Menu
 

Topic:

voor het eerst een dag alleen thuis

Grietje  schreef op: 31-05-2016 13:30:37
Spannend: mijn dochter van 10 is zondag een dag alleen. Wij vertrekken 's ochtends naar een familiedag waar ik mensen zie die ik al jaren niet meer gezien heb. Maar mijn dochter heeft dan haar eerste oefenwedstrijdje op de manege. Daar wil ze zo ontzettend graag naar toe. Al die oude tantes die ze niet kent zijn natuurlijk veel minder leuk. En dat snap ik heel goed. Dus we zijn tot de oplossing gekomen dat ze alleen naar de manege gaat, net zoals elke woensdagmiddag. Ze mag daar de hele dag blijven maar ook eerder naar huis komen. En helemaal feest voor haar: ze mag frietjes halen want wij hebben al gegeten als we thuiskomen. Ze neemt een telefoon mee naar de manege en een tas met eten en drinken. En ze heeft al vaker de huissleutel meegehad. Kortom, moet lukken dus. Maar het blijft spannend omdat wij aan de andere kant van het land zitten. Ik zorg wel dat de buren weten dat we er niet zijn. Het is jammer dat ik het proefje mis maar we vinden dit allebei de beste oplossing. Loslaten.....

Hadden jullie het ook zo opgelost?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Int  schreef op: 02-06-2016 12:58:10
Ik zou het ook gerust doen zoals jij.

Mijn dochter is 11, en is ook met 10 gestopt met de BSO. Zelfs haar broertje van 8 gaat niett meer naar de BSO. Op maandag eten ze tussen de middag samen, en om half 4 uit school gaan ze ook samen naar huis. Ik ben dan om 17.15 thuis. Ik werk wle vlak bij huis, als er echt iets is kunnen ze bellen of langskomen. Ook in de schoolvakanties zijn ze soms de ochtend samen thuis als ik een halve dag werk. Dat gaat prima.

Met zo'n dag weg zou ik het met mijn dochter met 10 jaar ook zo gedaan hebben. Zeker omdat je iemand geregeld hebt als er iets is.

Dat er iets kan gebeuren op de manege vind ik een aparte opmerking. Want als je oma als oppas zou hebben geregeld en je bent zelf een dag weg, dan kan er ook iets gebeuren en ben je er ook niet bij. Dus volgens mij heb je het prima geregeld zo.

En wat anderen schrijven is waar, de ene van 10 is heel anders dan de andere. Je voelt zelf vast prima aan of je dochter het aan kan!

Komt vast goed!
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Suus  schreef op: 02-06-2016 20:06:43
Vergezocht, raar.... Ik ben zeker niet overbezorgd maar heb gewoon in korte tijd aantal keer gezien wat er voor heftigs kan gebeuren en daarin vind ik het niet fijn om zelf zo ver weg te zijn als mijn kind daar is.


 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Annemv5  schreef op: 02-06-2016 23:16:29

Quote duifje:
Met 13 voor het eerst alleen? Dat vind ik dan weer rijkelijk laat. Dan zitten ze toch al op de middelbare school?
Toen de kinderen nog op de lagere school zaten werkte ik op schooltijden, maar nu ze op de middelbare school zitten gaat dat gewoon niet. Ze hebben zulke wisselende roosters en zijn dus regelmatig alleen thuis.
Ik vind dat je kinderen ook moet leren om zelfstandig te worden en dat doe je niet door ze tot hun 18e hun handje vast te houden.



Duifje, mijn dochter is heel vaak en aantal uur alleen, past ook op haar jongere broertjes maar was nog nooit van begin van de middag tot 22uur alleen thuis gebleven terwijl wij op ruim een uur rijden van huis waren.
Mijn dochter is juist heel zelfstandig, komt helemaal goed dus...
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Sapperdeflap  schreef op: 03-06-2016 06:51:46
ik vind het onverantwoordelijk om een meisje van 10 een hele dag naar de manege te laten gaan en zelf vijf kwartier rijden verderop te gaan zitten. Als ik dit in mijn omgeving zou horen, dan zou ik mijn wenkbrauwen optrekken en het mijne van je denken. 

Natuurlijk vind zij het hartstikke leuk om friet te eten voor de tv, maar een hele dag alleen? Dat het uberhaupt in je op komt! Een paar uurtjes moet kunnen op zich maar niet een hele dag. Ook al heb je mensen die kunnen helpen en dergelijke, jij blijft verantwoordelijk voor je dochter en niet de manege, buren of weet ik veel wie.

Ze zal best hartstikke verantwoordelijk, zelfstandig en weet ik het wat zijn voor haar leeftijd, maar kom op zeg. Ze is nog maar tien! Ze weet niet hoe te handelen in nood bijvoorbeeld en de kans dat er iets gebeurt met die paarden of thuis is best aanwezig. 

