Menu
 

Topic:

Dochter wil met vreemden afspreken

Dasejomi  schreef op: 08-08-2017 09:54:00
Zoals hierboven al staat: mijn puberdochter van 16 wil met "vreemde" meiden afspreken in Utrecht.
Ze zit met meerdere meiden en jongens in een WA groep, allemaal fan van Max Verstappen. Heel leuk en gezellig natuurlijk.
Nu kwam ze gisteren met de vraag of ze naar Utrecht mag om af te spreken met een aantal van de groep.
In eerste instantie zei ik ook: Leuk!. Maar ik heb er verder over nagedacht, maar ik vind het toch eng.
We hebben verder er ook niet over gehad meer, maar samen met man besloten dat het niet door gaat. 
Wij wonen zelf boven Groningen, dus niet in de buurt, en ik ben niet in de gelegenheid om morgen mee te gaan naar Utrecht.

Wat zouden jullie doen? 
Mijn keuze staat al vast, maar ben benieuwd naar jullie meningen, of ik te kortzichtig/bang ben. 
 
Quote
Navigatie
RE: Dochter wil met vreemden afspreken
Mv5  schreef op: 09-08-2017 22:33:24
Moeilijk. Ik neig naar wel laten gaan. Ik zou het een groter probleem vinden als het een een op een afspraak zou zijn. Nu is het een hele groep en een openbare plek in een drukke stad en de kans dat alle personen in die whatsapp groep vieze oude pedo mannetjes zijn lijkt me zeer klein.
Goede afspraken maken lijkt me wel van belang.
Ben zelf nogal voorstander van loslaten en heb daar ook weinig moeite mee. Het hoort bij de ontwikkeling en is gezond voor een kind. Zich losmaken van ouders en een eigen leven leiden. Op school ken je ook niet alle klasgenoten en vrienden en op een vervolgopleiding al helemaal niet.
 
Quote
RE: Dochter wil met vreemden afspreken
Son  schreef op: 09-08-2017 22:34:23
Het probleem is niet hoe vrij je je kind laat. Het probleem is, dat ze gaat afspreken met iemand die ze nog nooit in levende lijve gezien heeft. Paar honderd km van dr huis.

Misschien is t wel een loverboy.

 
Quote
RE: Dochter wil met vreemden afspreken
Chloe  schreef op: 10-08-2017 06:44:17
Zie mijn bericht niet terug, maar had exact hetzelfde gezegd als Son. Hier ervaringen met een whatsapp groep waar dochter in zat en die niet bleek te zijn wat het leek. Dat is juist wat ik mijn kinderen probeer bij te brengen. Je weet op social media nooit of iemand wel is wie hij zegt te zijn. Het punt is niet of je je kind los kan laten, het punt is of je je kind toestaat om volkomen vreemden die ze alleen van social media kent te ontmoeten. En mijn antwoord daarop is absoluut ' nee'.
 
Quote
RE: Dochter wil met vreemden afspreken
Lelie  schreef op: 10-08-2017 07:43:12
Dit deed ik vroeger ook al hoor, afspreken in de stad met gasten die je op TMF chat had ontmoet 
Ik zou mijn dochter wel laten gaan...misschien zegt ze de volgende keer wel met vriendinnen af te spreken en gaat ze alsnog en weet je er dan niks van. Dan liever weten waar ze is en uitleggen wat de gevaren zijn. 
 
Quote
RE: Dochter wil met vreemden afspreken
M&j  schreef op: 10-08-2017 12:22:48
We hebben het hier over 16-jarige, bijna volwassen mensen. Ik heb echt geen flauw idee meer wie, waar en welke vrienden ze heeft, het zijn er heel veel, en ze kent er weer veel via via weer andere vrienden. Ze is op de hoogte van de risico's en gevaren, maar dit is nu aan haar en niet aan mij. Ik zou ook niet weten hoe ik haar moet tegenhouden, ze is immers vrij om te gaan en staan net als iedereen.
We hebben afspraken gemaakt met elkaar, ze weet van de hoed en de rand, en daar vertouw ik op. 

Overigens heb ik mijn kinderen nooit hoeven waarschuwen voor engerds, daar gaan ze echt niet mee mee.
 
Quote
RE: Dochter wil met vreemden afspreken
M&j  schreef op: 10-08-2017 12:32:17

Quote ladybug(niet ingelogd):
16 en geen toestemming nodig???????




Nee, die tijd is voorbij.
 
