Menu
 

Topic:

Parijs.. wat een ellende....

Jen9  schreef op: 13-11-2015 23:48:27
Ach, ach, wat een ellende weer, wat een paniek.. wat een hoop doden.

Ik wil eigenlijk slapen, wekker gaat om 6 uur ivm voetbal.. maar kan me gewoon niet lostrekken.. 
Nog iemand die t volgt?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: Parijs.. wat een ellende....
Mv5  schreef op: 15-11-2015 19:17:25
ik heb niet het hele topic gelezen...maar het blijft gewoon verschrikkelijk wat er gebeurd is.
desondanks is het, zoals jen9 treffend omschreef, niet erger dan aanslagen in libanon, syrie, irak, enz. maar wel persoonlijker. nederland voelt zich door culturele overeenkomsten, normen en waarden meer verbonden met frankrijk dan met syrie. door een aanslag op frankrijk voelt het een beetje alsof nederland cq heel europa ook is aangevallen. veel dingen uit de europese cultuur en normen en waarden zijn dingen waar zowel nederland als frankrijk voor staan. ook ons wij-zij-denken speelt hierbij mee; frankrijk hoort bij wij, bij ons. libanon/syrie/irak hoort bij zij, de anderen, ver weg. dat maakt dat wij de aanslagen in frankrijk als persoonlijk ervaren en dat het daardoor voor ons erger lijkt (emotioneel), terwijl het rationeel natuurlijk niet erger is dan aanslagen in het midden-oosten waarbij net zo goed onschuldige mensen omkomen.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Cindy Mv F&f  schreef op: 15-11-2015 19:39:45
vreselijk... gewoon geen woorden voor. veel te erg wat er nu allemaal gebeurd.. en daarbij niet alleen parijs maar gewoon overal

heb alleen een dubbel gevoel. wij zouden eerst ook nu in parijs zitten. altans in disneyland. we zouden eigenlijk de eerste de dag na onze huwelijk op reis gaan. 4 dagen disney waarvan 1 dag parijs.

maar wij hadden tijdens het boeken besloten om 3 weken later te gaan.

maar nu zit ik.. zouden we gaan?? de veiligheid was daar groot. voel me daar veiliger als ik hier naar de efteling zou gaan.. bedoel maar. maar toch. dan denk ik het kan overal gebeuren.. ook als we in feb naar de huishoudbeurs gaan. niemand die een koffer/tas/boodschappenkar verdacht vinden. maar toch... dan komt het gevoel van..zouden we wel moeten gaan.

we hebben wel besloten om niet parijs zelf in te gaan maar op het park blijven 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Made  schreef op: 15-11-2015 20:23:57
Wij gaan ook over een maand. Ik word aan alle kanten voor gek verklaard, maarja ik laat me mijn plezier niet ontnemen en ik weiger om in angst te leven. Misschien gaat er morgen wel een bom af in mijn supermarkt. 
Ik denk wat dat betreft dat parijs straks eerst wel veilig is, ze staan daar op scherp, controles worden verscherpt. Ik denk dat het nu veiliger is dan bv over een jaar.
En ze slaan toe op momenten dat je het niet verwacht. 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Tamaramvc&f  schreef op: 15-11-2015 22:10:58
Frankrijk heeft net Raqqa gebombardeerd. Ik zou dus echt niet meer die kant op durven, de kans dat IS snel weer terug slaat is groot denk ik. Heb de gezichten en verhalen gelezen van degene die omgekomen zijn, allemaal nietsvermoedende mensen die gezellig uit eten gingen, gezellig met vrienden naar een rock concert en ze komen gewoon nooit meer thuis. Tuurlijk kan je hier ook dagelijks wat overkomen maar zo aan je end komen vind ik toch wel heel erg hoor. Mn nichtje is nu al sinds de aanslag dr huis niet meer uit geweest. Gelukkig hebben ze nog even aan voedsel in de kasten maar dat houd snel op. Ze durft het gewoon niet. Heeft net een baby gekregen. Vind t echt eng allemaal.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Made  schreef op: 15-11-2015 22:25:07
Echt??
Ik kan wel zeggen dat ik dat niet begrijp (doe ik ook eigenlijk niet), maar kan niet in iemand zn hoofd kijken. 
Ik wil niet in grote angst leven, dan leef ik liever niet. Ik wil me niet gek laten maken, dat is juist wat ze willen bereiken.
Ik ben wel alerter, maar niet bang. Het zal de groningse nuchterheid wel zijn 
Ik merk wel wanneer het mn tijd is en tot die dag leef ik mn leven hoe IK die wil leven en niet hoe de IS wil dat ik m leef.

