben met een oproepkracht. Als er dan iemand ziek wordt dan moeten we onze eigen dienst komen werken zodat de oproepkracht kan worden ingezet in de dienst van de zieke.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Marjolein1976  schreef op: 28-09-2017 08:20:11

Quote Debby1977:
Ik had mij trouwens vergist. Wij moeten alleen onze eigen dienst weer komen werken als we geruild hebben met een oproepkracht. Als er dan iemand ziek wordt dan moeten we onze eigen dienst komen werken zodat de oproepkracht kan worden ingezet in de dienst van de zieke.



Dat is eigenlijk ook een aparte afspraak Debby. Je ruilt je dienst toch niet zomaar? 
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Myself  schreef op: 28-09-2017 08:33:22

Ja dat vind ik ook apart, wij hebben dat niet.
Want inderdaad, je ruild je dienst met een reden toch?


En ik neem aan dat je leidinggevende toestemming heeft gegeven voor een ruil, of niet?
Wij ruilen heel wat af en eigenlijk is het altijd wel goed, maar we moeten onze leidinggevende wel inlichten, zodat zij de ruil in kan voeren in het systeem.

Verder is het bij ons ook een grote puzzel soms als er een zieke is, zelf heb ik laatst ook ziek gewerkt, had op een vrije dag flinke buikgriep, moest 2 dg daarna weer werken maar was nog erg slap enzo (hield een week aan), maar ik wist dat ik al een laatste optie was om de dienst op te lossen, dus toch maar gegaan.
Dit is niet letterlijk gezegd door mijn leidinggevende, maar ik weet hoe de vork in de steel zit, je voelt de druk gewoon.

 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Debby1977  schreef op: 28-09-2017 10:02:23
Nee dat klopt, maar wij hebben geen flexpool en werken eigenlijk nooit met uitzendkrachten oid dus het moet binnen het team opgevangen worden. Vandaar dat je dan je eigen dienst moet komen werken, voorzover je kunt natuurlijk. Als je echt iets hebt die dag waar je niet onderuit kunt dan zoeken ze een andere oplossing.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Pup78  schreef op: 28-09-2017 12:53:13
Ik werk in de dagopvang met kinderen met een verstandelijke beperking en als wij ziek zijn, bel je je directe collega 's morgens op om je af te melden. De collega van je groep regelt iemand anders als inval. Is er geen inval beschikbaar dan wordt er onderling wat geregeld met andere groepen. Kinderen worden doorgeschoven naar andere groepen bijvoorbeeld. Werk je die dag alleen omdat er minder kinderen zijn, dan regelt een collega van een buurgroep vervanging of worden je kinderen opgesplitst. 
De clustermanager breng je ook op de hoogte, maar dat is alleen omdat zij je ziek moet melden officieel.
Wij zijn een zelfsturend team en regelen al dit soort dingen zelf, ook als je vrij/vakantie wilt of wilt ruilen, regelen we dat zelf. We houden zelf alles bij als team...

Ik vind het echt niet kunnen dat je ziek naar je werk moet komen. Ik werk met een hele kwetsbare doelgroep, die makkelijk allerlei virusjes oppakt. Ouders zullen ons echt niet dankbaar zijn in zo;n geval. Daarnaast meld je je (hopelijk) niet voor niets ziek toch.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Boterbloem  schreef op: 28-09-2017 18:06:51

Quote Jen9:
Ik ben benieuwd naar de oplossingen die jullie werkgevers hadden.. Kunnen jullie mij die geven? Wij hebben een invalpool maar door de grote schaarste aan personeel momenteel is die bijna altijd leeg. Voorheen altijd les gegeven in allerlei onderwijssituaties...en idd..dan wasct bellen en dat was t...

Jomi....ik rijd zes uur weg.. Dan kan.ik.nog niemand bereiken..Was die nacht ziek geworden...En geloof me...wetende dat die kinderen voor de deur staan..fan.lig je echt niet lekker..in je bed



Bij ons wordt uiteraard eerst gekeken naar inval binnen onze stichting.
Daarna wordt er versterking gevraagd vanuit de gemeente naast ons, ze hebben een soort van samenwerking op dit gebied... Dus ik word ook wel eens gebeld om daar te werken en dan moet ik zo 45 minuten rijden terwijl alles hier op 15 minuten afstand maximaal ligt.

Het is een laatste redmiddel, maar wel echt een redmiddel. Nu zitten wij ruimer dan die andere stichting, dus het is voornamelijk andersom nodig.

