Menu
 

Topic:

Parijs.. wat een ellende....

Jen9  schreef op: 13-11-2015 23:48:27
Ach, ach, wat een ellende weer, wat een paniek.. wat een hoop doden.

Ik wil eigenlijk slapen, wekker gaat om 6 uur ivm voetbal.. maar kan me gewoon niet lostrekken.. 
Nog iemand die t volgt?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende
RE: Parijs.. wat een ellende....
Smvn&d  schreef op: 14-11-2015 13:39:51
Heb het gisteravond ook gevolgend, ineens ging de tv op nieuws. Vreselijk. Zat ook met een heel naar gevoel alles te lezen.
Toen kwam er ook nog een bericht dat ze de mensen in het theater allemaal gingen onthoofde brr, toen werd ik er nog naarder van. Maar zoals ik nu lees is dat niet gebeurt. 

Maar Minou heeft gelijk.

En je hoort nooit wat over al die aanslagen aan de andere kant van de wereld, waar dit elke dag gebeurt, waar nog veel meer doden vallen, elke dag weer, als het niet elk uur is. Waarom boeit ons dat niet? En waarom kunnen we hiervan niet slapen? Terwijl de mensen in bijv. syrie al heel lang zo leven, elke dag bommen krijgen, elke dag mensen onthoofd worden of afgeschoten.
Wat is er erger aan dit in parijs? Dat snap ik dan weer niet zo goed. Dit gebeurt elke dag, in zoveel landen, nooit iemand die je daar over hoort. De vluchtelingen moeten weg en noem maar op.

En wat mij betreft is er maar 1 oplossing, en dat is al die idioten doodmaken. En ja roep maar dat ik dan net zo erg ben. Maar een andere oplossing is er niet.
Ze stoppen niet, ze zijn niet te helpen, dit is wat ze zijn en doen en zullen blijven doen zolang ze leven. 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Meelezer  schreef op: 14-11-2015 13:42:12
Er zijn berichten dat er weer schoten en of explosies zijn gehoord in het oosten van Parijs....

Ik weet hier geen zinnig woord over te zeggen.
Wat een angst voor die mensen die bij dat concert waren of gezellig uit eten waren.
Vreselijk dat mensen dit overkomt, waar dan ook ter wereld.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Son  schreef op: 14-11-2015 13:51:23
Was vuurwerk  (ook onbevestigde bronnen)
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Pacific  schreef op: 14-11-2015 13:52:34
Omdat Parijs erg dichtbij is sis...
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jen9  schreef op: 14-11-2015 13:57:18
Ik vind t niet gek dat wat er in Parijs gebeurt dat ons meer boeit dan in landen waar we cultureel enorm van verschillen, wat veel verder weg is, waar we minder bekenden en vrienden hebben zitten. Je kan jezelf hiermee veel beter identificeren. Over 5 jaar staat mijn zoon ook bij dit soort concerten, we hebben diverse vrienden en bekenden in Frankriijk wonen... en ga zo maar door.
Ik kan yrouwens ook janken om wat er verder weg gebeurt...., maar dit staat wel veel dichter bij me...

Sis, ik denk dat er wel van dit soort idioten worden dood gemaakt... we weten niet alles en dat moet ook niet.. Maar vindt ze maar eens, als ze gevonden worden zijn ze vaak al dood...


Ik vind t trouwens ontzettend naar dat door beide partijen dit gebeuren wordt misbruikt in de pieten-discussie.. deze mensen zouden zich moeten schamen... heel diep!
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Smvn&d  schreef op: 14-11-2015 14:12:05
Het stond net op rtl nieuws van die schoten, maar nu is het weg.

Snap ik jen dat het dichterbij is, maar ik lees hier dat iedereen het zo vreselijk voor die mensen vind, en er niet van kunnen slapen. En ja ik vind het natuurlijk ook vreselijk, krijg er ook een naar gevoel door. Maar ook door de dingen die elke dag verder weg gebeuren, ook die mensen zitten elke dag in mijn hoofd. Als ik ga slapen moet ik altijd denken dat ik lekker in mijn warme bed lig, terwijl er veel verderop mensen aan het schuilen zijn voor bommen, en al blij zijn als ze uberhaupt ergers op de stenen een slaapplekje kunnen vinden.
Maar daar hoor ik nooit iemand over. Terwijl dat net zo erg is, erger zelfs want daar is het elke dag.

