Menu
 

Topic:

champignonsoep

Bettie  schreef op: 14-12-2015 17:28:26
Morgenochtend mag ik weer in de keuken staan om voor 30 personen champignonsoep te maken.

Heb uiteraard mijn eigen recept maar heb vorige week totaal iets anders geproefd. Nu dus benieuwd hoe jullie champignonsoep maken.


 
Quote
Navigatie
RE: champignonsoep
M&j  schreef op: 14-12-2015 17:55:36
Ik koop kastanje/grot champignons en zet mijn man in de keuken 

Wat ik er van weet is dat hij een groentebouillon maakt, daar de paddo's in gaart, staafmixer er door heen en afbinden met room. Zoiets.
 
Quote
RE: champignonsoep
Jolanda1974  schreef op: 14-12-2015 18:17:39
Ik maak een rou met boter en bloem, maak het dunner met tuinkruidenbouillon tot soepdikte. Ik bak de champignons even aan met wat ui en knoflook en voeg die aan de soep toe. op smaak brengen met peper, zout en bieslook.
 
Quote
RE: champignonsoep
Jolanda1974  schreef op: 14-12-2015 18:18:08
Maar hoe maak jij hem dan?
 
Quote
RE: champignonsoep
Zozo  schreef op: 14-12-2015 18:45:18
Roux met boter en bloem maken. 2 liter water en 3 blokjes bouillon (bij 4 vinden wij het te zout). Ondertussen champignons 250 gram en 1 ui even aanbakken. Deze in de pan erbij en vervolgens nog zo'n 150 gram boursin erdoor. Peper doen we altijd in de soepkom vanwege de kinderen die dit niet lekker vinden.
 
Quote
RE: champignonsoep
Luna-mama  schreef op: 14-12-2015 18:50:57
Champignon-mix snijden en zachtjes bakken, bouillonblokjes en water erbij. Even doorkoken. Bakje mascarpone erdoor en binden met maizena
 
Quote
RE: champignonsoep
Bettie  schreef op: 14-12-2015 19:17:46
Wat een lekkere recepten komen er voorbij zeg....Mjammie.

Wat ikzelf altijd doe?

125 gram spekblokjes in droge koekenpan goudbruin en knapperig bakken
25 gram boter smelten en 2 sjalotjes fruiten
300 gram in plakjes gesneden champignons toevoegen en 3 minuten meebakken (meestal halveer ik de plakjes nog)
1 litr kippenbouillon toevoegen (gemaakt van blokjes) en het geheel aan de kook brengen
100 ml slagroom door de soep roeren en de soep binden met allesbinder

Soep op smaak brengen met 1 eetlepel grove mosterd, peper en zout. 
Soep bestrooien met 2 eetlepels fijngehakte bieslook.

Morgen dus een grotere hoeveelheid
 
Quote
RE: champignonsoep
S@ssefr@s  schreef op: 14-12-2015 20:57:05
Klinkt lekker Bettie. 
 
Quote
RE: champignonsoep
Dano  schreef op: 14-12-2015 21:05:53
Niet ik haaaaat champignons   Sorry whahah
 
Quote
Navigatie


Reageren op champignonsoep
Naam
Bericht