Menu
 

Topic:

Even (stiekem) klagen over pup

Mv E.l.s  schreef op: 14-08-2016 00:29:01
Er heerst vast een taboe op, een pup is toch hartstikke leuk? Nou, heb nu vanaf maandag een pup en heb momenten dat ik denk, ik geef hem weer terug 😁
Waar ben ik aan begonnen denk ik nu. Loop de hele week poep en pies op te ruimen, hij schijnt niet te snappen dat hij op het matje mag plassen. Hij bijt aan mijn eikenhouten tafel. Hij zit constant onze andere hond uit te dagen. Hij jankt 's nachts in de bench. Ik kan niet meer uitslapen. Maar aan de andere kant, hij is zooooo mooi en ook zooooo lief. Ik moet hier even door, ik weet het. Maar eerlijk? Van mij mag hij snel volwassen zijn. 
 
Quote
Navigatie
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Mamvan3  schreef op: 14-08-2016 10:26:38
Consequent blijven volhouden!!!!! Hij heeft toch ook hele lieve momenten??

Ik heb vorig zomer ons hondje als pup opgehaald. Was eigenlijk een flinke miskoop. Niet gesocialiseerd, had te laat haar prikken gehad, nooit vast voedsle gegeten en de eerste 5 dagen doodziek toen zij bij ons was.
Uiteindelijk is mijn muppie veel te klein gebleven (ongeveer de helft van haar lichaamsgewicht), maar ik heb haar steeds laten controleren bij de dierenarts, die uiteindelijk wel erg tevreden over haar was.
Ook dit dametje had de bizarre eigenschap, dat ze bij voorkeur in de schoenen van mijn man poepte  .... Janken heeft ze nooit gedaan gelukkig, maar voor haar waren de wandelinkgen erg belangrijk, dan ging ze geen rottigheid uithalen in huis. En verder voldoende knuffels en kauwstokjes.

Het komt echt wel goed, denk ook aan die leuke momenten 
 
Quote
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Made  schreef op: 14-08-2016 11:10:08
Haha herkenbaar. Ik heb hier 2 kittens rondlopen. De eerste dagen waren ze heel lief en schattig en sliepen ze veel. Nu ze zich wat thuis voelen breken ze me de hele keet af  janken savonds en sochtends bij mn slaapkamer deur,  maar toch als ze dan weer op hun schattigst bij me liggen dan smelt ik weer. Volgende wk gaat 1 naar zn eigen baasje, was ivm vakantie eerst met ons mee. Dat is de grootste draak, maar ooooh wat zal ik die knuffelkont missen 

Succes nog even 
 
Quote
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Mama Van Drie  schreef op: 14-08-2016 12:04:51
Het is intensief, net alsof je weer een baby hebt.

Zindelijk maken zou snel kunnen gaan maar is ook intensief, je staat om de haverklap buiten wil je pup gaan snappen dat hij het buiten niet doen.

Maar het hele eerste jaar is intensief, dan investeer je voor de rest van jaren.

Het niet meer uitslapen is maar even, wij lieten hem even plassen buiten en hup weer terug in de bench en verder slapen, zo hebben ze geleerd dat 5 of 6 uur nog geen tijd is voor de honden.

Als mijn man om 6 uur de deur uit gaat dan gaan ze ook niet naar buiten,cdat gebeurt pas rond 8 uur en in de weekenden kan het zomaar 11 uur zijn eer ze naar buiten kunnen.

 
Quote
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Stefke  schreef op: 14-08-2016 13:47:10
hahahaha, heerlijk om je verhaal te lezen. Dan weet ik weer 100% zeker dat er hier geen hond in huis komt! (ook geen kat trouwens).
 
Quote
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Janine  schreef op: 14-08-2016 15:51:03
Herkenbaar, hier een pup van 16 weken en ben er soms goed flauw van haha 
 
Quote
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Ma Dalton  schreef op: 14-08-2016 23:33:09
Haha. Hier een pup van 5 maanden. 3 paar gesloopte pumps .. Van mij is alles lekkerder. 
Maar nu heeft ze gewisseld. Ze is alweer een hele tijd zindelijk. Slaapt door en is super lief voor de kids. Ik wist waaraan ik begon. Toch is het even druk en gedoe een pup! Maar zou haar nooit meer kunnen missen. Veel plezier.,en mopper soms maar even. Ben blij dat ik er niet meer snachts uit hoef! 
 