En ik snap je opmerkingen over zwarte pieten niet? Wat heeft dat met deze aanslagen te maken? Wie haalt dat er nou weer bij dan?

En ja ze worden dood gemaakt, dat weet ik, veel landen zijn daar nu mee bezig, ook nl, of misschien is nl nu weer weg daar, en het lukt ze goed, er worden regelmatig echt goede bommen gegooid waarmee er een grote groep weg is. Maar goed, je kunt ze denk ik nooit allemaal vinden.
Hier in nl zit het ook al vol ermee..
En ook zo dom, de IS aanhangers mogen niet naar hun eigen land terug, nee joh hou ze lekker hier. Is toch ook krom? 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jen9  schreef op: 14-11-2015 14:13:34
Hier niet Sis, maar zie het overal op facebook vorbijkomen... walgelijk!
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Kees  schreef op: 14-11-2015 14:28:10
Gaat mij erom dat het erger en erger wordt.
al jaren is de wereld verrot maar door alle gebeurtenissen wordt het nog erger en ik vind dat confronterender dan ooit.
parijs is een soort dichtbij, onschuldigemensen zijn dichtbij.

Ik maak me zorgen om de hele wereld, hoe ziet het eruit als mn kinderen grootzijn?
Elke keer weer een druppel, elke keer weer een schok door je lijf.

Dit x raakt het me meer en meer. De dreiging is om de hoek.
en ja. Oorlogen zijn er jaren, verschrikkelijk maar.ver van mn bed.
nu ben ik bang. En ja dat is enorm ego....wanneer zijn wij?

En omdat het al jaren een zorg is mag ik het nu niet extremer vinden?
Dit gevoel van angst roept het bij me op en nee...dat h3b ik niet als in zimbabwe een bom afgaat...
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Suus  schreef op: 14-11-2015 15:06:16
De ETA, de IRA, München, treinkaping de Punt... Aanslagen zijn er altijd, de media is slechts sneller
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Minou  schreef op: 14-11-2015 15:44:15
Juist
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jolanda1974  schreef op: 14-11-2015 15:44:26
Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurd is en ik volg het nieuws ook op de voet. Gelukkig zijn onze meiden niet thuis en kan ik ongestoord alles volgen. Ik wil en laat me niet bang maken door een groep gestoorde gekken. Ver van mijn bed. Zeker niet, heb mijn profielfoto op fb niet voor niks aangepast. Maar Wilders zal het weer groots aanpakken. In tijden van crisis staan de gevreesde "profeten" op en zullen vele volgers krijgen die ook kunnen doorslaan.
Ben geen fan van Rutte maar zijn relaas "we zijn in oorlog met IS maar NIET met een geloof of de islamitische gemeenschap",mooi hoe hij dat nog een benadrukte. IS moet gestopt worden.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Chloe  schreef op: 14-11-2015 17:06:56
Jolanda, ik sluit me helemaal bij je aan.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Bepje  schreef op: 14-11-2015 17:16:45
Inderdaad is het nieuws veel sneller en we zien en horen alles meteen. Daarna kunnen we nog urenlang of dagenlang zelfs alles volgen. Omdat dit dicht bij huis is en het een vergelijkbare samenleving als de onze treft komt het hard binnen maar Sis, wat er dagelijks gebeurd in landen die veel verder weg liggen is even erg en op nog veel grotere schaal, dat klopt.
Nu staat het letterlijk voor onze deur, dat beangstigt en je kunt er niet omheen vanwege alle media aandacht.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Made  schreef op: 14-11-2015 17:16:48

Quote Soesjaa:
[...]



Inderdaad, helemaal waar.. Als ik het nieuws ook hoor vind ik het natuurlijk ook vreselijk maar ik zet de  knop om en ga weer door. Dit soort dingen gebeuren al eeuwen en eigenlijk ook dagelijks ergens ter wereld. Mensen zijn ook gewoon verrotte wezens.. 



