Menu
 

Topic:

Kind straffen bij sport

Mv5  schreef op: 28-01-2016 09:16:21

Even een vraagje...
Ik geef op woensdagavond altijd een uurtje zwemtraining aan een groep kinderen van 10-14 jaar ongeveer. Nu was er gisteravond een kind erg vervelend tijdens de les en ondanks herhaaldelijk waarschuwen en even aan de kant zitten, bleef hij maar dooretteren. Dus toen heb ik hem weggestuurd. Als je niet fatsoenlijk mee kan doen, dan ga je maar omkleden.
Nu kreeg ik gisteravond een boos telefoontje van de ouders van het betreffende kind. Die vonden het zwaar belachelijk dat ik hun zoon uit de les had gestuurd, want ze betaalden niet voor niets contributie dus hun kind had 'recht' om deel te nemen aan de les en ze eisten dat dit nooit meer zou gebeuren.
Nu vind ik inderdaad dat kinderen recht hebben op deelname aan de les, maar dat ze daarnaast ook de plicht hebben zich daar naar behoren te gedragen. Kan dat niet, dan ga je maar weg en mag je het volgende les weer komen proberen.
Even ter verduidelijking van wat er gebeurde: tijdens de instructie (1-2 minuten per opdracht) springt hij regelmatig in het water of praat er tussendoor, staat met zijn rug naar me toe, of staat anderen af te leiden/te irriteren. Tijdens het zwemmen doet hij vaak niet wat er gevraagd wordt (niet opgelet) en ligt wat te klooien en trekt anderen daar in mee. Ook heeft hij regelmatig een grote mond.
Bij de derde waarschuwing heeft hij even op de bank moeten zitten, daarna mocht hij weer meedoen. Toen heeft hij nog een allerlaatste waarschuwing gekregen, maar dat maakte blijkbaar ook geen indruk, dus toen heb ik hem uiteindelijk weggestuurd.
Maar is dat nu echt zo raar?

 
Quote
Navigatie
RE: Kind straffen bij sport
Mv E.l.s  schreef op: 28-01-2016 23:20:49
Groot gelijk, goed gehandeld. 
Alleen zou ik er ook moeite mee hebben wanneer een trainer mijn kind ook naar huis laat gaan, zonder dat we het weten. Denk dat ik er dan wel een telefoontje aan zou wagen. Hij moet 5 km alleen fietsen, als het donker is fietsen wij hem tegemoet. 

 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 29-01-2016 00:05:03
Als er van de 12, 8 kinderen een diagnose hebben is dan de groep niet veel te groot? Bij ons in het zwembad is er ook "club extra" zwemmen dat is dus in groepen van maximaal 4/5 kinderen. Het zou zomaar kunnen dat het gedrag van deze jongen bij zijn diagnose past (als hij die heeft), wat inhoudt dat hij binnen deze groepsgrootte gewoon niet begeleidbaar is.

Mocht het gewoon vervelend gedrag zijn, ook dan is hij op deze manier niet begeleidbaar en heb je er goed aan gedaan om zo te handelen. Jammer dat er tegenwoordig zoveel ouders altijd anderen de schuld geven behalve het kind zelf. Vroeger kreeg je nog een tik na van je ouders als je een grote mond tegen de leraar had
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Stefke  schreef op: 29-01-2016 00:14:06
Waarom verbaast het me niet dat zo'n kind zulke ouders achter zich heeft staan?

ik gok zomaar dat dit kind zijn gedrag (deels) te danken heeft aan zijn opvoeding! Ik vind het echt afschuwelijk als mensen het hebben over hun rechten. Deze mensen vergeten nl 9 van de 10 keer dat ze ook plichten hebben!

wat een idiote ouders zeg! Met een grote bek kom je tegenwoordig overal. En als hun prinsje maar onder de pannen is is het best. Zorg dat je tegengas geeft hoor, je staat in je recht. 
Die andere ouders betalen ook contributie, die kinderen hebben ook recht op les. En dat kun jij niet geven omdat meneer 1 op 1 nodig heeft. 
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Xsara  schreef op: 29-01-2016 09:20:38
mijn man zegt dat de club ook een convernant/ gedragscode heeft binnen de vereniging daar teken je ook voor als je kind zich inschrijft!