 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Tamaramvc&f  schreef op: 15-11-2015 22:58:55
Ik denk dat je dat pas begrijpt als je er middenin zit. Het is een jonge meid vol levenslust, grote vriendenkring, actief met uitstapjes maar nu dit haar en haar gezin gebeurd op de hoek is het opeens heel anders leven hoor.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Boterbloem  schreef op: 15-11-2015 23:13:55
Dat vind ik niet zo gek hoor... Je moet echt weer vertrouwen krijgen denk ik.
En het maakt dan ook echt nog verschil of het in dezelfde plaats, provincie, land of werelddeel is gebeurd...
En dan al helemaal als het in je plaats is of het dichtbij of heeeeel veel verderweg was...

Toen ik in den Haag woonde speelde er ook wat, weet niet meer wat. Maar de amerikaanse ambassade werd enorm streng bewapend op dat moment en soms konden we met de tram er niet langs omdat er mogelijk weer wat was...
Op een dag was het zo serieus dat ik echt angstig was met de tram er langs te moeten... Stel dat op dat moment een aanslag gepleegd wordt... Dus liep ik het laatste stuk door de stad, om de ambassade heen...

Ik denk dat het zeker uitmaakt hoe dicht je op iets zit... Dan moet je even weer vertrouwen krijgen.

EN!!! hoe oud je bent... Ik laat mij nu minder snel bang maken door dit soort extreme dingen als vroeger... Omdat ik realistischer ben... Omdat ik inmiddels beter besef dat ik met heel angstig worden niets opschiet en het mijn levenslust verpest... Je wordt vaak toch net even anders.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Made  schreef op: 15-11-2015 23:22:25

Quote TamaramvC&F:
Ik denk dat je dat pas begrijpt als je er middenin zit. Het is een jonge meid vol levenslust, grote vriendenkring, actief met uitstapjes maar nu dit haar en haar gezin gebeurd op de hoek is het opeens heel anders leven hoor.



Oh zij woont daar?
Ja dan begrijp ik het wel. Ik dacht gewoon in nederland
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Huisjeboompjechaos  schreef op: 16-11-2015 00:53:11
Ik lees hier mee , maar reageer eigenlijk nooit.
Deze keer wil ik dat wel doen.
En vooral op het punt; op veel plaatsen in de wereld gebeurt dit, waarom reageert hier iedereen heftig op en niet zo op andere aanslagen etc.

Mijn gevoel is hier sterker bij omdat dit dichter bij  mijn belevingswereld komt.
Een dodelijk ongeluk in mijn woonplaats/ omgeving komt harder binnen als een dodelijk ongeluk 300 km verderop etc.
ik las op fora terwijl ik zwanger was, andere verhalen over vrouwen die zwanger waren. Ik keek naar woonprogramma's toen we net een nieuw huis hadden.
op  elk vlak, hoe klein ook, gaat je inlevingsvermogen, ínteresse (klinkt in deze context niet echt fijn) naar het gene wat het dichtst bij je staat.

Het betekent niet dat ik het niet erg vind of minder erg, maar iedereen neemt zijn eigen referentiekader mee.

Mijn geliefden of ikzelf had het kunnen zijn ergens in de westerse samenleving die naar een concert zouden zijn gegaan, naar het restaurant enz.
Je kunt je indentificeren met slachtoffers. Dat maakt het voor mij dat ik me dit meer aantrek, maar zeker niet wil zeggen dat het een erger is als het andere.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Huisjeboompjechaos  schreef op: 16-11-2015 00:54:25
Ik had niet alles gelezen, maar zie nu dat andere ook al schreven wat ik bedoelde.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Mamsie  schreef op: 16-11-2015 07:40:44
Ik wil het niet weten, maar als het op staat kan ik er geen afstand van nemen.
En meestal kan ik dat wel en nu niet....
De berichtgeving klopt niet, en daar kan ik me zo over lopen opwinden,....
DUs vandaag maar ff rust geen tv.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Mama Van Drie  schreef op: 16-11-2015 07:52:08
Welke berichtgeving klopt niet?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nieuws niet op de voet volg,er wordt zo vreselijk veel geroepen, ook op facebook, iedereen wil blijkbaar z'n mening ventileren.

Ik kan me ook wel aansluiten bij Jen9 en huisjeboompjechaos wat betreft de beleving, waarom dit je meer raakt als iets op afstand.