Ik snap niet dat je het risico neemt. Als het mijn dochter was geweest, dan had ze geen keuze gehad. Ze had mee gemoeten naar de familie. Aangezien ze die nooit ziet, is het gelijk een goede kans om elkaar te leren kennen. Naar die paarden kan ze altijd nog.
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Mama Van Drie  schreef op: 03-06-2016 09:46:50
Dat maak jij ervan sapperdeflap, wie zegt dat de dochter van to niet weet hoe te handelen in nood?
Dat ze 10 is zegt niet alles .

Ik vind de berichten van degene die het niet oké  vinden erg veroordelend over komen .

Je reflecteerd dit soort dingen vaak naar je eigen kind....je eigen situatie...je eigen gevoel....en van daaruit vind je het wel of niet kunnen maar dat zegt dus helemaal niks over de situatie van TO....of haar gevoel erbij of hoe en wat haar dochter aankan.

Je kan gerust zeggen dat jijzelf het niet zou doen maar om dan het ' mijne van je te denken'.....vind ik ook weer niet nodig.
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Ladyd  schreef op: 03-06-2016 09:56:46
Zelf had ik het denk ik niet zo gedaan. Ik zou denk ik kijken of ik iets anders kon regelen en anders zou ik haar meenemen.
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Jessiemv3  schreef op: 03-06-2016 10:02:24
Lastig, het ene kind is het andere niet dus leeftijd zegt niet altijd alles.
Persoonlijk vind ik vooral de afstand het grootste probleem. Als er wel iets gebeurt zou ik er als moeder direct bij willen zijn, ik zou niet op mijn gemak zitten. 
Mijn oudste is 13 en kan best even alleen blijven maar zelfs dan heb ik al snel het gevoel naar huis te willen. 


 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Emilie  schreef op: 03-06-2016 10:58:11
Maar, nog eens, gaan jullie kinderen dan nooit eens verder dan een kwartier bij jullie vandaan? Ik ben daar gewoon benieuwd naar. Vanaf wanneer mogen ze op kamp, mee met grootouders naar zee,...?
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Son  schreef op: 03-06-2016 11:09:46

Quote Emilie:
Maar, nog eens, gaan jullie kinderen dan nooit eens verder dan een kwartier bij jullie vandaan? Ik ben daar gewoon benieuwd naar. Vanaf wanneer mogen ze op kamp, mee met grootouders naar zee,...?



Maar dan zijn ze toch onder begeleiding....is wel ff wat anders natuurlijk
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Emilie  schreef op: 03-06-2016 12:29:36
Maar nu is er ook opvang voorzien voor als er iets gebeurt. De meesten reageren dat ze het te ver weg vinden zodat ze er niet (op tijd) kunnen zijn als er iets is.
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Smvn&d  schreef op: 03-06-2016 12:54:10
Ik weet het niet, mijn kinderen zijn niet zo oud dus ik kan er nog niet over oordelen. Ligt ook heel erg aan het kind, en jij kent je kind het beste.
In eerste instantie zou ik nu nee willen zeggen, maar ik weet het gewoon niet omdat oudste pas 7 is. 
Maar je moet ook bedenken, zonder dat ik lullig wil doen hoor, hier op ml is vaak alles te snel en te jong. Mijn oudste is 7, en mag van mij nog niet naar de winkel aan het einde van de straat, hier op ml zou een groot deel het daar mee eens zijn, maar als ik irl kijk, mogen alle kinderen uit de straat van dezelfde leeftijd dat al minstens een jaar. Net als zelf naar school gaan, terwijl ik daar nog echt niet aan moet denken. En er is nog nooit wat met die kinderen gebeurt. 


Jij kent jou kind, dus alleen jij kan oordelen.

En ik, ik ben gewoon een zeikerd, ik vertrouw mijn kind, maar verder niks of niemand, ben altijd bang dat er een debiel mijn kind aanrijd.
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Minou  schreef op: 04-06-2016 11:10:38
Nou nou nou zeg...

denk dat grietje dondersgoed weet of het kan of niet en voor het kind is het denk ik een feestdag!




genoeg ouders die ook werken op afstand en oh dan kan er ook wat gebeuren



 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Jen9  schreef op: 04-06-2016 11:17:18
Ik bedoel het nergens veroordelend hoor.. Ik zou het zelf niet doen...., maar mijn 10-jarige kan t ook niet, en zou t zelf ook absoluut niet willen...... Dat scheelt ;-)
Loslaten is natuurlijk het allerbelangrijkste in de weg naar volwassenheid, en ook t allermoeilijkste voor een ouder. Als er achterwacht is geregeld die snel ter plaatse is en bereikbaar.. dat vind ik wel echt een vereiste.. dan...prima..

