Menu
 

Topic:

hoeveel op multimedia?

Xsara  schreef op: 07-02-2016 12:54:24
ik heb een vraagje...

ter inleiding, ik heb zelf 2 kinderen en mijn jongen van bijna 9 zit voor mijn gevoel best veel op tablet, 3ds, computer, playstation etc.. het zijn wel allemaal verschillende spellen, schaken, fifa 16, minecraft, filmpjes op youtube, pokemon.. hij sport ook erg veel, speelt ook buiten, nu minder ivm het weer. ik hou het wel tegen, als het aan hem ligt begint hij voor het ontbijt ermee.. das dus een no go, voor school mag het niet en in het weekend niet voor ontbijt en 9.00 uur maar dan moet hij meestal sporten.. ik heb het bijgehouden en hij zit 3 uurtjes per dag op alles.. doordeweeks is het minder. voor mijn gevoel is het veel... maar is dat ook zo?

nu heb ik mij een beetje ingelezen en merk dat er een hoop verschillen zijn, in mijn omgeving zie ik dat een ouder het één zegt maar dat een kind heel wat meer op het spul zit. 

dan nog de vraag die hij mij steeds stelt, wat moet ik dan thuis doen?? hij speelt wel eens met zijn zusje, spelletjes soms, boeken leest hij in mega tempo uit.. doet het super goed op school.. 

hoeveel zitten jullie kids van die leeftijd op dat soort media?? dus niet wat je eigenlijk vind dat hoort maar ook echt wat je zeker weet.... 
 
Quote
Navigatie
RE: hoeveel op multimedia?
Nelia  schreef op: 07-02-2016 13:00:03
Hier ook bijna 9 en hetzelfde verhaal. "Ik weet niet wat ik kan doen" hoor ik vaak. Speelt af en toe met Lego, tekenen of een puzzel. De Wii en m.n. Minecraft op de laptop is helemaal hot. Donald Duck leest hij vaak in bed. Daarnaast wel dingen voor school en voetbal 3x per week. Speelt hij buiten, dan us het ook voetbal...
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Jolanda1974  schreef op: 07-02-2016 13:00:34
Ik vind 3 uur per dag voor een kind erg veel.. Hier komen ze net aan een half uur per dag en dan niet eens dagelijks. Hier spelen ze graag boven met hun playmobil / lego. Luisteren veel muziek en dansen er op los (2 meiden 8 en 10 jaar).
ook houden ze van knutselen en spelen graag buiten. We eten elke dag vroeg ivm sport en na het sporten is het douchen en naar bed. 
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Banana  schreef op: 07-02-2016 13:03:15
soms is het 4 uur maar vaak maar uurtje per dag 
hier alleen tablet en laptop 
ik vind ook dat hij te veel erop wil en te weinig fisiek speelt 
hij hefet genoeg speelgoed en toch verveeld hij zich altijd 
ik vind het onnodig zolang op die zooi dus hup spelen 
maar is altijd verveel me weet neit wwat ik moet doen enz 
hier hebben ze dan op school geleerd  wees proactief ik geef hem wat voorbeelde en dan kan hij kiezen 
of hij verveelt zich maar 
als ik zelf een slechte dag heb en wat meer rust wil dan mogen ze dus wel is wat langer erg ontaard maar soms moet t gewoon 
we bekijken t per dag soms moet hij er voor werken soms krijgt hij straf en dan mag hij neit soms vind ik het te lekker wweer en soms tja ga maar 
het is de tijd ook en tja ik zit zelf ook veel achter de laptop net als papa 
dus is weer dubbel dan 
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Marjolein1976  schreef op: 07-02-2016 13:32:49
Mijn 8 jarige mag maximaal een half uur per dag, waarvan 2x per week squla. Vaak redt hij dat niet eens, hij speelt graag buiten, of met zijn schleich dieren en planes. Hij tekent en leest ook veel. 
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Mama Van Drie  schreef op: 07-02-2016 13:40:02
Ik heb geen tijd daarvoor dat ze er wel of niet op mogen.
Lang geleden al opgegeven,mijn zoons zijn 21 en 19 nu maar toen ze kind waren speelden ze veel met lego maar ook PlayStation en internet,PlayStation het meest. Ook hadden wij geen probleem met spellen voor bv 16 jaar terwijl ze dat nog niet waren. 

