Menu
 

Topic:

Welke sport?

Nellemv2  schreef op: 28-01-2017 23:10:56
Op welke sport zit jouw kind? Heeft hij of zij hier zelf voor gekozen? En gaat altijd met plezier heen?

Onze knul vindt het allemaal nog niet zo nodig en ik heb ook geen reuze haast ermee maar nu de Zwemdiploma's binnen zijn, zijn we toch aan het oriënteren. Zoon wordt nergens echt enthousiast van... moeilijk!

 
Quote
Navigatie
RE: Welke sport?
Xsara  schreef op: 29-01-2017 16:47:15

  1. Onze dochter zit op synchroonzwemmen. Na abc wou ze het zelf, heeeel graag. 3 uur per week trainen en ze gaat als een speer. Ze hheft bijna 2 diplomas binnen en ern gouden medaille.

  2. Daarnaast doet ze wedstrijd zwemmen. Eerst als extra training voor synchroonzwemmen maar ze vond het zo leik dat ze dat ook 2 uur per week doet.  Ze is net 7 jaar. 


Onze zoon is bijna 10 en zit vanaf het begin op voetbal. Hij heeft tussendoor nog wat jusolessen gehad en bij badminton meegedaan. Hij traint 2 keer per week, zaterdag wedstrijd en op zondag de voetbalschool. Dus ook zeker 4 uur per week. 
 
Quote
RE: Welke sport?
Nellemv2  schreef op: 29-01-2017 17:01:45
Mv5 ja dat vind ik ook! Ik vind ook dat kinderen zelf moeten kiezen, maar als ze het nou echt niet weten of heel spannend vinden oid dan vind ik wel dat je je kind mag / kunt sturen.
Zoals bij ons dus..hihi.. Ik zelf vind zwemmen ook erg leuk, wij als ouders doen zelf helemaal niet aan sport, we zijn dus ook al niet echt een goed voorbeeld 
 
Quote
RE: Welke sport?
Mv5  schreef op: 29-01-2017 17:38:31
Oh ja, sturen mag zeker. Zo van, lijkt dit of dat je niet wat? En als je iets doet, maak je ook het seizoen af, tenzij er een hele goede reden is dat het niet kan of niet wenselijk is. Maar een kind dwingen iets te doen terwijl het eigenlijk wat anders wil, dat nooit. Sport is hobby en dat moet dus leuk zijn.
 
Quote
RE: Welke sport?
Bettie  schreef op: 29-01-2017 18:37:28
Zoon weet niet wat hij wil. Heeft jaren geroepen dat hij geen sport wilde maar trompetles wilde hebben. Vorig jaar een jaar AMV (algemeen muzikale vorming) gedaan in aanloop naar het trompetspelen. Is de allergrootste mislukking geworden en hij is compleet genezen van zijn trompetspeelwens. Hij vindt korfbal leuk maar hoeft niet persé op die sport. Hij weet het niet en wij vinden het wel prima.

Dochterlief begint a.s. maandagmet turnles. Wil ook heel graag zingen in een kinderkoor maar de meeste koren mag je pas komen zingen als je in groep 4 zit omdat je dan goed zou kunnen lezen. (dochter lees nu M6 na 5 maanden groep 3) Als tegenhanger voor haar enorm leerniveau hebben we er in overleg met school voor gekozen om de uitdaging in iets totaal anders te gaan zoeken; iets waar ze moeite voor moet doen maar wel leuk is.
 
Quote
RE: Welke sport?
Mama-van-aimy  schreef op: 29-01-2017 18:40:49
Zoon zit op scouting.  Nu 4 jaar ongeveer.

Oudste en middelste dochter zitten op paardrijden en karate.

Jongste dochter zit nu nog op zwemles maar zij gaat naar verwachting in maart afzwemmen voor A. Daarna moet ze nog door voor B. Maar ondertussen zal zij ook gaan paardrijden..

Zoon wilt er verder geen sport bij doen. Hij heeft wel tijdelijk op tafeltennis gezeten maar daar heeft hij na 1 jaar de brui aan gegeven.
 