Maar ik werk op een peuterspeelzaal. En op het moment dat er niets is gaat hij dus gewoon dicht. Ik ben de enige leidster op deze locatie, dus ook niet een ander die wat extra's kan opvangen. Maar er zit dan wel een verschil tussen peuterspeelzaal en kinderopvang...
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Boterbloem  schreef op: 28-09-2017 18:08:36

Oh en ziek is ziek bij ons, ziek werken is een absolute no go binnen onze organisatie (dan doel ik op koorts, overgeven enzovoort).
Gewoon snotterig en hoofdpijn uiteraard wel werken, anders kun je het halve jaar thuis blijven haha.

Maar zij vinden dat je een risico neemt door ziek te werken. 


Een risico naar jezelf toe, maar ook naar de kinderen toe.

 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Boterbloem  schreef op: 28-09-2017 18:14:15
Oh en ik hoef zelf geen vervanging te regelen trouwens.

Sterker nog:

Vanmorgen was mijn vrijwilliger afwezig.
Ik heb de ouders gebeld, niemand kon komen helpen op de groep.
Daarna bel ik de secretaresse en dan gaat zij rondbellen bij alle adressen die zij heeft.

Met als resultaat dat eerst de secretaresse mij heeft geholpen op de groep (heeft er ook een VOG voor, bewust om dit soort dingen of stel zoals laatst dat er een kind onwel wordt, dan vliegt ze ook als extra versterking naar de groep toe), waarna een uur later een vrijwilligster kwam die nog uit bed moest komen en dus even tijd nodig had.

Eigenlijk is het top geregeld bij ons, helemaal als ik dit zo hoor...
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Jen9  schreef op: 28-09-2017 19:15:56
Ik.moet al 45 minuten rijden..we hebben een paar honderd vestigingen. Zou toch geregeld moeten kunnen worden zou je denken..
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Boterbloem  schreef op: 29-09-2017 14:27:58
Zou absoluut moeten kunnen... Invallers, maar je hebt toch vast wel collega's die niet 40 uur werken in de week?
Ik ben momenteel geen invaller meer, maar wanneer er in één van de twee gemeentes geen invaller te krijgen is worden alle andere collega's gewoon opgebeld... Is altijd wel iemand te vinden.

Bij ons hebben we zeker niet zoveel vestigingen haha, ik denk misschien 20? En op de meeste locaties staat maar 1 betaald persoon. Het klinkt alsof ze het eigenlijk gewoon slecht hebben geregeld.

Ik vind het trouwens heel slecht als je bij ziekte zelf vervanging moet regelen... Absoluut niet je taak als je ziek bent naar mijn idee (weet niet of het bij jou zo was of dat iemand anders dat hier zei).
Alsof het al niet vervelend genoeg is dat je ziek bent. Want de meeste PM'ers die ik ken gaan ook door met hoofdpijn en weet ik veel wat... Je moet vaak flink ziek zijn wil je je ziekmelden omdat je weet dat het voor de kinderen het meest prettig is wanneer jij zelf aanwezig bent.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
M&j  schreef op: 30-09-2017 15:54:57
Er staan altijd twee leidsters op de groep, ook bij het opstarten. Als er onvoldoende leidsters zijn worden groepen samengevoegd maar er staat nooit iemand alleen.
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Jen9  schreef op: 30-09-2017 19:00:02
Bij ons vaak alleen..ik heb op vrijdag ook maar 4 kinderen..Enige groep...dus samenvoegen is geen optie...Helaas..is ook wel gezelliger.. collega's..
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Kees  schreef op: 30-09-2017 19:51:53
ben je dan echt alleen in het pand Jen?

wij hebben op woensdag maar 5 of 6 kids in het hele pand maar we moeten echt met zn 2en staan...vierogenbeleid...hoe krijgen ze dat bij jullie dan waterdicht?
 
Quote
RE: Ziek..toch werken..want geen Inval
Jen9  schreef op: 30-09-2017 21:36:10
Nee..wij zitten voornamelijk bij basisscholen in. Dus dat vieriogenbeleid is dan dichtgetimmerd..Een aantal leerkrachten maar ook bezorgers en ouders tekenen dat ze elk moment binnen kunnen vallen.Ib schoolvakanties krijgen we twee keer per dag onverwachts bezoek van een collega Dit is inspectieproof...
 
Quote
Navigatie


Reageren op Ziek..toch werken..want geen Inval
Naam
Bericht