 

Mijn jongste is nu 11 en zij zit heel veel op internet waar ze het spel star stable doet,samen met vriendinnen die dan ook dat doen,is een online spel, dan hebben ze allemaal Skype aan en de webcam en zo spelen ze dan samen....en zien elkaar ook.

Gaan ze bv verstoppertje spelen te paard in het spel 😉

 

Ik heb geen buitenspeelkinderen gehad, ze zwerven nooit op straat rond. Er worden en werden wel speelafspraken gemaakt en dan werd er wel gespeeld met speelgoed.

 

Ik zie nu wel dat mijn dochter niet echt meer speelt als ze alleen is,heeft dat als jong kind wel gedaan en doet dat nu alleen als ze iemand thuis heeft om mee te spelen.

 

Ik maak er dus geen probleem van,het is wel van deze tijd. 

En zolang het op school goed gaat kan het ook. 

 
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Chloe  schreef op: 07-02-2016 13:44:55
Ik houd het niet bij. Vind het alleen niet nodig dat ze er in de ochtend al mee beginnen. Dan zijn ze nog vol energie en hebben ze nog genoeg andere dingen te doen. In de middag vind ik het als zw erom vragen prima. Ik houd het wel in de gaten. Als ik ze er passief vind worden/ overprikkeld zie raken, dan vind ik het weer genoeg. Ben weer niet moeilijk als ze bv just dance aan het doen zijn, dan zijn ze ook lekkeg actief bezig. 
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Xsara  schreef op: 07-02-2016 14:13:32
nelia, waar woon je? klinkt als een leuk vriendje voor mijn zoon... hahahaha

ik zie ook verschil met mijn dochter.. die geeft er niks om.. die wil er ook niet eens op, knutselt zich een ongeluk maar speelt amper buiten.. ze kan zich de hele dag vermaken met poppen, barbies en gewoon lekker rollenspel.. af en toe een vriendinnetje te spelen of ze speelt daar en is helemaal happy.. heeel anders dan mijn zoon dus..

onlangs begon hij over clash of clans, iedereen in de klas zou het spelen.. dus ik heb het 2 dagen aangezien, elkaar verrot schelden en hij moest en zou erop want anders verloren ze de oorlog.. hij was helemaal boos als hij niet mocht uploaden.. nou dat was na 2 dagen voorbij... 

hij is nu buiten met vriendjes aan het voetballen.. als ze hem komen halen kiest hij nog altijd voor buitenspelen, mijn gevoel zegt dat dat nog een goed teken is.. 

als hij aan het minecraften is dan bouwt hij, dat is virtuele lego, ik heb gehoord dat men het zelfs in het schoolsysteem wil invoeren.. de fifa is op playstation en op de 3ds speelt hij pokemon.. op de laptop kijkt hij naar familie knol en gaat dan dingen bekijken die hij ook kan doen op minecraft. hij heeft ook minecraft boeken en leest ze keer op keer.. 

ik ben nu wel blij dat het zich wat meer verdeelt. een tijdje geleden was het alleen fifa en verder niks. met sinettrklaas heeft hij een biljart gekregen, een dure race auto op remote en xzoomie van 40 euro maar dat ligt bij zijn zusje in de kamer.. hij kijkt er niet naar om.. ook niet als hij straf heeft een week niet op beeldschermen mag. 

ow ja, panini fifa plaatjes sparen is ook een hobby... 
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Xxx  schreef op: 07-02-2016 16:28:51
Wij hebben geen tijd voor multimedia.
mijn jongste zit nu ook op de tablet, maar kijkt een filmpje op netflix.

de oudste heeft geen intresse in spelcomputers alleen maar FIFA16. Dit speelt hij dan ook graag.
de jongste is wel into de spelcomuters en speelt dit regelmatig.

maar ze spelen nog steeds of rommelen wat aan.
merk wel dat de oudste niet echt meer speelt. Hij voetbalt het liefst de hele dag. Binnen, buiten, op de voetbaltafel, kijken op tv, training, wedstrijd.

als er een vriendje komt mogen ze ook op de computer. Maar...... Max 1 uurtje.

mijn kids worden niet overprikkeld door multimedia, ze worden er juist rustig van.
vriendjes worden heel druk van multimedia en dan beperk ik de tijd.

in de ochtend kijken ze netflix op hun tablets of filpjes op NPO of youtube. 
Dit hebbben we liever dan dat ze steeds ruzie maken om de televisie.


