Jill1234 schreef op: 25-04-2017 16:21:03 |
Hoi, sinds een paar maanden probeer ik zoveel mogelijk zelf te maken en dus minder uit zakjes. Zo
ook pastasaus. Nu vind ik tomaten ontvellen een rotwerk en ik vroeg me af of die tomatenblokjes uit zo'n pakje van heinz ook als groente kunnen doorgaan of dat daar nagenoeg geen vitamine inzit. Zelf doe ik dan kruiden erbij, knoflook, ui, gehakt etc. Vaak ook een zak wortels die ik door de keukenmachine gooi.Maar concreet: mag ik tomatenblokjes uit een pakje en bijvoorbeeld gezeefde tomaten uit een pakje tellen als groente? |
Quote |
Jill1234 schreef op: 25-04-2017 16:22:25 |
haha zie nu dat mijn bericht wel tegenstrijdig klinkt; minder met zakjes en dan de vraag over pakjes
;-) Maar voor mij al heel wat dat ik zelf knoflook, ui en verse kruiden erdoor gooi ;-) Voorheen gewoon een zakje wat je aan moet lengen met water en dat was het dan |
Quote |
Myself schreef op: 25-04-2017 16:35:34 |
Een paar jaar terug kwam in het nieuws dat het aantal vitamines wat verloren gaan in blik, pot en
diepvries enorm meevalt. Dus daar lijkt me die pakjes ook onder vallen. |
Quote |
Gewoon Ik schreef op: 25-04-2017 17:30:29 |
Ik ontvel ze nooit en heb nog nooit klachten gehad. Zet gewoon de staafmixer er in |
Quote |
Jill1234 schreef op: 25-04-2017 17:32:17 |
oke, dat is ook een idee inderdaad; geen last van velletjes dan dus? |
Quote |
Mvl&d schreef op: 25-04-2017 18:35:44 |
Ik kook ook zonder pakjes en zakjes (fan van Koken met Karin) maar ik gebruik in pastasauzen gewoon
gepelde tomaat of tomatenblokjes uit blik. Doet zij ook |
Quote |
Banana schreef op: 25-04-2017 21:15:07 |
ik ontvel niet maar staafmix ook niet doe de tomaat in blokjes gesneden erin en laat ze gewoon 20 min stoven en voila saus klaar niette meoilijk denken hoor gaat gewoon vanzelf ook geen last van velletjes tipje wissel is van tomaat ben zelf dol op bijv pruimtomaat net ff andere smaak heerlijk |
Quote |
Myself schreef op: 25-04-2017 21:38:54 | ||
Zijn het dan wel gangbare ingrediënten die je in de supermarkt kan kopen? Wij hebben het hier ook over om eens meer op te gaan letten na de meivakantie, zonder pakjes klinkt goed, maar vraag me dan altijd af of het gangbare boodschappen zijn gezien ik vooral afhankelijk ben vd plaatselijke dorpssupermarkt. | ||
Quote |
Mvl&d schreef op: 26-04-2017 10:54:38 | ||
Ja! Niks geen bijzondere ingredienten waarvoor je naar speciaalwinkels moet. Wel geeft ze soms tips voor hetzelfde maar dan anders. Bijvoorbeeld een paprikapoeder van een Spaans merk die dan net ff smaakvoller is dan gewone.. Maar ook die is dan gewoon te koop in de supermarkt. Ik doe mijn boodschappen in een kleine Albert Heijn. | ||
Quote |
Myself schreef op: 26-04-2017 11:09:01 |
Dankje, ik heb haar site tussen mijn favorieten gezet, na de meivakantie eens serieus naar
kijken. Stomme vraag misschien, maar hadden jullie ook gewichtverlies toen je overstapten van pakjes en zakjes naar vers? |
Quote |
Harleysmama schreef op: 26-04-2017 12:24:23 |
Het is logisch dat je afvalt door geen pakjes of zakjes meer te gebruiken. Er zit onwijs veel suiker
in die dingen. Merk het aan mijn bloedsuiker. Heb diabetes en als ik ipv vers eens een pakje of
zakje gebruik stijgt mijn bloedsuiker veel meer |
Quote |
M&j schreef op: 27-04-2017 15:46:57 |
Ik gebruik voor sauzen altijd een blik tomaten omdat dat een stuk goedkoper is. Er zit minder
vitamine in dan in rauwe tomaat maar dat verschil wordt opgehven zodra je de verse tomaten verhit. |
Quote |
Ma Dalton schreef op: 27-04-2017 23:11:02 |
Ik ontvel wel. Maar vindt het niet zo lastig of vervelend? Ik haal het harde stukje in het midden
voor die tijd weg met een mesje en snijd een paar sneetjes in het vel. Even een paar minuten
laten staan in kokend water. Dat water giet ik af, koud water erop. En dan vallen de vellen er bijna
vanzelf af. Ik gooi er meestal nog wat uit glazen pot bij, die tomaten zijn eigenlijk altijd roder
dan de tomaten die ik ontvel, en dat vind ik mooi voor een rode saus |
Quote |
Stefke schreef op: 30-04-2017 21:36:10 |
Ik denk inderdaad dat een pakje of vers in deze niet zoveel uitmaakt. Maar tomaten ontvellen valt
toch inderdaad wel mee op bovenstaande manier? |
Quote |
Jen9 schreef op: 01-05-2017 22:30:15 |
In de blikjes tomatenblokjes zitten mindertoevogingen dan in de pakjes gezeefde tomaten. Ik vind
verse tomaten vaak minder lekker, zijn van die waterbommen.. Goede tomaten zijn moeilijk te krijgen,
die gaan in blik of naar t buitenland... zonde.. Overgens zit hier verder geen zuiker in. Ik zet gewoon de staafmixer erin bij verse... |
Quote |
Amy-mv2 schreef op: 01-05-2017 22:42:59 |
Zelfs Jamie Oliver gebruikt blik tomatenblokjes/polpa pomodori zei hij eens in een van zijn
programma's, makkelijk snel goedkoop en gezond. En als hij het doet..... |
Quote |
Jolanda1974 schreef op: 02-05-2017 12:18:47 |
ik gebruik meestal tomatenblokjes uit blik, de smaak is beter en het is budget heel aantrekkelijk. |
Quote |
Jill1234 schreef op: 03-05-2017 22:43:30 |
Dank voor alle reacties. Zit er nog verschil in tomaat uit blik of tomaat uit zo'n kartonnen
doosje? en wat doen jullie er verder allemaal door? vandaag had ik knoflook, ui, gehakt, zak wortels, tomatenblokjes, tomaten fritto , oregano, tijm, marjoraan, tijm, beetje suiker en paprika en blikje tomaten puree. Paprika vond ik wat te overheersend. Benieuwd naar hoe jullie het maken. |
Quote |