Menu
 

Topic:

Baby mee in schoolritme

Rivieramvb  schreef op: 23-04-2016 19:15:39
wie heeft dat ook?
dat je baby mee moest in het schoolritme?
lopend kunnen we niet Rus elke x maxicosie in en uit...
soms is het echt lastig , had jiu kleintje er last van?
 
Quote
Navigatie
RE: Baby mee in schoolritme
Tamaramvc&f  schreef op: 23-04-2016 19:50:22
Hier nu voor de 2e keer met een kleintje van 7 weken. Nu heeft mn oudste gelukkig een contineurooster tot 14:15 dus dat scheelt. Ze slaapt na de voeding van half elf/elf uur in dr bedje tot half twee/twee uur. Met mn middelste had ik haar altijd rond die tijd in bed maar tegen de tijd dat ik naar school moest om 12:15 legde ik haar in de wandelwagen en sliep ze daar verder. Geen probleem. Kleintes moeten ook mee in jou ritme he, komt vanzelf goed hoor. 
 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
Rivieramvb  schreef op: 23-04-2016 20:08:03
Die van mij moet s morgens mee om half 9
dan om 12 uur halen dan om 1 uur weer op school zijn om te brengen en vooral tussen de middag is het een gerace. In de maxicosie laten liggen met jas ect is ook niks dus leg ik de kleine in de box van kwart over 12 tot kwart voor 1 en dan om 3 uur weer in de maxicosie.

ook moet ik de kleine wakker maken om te voeden anders komt het met school niet uit
vind het zo zielig maar ik kan niet anders
 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
Ma Dalton  schreef op: 23-04-2016 20:12:31
yep,  de laatste 2 moesten dat. Ook in en uit de maxi cosi. en ja ze hebben daar de eerste paar maanden denk ik wel last van gehad. Maarrrrr toen ze er aan gewend waren, waren het meteen ook hele makkelijke slapers geworden. Nog steeds trouwens. de 3e was zelfs zo makkelijk, die kon ik tijdens zijn slaapje uit zijn bedje in de maxi cosi zetten.. werd dan wat wakker, reed met mij een 15minuten heen 5 minuten wachten en 15 terug en liet zich dan nog voor een tukje wegleggen..
hoe sneu het eerst ook is, het is niet anders
 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
Banana  schreef op: 23-04-2016 20:13:25
in begin is het wennen maar ze past zich vanzelf aan hoor het is neit anders

hier is eigenlijk pas rond 5 mnd echt het ritme erin gekomen 
en soms is het nog steeds net niet maar ja is niet anders 
 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
M&j  schreef op: 23-04-2016 20:14:17
Mijn jongste had zijn eigen schema en kon er absoluut niet tegen als dat veranderd werd, dan sliep hij niet meer en was dagen van streek. Ik heb hem regelmatig thuis in zijn bedje gelaten terwijl ik mijn dochter naar school bracht, gelukkig was onze school vlak bij en was ik met 10/15 minuten weer thuis.
 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
Lonneke  schreef op: 23-04-2016 21:17:34
Ja hoor denk onderen pastte gewoon  het ritme op schooltijden aan . Nooit met geen 1 probleem mee gehad.  He  nog nooit een kind alleen thuis gelaten  zal er niet aan moeten denken
 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
Tamaramvc&f  schreef op: 23-04-2016 23:04:58
Je woont verder van school dan zeker omdst je t hebt over een maxi cosi? Hoe oud zijn de kinderen die je op school hebt? Kunnen ze niet alleen naar school? Kunnen ze niet een aantal dagen overblijven? Dat t ook voor jezelf en de baby wat meer rust brengt. Wat dat betreft is een continue rooster echt ideaal, geen gestress meer tussen de middag.
 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
Stefke  schreef op: 24-04-2016 07:33:51
Hier liet ik ze gewoon in de maxicosi het slaapje afmaken. Het was helaas niet anders...
lastiger vond ik het toen ze peuter werden. De tijd tussen halen en brengen was net te kort voor het middagslaapje.
 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
Son  schreef op: 24-04-2016 09:03:32
Ik zou idd kiezen voor 2 x overblijven. Dan heb je dat probleem niet elke keer.
Of vragen of de buurvrouw tussen de middag wil oppassen bijv. 
 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
Dano  schreef op: 24-04-2016 09:25:04
Ja helaas is dat het lot van een tweede of derde of hoeveelste ook. als je een schoolgaande oudste hebt dan moet die kleine gewoon steeds mee. Ik woon op ca 2 km van school
dus deed het vaak lopend. Zoon zat net een halfjaar op de kleuterschool toen zusje werd geboren. Zij lag lekker in de bugaboo en hij stond op het plankje of hij liep. Vaak ging het zo goed . Ze vertellen je dit over het ritme er helaas niet bij als je een volgend kind krijgt , en een op de basisschool. Gelukkig had ik veel hulp van de opa's en oma's.