 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Harleysmama  schreef op: 16-11-2015 08:01:52
Het houdt mij ook bezig. Al de haat die nu geventileerd wordt op social media. Zie ook wel mooie dingen gebeuren. De solidariteit die er is ontstaan. 

Helaas zal het geweld niet stoppen. De IS zal geweld blijven gebruiken, waar dan ook ter wereld. Of het nu in Frankrijk of Syrië is. Waar ook mensen sterven door geweld. 

Hoorde vanmorgen dat ze de noodtoestand willen verlengen naar 3 maanden. 

Ik vind het behoorlijk heftig allemaal
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Mamavonn  schreef op: 16-11-2015 08:14:39
Ik durf dus niet meer naar het werk. Moet met de trein en daar durf ik nu niet meer in. Wekrop het politiebureau en ook daar zit ik niet meer fijn. De aanslagen van afgelopen vrijdag waren de druppel. Ben er echt over aan het denken om ermee te stoppen. 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Ik  schreef op: 16-11-2015 08:24:45

De noodtoestand verlengen geeft de overheid in Frankrijk ook meer macht wat betreft huiszoekingen, grenscontroles enz... het is dus ook tactisch


Ik hoorde dat dat ook hetzelfde is wat betreft de ministers die nu uitgesproken hebben in oorlog te zijn met de IS dat geeft ze wat meer macht wat ze normaal niet hebben als ze niet in oorlog zijn.

Ik vind het ook maar allemaal eng hoor, het komt zo dichtbij pff

Mijn zus woont in Parijs, zij was ten tijde van de aanslag gelukkig in haar vakantiehuisje elders in Frankrijk. Maar ja nu weer terug en vandaag begint het "gewone"leven daar weer..mensen moeten naar hun werk gaan met de metro, moeten hun boodschappen doen.
Ik zou zo bang zijn


 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Harleysmama  schreef op: 16-11-2015 08:43:08
Dat willen ze juist. Angst kweken. Ik laat me niet bang maken, maar ben wel extra alert. Dat was ik al, omdat ik als beveiliger op de luchthaven werk. Maar nu me nog meer bewust van de gevaren. Reis dagelijks met het openbaar vervoer. En nee bang ben ik niet. Ze hebben daarbij ook de beveilingsmaatregelen opgeschroefd. Vrijdag weer werken en zal dan vast wel weer de nodige informatie krijgen. 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Boterbloem  schreef op: 16-11-2015 08:56:06

Toch voelt het voor mij wel hypocriet...


Mensen die hun profielfoto veranderen, ze vinden het zo erg al die doden in Frankrijk (heel begrijpelijk)

Maar ondertussen roepen dat de grenzen dichtmoeten en we dus letterlijk al die vluchtelingen moeten laten stikken omdat de IS beweerd dat ze terroristen meesturen.

ALs eerste vraag ik me af: zulle nze het echt doen? Of is het een afleidingsmanouvre en een extra manier om chaos en haat te creeeren in de wereld,.
En als tweede: waarom weren we zoveel onschuldige mensen terwijl we die andere doden zo erg vinden?

Enorm tegenstrijdig voor mijn gevoel.. We vinden het erg, maar als we onszelf schijnzekerheid kunnen geven door onschuldige mensen te weren waardoor een mogelijke enkele terrorist binnenkomt dan laten we de rest toch liever stikken...

 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Made  schreef op: 16-11-2015 09:00:51

Helemaal met je eens boter.
Die terroristen komen er zonder die vluchtelingen ook wel ..sterker nog, ze zitten hier al jaren in europa. 
Wat ik persoonlijk een beetje raar vind is dat ik nu overal lees pray for paris.....90% van mn  vriendenkring is niet eens gelovig, hoezo bidden dan? Of neem ik het te letterlijk
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Boterbloem  schreef op: 16-11-2015 09:05:15

Dat denk ik Made,

Denk dat het voor een ongelovige ok een bepaalde betekenis heeft.
Weet niet precies wat, maar zie het ook bij iedereen.

Moest gister wel lachen, want heel veel hadden pray voor paris staan,
en vervolgens al die plaatjes dat er geen religie zou moeten zijn...

Maar het laat maar zien dat iedereen wel ergens in geloofd, een bepaalde religie heeft...


Iedereen staat ergens voor, als is het maar geloof in jezelf.

Mensne denken serieus dat het beter wordt als religie verdwijnt,
maar ondertussen gaat het helemaal niet om de religie,
maar mensen die een denkwijze misbruiken.

Net als dat er mensen zijn die niet in een God geloven maar zo enorm egoistisch zijn...
Die hou je dan ook nog gewoon dus het verbeterd de wereld bij lange na niet...