Quote
RE: Welke sport?
Kees  schreef op: 29-01-2017 19:23:57
oja..bij mij zitten ze beide op muziekles. beide trompet.
muziekles vind ik belangrijk maar zij gelukkig heel leuk
 
Quote
RE: Welke sport?
Toedeledoki  schreef op: 29-01-2017 19:35:25
Hier oudste op drumles al een paar jaar en jongste sinds kort gitaarles.

Dat laatste word aangeboden via de overblijf. Op maandag heeft ze tijdens de overblijf een half uur les (van de gitarist van Rondé )

Ze vindt het heel erg leuk.

Dan neemt ze haar gitaar mee naar de BSO na school en een van de medewekers daar geeft zelf ook gitaarles en hij gaat nog wel 's samen met haar spelen ook haha (priveles ).
 
Quote
RE: Welke sport?
Miepie1972  schreef op: 29-01-2017 19:45:36
Hier zitten ze allebei bij de zwemclub: 1 keer per week zwemvaardigheid en 1 keer per week snorkelen. En daarnaast danst mijn jongste nog 1 uur in de week en de oudste gaat 1 keer per week klimmen.
 
Quote
RE: Welke sport?
Myself  schreef op: 29-01-2017 21:17:48
Zoon op turnen en geeft zelf inmiddels ook les. Dochter ook op turnen en op paardrijden. 
 
Quote
RE: Welke sport?
Mamami  schreef op: 29-01-2017 23:46:37
Wij zijn op een zaterdag met onze oudste naar allerlei sportclubs gegaan om te kijken. Honkbal, zwemmen, voetbal, basketbal, korfbal en handbal. Het laatste vond hij heel leuk om te zien, we werden ook meteen superleuk opgevangen dus mocht hij een paar x meetrainen om te kijken. Hij vond het heel leuk al was het voor hem heel lastig omdat het vrij dynamisch is en hij het niet altijd kon volgen. We zijn nu paar jaar verder en hij blijkt een leuke handballer te zijn die bepaalde kwaliteiten heeft waardoor hij zijn vaste plek in het team heeft.

Aangezien zijn zusje iedere wedstrijd mee ging werd zij ook enthousiast en handbalt inmiddels ook een aantal jaar.

Ik vind het een leuke sport omdat ze in de winter binnen spelen en in de zomer buiten. Het is een vrij harde sport met fysieke inspanning (eigenlijk is het waterpolo op het droge) en het teamelement vinden ze erg leuk. De club waar ze bij zitten voelt als een warm bad, supergoede begeleiding voor onze zoon met Asperger en ze organiseren leuke uitstapjes.
 
Quote
RE: Welke sport?
Bepje  schreef op: 29-01-2017 23:56:26
Misschien een rare vraag maar moet hij per se op een sport  ? Als hij echt niet wil dan is hij er misschien helemaal niet aan toe of meer bezig.  Als hij verder altijd actief is dan is niet sporten niet zo erg. 
 
Quote
RE: Welke sport?
Suusmv3  schreef op: 30-01-2017 00:11:33
mijn oudste wou van alles na zijn zwemdiploma
- karate is wel geteld 2 lessen geweest en wou toen niet meer want het ging te snel
- voetbal - hij kon er niet mee omgaan dat de bal steeds afgepakt werd van hem dus na 3 maanden ook weer klaar... 
- judo - vond het niet leuk dat er steeds getrokken werd aan hem. 

en nu zit hij al ruim een jaar op scouting en heeft het naar zijn zin!... ondanks dat hij af en toe gewoon niet wil ( net als met school 

dochter wil graag op paardrijles... maar dat kan ik helaas op dit moment niet betalen... dus zijn nu nog aan het zoeken voor een goed altarnatief.... 
 
Quote
RE: Welke sport?
Mam Van Twee  schreef op: 30-01-2017 01:20:22
Hier zijn ze vroeg gestart met zwemles - als kleuters. En daarbij 1 x per week  naar de korfbal. Dat was initieel van mij uit - oudste kwam toch al vaak op de club omdat ik toen zelf ook nog speelde en regelmatig lekker in het zonnetje naar het eerste ging kijken.
En dan waren er ook andere kinderen, dus altijd iets te doen.

Vond het ook belangrijk dat ze met een bal konden omgaan. En er niet bang voor zouden worden.