Quote
RE: Dochter wil met vreemden afspreken
Mrtj  schreef op: 11-08-2017 10:03:08
Okee, ik ben verbaasd dat mensen vallen over de zelfstandige reisafstand naar Utrecht. Daar heb ik geen seconde over nagedacht. Maar een afspraak met onbekenden via social media??? Daar moet ik over nadenken. Mijn eerste idee is 'nee, niet zonder dat er een volwassene even is meegegaan om te checken'. Maar goed, Utrecht ligt voor jullie niet om de hoek, dus dat gaat niet werken. Bovendien....ze spreken met een grotere groep af (en er is app-contact binnen die hele groep, toch?). En je moet ze ook een keer loslaten. Dus ja, daar hangt het van de leeftijd af. Ik denk dat ik zou adviseren om op een centrale, drukke plek af te spreken. Dus bijvorbeeld voor de AH op Utrecht Centraal. En dat ze dan goed bij zichzelf nagaat of het inderdaad goed voelt. Zo niet, met een smoesje weer terug in de trein. En voor de zekerheid even een foto van de groep maken en doorappen naar thuis  #justtobesafe
 
Quote
RE: Dochter wil met vreemden afspreken
Mrtj  schreef op: 11-08-2017 10:05:07

Quote m&J:
We hebben het hier over 16-jarige, bijna volwassen mensen.



Iemand van 16 is nog lang geen 18, zeker ook niet in zijn gedrag (en hersenontwikkeling). En mijn over-twee-weken-18-jarige begint nu pas een beetje wijzer te worden (dat verschilt dan weer van kind tot kind)
 
Quote
RE: Dochter wil met vreemden afspreken
Son  schreef op: 11-08-2017 10:48:24
Oke....16 is al heel wat..
Mijn dochter over een maand ook 16. Is best verantwoordelijk, is over het algemeen redelijk relaxed en niet heel ernstig in de pubertijd geweest. Dus tsja, je zou zeggen wat kan het voor kwaad.

Maar ze is ook nog behoorlijk naïef en daarbij is ze met deze leeftijd hartstikke kwetsbaar.

En ja, ze mag steeds meer....steeds later thuis komen, steeds verder weg met ov, dat heet loslaten...soms wat lastiger dan een ander moment. Zo vonden we het niet zo fijn dat ze een midweek ging zeilen in Friesland. Niet om hun, we vertrouwden de meiden wel...maar het idee dat er een paar meiden super kwetsbaar in een tentje liggen en die rotte wereld steeds neer idioten heeft....maar goed....gedaan, ging goed, dus super geslaagd ! 

Nu mag ze een scooter...en ik....ik hou tegen dat ze een bromscooter neemt en zegt dat een snor prima genoeg is.....want...ik vind het doodeng dat ze op de weg zou moeten rijden (gelukkig was ze erg makkelijk over te halen, anders had ik dit waarschijnlijk ook los moeten laten) 

En dat afspreken....we vonden dat echt spannend....zit ze met ov aan de andere kant vh land....als er wat is...ben je niet in de buurt. Dus wij zijn toen meegegaan, gaf ons rust en weten nu dat t oké  is. Veel plezier als je weer wilt gaan,onze zege heb je... 

Ook heeft ze een vriendin via internet. Doe woont in haarlem. Dus die is eerst bij ons thuis geweest, geen probleem !

Als je open bent naar je kinderen waarom je dingen niet wil, zijn ze bwst flexibel. Want hoe jammer dochter het ook vond toen we steeds nee zeiden, ze snapte het wel. En om idd te voorkomen dat ze een keer stiekem zou gaan (is ze denk ik te braaf voor....maar het zou kunnen) hebben we een compromis gesloten waar we allemaal blij van werden.

Ik ben misschien overbezorgd....
Maar ben wel "zuinig op me meissie"


 
Quote
RE: Dochter wil met vreemden afspreken
Jen9  schreef op: 11-08-2017 10:58:45
Hihi Son
.zo'n internet vriendin op bezoek....Dat had bij mij dan weer niet gemogen als ik de moeder van die vriendin was..Bij mensen thuis lijkt me veel enger dan met een groep op een centraal punt afspreken...

Denk trouwens dat iedereen hier zuinig is op zijn kinderen.... alleen de manier waarop is anders. 
 
Quote
RE: Dochter wil met vreemden afspreken
Son  schreef op: 11-08-2017 11:05:39
Van mij ook niet nee ! Maar dat meisje is wel iets ouder al (17) 

Tuurlijk is iedereen zuinig op zn kinderen...nou ja....de meesten 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Dochter wil met vreemden afspreken
Naam
Bericht