 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Ik  schreef op: 16-11-2015 09:16:34
Pray for paris is een Parijs modelabel daar hebben ze het van heb ik begrepen  
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Ik  schreef op: 16-11-2015 09:18:18
En pray staat voor steun en medeleven niet perse iets gelovigs 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Son  schreef op: 16-11-2015 09:22:49
Dat is in mijn ogen niet hypocriet maar dom...

En pray for paris heeft niks met bidden te maken, je hebt zo'n profielfoto ook niet omdat het helpt, het isnalleen maar om je medeleven te betuigen, een signaal dat je aan ze denkt
Als ik pray voor paris lees, denk ik: "wat fijn dat de wereld aan ze denkt" en ik denk niet...huh ? Pray is bidden, dus je moet voor ze bidden, maar ik bid niet, want ik heb geen religie...

En Imagine is nu het nummer waar het om draait.... oorlogen worden altijd gevoerd uit religie...tis hard, maar wel waar. Helaas zijn t wel extremisten, maar die geloven echt in wat ze doen helaas.
Als iedereen nou gewoon respect had voor welk geloof ook...nou ja..helaas...gaat niet gebeuren.

En eens met huisjeboompje...mooi omschreven ook
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Mamsie  schreef op: 16-11-2015 09:23:07
Mama van Drie nee de berichtgeving is al jaren niet betrouwbaar, en niet volledig.
Er word een paspoort gevonden op een lichaam waar alleen nog een oog van over is, en dan gelooft men meteen dat dit een met vluchtelingen gevluchte terrorist is???
Direct zonder onderzoek wordt dit gelanceert, dus nee dat vind ik slechte journalastiek, gemaakt om haat te zaaien over een volk wat juist op de vlucht is voor deze kwellingen.
Dat wat Parijs beleefd heeft, beleven hun dagelijks.....
Terroristen hebben geen grenzen nodig, ben ook van mening dat de meeste hier allang zijn en zelfs hier in europa geboren zijn.
Die grenzen zijn het probleem niet, die worden nu alleen misbruikt in een angstige maatschappij, om het nog angstiger te maken.

Ik vind het ook allemaal hypocriet, zo meeleven met Parijs, terwijl beiroet, Libanon diezelfde dag ook aanslagen hadden.
En dan inderdaad zo meeleven maar wel de grenzen dicht willen gooien voor mensen die dit elke dag mee maken en daarvoor vluchten...
Ik snap dat niet!
In Syrie zijn al zoveel mensen op de meest vreselijke wijze vermoord, daar vluchten deze mensen voor, en er zullen er best een paar gelukzoekers tussen zitten, en en enkele terrorist, maar het kan zoveel levens winnen als we ze wel binnen halen.
Wat zijn wij meer dan onschuldige Syriers?
Wat zijn wij meer????

Ik ben niets meer dan een gevluchte Syrier, ik heb veel respect dat ze ondanks de gevaren kiezen om zich zelf te redden, net zoveel respect als die mensen die met gevaar voor eigen leven in Parijs hebben geholpen om andere te helpen vluchten, maar ook met die man die een terrorist tegen heeft gehouden die een moskee in wilde gaan om zich zelf op te blazen.

En allemaal verdienen het niet om te sterven en verdienen ze een beter leven.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jessiemv3  schreef op: 16-11-2015 09:43:12
Ik heb ook mijn profielfoto aangepast op FB en alleen om mijn medeleven te betuigen. Dat betekent niet dat ik de aanslagen en gruwelheden in andere landen niet erg vind maar zoals anderen al aangaven, dit komt dichterbij, hiermee kun je je identificeren. Snap niet zo goed wat daar nu verkeerd aan is.
Elke moord of aanslag ook, het is allemaal vreselijk. Dat je nu medeleven betuigt aan Frankrijk betekent toch niet meteen dat je voorbij gaat aan wat er in Beiroet en Libanon gebeurt?

Ik schrik ook van sommige reacties over vluchtelingen maar moet ook eerlijk zeggen dat ik het aantal vluchtelingen ook beangstigend vind. Daarmee zeg ik niet dat we ze niet moeten helpen maar ik vraag me wel vaak af hoe Nederland er uit ziet over 20 jaar, hoe ziet onze samenleving er dan uit en vooral; wat betekent dit voor mijn kinderen?
Als je nu al ziet hoeveel haat de komst van vluchtelingen zaait, dan houd ik mijn hart vast voor de toekomst van mijn kinderen. 


