Mie schreef op: 26-07-2016 09:28:28 |
Zit je dan met je goede gedrag; Havermoutpap gemaakt van (geweekte) havervlokken, rozijntjes en
appel met kaneel erdoor. Gekookt ..........gatver wat is dat smerig, het lijkt wel lijm! Iemand die een beter idee heeft dat geen lijm maakt en lekkere smaakt? Ik wil geen melk en geen suiker ( behalve uit fruit) gebruiken. |
Quote |
Alineke schreef op: 26-07-2016 10:26:44 |
Havermout-banaan pannekoekjes. Wel met melk, maar je kan karnemelk, sojamelk of amandelmelk gebruiken, water kan misschien ook. 100 ml melk, 75 gram havermout, 1 ei, 1 banaan, samen in een kom en fijnmaken met de blender tot een mooi dik beslag. Daarvan kleine dikke pannekoekjes bakken. Je kan er nog kaneel doordoen, en/of bakpoeder en/of honing/stroop. Lekker met jam erop. |
Quote |
Vera schreef op: 26-07-2016 10:30:03 |
Uh gewoon met water achtjes koken en dan noten erin, of appelstroop of jam (favo van oudste zoon)
Prakken met banaan en dan even bakken in koekenpan. En vooral niet te dik maken, dat smaakt echt
niet. Ik probeer hem altijd zo te maken dat hij net niet meer vloeibaar is, dan is het niet zo'n
meelbal in je mond |
Quote |
Mama Van Drie schreef op: 26-07-2016 10:41:33 |
En dit eet je omdat? Wat is er mis met de boterham? Alles beter dan wat jij opnoemt, Jak 😉 |
Quote |
Nelia schreef op: 26-07-2016 11:19:36 |
Dat was ook mijn gedachte. Je moet wel een hele goede reden hebben om dit vrijwillig te gaan eten
als volwassene. Zoveel alternatieven. |
Quote |
Pup78 schreef op: 26-07-2016 11:43:27 |
Nou dat klinkt alles behalve lekker... Geef mij maar een kom muesli met yoghurt en fruit en rozijnen |
Quote |
Made schreef op: 26-07-2016 12:01:22 |
Waarom maak je er geen muesli van? Staat een heerlijk recept op mijn fb paginakwestievanvoeding 😉 |
Quote |
Mie schreef op: 26-07-2016 13:55:01 |
Waarom geen brood? Nou, ik krijg van brood altijd eerst megatrek en heb dan niet genoeg aan 1 of 2 of 3 of 4 broodjes. En een half uur na mijn broodje ( ook van eentje) word ik megamoe. Dus voorlopig probeer ik eens wat anders uit ( minder zgn "snelle" koolhydraten). Ik eet af en toe vast nog wel brood(volkoren dan), maar nu ff niet Made ik heb geen FB, misschien kun je het recept hier plakken of me PBen? Want ik ben wel benieuwd. Op zich vind ik havervlokken prima te eten. Ik gooi ze ook wel eens door de kwark of yoghurt. ( of door de appeltaart, maar die laat ik ook ff staan in de vorm waarin die ik die altijd maak haha) Alineke, die pannenkoekjes kan ik wel eens uitproberen, klinken prima. Uiteindelijk heb ik zelfs bijna alles nog opgegeten. Toen het lauw/koud was was het al veel lekkerder. Maar dat lijmige met brokjes/stukjes is een consistentie waar ik écht moeite mee heb. Heb als lunch 2 roggebroodjes met creamchease gehad en een lading groente erbij...dát is wél lekker! |
Quote |
Marjolein1976 schreef op: 26-07-2016 17:14:55 |
Er is toch ook haverdesembrood? Tenminste, onze bakker heeft dit... Erg lekker! |
Quote |
Mie schreef op: 26-07-2016 19:48:51 | ||
Mugcake vind ik normaal gesproken ook al niks, dus met havermout wordt het er niet beter op denk ik. | ||
Quote |
Boterbloem schreef op: 26-07-2016 20:55:04 |
havermout, heeeeeeeeeeeeeeerlijk! Maar dan wel met melk ;-) Overnightoats ook lekker, maar ook met melk... Met water lijkt mij ook echt niets. Maar met dadels is havermout ook erg lekker trouwens, dadels en walnoten bijvoorbeeld. |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 26-07-2016 21:06:12 |
http://www.mytaste.nl/z/havermoutkoekjes-zonder-suiker-en-melk.html |