 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Mv5  schreef op: 29-01-2016 09:48:01
Naar huis bellen kan ik op dat moment helaas niet doen. Ik sta alleen op de groep en heb aan bad geen telefoon bij me (gezien al dat water lijkt me dat niet heel verstandig). Maar de kinderen kunnen wel gebruik maken van de zwembadtelefoon als dat nodig is, dus hij had wel naar huis kunnen bellen. Bovendien is deze jongen twaalf en komt hij altijd alleen op de fiets heen en terug dus blijkbaar vinden de ouders dat geen probleem.
Groepsgrootte...de kinderen zitten allemaal, op twee na, ook op een gewone school (dit kind ook trouwens) en daar zitten ze met 25-30 in de klas. Daarbij hebben we niet genoeg banen en trainers om deze groep nog te splitsen.
Wel ga ik de hoofdtrainers vragen om even een 'afsprakenlijst' rond te mailen, ter herinnering.
Ik vind het op zich niet zo'n probleem als ouders contact met mij opnemen over het een of ander, ook niet als ze willen weten waarom ik hun kind wegstuur, maar daarbij vind ik de toon waarop dat gebeurt van groot belang. Vreselijk inderdaad als mensen meteen over hun rechten beginnen en vanalles eisen.

 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Mama Van Drie  schreef op: 29-01-2016 13:14:53
Ik zou eisen van die ouders dat ze ervoor zorgen dat hun kind niet weer de les zodanig verstoort omdat dat  ten koste gaat van de kwaliteit van lesgeven aan de andere kinderen, aan de ouders dus de taak om op te gaan voeden.

Ik ben erg hard daarin en heb te vaak van die irritante stoorzenders gezien bij o.a zwemlessen. Vaak klopt wel het beeld erbij van wat voor ouders zo'n kind dan heeft.
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Annie  schreef op: 29-01-2016 13:36:21
Nee denk zeker in een zwembad dat veiligheid hoog moet staan dus kun je na herhaardelijk waarschuwen niet luisteren dan doe je maar niet mee.

Maar ik denk wel dat je het mooier af had kunnen ronden. Ik zou na de les met het kind nabespreken. En direct daarna zelf de ouders gebeld hebben om te zeggen wat er is voorgevallen. En hun ook vragen naar de motivatie van hun kind om aan de lessen deel te nemen. Zo hou je zelf het heft in handen en kunje beter voorbereid het gesprek in.

Verder schrijf je dat je geen rekening kunt houden met alle diagnoses mbt je regels. Daar ben ik het wel mee eens, maar ik denk wel dat je misschien kunt kijken naar hoe je de kinderen benaderd (waarmee ik niet zeg dat je dat nu niet goed doet want dat weet ik niet). Want een kind met bv autisme of ADHD heeft soms net een andere benadering/instructie nodig. Het kan soms echt in 1 woordje zitten. zo werkt bij autisme vaak goed om te vragen: ' je schreeuwde net door mijn uitleg heen omdat?...' terwijl als je vraagt waarom schreeuwde je door mijn uitleg heen? het voor een kind met autisme vaak moeilijk is om antwoord te geven. 
Nou ja, zo zijn er kleine dingetjes die wel een groot verschil kunnen maken.
Binnen de club zou ik ook kijken naar de groepsgroote. Is dat haalbaar met zoveel kinderen met een diagnose? Misschien is het wel fijn dat de groep kleiner wordt zodat je net wat meer tijd hebt om per kind wat aanpassingen te doen zeg maar. In een klas en de groepsgroote daar is niet vergelijkbaar met zwemles/sportles. Lesgeven op school aan 20-30 kids gaat prima (en ook niet altijd), maar er zullen maar weinig trainers zijn die aan 25 kinderen een sporttraining gaan geven in hun eentje.
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Suus  schreef op: 29-01-2016 13:45:22
Ik kan mij in jou vinden Annie. 