Quote
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Mamami  schreef op: 14-08-2016 23:53:43
HIer een niet gesocialiseerde angstige pup van 6 maanden in huis gehad. Piepen en janken in bench, niet alleen kunnen zijn, dingen slopen, vroeg op om te plassen. Dacht echt waar ben ik aan begonnen. Nu is ze ruim 2 jaar en een superhond. Heel stabiel en zeer sociaal, kan prima paar uur alleen zijn, hoeft pas om 10.00 uit, bench niet meer nodig en ze maakt niks kapot. Train met haar 2x per week op de club, heeft al 2x gasten verjaagd die weinig goeds in de zin hadden, is een superkroelkont, zorgt er voor dat ik een reden heb om te bewegen kortom ik kan niet meer zonder haar....
Dus nog even volhouden
 
Quote
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Dani  schreef op: 15-08-2016 00:52:21
ik heb nu nog een jack russel van 9 , schat van een beest , sloopt niks blaft nooit .. maar als ze er niet meer is over aantal jaar komt er geen meer...
 
Quote
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Jessiemv3  schreef op: 16-08-2016 09:49:39
Wij hebben sinds begin juni een pup in huis en als ik dit zo lees doet ze het eigenlijk best goed .
De eerste drie nachten heeft ze inderdaad wel even kort zitten piepen in de bench 'snachts maar dat is even stug volhouden. Nu gaat ze er zonder problemen in en we laten haar 'sochtends pas rond 08.00 uit.
Ze is eigenlijk al helemaal zindelijk, een ongelukje is een uitzondering.
Ze maakt eigenlijk niets stuk in huis, is wel gek op slippers en sokken , die moet je niet laten rondslingeren. Maar verder is het eigenlijk een heerlijk beestje en ik had me op het ergste voorbereid maar eigenlijk valt het me alles mee.

 
Quote
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Lonneke  schreef op: 16-08-2016 20:21:58
Onze hond is bijna 13 . En weet zeker dat er weer pup ooit komt als deze vriend overleden is. 

Vind dat zon leuke tijd van pups. ..
 
Quote
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Marjolein1976  schreef op: 17-08-2016 00:15:54
Hebben sinds mei een pup naast onze 11 jarige.... De pup was al krantzindelijk dankzij een hele fanatieke fokker. Hebben heel langzaam de omgeving waar hij alleen is groter gemaakt. Dus eerst bench wanneer we er geen direct oog op hadden, toen bijkeuken, toen keuken en nu ook woonkamer. Hij heeft denk ik zo'n 10 ongelukjes gehad... Misschien een idee?
 
Quote
RE: Even (stiekem) klagen over pup
Smvn&d  schreef op: 17-08-2016 15:14:46
Heel normaal dat je dit voelt hoor. Dat hoort erbij.
Een puppy is leuk en lief, maar de eerste 2 maanden zijn ze echt niet altijd zo leuk en ben je de hele dag bezig met er achter aan lopen.
Vooral de eerste week is dat wennen en krijg je een gevoel van spijt, ken weinig mensen die dat niet hebben bij een nieuwe pup, ze zijn gewoon dood vermoeiend.

Ik had het het ergste bij mijn laatste pup, die is inmiddels 1, maar ondanks dat hij mijn eerste goede pup was (eerder alleen mishandelde/verwaarloosde) vond ik deze het zwaarste, jeetje mini ik werd knetter soms. 

Ik had de bench trouwens naast mijn bed, en daar ging hij in en dan piepte hij paar sec, dan deed ik mijn hand er ff in en ging hij slapen. Hij sliep direct de hele nacht door. Mijn eerste pup was nog geen 3 weken oud en moest elke 2a3 uur gevoed worden en kon zichzelf niet warm houden, maar echt die vond ik minder intensief als deze normale (maar had toen ook nog geen kinderen).

Ook was de jongste heel snel zindelijk, terwijl de oudste 4 jaar!! nodig had. Toch vond ik de jongste echt zwaarder.

Het is nog steeds een drukte maker trouwens haha.

Naja kortom puppy's zijn in het begin echt vermoeiend. Hier ging hij overdag ook regelmatig een uur in de bench, of langer als hij niet wakker werd eerder. Gelukkig accepteerde hij de bench direct, zodra ik hem er in deed ging hij slapen, dat scheelde wel hoor. 

Maar komt dus goed, over een paar weken word alles beter.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Even (stiekem) klagen over pup
Naam
Bericht