Menu
 

Topic:

pastasaus

Jill1234  schreef op: 25-04-2017 16:21:03
Hoi, sinds een paar maanden probeer ik zoveel mogelijk zelf te maken en dus minder uit zakjes. Zo ook pastasaus.
Nu vind ik tomaten ontvellen een rotwerk en ik vroeg me af of die tomatenblokjes uit zo'n pakje van heinz ook als groente kunnen doorgaan of dat daar nagenoeg geen vitamine inzit.
Zelf doe ik dan kruiden erbij, knoflook, ui, gehakt etc. Vaak ook een zak wortels die ik door de keukenmachine gooi.Maar concreet: mag ik tomatenblokjes uit een pakje en bijvoorbeeld gezeefde tomaten uit een pakje tellen als groente?

 
Quote
Navigatie
RE: pastasaus
Jill1234  schreef op: 25-04-2017 16:22:25
haha zie nu dat mijn bericht wel tegenstrijdig klinkt; minder met zakjes en dan de vraag over pakjes ;-)
Maar voor mij al heel wat dat ik zelf knoflook, ui en verse kruiden erdoor gooi ;-)
Voorheen gewoon een zakje wat je aan moet lengen met water en dat was het dan
 
Quote
RE: pastasaus
Myself  schreef op: 25-04-2017 16:35:34
Een paar jaar terug kwam in het nieuws dat het aantal vitamines wat verloren gaan in blik, pot en diepvries enorm meevalt. Dus daar lijkt me die pakjes ook onder vallen.
 
Quote
RE: pastasaus
Gewoon Ik  schreef op: 25-04-2017 17:30:29
Ik ontvel ze nooit en heb nog nooit klachten gehad. Zet gewoon de staafmixer er in

 
Quote
RE: pastasaus
Jill1234  schreef op: 25-04-2017 17:32:17
oke, dat is ook een idee inderdaad; geen last van velletjes dan dus?
 
Quote
RE: pastasaus
Mvl&d  schreef op: 25-04-2017 18:35:44
Ik kook ook zonder pakjes en zakjes (fan van Koken met Karin) maar ik gebruik in pastasauzen gewoon gepelde tomaat of tomatenblokjes uit blik. Doet zij ook
 
Quote
RE: pastasaus
Jill1234  schreef op: 25-04-2017 19:34:54
haha ok, voel ik me een stuk minder slecht
 
Quote
RE: pastasaus
Banana  schreef op: 25-04-2017 21:15:07
ik ontvel niet maar staafmix ook niet 
doe de tomaat in blokjes gesneden erin en laat ze gewoon 20 min stoven en voila saus klaar 
niette meoilijk denken hoor gaat gewoon vanzelf
ook geen last van velletjes 
tipje wissel is van tomaat ben zelf dol op bijv pruimtomaat net ff andere smaak heerlijk 
 
Quote
RE: pastasaus
Myself  schreef op: 25-04-2017 21:38:54

Quote mvl&d:
Ik kook ook zonder pakjes en zakjes (fan van Koken met Karin) maar ik gebruik in pastasauzen gewoon gepelde tomaat of tomatenblokjes uit blik. Doet zij ook


Zijn het dan wel gangbare ingrediënten die je in de supermarkt kan kopen?

Wij hebben het hier ook over om eens meer op te gaan letten na de meivakantie, zonder pakjes klinkt goed, maar vraag me dan altijd af of het gangbare boodschappen zijn gezien ik vooral afhankelijk ben vd plaatselijke dorpssupermarkt.
 
Quote
RE: pastasaus
Mvl&d  schreef op: 26-04-2017 10:54:38

Quote Myself:
[...]
Zijn het dan wel gangbare ingrediënten die je in de supermarkt kan kopen?

Wij hebben het hier ook over om eens meer op te gaan letten na de meivakantie, zonder pakjes klinkt goed, maar vraag me dan altijd af of het gangbare boodschappen zijn gezien ik vooral afhankelijk ben vd plaatselijke dorpssupermarkt.