Toen de oudste haar zwemdiploma had, was ze 6 en mocht ze van mij zelf kiezen. Ze is toen ff gestopt met korfbal en heeft een jaar ballet gedaan.
Dat viel tegen en toen zusjelief ook ging korfballen is ze weer mee gaan doen, want anders zat ze een uur niks te doen naast het veld.

Ze vinden het allebei super gezellig en de onderlinge sfeer is erg goed op de club. Veel activiteiten voor de jeugd.

Spelletje is ook uitdagend en dynamisch, want je hebt best wat inzicht en techniek nodig om met samenspel een potje te kunnen winnen.

Merk dat korfbal voor best een aantal jongens een mooi alternatief is voor voetbal - zeker als ze niet van te ruw spel en lichamelijk contact houden.
Bij korfbal is het tot 10 jaar in 1 vak met 4 spelers, dus veel actie en veel rennen. Echt ook wat voor jongens dus.

Oudste traint nu 2x per week - gelukkig kan ze op de dag dat we werken meerijden.
 
Quote
RE: Welke sport?
Nellemv2  schreef op: 30-01-2017 06:58:00
Bepje, nee dat is geen rare vraag.. het is geen moeten moeten hoor, wij zijn niet moeilijk ofzo, maar ik vind het wel goed voor hem om buiten de contacten van school ook nog wat te ondernemen, en zo krijgt hij ook zijn beweging wat ook gezond is. Hij is sociaal niet altijd even sterk en hij is ook niet echt heel actief qua bewegen; hij tekent en schrijft heel veel en kan zo een hele middag voor de tv hangen 

En nu het wekelijkse sporten van zwemles voorbij is, leek het me goed om wel iets anders te gaan doen

Hij is geen jongen die het zelf aan zou geven; hij vindt het gauw wel prima en een beetje sturing is dan misschien juist wel nodig. 
 
Quote
RE: Welke sport?
Myself  schreef op: 30-01-2017 07:20:01
Suus,is kijken naar een verzorvpaard een idee? Dat ze met die eigenaar begint met rijden leren en ook helpt met verzorgen? Zo doen wij dat ook, lest eens per 14 dg en inmiddels verder zelfstandig rijden in de wei.  Plus wekelijks helpen met verzorging.  Eigenaresse is ermee geholpen en dochter kan haar paardenliefde kwijt.
 
Quote
RE: Welke sport?
Mama Van Drie  schreef op: 30-01-2017 08:18:51
Paardrijden hoeft niet heel duur te zijn, ik betaal 9 euro per les, vind dat nog betaalbaar.
Zeker als je het per week apart legt,Cals hè dan een nieuwe leskaart niet hoef je niet in 1 keer 90 euro op te hoesten.
 
Quote
RE: Welke sport?
Saskiamv2boys  schreef op: 30-01-2017 09:11:16
hier hebben ze altijd gehandbald. De oudste doet nu soms aan snowboarden en de jongste kan niet meer sporten.
Misschien naar de revalidatie iets van rolstoel tennis of iets anders..
 
Quote
RE: Welke sport?
Mvl&d  schreef op: 30-01-2017 09:21:43
Oudste dochter: eerst zwemles, daarna turnen, toen een aantal jaar circus (met name tissue en trapeze). Nu gaat ze vrij vaak naar de klimhal om te klimmen. Is ideaal; er is geen moeten, je kan gaan als je zin hebt.

Jongste dochter: eerst zwemles, nu op turnen en op voetbal.

Heel populair hier onder de jongens en meiden is freerunning.
 
Quote
RE: Welke sport?
Harleysmama  schreef op: 30-01-2017 11:28:55
Mijn zoon zit op.freerunnen en op Bounz. Heeft eerst op judo.en voetbal gezeten.aar nee dat was niks voor hem. Freerunnen en trampoline springen vind hij geweldig
 
Quote
RE: Welke sport?
Rianne74  schreef op: 30-01-2017 15:40:49
Zoon 1: al sinds zijn B diploma op reddend zwemmen. Hij begon toen hij net 6 was en is nu 14,5. Inmiddels de nodige diploma's rijker en begonnen bij een 2e reddingsbrigade voor de wedstrijden. Bij de eerste doen ze niet aan wedstrijden op zondag en laten die er nu het meeste zijn voor zijn leeftijd... Dus lid geworden bij een 2e vereniging en inmiddels zwemt hij 4 keer per week.