en het gaat voorbij en het wordt makkelijker. Hier zijn ze alweer bijna 13 en 8...... Maar ik herken je gevoel. Het lijkt nog pas geleden hier.
 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
Vera  schreef op: 24-04-2016 09:28:35
Beide jongens waren huilbabys dus ze sliepen zo en zo zelden overdag, dus ik was blij met het ritme van school. Dan laadde ik ze in de kar en dan sliepen ze meestal halverwege, dan ging de boel omlaag en liet ik ze buiten in de tuin staan (indien het niet te koud was of te hard waaide) omdat de drempel van de hal als ijkpunt diende om wakker te worden. DAn kon ik de lunch met de oudsten doen en tegen de tijd dat de kleinste weer wakker was konden we rustig eten en kreeg hij alle aandacht.
DE ochtenden waren het hektischst, zie ze maar op tijd op school te krijgen en dan de jongste wakker te maken en de fles te geven. Het is  gebeurd dat ik de fles, al stuttend met een handdoek en een hand tijdens het lopen naar school gegeven heb. Wat was ik blij dat hij hem op den duur zelf vast kon houden. 
Mijn jongste heeft helemaal afgezien, arm kind werd altijd meegehobbeld naar alle clubjes van broer en zus. 
Ik vind het nu pas echt lastig worden. Inmiddels in de jongste 5 en heeft echt geen zin meer om overal mee naar toe te gaan. Zo nu en dan is het een hele kluif om hem bezig te houden.
 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
Mama Van Drie  schreef op: 24-04-2016 15:23:57
Mijn twee oudsten waren bijna 8 en 10 jaar oud toen de derde geboren werd.
De oudste ging meestal op ddde fiets maar de tweede niet, die bracht ik met de aut naar school, ik reed dat wel samen met een andere moeder een straat verderop en als het mijn beurt was dan liet ik de jongste bij haar met fles die zij dan gaf, nadeel was dat mijn jongste amper de flessen dronk, was een heel drama vaak want als ik er 50 cc in kreeg dan was het al veel.
meer als 100 cc heeft ze nooit gedronken.

En ik heb haar ook gewoon heel vaak meegenomen, zo uit d'r bed in d'r skipak in de maxo cosi, ze was heel makkelijk daarin moet ik zeggen, lachte altijd. Ikzelf vond het vaak wel sneu als ik haar zo uit d'r slaap moest halen om mee te nemen maar het was niet anders.

Ik woonde toen in het buitenland dus hulp of opvang van ouders was er al helemal niet.


 
Quote
RE: Baby mee in schoolritme
Nerise  schreef op: 24-04-2016 18:44:08
Ja, maar had geen keuze dan nr2 af en toe wakker te maken om naar school te gaan. Nr1 bleef wel over toen hij 4 werd, dus dat scheelde.
Ik voedde nr 2 ook wel gewoon in de gang bij de psz als dat zo uitkwam. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Baby mee in schoolritme
Naam
Bericht