Menu
 

Topic:

Oordopjes ADD

Jessiemv3  schreef op: 18-11-2015 10:55:47
Onze zoon van 13 jaar zit in 2 HAVO/VWO en heeft ADD. Hij slikt hiervoor medicijnen maar die geven helaas wat bijwerkingen dus we geven hem een lagere dosis. Nu heeft hij toch nog erg veel concentratie problemen. Gisteren had hij een wiskunde toets en door alle ruis in de klas (hoesten, pennen die vallen, kinderen die hardop in zichzelf praten etc) heeft hij maar drie van de totaal zeven opgaves kunnen afmaken. 
Nu zitten we toch te denken aan oordopjes, heeft iemand hier ervaring mee en waar kan ik goede oordopjes verkrijgen? Heb al even gekeken op internet maar vind alleen de 'normale' en die zijn meestal geschikt voor jongere kinderen. 
 
Quote
Navigatie
RE: Oordopjes ADD
M&j  schreef op: 18-11-2015 11:18:22
Oordopjes.nl, kan je kijken. Wij hebben voor onze zoon gehoorbeschermers. Mijn ervaring is als mijn kinderen weer last krijgen van hun medicatie dat er meestal weer geschoven moet worden aan het aantal per dag, de instelling moet dan aangepast worden. Ik zou niet zomaar zelf gaan aanpassen maar contact opnemen met zijn behandelend arts.
 
Quote
RE: Oordopjes ADD
Mamsie  schreef op: 18-11-2015 11:24:29
Hier mogen de kinderen met ADD en ADHD in een ander lokaal de toetsen doen met meer tijd en dus een kleiner groepje alleen maar ADD ers en ADHD ers.
Dat scheelt enorm!
Ik heb geen advies qua oordopjes, weet wel dat ze er speciaal zijn voor kinderen, je kunt ze zelfs op maat laten maken, die hebben het voordeel dat ze nooit te diep erin gerukt kunnen worden
 
Quote
RE: Oordopjes ADD
Melissa  schreef op: 18-11-2015 11:34:51
Ik heb ook add, en ik ben bang dat oordopjes niet werken. Als de materie waar je mee bezig bent niet genoeg boeit zoekt het brein afleiding.misschien dat het geluid als eerste word aangegrepen Door het brein. Maar ook visueel kun je afgeleid worden, zelfs Door mij eigen gedachten word ik afgeleid ( dat nog het meeste denk ik) . Bij mij persoonlijk werkt het andersom. Ik kan niet èèn ding doen, mijn brein loopt dan vast. Dus ik heb juist de uitdaging van multitasking nodig. En afwisseling. Hoe krijgt hij zijn taken wel af? Hoe word het uitdagender dat zijn brein het wel van kan houden? Meerdere dingen tegelijk maken? Een verhaal om de werkjes heen verzinnen. Zijn brein is uitermate creatief en dwaalt af bij herhaling.
 
Quote
RE: Oordopjes ADD
Mv4  schreef op: 18-11-2015 11:45:13
Onze oudste doet gymnasium en is autistisch en kan doordoor ook niet tegen geluidjes als neus ophalen.

Sinds 2 jaar gebruikt hij oordopjes die je kunt vormen naar het oor en daardoor hoort hij het een stuk minder.
 
Quote
RE: Oordopjes ADD
Mama-van-aimy  schreef op: 18-11-2015 11:55:03
Als hij een verklaring van een arts/psych heeft dat hij ADD heeft kan hij inderdaad een aparte/niet massale ruimte aanvragen. Daarnaast ook nog 30 minuten extra examen/tentamen tijd!
Juist doordat deze kinderen worden afgeleid hebben ze meer tijd nodig.


Zoek op google eens op oorkappen. Kan je een hoop terugvinden.

 
Quote
RE: Oordopjes ADD
Kyla  schreef op: 18-11-2015 13:13:18
Bij mijn zoon (ASS met ADHD-kenmerken) werkt een mp3 speler het beste. Daarnaast heeft school een mogelijkheid om de toetsen in een aparte ruimte te maken. Ik zou zeker ook eens nagaan of die mogelijkheden er bij jullie niet zijn. Ook even contact opnemen met behandelend arts. Het mooiste is natuurlijk als er maatregelen genomen kunnen worden die helpen, maar bijwerkingen/ slechtere resultaten op school zijn dingen die ik altijd laat weten aan de psychiater.
 
Quote
RE: Oordopjes ADD
Jessiemv3  schreef op: 18-11-2015 21:53:52
Bedankt voor de reacties. Ik weet dat de mogelijkheid bestaat dat hij de toetsen apart mag maken maar dat wil hij liever zelf niet. Hij voelt zich dan echt een buitenstaander in de klas. We willen het eerst met oordopjes proberen. Zijn medicatie doen we ook in overleg met de kindercoach. 

Wat jij schrijft Melissa is heel herkenbaar. Zodra iets hem niet boeit dwaalt hij af, ook bij herhaling van stof. 
 
Quote
Navigatie


Reageren op Oordopjes ADD
Naam
Bericht