Menu
 

Topic:

Krentenbaard

Anoniem  schreef op: 23-03-2016 14:22:23
Mijn zoon van 6 heeft al bijna 2 weken vuur rode billen met bultje erom heen. Meerdere kere contact gehad met de dokter maar die gaven aan dat het waarschijnlijk een schimmelinfectie was dus hier een zalf voor gekregen.

De jeuk werd hierdoor minder maar de roodheid en de pijn bleef en aangezien hij ook op andere plaatsen (benen en nek net onder zijn kin) kleine bultjes kreeg vanmorgen naar de huisarts geweest.

Deze gaf aan dat hij een flinke huid ontsteking heeft bij zijn billen en dat zijn kin waarschijnlijk dezelfde bacterie is maar dat dit zich uit in een soort krentenbaad. Dokter gaf aan dat ik hem weg moest houden bij zijn broertje maar heeft verder niets gezegd.

Na het bezoek aan de huisarts na school gebracht maar toen ik thuis was bedacht ik is het eigenlijk wel zo handig om hem na school te doen i.v.m. besmetting? op internet vind ik ja en nee maar wie heeft hier ervaring mee?

De plekjes zijn niet open en zitten niet om zijn mond maar echt op zijn kin en nek.
 
Quote
Navigatie
RE: Krentenbaard
M&j  schreef op: 23-03-2016 14:57:24
Even naar de apotheek en een fles betadine scrub halen, je zoon van top tot tenen goed insmeren en vijf minuten in laten trekken en vervolgens gewoon douchen. 

Je zoon kan gewoon naar school maar wel even de leerkracht waarschuwen. Dan kunnen de andere ouders gewaarschuwd worden.
 
Quote
RE: Krentenbaard
Jen9  schreef op: 23-03-2016 15:06:48
Scholen hebben meestal liever niet dat je komt maar ze mogen m niet weigeren. Is ook onzin, want t wordt niet alleen door die plekjes verspreid.

Het is een flinke haard, geen antibiotica gerkegen?

Sluit me aan bij M&J.  Maar pas op, bij een gevoelig huidje. want t kan behoorlijk irriteren.
 
Quote
RE: Krentenbaard
Kees  schreef op: 23-03-2016 15:09:08
Heb je er niks tegen gekregen?

Wij in de kov hanteren 24 u na behandeling weer welkom.

ZOu effe dokter of school bellen, want wel bij broer weghouden maar wel bij klasgenoten achterlaten is wel raar??
 
Quote
RE: Krentenbaard
Anoniem  schreef op: 23-03-2016 16:55:20
Ja hij heeft een kuur gehad en zalf!

Ik heb net nog contact gehad met de dokter die geeft aan geen zwemles maar school mag gewoon! Dus ga vanav zijn juf maar even bellen voor overleg! 

Ik vind alleem totaal niet op krentebaard lijken in zijn nek! Het zijn witte bultjes en zit geen vocht in en de plekjes veranderen ook niet.
 
Quote
RE: Krentenbaard
Cora38  schreef op: 23-03-2016 18:51:45
Als het krentenbaard is en het zit op zijn billen dan kan het via de wc bril doorgegeven worden. Het is namelijk wel heel besmettelijk. Wel op school doorgeven dat hij het heeft.
 
Quote
RE: Krentenbaard
Stefke  schreef op: 24-03-2016 06:45:04
Mijn jongste heeft iets vergelijkbaars gehad. Dit noemde de huisarts 'gesloten krentenbaard'. Moest hem 3x daags helemaal deppen met betadine en toen was het vrij snel weg.
 
Quote
Navigatie


Reageren op Krentenbaard
Naam
Bericht