Persoonlijk vind ik dat je een kind wel aan de kant kan zetten, maar niet weg kan sturen. Het is een kind, die stuur je niet weg. Ik zou een kind dat niet luistert aan de kant zetten, eerst even en indien nodig langer. Na de les een gesprekje en even ouders bellen ter info.

Mijn dochter is ooit een paardrijles uitgestuurd. Niet door haar gedrag maar omdat ze in paniek schoot. Maakt verder niet uit, wilde aageven dat het ontzettend vernederend is als dat gebeurd. Ik zou als ouder van een kind dat zich misdragen heeft ook not amused zijn. Aan de kant zetten, prima... maar wegsturen gaat mij wel te ver.


 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Zwemster  schreef op: 29-01-2016 14:07:22

Quote kees:
Zwemster....ook met 7 jaar behoor je teluisteren



O, zeker. Maar het ging om het wegsturen uit het zicht. Ik denk dat iedereen wel vindt dat dat met 10-14 jaar best kan, maar misschien denkt niet iedereen er zo over met 7 jaar.  Dat hangt dan weer net van de fysieke omgeving af: kijken de ouders mee, zijn de kleedkamers ver weg, enz. Maar op zich moet je 7-jarigen er ook uit kunnen sturen. Alleen waarheen is dan even de vraag.


 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Zwemster  schreef op: 29-01-2016 14:12:08
Zoek even op Code Blauw, en dan Binky en de Trainer. Er zijn zelfs plaatjes bij van Binky die het NIET goed doet


Ik citeer:  Binky en de trainer
De trainer begeleidt jou en de rest van je trainingsgroep. Vaak gaat hij ook mee met wedstrijden, hij geeft aanwijzingen en zorgt er op die manier voor dat je zoveel mogelijk leert om een goede zwemmer te worden. Soms zijn de opdrachten van de trainer niet zo leuk, of maakt hij keuzes waar je het niet mee eens bent.
Wees geen Binky, luister naar de aanwijzingen van de trainer

Binky op de training
Op een goede waterpolospeler, zwemmer, synchroonzwemster of schoonspringer te worden is het belangrijk dat je niet alleen tijdens wedstrijden maar ook tijdens trainingen je best doet. Door goed te trainen word je steeds beter.  Dat betekent dat je alle opdrachten die de trainer geeft zo goed mogelijk probeert uit te voeren. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het gezellig is tijdens de trainingen en wedstrijden. Prestatie en plezier gaan vaak hand in hand.
Wees geen Binky, en doe je best tijdens trainingen en wedstrijden


 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
M&j  schreef op: 29-01-2016 16:04:59
Als moeder van twee stoorzenders vind ik het terecht dat je straft en naar de kant stuurt maar naar huis zonder dat ouders op de hoogte zijn gaat mij wel wat ver. 
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Mv E.l.s  schreef op: 29-01-2016 16:33:34

Kan op een normale toon, ben ik helemaal mee eens. Toch zou ik er een telefoontje aan wagen als je mijn kind naar huis stuurt. Ook hij is 12 en mag alleen in het donker fietsen. maar ik moet wel weten wanneer ik hem terug kan verwachten. Als ik in de veronderstelling ben dat hij lekker aan het sporten is en dat is niet zo, vind ik niet echt kunnen. Nu hoef ik natuurlijk niet alles te weten, maar het is toch nog een kind.

 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Son  schreef op: 29-01-2016 17:33:15
Ik denk dat een kind van 12 ook daarin zelf zn verantwoordelijk kan nemen.... Ik neem aan dat hij afspraken heeft met zn ouders over savonda en dingen. Dus als hij ook maar twijfelt of hij zelf naar huis mag komen dan moet hij ff laten weten door een belletje of appje of zo....
Ik vind dat de verantwoordelijkheid tegenwoordig veel te veel gelegd wordt bij anderen. Ik vind t taak van de ouders om dit soort afspraken te maken met hun kinderen.