 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Banana  schreef op: 16-11-2015 09:49:07
ik vind het lastig dubbel enz 
veel kennen mijn mening over vluchtelingen ik ben behoorlijk rechts 
zou de grenze graa g dichter gezien hebben om een stroom vliuchteling te temperen 
maar om nu ineensvan alles te roepen 
IS komt toch wel binnen dus om nu ineens te aan roepen dat nu ineens die grenzen dicht moeten vind ik apart
verder vind ik het vreselijk hoor en enerzeids mooi wat er in social media gebeurd 
maar vind ook wel weer typische kude gedrag 
dan nog geen 24 uur een franse vlag dag later alles weer terug 
terwijl er dagelijks overal dingen gebeuren 
en ja dit is dichterbij  spreekt meer tot de verbeelding enz 

ik weet niet eens goed hoe ik dingen moet verwoorden of uitleggen 
ik denk dat ik mijn kop maarr weer terug in zand ga steken 
me ga distantieren van alles wat met terroristen of vluchteingen te maken heeft 
ja het is erg en ja kan ook hier maar ik weiger om in angst e gaan leven 
hoe cru ik wil genieten van de komende tijd 
sint kerst kneuterig bij de haard tijdens stormen buiten 
genieten van mijn fam en gezin 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Banana  schreef op: 16-11-2015 09:55:13
ik vind de tijd van herdenking trouwens wel erg jammer kids komen om 12 uur uit school dus dat gaat hem niet worden 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jen9  schreef op: 16-11-2015 10:03:11
Ja, 12 uur vind ik ook een waardeloze tijd, moet dan net al mijn overblijfkinderen bij elkaar rapen...



Ik denk dat het westen zch veel te veel bemoeit met de landen daar. En dan bedoel ik niet nu, maar al zo lang...  Als je daar een dictator weghaat, komt daar een groetere terug. de meeste mensen daar willen geen democratie, geen rectsstaat zoals de onze. waarom moet dat ook? Wij vinden dat een goed systeem.. andere landen niet.. Dat hoeft ook niet...

Hoessein dood, maar wat er voor in de plaats kwam was veel erger en zo zijn er nog meer voorbeelden....  Het is denk ik kiezen uit minder doden of veel meer doden, heo hard ook...  Misschien toch Assad terug in t zadel. Wat een enorme oetlul dat ook is....
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Banana  schreef op: 16-11-2015 10:03:39
school rook dit denk ik kreeg net klasbord kids zijn 2 min later uit 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Son  schreef op: 16-11-2015 10:07:06
Hier sta ik idd ook om 12 uur bij school.
En 2 minuten later uit....schiet ooknniet op voor jou...want dansta je ook al bij school.
Ik doe t wel een ander moment
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Mama Van Drie  schreef op: 16-11-2015 10:07:59
Grenzen dicht wil niet zeggen dat er dan niemand meer in mag hoor, het is (misschien) nodig om meer controle te kunnen hebben op WAT en WIE er binnekomt maar niet dat er niemand meer binnen mag komen.

Ik ben VOOR dat er meer controle komt op wat we binnen halen, daar lopen we al mee achter in mijn ogen.

ook heb ik gemengde gevoelens over het feit dat er heel veel mensen uit die landen hier heen komen, ik vraag me af of dat voor de toekomst gunstig is, de problemen die daar al eeuwen zijn, o.a de onenigheid om de vele gloofsstromen, haal je die niet hierheen? Hebben we over 10....20....of 30 jaar die problemen niet hier dan? Verplaatst het zich hierheen? dat zijn wel eens dingen die ik me afvraag en dat ga ik niet meer meemaken of het een goed iets is of dat het nadelige uit ga pakken maar mijn kinderen/kleinkinderen etc wel.

Maar ik ben daar niet heel erg mee bezig want het heeft zo weinig nut, ik kan daar toch geeninvloed op uitoefenen.

Ik zag een artikel in de volkskrant voorbij komen wat IS nou is en wat het drijft, als je dat moet geloven dan zullen ze niet stoppen, ze hebben een missie en zijn daar fanatiek in, IS kan je dus alleen met geweld bestrijden volgens dat artikel, poging om te komen tot wapenstilstand is zinloos aldus het artikel.

Als dit oorlog betekent , betekent dat ook dat er onschuldige mensen slachtoffer worden daarvan, dat is in iedere oorlog zo geweest.
Je kan om dat te voorkomen niet besluiten tot het geen oorlog voeren, zeker niet met een tegenstander als IS.



 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op Parijs.. wat een ellende....
Naam
Bericht