Quote |
Mie schreef op: 26-07-2016 21:38:06 | ||
Da's toch geen ontbijt | ||
Quote |
Stefke schreef op: 26-07-2016 21:38:32 |
Met water is het gewoon goor! Ik maak het met alleen havermout en melk. Prima te eten en helemaal
iet lijmachtig. |
Quote |
Chloe schreef op: 26-07-2016 21:45:40 |
Ik eet het ook geregeld, maar dan wel met melk. Met water lijkt me niet zo lekker. het lijkt me
trouwens wel onwaarschijnlijk dat je moe wordt van brood eten.. Komt dat niet ergens door?.. |
Quote |
Toedeledoki schreef op: 26-07-2016 21:56:30 | ||
't is zonder suiker en zonder melk... dan kun je het toch als ontbijt eten Hmmmmm !!! Kopje thee erbij | ||
Quote |
Mie schreef op: 26-07-2016 22:23:09 | ||
Ja, vast. Daarom dus (tijdelijk) ff geen brood om te kijken of het helpt. | ||
Quote |
Toedeledoki schreef op: 27-07-2016 00:04:45 |
Wat eet je op je brood ? Ik merk dat ik moe word van zoetigheid.... Ben sowieso geen broodfan.... tenzij het heel erg vers en knapperig is... En heb nu weer roggebrood ontdekt, best lekker op z'n tijd |
Quote |
Mie schreef op: 27-07-2016 00:46:07 | ||
I <3 roggebrood. Heb gisteren weer eens een pakje gekocht. | ||
Quote |
Vera schreef op: 27-07-2016 08:16:25 |
Je gedachte is niet zo gek hoor. Ik wordt moe van brood, ik krijg er honger van en mijn buik zet
op Met water vinden mijn kind en ik bst te deon hoor, zeker als je er iets aantoe voegd. Anders doe je amandelmelk, dat is lekker zacht en minder allergeen |
Quote |
Myself schreef op: 27-07-2016 10:29:00 |
Ik maak het vaak met sojamelk, vind het afgekoeld dat (zeker in de zomer) lekkerder dan warm. Nu maak ik hem momenteel vaak met yoghurt, beetje honing en rozijnen erdoor, of kaneel. |
Quote |
Mie schreef op: 27-07-2016 10:51:57 | ||
Afgekoeld bleek het gisteren idd beter te eten te zijn. Dan wordt het meer een puddingachtige substantie ipv dat het als heet/warm is zo lijmerig is. Heb vandaag maar ontbeten met roggebrood en een schaaltje aardbeitjes | ||
Quote |
Made schreef op: 27-07-2016 11:25:16 |
Homemade muesli Bereiding: 5 minuten + 15minuten in de oven. Ingrediënten voor een volle pot: - 160 gram havermout - 40 gram gehakte noten(ongezouten en ongebrand). - zaden (zoals pompoenpitten of zonnebloempitten) - 2 eetlepels ahornsiroop - 1 eetlepel kokosolie - 2 eetlepels water - 1 theelepel kaneel - 2 handen rozijnen - handje cacaonibs Bereiding: 1. Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht. 2. Stop alle droge ingrediënten in een kom (behalve de rozijnen). 3. Mix de ingrediënten door elkaar. 4. Laat de kokosolie smelten op laag vuur en voeg de siroop en het water toe. Roer het goed
door 5. Meng de kokosolie en siroop door de gemengde droge ingrediënten in de kom, zorg dat
alles goed door elkaar gehusseld is. 6. Verdeel alles over de bakplaat en bak het gedurende 15 tot 20 min in de oven op 150 graden
(hetelucht). 7. Laat het na de 10 min goed afkoelen en voeg de rozijnen toe voordat je het in een pot
doet Tip: De muesli moet een goud/bruin achtige kleur hebben. Wanneer je merkt dat dit niet het
geval is. Doe bakplaat met de muesli dan nog voor enkele minuten terug in de oven. |
Quote |
Mie schreef op: 27-07-2016 12:31:27 | ||
Niet anders dan in de vorm van de koolhydraten die in de Rogge zitten, maar geen suikers toegevoegd in mijn Roggebroodjes. Mss dat het aan Brabants Roggebrood is toegevoegd, maar ik ben dol op fr Die-hard versie Frisch-Roggebrood TNX voor het recept, ga ik zeker eens uitproberen. FF weer een flesje Maplesyrup kopen eerst. | ||
Quote |