Hier weet mijn dochter heel goed wat ze moet doen als t anders gaat...
*al heb ik net ruzie gehad omdat ze me niet had laten weten dat ze later thuis was dan normaal*
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Zwemster  schreef op: 29-01-2016 17:40:16

Quote Mv E.L.S:

Kan op een normale toon, ben ik helemaal mee eens. Toch zou ik er een telefoontje aan wagen als je mijn kind naar huis stuurt. Ook hij is 12 en mag alleen in het donker fietsen. maar ik moet wel weten wanneer ik hem terug kan verwachten. Als ik in de veronderstelling ben dat hij lekker aan het sporten is en dat is niet zo, vind ik niet echt kunnen. Nu hoef ik natuurlijk niet alles te weten, maar het is toch nog een kind.




Ik zat met 11 jaar al op de middelbare school en daar viel ook wel eens het laatste uur uit. Dan kwam ik ook eerder dan verwacht thuis.

Zit jouw kind niet op de middelbare school? Daar bellen ze je toch ook niet? Eerder lijkt me geen probleem, tenzij je niet thuis bent en kind heeft geen sleutel, maar op die leeftijd hoort kind dat te kunnen oplossen.
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Suus  schreef op: 29-01-2016 17:52:26
Als mijn dochter op het VO naar huis gestuurd wordt krijg ik een elletje
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Mv E.l.s  schreef op: 29-01-2016 17:59:56
Als het donker is, mag mijn zoon alleen fietsen, maar moet ik wel weten wanneer hij ongeveer thuis kan zijn. Mijn dochters durven dit niet eens waar wij wonen. Daarbij gaat het mij erom dat ik in de veronderstelling ben dat hij ergens is, waar hij niet is. Zeker heb ik afspraken met hem, maar vind toch echt dat je een kind niet weg kunt sturen zonder  dat ouders dat weten. Mag dat wel eens? Tuurlijk zou ik niet op hoge poten verhaal halen, maar op een normale manier.

 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Mv E.l.s  schreef op: 29-01-2016 18:01:48
Wij weten ook altijd dat er lesuitval is door een belletje.
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Mv E.l.s  schreef op: 29-01-2016 18:03:29
of een mailtje als ze  het van tevoren weten

 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
-claudia-  schreef op: 29-01-2016 18:06:04
met  to eens maar wel ffbelletje/sms oid. Geen tijd? dan even de mevrouw.meneer bij kassa die dat doet..
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Mv5  schreef op: 29-01-2016 18:28:41

Hmm...dus even bellen is wel gewenst? Dat zou dan betekenen dat ik mijn telefoon mee het zwembad in moet nemen, met alle gevolgen van dien. En dat ik tijdens de les moet telefoneren. Weg van de groep mag en kan niet ivm veiligheid. Als ik materiaal nodig heb, moet dat vantevoren klaargezet worden.
Kinderen kunnen trouwens altijd wel van de telefoon in het zwembad gebruik maken. Dus hij had zn ouders op de hoogte kunnen brengen. Misschien in de volgende vergadering even bespreken bij wie de verantwoordelijkheid ligt daarvoor. Alhoewel dat niet het probleem was volgens mij, het ging de ouders om het uit de les verwijderen an sich.
Deze jongen hoeft trouwens maar vijf minuten te fietsen naar huis. Hij zit nog op de basisschool (groep 8) en heeft daar natuurlijk nog geen lesuitval. Maar mijn eigen kinderen zitten wel op het vo en als daar uitval is, gaat school echt niet alle ouders bellen (vind het ook serieus vreemd dat dat op andere scholen wel gebeurd), het staat in magister, dus ouders kunnen het in principe zien, maar daar zit je ook niet de hele dag op te kijken lijkt me.
Maar goed, hoe je kind op school/sport komt en weer terug is toch echt de verantwoordelijkheid van de ouders in mijn ogen. Daar maak je als ouders afspraken over met je kind.