Ja! Niks geen bijzondere ingredienten waarvoor je naar speciaalwinkels moet. Wel geeft ze soms tips voor hetzelfde maar dan anders. Bijvoorbeeld een paprikapoeder van een Spaans merk die dan net ff smaakvoller is dan gewone.. Maar ook die is dan gewoon te koop in de supermarkt. Ik doe mijn boodschappen in een kleine Albert Heijn.
 
Quote
RE: pastasaus
Myself  schreef op: 26-04-2017 11:09:01
Dankje, ik heb haar site tussen mijn favorieten gezet, na de meivakantie eens serieus naar kijken.
Stomme vraag misschien, maar hadden jullie ook gewichtverlies toen je overstapten van pakjes en zakjes naar vers?
 
Quote
RE: pastasaus
Harleysmama  schreef op: 26-04-2017 12:24:23
Het is logisch dat je afvalt door geen pakjes of zakjes meer te gebruiken. Er zit onwijs veel suiker in die dingen. Merk het aan mijn bloedsuiker. Heb diabetes en als ik ipv vers eens een pakje of zakje gebruik stijgt mijn bloedsuiker veel meer 
 
Quote
RE: pastasaus
M&j  schreef op: 27-04-2017 15:46:57
Ik gebruik voor sauzen altijd een blik tomaten omdat dat een stuk goedkoper is. Er zit minder vitamine in dan in rauwe tomaat maar dat verschil wordt opgehven zodra je de verse tomaten verhit.
 
Quote
RE: pastasaus
Ma Dalton  schreef op: 27-04-2017 23:11:02
Ik ontvel wel. Maar vindt het niet zo lastig of vervelend? Ik haal het harde stukje in het midden voor die tijd weg met een mesje  en snijd een paar sneetjes in het vel. Even een paar minuten laten staan in kokend water. Dat water giet ik af, koud water erop. En dan vallen de vellen er bijna vanzelf af. Ik gooi er meestal nog wat uit glazen pot bij, die tomaten zijn eigenlijk altijd roder dan de tomaten die ik ontvel, en dat vind ik mooi voor een rode saus
 
Quote
RE: pastasaus
Stefke  schreef op: 30-04-2017 21:36:10
Ik denk inderdaad dat een pakje of vers in deze niet zoveel uitmaakt. Maar tomaten ontvellen valt toch inderdaad wel mee op bovenstaande manier?
 
Quote
RE: pastasaus
Jen9  schreef op: 01-05-2017 22:30:15
In de blikjes tomatenblokjes zitten mindertoevogingen dan in de pakjes gezeefde tomaten. Ik vind verse tomaten vaak minder lekker, zijn van die waterbommen.. Goede tomaten zijn moeilijk te krijgen, die gaan in blik of naar t buitenland... zonde.. Overgens zit hier verder geen zuiker in.
Ik zet gewoon de staafmixer erin bij verse...
 
Quote
RE: pastasaus
Amy-mv2  schreef op: 01-05-2017 22:42:59
Zelfs Jamie Oliver gebruikt blik tomatenblokjes/polpa pomodori zei hij eens in een van zijn programma's, makkelijk snel goedkoop en gezond.
En als hij het doet.....
 
Quote
RE: pastasaus
Jolanda1974  schreef op: 02-05-2017 12:18:47
ik gebruik meestal tomatenblokjes uit blik, de smaak is beter en het is budget heel aantrekkelijk.
 
Quote
RE: pastasaus
Jill1234  schreef op: 03-05-2017 22:43:30
Dank voor alle reacties. Zit er nog verschil in tomaat uit blik of tomaat uit zo'n kartonnen doosje?
en wat doen jullie er verder allemaal door?
vandaag had ik knoflook, ui, gehakt, zak wortels, tomatenblokjes, tomaten fritto , oregano, tijm, marjoraan, tijm, beetje suiker en paprika en blikje tomaten puree.
Paprika vond ik wat te overheersend. Benieuwd naar hoe jullie het maken.
 
Quote
Navigatie


Reageren op pastasaus
Naam
Bericht