Zoon2:  is ook lid geweest van de reddingsbrigade. Was een moetje want door zijn oorproblemen had hij een half jaar niet gezwommen en was zijn vaardigheden een heel stuk kwijt!!! Heel belangrijk dus om te blijven zwemmen!!! wisten wij natuurlijk wel als ouders van de reddingsbrigade ;-) Maar ja gezondheid.... Met een kleine 3 weken verder waren zijn vaardigheden gelukkig weer uit de grijze laadjes in zijn brein te voorschijn gekomen.... Na 1,5 jaar en wat oorontstekingen verder wilde hij niet meer. Hij deed ondertussen ook aan trompetles en muziekvereniging (2 keer per week) en op zaterdag aan schaatsen.... Hij wilde ergens mee stoppen en dat werd het zwemmen. Alles is zijn eigen keuze geweest! Maar ja dat schaatsen is alleen in de winter en toen kwam een klasgenoot dat de wielrentraining weer begon. Of hij mee wilde gaan kijken.. Nou prima. Maar jullie raden het al. Die training was een groot succes en inmiddels begint hij daar aan zijn 5e jaar. Hij begon in categorie 2 en is inmiddels in categorie 6. In de wintermaanden doen ze daar aan veldrijden/cyclocross dus de winter periode is ook gevuld met sport. De trompetlessen is hij inmiddels een jaar of 3 mee gestopt. Dat viel samen met 1 wielertraining en hij vind het wielrennen leuker dus wilde hij daar stoppen. Moest van mij wel het seizoen daar afmaken omdat ze ook aan optredens deden. Had hij niet zoveel zin in maar heeft het wel gedaan.

Nu zijn onze weken gevuld met brengen en halen naar de verenigingen, want jawel deze zitten niet bij ons in het dorp. De weekeinden zijn ook vaak gevuld of met een wedstrijd of ik mag werken... Zo blijven we bezig zolang de kinderen het zelf willen en met plezier gaan sporten wil ik daar ook mijn energie wel in steken!

 
Quote
RE: Welke sport?
Suusmv3  schreef op: 30-01-2017 21:44:39

Quote Mama van drie:
Suus,is kijken naar een verzorvpaard een idee? Dat ze met die eigenaar begint met rijden leren en ook helpt met verzorgen? Zo doen wij dat ook, lest eens per 14 dg en inmiddels verder zelfstandig rijden in de wei.  Plus wekelijks helpen met verzorging.  Eigenaresse is ermee geholpen en dochter kan haar paardenliefde kwijt.



zat ik ook al aan te denken. 

Quote Mama van drie:
Paardrijden hoeft niet heel duur te zijn, ik betaal 9 euro per les, vind dat nog betaalbaar.
Zeker als je het per week apart legt,Cals hè dan een nieuwe leskaart niet hoef je niet in 1 keer 90 euro op te hoesten.



helaas is het hier geen 90 euro... maar de goedkoopste begint al bij 160eu ( wel per 3 maanden) en dat is een half uurtje rijden per week. en omdat zij een beginner is eisen de meeste maneges hier eerst 5 privelessen a 15 eu....
ben nu wel aan het sparen voor haar zodat ze iig de starterslessen kan gaan volgens om te kijken of ze het echt wil... Als zij het ook echt wil dan heb ik zelfs de 25km afstand er wel voor over
 
Quote
RE: Welke sport?
Meidenmama  schreef op: 31-01-2017 07:25:37
Oudste zit al vanaf haar 6e op handbal, trainen 2x per week en zondags wedstrijd.
Jongste zit op voetbal en ze zit sinds kort op kickboksen. Voetbal 1 x in de week trainen en zaterdag wedstrijd. Kickboksen 1x per week een uur.
 
Quote
RE: Welke sport?
Essie@  schreef op: 31-01-2017 13:07:46
Hier zitten de jongens op Scouting
Met mijn dochter ga ik 3 keer in de week naar de sportschool, cardio en krachttraining.
Mijn oudste zoon gaat met mijn man 2 tot 3 keer per week naar de sportschool ook cardio en krachttraining.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Welke sport?
Naam
Bericht