 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Kees  schreef op: 07-02-2016 17:50:26
Dit wisselt hier echt enorm per dag.
er zijn dagen dat ze niks met tablet of wii of laptop doen maar andere weken elke dag weer best veel

In gewone weken spreken ze af met vriendjes of feestjes en sport.
dan is er niet veel tijd voor.
maar nu hadddn wd een vrij rustig weekend en dat ze dan wat meer met de skylanders zitten boeit me dan niet veel.

we zijn eind aug verhuisd en vonden vorige week de tablets pas weer..kun jenagaan...

Wat ik het liefst zou willen? Niks van die meuk, ik vind zelf spelletjes stom maar goed...het gaat niet om mij
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Mv5  schreef op: 07-02-2016 18:37:25
Ik heb daar nooit regels voor gehad. Ik had zoiets van: als ze het moe zijn, gaan ze vanzelf wel wat anders doen. Was hier ook nooit nodig regels daarvoor te hebben.
Enige is dat tijdens het eten niet de telefoon wordt gebruikt, dat hoort mijns inziens bij tafelmanieren.
Drie uur per dag is wel redelijk veel. Maar aangezien hij allemaal verschillende dingen doet, lijkt het me niet heel zorgwekkend. Wat doet hij verder nog graag? Misschien dat wat stimuleren.
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Ik  schreef op: 07-02-2016 18:39:05

Geen idee hoeveel uren ze erachter zitten ik hou het niet bij. Ik wil het iig niet voor schooltijd hebben.


Na schooltijd (nu met dit winterse slechte weer) zitten ze er geregeld achter tot hooguit half 6 ofzo...playstation meestal.


Savonds even op laptop. Maar ze spelen ook nog geregeld buiten en doen andere dingen.

Zolang ze nog genoeg vriendjes hebben en bezigheden buiten dat maak ik me er niet druk om ze zitten er geen hele dagen achter.

Ik denk dat genoeg mama's meer uren op internet doorbrengen dan hun kroost

 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Nelia  schreef op: 07-02-2016 18:40:54
Haha, Xsara, in de Achterhoek.

Hier worden ze er ook rustig van. Kunnen met 4 man zo een hele tijd bezig zijn met Minecraft. Kijken op Youtube ook naar bouwfilmpjes. Ze maken nu een Ikea ...

Wellicht ook verschil jongen/meisje? Rollenspellen hebben ze nog nooit gedaan. Knutselen alleen als het moet voor bv. een cadeautje voor een juf of opa/oma.
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Jen9  schreef op: 07-02-2016 18:59:04
Hier niet,... ze hebben het veel te druk ervoor.   Soms bij baggerweer, dan kan t opeens een paar uur zijn, maar oha niet.

Ik vind t overigens wel van belang dat ze er mee om leren gaan. Ik ben dus geen tegenstander ofzo. Het is gewoon niet nodig om er hier thuis paal en perk aan te stellen....
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Smvn&d  schreef op: 07-02-2016 19:15:39
Hier geen vaste tijden.
Ze hebben beide een laptop die tevens als tablet te gebruiken is (dubbelklapper). We hebben geen spelcomputers oid, dus geen wii of plastation of gameboy.
Dochter zit er amper op, niet eens dagelijks.
Zoon wel vaak als je het mij vraagt, maar niet voor spelletjes of filmpjes, maar hij is continu aan het progammeren, het is echt zijn interesse. ik zie het maar net als een kind dat gek is op met lego bouwen (wat hij trouwens ook graag doet hoor). Het is zijn ding. Het is ongelovelijk bizar hoeveel hij kan met een computer en een server (hij heeft toegang tot een server via zijn laptop). Zelfs op school word hij erbij gehaald als er iets met een computer of laptop is.. Zo'n klein ventje uit groep 3 die de computer van de directeur even maakt 