Kamp vind ik een heel ander verhaal, dan is er een verantwoordelijke bij...
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Harleysmama  schreef op: 04-06-2016 11:34:57
Mijn zoon is 10 en blijft af en toe wel eens alleen thuis als ik boodschappen moet doen. Maar echt niet dat hij de hele dag alleen ergens mag zijn zonder toezicht en in de avond alleen moet eten. Hij zou het wel kunnen. Maar ik vind het gewoon zielig alleen thuis zijn met het avondeten. 
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Mamvan3  schreef op: 05-06-2016 19:54:06
Hoe is het gegaan vandaag?? 


 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Minou  schreef op: 05-06-2016 22:23:22
Wilde ik net vragen!
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Grietje  schreef op: 06-06-2016 10:21:11
Nou, hier een verslagje. Mijn man ging met dochterlief mee in de ochtend. Hij is bij het inrijden gebleven en heeft nog een paar prachtige foto's gemaakt. Bij wijze van verrassing bleken mijn schoonouders rond het middaguur naar de manege te zijn gegaan (voor hen ook 45 min. rijden). Ze waren net te laat voor het proefje maar waren wel bij de prijsuitreiking. Na haar proefje belde mijn dochter om te vertellen dat het heeel slecht was gegaan en na de prijsuitreiking belde ze euforisch op dat ze 4e was geworden . Haar vriendin was er ook en die ging later met haar mee naar huis. Ope en oma gingen ook nog even mee naar huis. Later die middag weer telefonisch contact gehad en alles ging helemaal prima. Uiteindelijk is ze tussen half 5 en half 8 alleen thuis geweest, wat ze geen enkel punt vond. We kregen meermalen het verzoek om het erg rustig aan te doen en zo laat mogelijk thuis te komen. Dat vonden we toch maar niet zo'n goed idee, al was het maar omdat de jongste naar bed moest. Al met al ben ik tevreden over hoe het gegaan is. Het was fijn dat mijn schoonouders ook nog kwamen.
Gelukkig geen veroordelingen gehad vanuit mijn familie (in elk geval niet in mijn gezicht). Er waren er meer die hun kinderen niet altijd dwongen tot sociale verplichtingen en serieus proberen in te spelen op ieders behoefte, ook dat van de kinderen. Dat lukt niet altijd maar soms wel. Gisteren is het gelukt. 

Vandaag heeft ze studiedag en dus geen school. Ik werk vanuit huis en vanmiddag een paar uur vanuit een locatie vrij dicht bij huis. Is ze ook een paar uur alleen. Dat zal toch steeds vaker gebeuren in aanloop naar de middelbare school. Komend schooljaar een dag BSO eraf. Straks gaat ze zelf zomerkleding kopen want ze krijgt sinds deze maand kleedgeld. Vanavond avondvierdaagse, doet ze ook zelf (nou ja, samen met de rest van de school). Voor de gezelligheid loop ik woensdag en donderdag mee maar vandaag lukt het echt niet.
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Grietje  schreef op: 06-06-2016 11:59:13


Even uitproberen of het lukt om een foto te plaatsen. Ben daar nooit zo goed in....
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Banana  schreef op: 06-06-2016 12:49:53
foto kopieren en plakken de link is afgeschermt

supe op gelost zo tch 
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Grietje  schreef op: 06-06-2016 12:55:01
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Grietje  schreef op: 06-06-2016 12:56:15
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Myself  schreef op: 06-06-2016 13:13:00
Leuk zeg, hier ook een paardenmeisje, maar da's meer een kleine boeren zeggen we altijd
Zulke mooie pakjes voor een wedstrijd zie ik haar niet snel aan doen.

Fijn dat alles goed gegaan is, ze worden nu eenmaal groter en dus zal je ze stap voor stap los moeten laten.
Je voelt zelf wanneer het kan en je bent niemand verantwoording schuldig, dus ook de mama's hier niet
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Myself  schreef op: 06-06-2016 13:13:42
Boeren = boerin
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Marielle77  schreef op: 06-06-2016 22:17:29
Wauw! Mooie foto's!
Fijn dat het goed gegaan is!
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Bepje  schreef op: 06-06-2016 22:26:25
Fijn dat het goed ging en wat een mooi kind.
 
Quote
RE: voor het eerst een dag alleen thuis
Cindy  schreef op: 19-07-2016 21:54:04
Knap van je dat je je dochter een hele dag alleen haar gang liet gaan. Mijn zoon is 9 jaar en ik heb het enorm moeilijk om hem los te laten. Ik laat hem nog niet alleen thuis, omdat hij nog een jonge zus heeft. Hij is wel een keer alleen naar de bakker gefietst, dat vond hij super.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op voor het eerst een dag alleen thuis
Naam
Bericht