 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Jen9  schreef op: 29-01-2016 18:32:21
Hier geen belletje hoor, indien eerder uit ook geen school in de buurt die dat doet... Vind dat eerlijk gezegd ook een beetje vreemd....   Ze zijn oha minstens 12....
Ik kan t wel zien op het ouderportaal....      Slechte zaak... waar blijft de eigen verantwoordelijkheid? Hij had zelf even kunnen bellen.. als ouder zijnde had ik hierom ook pissed geworden, maar dan wel naar t kind toe....   Daar leren ze toch juist van? 
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Suus  schreef op: 29-01-2016 18:40:15
Een kind dat voor straf weggestuurd wordt kan gekke dingen doen, vandaar het belletje.

als ze ziek naar huis gaan moet ouder bellen bij thuiskomst.

to, je kan toch na de les bellen? Kind aan de kant, gesprekje en dan een belletje?
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Suus  schreef op: 29-01-2016 18:41:36
Ik had het niet over lesuitval maar over weggestuurd worden
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Jen9  schreef op: 29-01-2016 18:47:25
Weggestuurd worden vind ik een ander verhaal...  Hierboven staat lesuitval, daar reageerde ik op. Hier moet de leerling zelf bellen, met de directeur ernaast
Bij wegsturen snap ik t nog wel, op school moet dat ook kunnen.. maar als het bij sport niet kan, dan moeten ouders gewoon even een uurtje wachten..  Maar zelfs in een zwembad moet t toch mogelijk zijn om even een appje te sturen?   Maar goed, op een gegeven moment moeten ze ook verantwoordelijkheid leren dragen. 
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Zwemster  schreef op: 30-01-2016 14:24:46
Ik denk dat je zulke ouders helemaal niet moet willen bellen op zo'n moment. Grote kans dat je dan in een enorme discussie verzandt die alleen maar tijd kost en ten koste gaat van de training. Als je ze appt dan bellen ze misschien ook wel meteen boos terug. Je hebt toch ook helemaal geen tijd om telefoonnummers op te gaan zoeken tijdens een training?

Na de training OK, maar dan is hij misschien al thuis.

Maar ik denk niet dat je ooit een voor die ouders acceptabele manier gaat vinden. Ik denk dat je zo snel mogelijk met zwemcommissie en/of bestuur om de tafel moet en daarna eventueel met de ouders als je rugdekking hebt. Leden kunnen ook gewoon geschorst worden als ze niet hanteerbaar zijn. 
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
-claudia-  schreef op: 30-01-2016 15:46:41
ik bedoelde meer dat je bijv degene bij de kassa een seintje kan geven en dat die de taak op zich neemt om een ouder te informeren...ik begrijp heel goed dat jij daar totaal geen tijd voor hebt in een les..
 
Quote
RE: Kind straffen bij sport
Mamsie  schreef op: 30-01-2016 20:23:30
Ik vind ook dat je terecht straft, alleen denk ik dat ik iemand niet naar huis had gestuurd, maar naar de kant.
Ik vind naar huis sturen ook wel een stap verder.

Overigens heeft mijn kind ADHD maar heeft zich echt wel te gedragen in een groep.
Zij zit ook op een sport en heeft nogal eens moeite met de tijd. Als ik niet thuis ben moet ze zelf op tijd naar de sport toe. Komt ze te laat , staat ze in de wedstrijd er een helft naast.
Ze zoekt maar naar een oplossing om niet te laat te komen.
En ik sta daar helemaal achter, dus hier alarmpjes zetten voor zulke dingen.
Ze moeten later in de maatschappij hier ook gewoon de verantwoording voor nemen en kunnen ze ook niet blijven schuilen achter een "handicap". Dus wij bekijken binnen haar mogelijkheden om telkens 1 stapje verder haar uit te dagen
 
Quote
Navigatie


Reageren op Kind straffen bij sport
Naam
Bericht