Mij maakt het allemaal niet zoveel uit, ik zou ook niet weten wat er slecht aan is, tenzij ze niet meer normaal zouden spelen ofzo, hier word er gewoon buiten gespeeld, en gewoon met lego gespeeld. Nu het weer weer wat beter word zijn ze ook weer wat vaker buiten.
Tegenwoordig gaat toch alles via de computer. Dus dat het slecht voor ze is is onzin, bij vele banen zit je ook een groot deel van je werk dag achter een computer.
Zolang het geen verslaving is met spelletjes ofzo dan maakt het niets uit. 
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Smvn&d  schreef op: 07-02-2016 19:19:27
Het is trouwens echt grappig met zoon, net vroeg iemand op facebook iets over een probleem met windows 10, dus ik vraag dat aan daan, en nog voor daan antwoord kon geven stond N naast mij en vertelde even wat de beste oplossing was 

En van de week wilde hij een andere kleur achtergrond op zijn server, maar daan zei dat dat niet kon (dat dacht daan ook echt, en die is technisch applicatie beheerder en systeembeheerder) 10 minuten laten horen we een gil niet normaal, en ja hoor het was hem gelukt. Het kon dus weldegelijk 
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Minou  schreef op: 07-02-2016 19:48:08
Hier juist omdat ik er niet zo veel over zeg, valt het gebruik reuze mee, wat ik merk aan kinderen die schermtijd/ beperking  hebben en ze komen hier, dat ze direct op ipad ed willen


 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Minou  schreef op: 07-02-2016 19:49:58
En mijn kindern dan zoiets hebben van pff wil spelen, al dan niet buiten



 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Kees  schreef op: 07-02-2016 19:58:22
Ik heb dus ook geen regels maar ik geloof dat onbeperkt op schermen/wifi niet goed is voor de gezondheid hoor.

er zijn vele onderzoeken gaande vwb dit gebruik. Het gaat nog niet zo heel lang mee maar de stralen zullen niet zeer gezond zijn.

school bij ons is druk met muren afschermen tegen wifi stralingen....oke soms gaan dingen ook wat ver maar als ik las over meer brillen tegenwoordig en meer slapeloosheid...tja kan me dat wel zo indenken ja...
ook al gaat alles via apparaatjes we maken ons er zelf ook afhankelijk van natuurlijk
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Bettie  schreef op: 07-02-2016 20:07:10
Hier is de oudste ruim 7 en de 2e ruim 5 maar gebruik van multimedia is eigenlijk 0,0. Ze vragen er niet om, talen er niet naar en als er iets is dat ik niet stimuleer, is het dat wel.

Af en toe een filmpje (we zitten nog steeds in het Sam de Brandweerman tijdperk), een liedje dat ze op school geleerd hebben via you tube bekijken  maar meer ook niet.

En tijdens speelafspraakjes is de computer e.d. totaal not done.Je komt om met elkaar te spelen.
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Jen9  schreef op: 07-02-2016 20:24:52
Samen spelen kan ook erg goed op een vorm van multimedia hoor Bettie... echt! Creatief denkvermogen wordt er ook behoorlijk mee gestimuleerd.
Heb ze hier gewoon heel bewust op de pc gezet en nu moet de jongste van mij ook zijn typdiploma halen....

Ik merkte in de klas op een gegeven moment wel een beetje achterstand bij kinderen die er thuis weinig mee in aanraking kwamen. Spreekbeurten, presentaties, werkstukken, en in het vo het leermateriaal en lesmateriaal... Sommige scholen werken alleen maar daarmee en dat worden er steeds meer.. Dan houden ze t niet meer bij.....

Teveel is denk ik niet goed, maar een beetje is een must.
Telefoons blijven trouwens beneden als het bedtijd is... en daar is nog nooit een woord over gezegd verder....
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Boterbloem  schreef op: 07-02-2016 20:33:56
Hier ook samenspelen op de computer. Samen werelden bouwen e.d. spelletjes tegen elkaar, racen op de playstation (oldie uit onze verkeringstijd hahaha maar werkt nog perfect!).

Hier geen tijdens voor beeldschermen... Dochter heeft vandaag een relaxdag gehad, de hele dag de laptop op haar kamer en dan gaat ze de ene keer minecraften en de andere keer weer netflix kijken.
Maar ze heeft ook dagen dat ze amper erachter zit.
Zoon zit er heel graag achter. Weinig meer buiten. 
Geeft hem ook rust.

