Menu
 

Topic:

hoe om te gaan met hersenschudding

Anon  schreef op: 13-12-2016 09:42:04
Mijn zoon van 11 is afgelopen donderdag op het schoolplein gevallen op zijn slaap. Toen ik hem na schooltijd ophaalde klaagde hij over hoofdpijn, misselijk en duizelig. De huisarts heeft hem nagekeken en we zijn met wekadvies naar huis gegaan. Neurologisch was het goed. Vrijdag begon hij meer hoofdpijn te krijgen en heeft hij ook overgegeven. Zaterdag was de pijn heftig en begon zijn gedrag te veranderen (van normaal rustig naar overdreven druk) Ook kon hij dingen zich niet meer herinneren en ging hij zaken door elkaar halen. Uiteindelijk via de HAP naar de kinderarts en kinderneuroloog geweest. Er is een ct scan gemaakt en daarop was alles in orde. Diagnose is een forse hersenschudding en neem rust en tijd. Afgelopen naacht heeft hij weer overgegeven en zijn hoofdpijn blijft heftig ondanks pcm. Zijn gedrag is nog steeds druk (hij wordt zelf gek van zichzelf want hij is doodmoe, maar zijn hoofd draait maar door). en hij is ineens angstig voor zaken waar hij nooit bang voor is. Ook kan hij dingen niet meer herinneren die hij echt wel wist. (zijn inlogcodes voor zijn werk op school bv, maar ook kerstliedjes zoals flappie en welke dag het vandaag is). Wat zouden jullie doen? Nogmaals contact leggen met de huisarts of het gewoon rustig aandoen. (hij is nog steeds thuis).
 
Quote
Navigatie
RE: hoe om te gaan met hersenschudding
Bettie  schreef op: 13-12-2016 09:50:16
In principe zou de verwardheid na 1 dagen afgenomen moeten zijn. Geheugenverlies is normaal en zou zich na verloop van tijd weer kunnen herstellen. Volgens mij moet hoofdpijn en braken nu inmiddels toch wel minder zijn/worden maar dat weet ik niet helemaal zeker.

Dat drukke gedrag herken ik niet, hier was dochter juist behoorlijk suffig. Pas na verloop van dagen werd dit beter en kwam ze meer uit bed.

Heeft hij koorts? Er heerst ook overal griep en het zou kunnen dat het een combi is van.

Als je 'm nu echt in een donkere kamer leg, deur open zodat je 'm kan horen? Gaat hij dan rustig liggen? Of...als hij bijv.rustig wordt van muziekje luisteren, zet dat dan zachtjes aan.

En...als je het niet vertrouwd, zou ik gewoon de huisarts bellen hoor.
 
Quote
RE: hoe om te gaan met hersenschudding
Bepje  schreef op: 13-12-2016 09:52:57
Gewoon nog eens bellen hoor. Eventueel vragen of je nog eens langs mag of dat ze komen. Als je je niet goed voelt bij dit soort dingen moet je er iets mee. En ik ga er vanuit dat ze het echt niet erg vinden als je nog eens belt hierover. 
 
Quote
RE: hoe om te gaan met hersenschudding
Jolanda1974  schreef op: 13-12-2016 09:54:00
Als hij zijn rust niet neemt dan kan hij hoofdpijn blijven houden, rust is echt essentiel bij een hersenschudding. Mijn man  heeft een hersenschuding verwaarloosd en plukt daar nu helaas nog steeds de vervelende vruchten van.
 
Quote
RE: hoe om te gaan met hersenschudding
Xxx  schreef op: 13-12-2016 09:55:30
Ik ben rond mij  10/11 jaar uit mijn hoogslaper gevallen. Had een zware hersenschudding.
3 weken compleet plat moeten liggen en 3 weken rustig aan moeten doen.

Nu is het allemaal wel anders, maar als je het niet vertrouwd even bellen .... evt voor alleen advies.
 
Quote
RE: hoe om te gaan met hersenschudding
Emilie  schreef op: 13-12-2016 10:10:49
Met hersenschudding heb ik geen ervaring, maar ik weet wel dat men dochter "huperkinetisch" wordt van pcm (en ik ken nog meer kinderen). Misschien even een andere pijnstiller proberen?
Veel beterschap voor je zoon,
Emilie
 
Quote
RE: hoe om te gaan met hersenschudding
M&j  schreef op: 13-12-2016 14:00:04
Ik heb het afgelopen voorjaar een zware hersenschudding gehad. Ik had van begin af aan hoofdpijn maar in de loop van de andere dag werd dat veel erger. Ook mijn zicht verminderde, voor al dichtbij, was erg misselijk en mijn geheugen verminderde. 's morgens wist ik nog wat er gebeurd was, 's middags was ik ineens stukken er van kwijt en de dag er na kon ik mij nauwelijks iets herinneren, nu nog steeds niet. Hoofdpijn en slecht zien verdween na een dag of vijf 6, dat mijn geheugen weer ging functioneren heeft bijna twee maanden geduurd. Het trof voornamelijk mijn korte termijn geheugen, in die periode heb ik weinig nieuwe gebeurtenissen kunnen opslaan en ik kon niet goed herinneringen uit mijn lange termijn geheugen halen. In het begin was dit erg verwarrend en ik vond het erg eng.

Een hersenschudding heeft tijd nodig om te genezen, net als een blauwe plek, dat duurt ook een aantal dagen. Hij hoeft niet specifiek te rusten maar wel doen wat voor hem goed voelt, en een beetje afleiding is nu wel fijn.
Huisarts zou ik wel even bellen, pcm was bij mij ook ontoereikend, dus misschien heeft hij/zij hier nog een goed advies over en kan hij/zij ook je zoon geruststellen.
 
Quote
RE: hoe om te gaan met hersenschudding
Anon  schreef op: 13-12-2016 15:24:23
dank je wel voor jullie antwoorden. Duidelijk is dat hij een flinke klapper heeft gemaakt en dat hij meer tijd nodig heeft. We wachten het nog even af.
 
Quote
RE: hoe om te gaan met hersenschudding
Zijlijn  schreef op: 15-12-2016 00:11:35
hoe is het nu met hem?
 
Quote
RE: hoe om te gaan met hersenschudding
Anon  schreef op: 15-12-2016 06:39:49
lief dat je het vraagt. We zien sinds gisteren verbetering. Hij is rustiger en merkt dat hij minder hoofdpijn heeft als de pcm werkt. Als de pcm uitgewerkt is heeft hij nog veel hoofdpijn. Vandaag gaan we thuis schoolwerk proberen en dan morgen een ochtend naar school. Vandaag hebben ze een invaller dus dat vonden we geen goede optie om te starten.
 
Quote
Navigatie


Reageren op hoe om te gaan met hersenschudding
Naam
Bericht