Maar ik bepaal wel wat. Hij mag niet de hele dag vlogs kijken bijvoorbeeld, dat beperk ik wel (maar vooral om het taalgebruik).
Maar minecraften heb ik geen problemen mee...
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Bettie  schreef op: 07-02-2016 21:48:06

Quote jen9:
Samen spelen kan ook erg goed op een vorm van multimedia hoor Bettie... echt! Creatief denkvermogen wordt er ook behoorlijk mee gestimuleerd.
Heb ze hier gewoon heel bewust op de pc gezet en nu moet de jongste van mij ook zijn typdiploma halen....

Ik merkte in de klas op een gegeven moment wel een beetje achterstand bij kinderen die er thuis weinig mee in aanraking kwamen. Spreekbeurten, presentaties, werkstukken, en in het vo het leermateriaal en lesmateriaal... Sommige scholen werken alleen maar daarmee en dat worden er steeds meer.. Dan houden ze t niet meer bij.....

Teveel is denk ik niet goed, maar een beetje is een must.
Telefoons blijven trouwens beneden als het bedtijd is... en daar is nog nooit een woord over gezegd verder....



Dat weet ik hoor Jen9. Maar zelf vind ik het vanaf groep 5 meer dan voldoende. Dan moeten ze echt ivm werkstukken, presentatie e.d.
 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Pup78  schreef op: 07-02-2016 22:03:49
Mijn dochter van 5 zit heel af en toe een kwartiertje op de tablet. Ze knutselt heel graag, is met de verkleedkleding in de weer of speelt met speelgoed. Verder kijkt ze graag filmpjes op youtube van kinderen voor kinderen bijvoorbeeld. Dan danst ze er op los.
Zoon van 8 zit dagelijks op zijn tablet. Ik denk bij elkaar 1,5 uur. Hij heeft ook een ps3 sinds kort maar dat is vaak maar 2 uur per week. Hij speelt ontzettend veel buiten, ook met de kou en regen. En soms heeft hij wel eens een dag dat hij er drie uur achter elkaar op zit...
Hier op school werken ze vanaf groep 3 op de tablet, zelf foto's maken en deze in padlet zetten (heet dat zo?) ook leerzame spellen doen ze erop vanaf groep 3. Dan is het wel fijn dat mijn dochter toch wat ervaring heeft op dat ding. Anders is het allemaal nieuw voor haar volgend jaar.
Als ze er met mate op spelen, dan heb ik er helemaal geen moeite mee. Sommige vriendjes van mijn zoon zitten voor school en na school constant op de WII, doen niets anders. Daar zou ik wel mediatijd voor in stellen, maar mijn kids hebben dat niet nodig.

 
Quote
RE: hoeveel op multimedia?
Jen9  schreef op: 07-02-2016 22:19:14
Maar dan moeten ze dus ook direct (hier vanaf groep 4 werkstukken.. ;-)    )  Dan denk ik.. waarom niet eerst spelenderwijs zodat ze vetrouwd zijn met dat ding....  Snap t wel, had er ook in t begin weinig mee.....  Merk dat ik persooblijk echt achterloop.... Komt omdat het het werk van mijn man is en alles aan hem overlaat........


Hier hebben we qua spelcomputer alleen de oude wii whaha... ze vinden t prima.. En dan samen poppetjes maken, gelijkend op de hele familie- en vriendenkring....  Maar remmen is hier niet nodig. ze doseren het prima.. de pudte heeft wel altijd muziek op de pc aan staan.. maar goed, ik had vroeger cassettebandjes....  Beeld klkt hij weg van de clips... bij zijn muziekkeuze wel fijn. rammsteinclips zijn soms net bijna porno   En zit ondertussen zijn methodes door ten meen op t internet.....


Op het kdv en op de peuterspeelzaal waar ik tegenwoordig werk, werken we er al mee.... Helemaal onderdeel van de vve (vroegtijdige en voorschoolse educatie.) Ben er wel voorstander van .. eerst niet, maar als ik zie wat ze er allemaal mee kunnen en hoe het helpt op t gebied van taal.....
 
Quote
Navigatie


Reageren op hoeveel op multimedia?
Naam
Bericht