Dat heb ik dus ook. Ik vind het verschrikkelijk hoor wat er gebeurd is en de IS moet gestopt worden. Maar ik ga wel gewoon verder bezig met de dagelijkse dingen. No way dat ik in angst ga leven voor/door de IS, dat vertik ik. 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jen9  schreef op: 14-11-2015 18:28:14
Angst valt bij mij wel mee, maar ik wil wel alles absorberen, consumeren.. ik wil gewoon alles weten, ook om t goed uit te kunnen leggen....

Uiteraard gaat t leven hier ook door, gewoon om 07:00 verzameld voor devoetbal vanmorgen maar mopperde dit keer niet zo hard ;-)
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jo  schreef op: 14-11-2015 18:57:54
De zelfmoordterrorist bij het stadion is gefouilleerd en toen ze de bomgordel ontdekten is hij weggerent en heeft de explosieven laten ontploffen.
Was dus voor IN het stadion bedoeld.
Het was geen toeval natuurlijk want Hollande was ook in dat stadion.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Smvn&d  schreef op: 14-11-2015 19:05:03
Maar het is niet erger omdat het dichterbij is. Mensen worden er alleen banger van. Dat is alles, ineens komt het dichterbij, en ineens is het vreselijk.
indd op fb overal veranderde profiel foto's. Mij geeft dat een rot gevoel. Alsof de mensen aan de andere kant van de wereld totaal niet belangrijk zijn.
En jullie beschrijven het goed, als dit zelfde was gebeurt in syrie, had je niemand gehoord (sterker nog daar gebeurt het vaak) maar nu is het dichterbij, dus het is alleen onze eigen angst, en voor mijn gevoel niet eens echt meeleven, want dan hadden al die andere ook belangrijk geweest.
Omdat we nu bang worden, zijn we er ineens mee bezig, en gaan er tig berichtjes rond, profiel foto's rond. Niet eerlijk, vind ik.

Het intereseert ons dus pas als het dichterbij komt. Pas dan word er over na gedacht, terwijl deze oorlog al jaren aan de gang is, maar tot op heden nog amper binnen europa. We wisten allemaal dat dit komen ging, en we weten allemaal dat ook nederland aan de beurt komt. 

Het voelt gewoon niet goed en eerlijk om hier aan mee te doen. Het is niet erger als wat er elke dag elders gebeurt. Dus wat dat aan gaat raakt dit mij niet meer als het geen wat er in syrie gebeurt.

Ik vind het erg voor iedereen, en vind het nu niet ineens erger omdat het dichterbij komt, want dat wisten we al, we wilde het alleen niet weten. En nee het is niet leuk dat het dichterbij komt, en nee het is niet leuk dat het ook hier heen komt, maar het is voor de ene groep mensen niet erger als de anders. Ook al komt het gevoelsmatig misschien dichterbij.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Smvn&d  schreef op: 14-11-2015 19:08:37
Nou gelukkig maar jo.. had dus anders een flinke zooi ook geworden.
Parijs is trouwens wel telkens de sjaak... En waarom? 

Hoeveel europese landen zijn nu doelwit geweest?

Gister is er ook een groep het ministirie van buitenlandse zaken in denhaag binnen gedrongen.. Waren gelukkig geen rare dingen van plan, maar zo zie je maar hoe makkelijk het gaat.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jen9  schreef op: 14-11-2015 19:25:39
Behalve dat t dichterbij is staan we ook dichter bij de cultuur, dat tast je ook in je zijn aan, dat is in andere landen minder, simpelweg omdat je je niet kan identificeren.

Ik denk dat jij vooral denkt dat t andee minder belangrijk is voor mensen, ik denk dat niet.. Maar hoor eens.. Kom er hier een nucleaire ramp ren ik ook harder dan dat die in Japan gebeurt...

Mijn leven is niks meer dan dat van wie dan ook ter wereld, maar wel MIJN leven....

Waarom parijs doelwit is... er wonen daar verhoudingsgewijs meer mensen uit die regio, erg arme banlieus, niet te vergelijken met de achterstandswijken hier EN de voornaamste reden, Frankrijk bombardeert  oha harder dan de rest hier...
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Smvn&d  schreef op: 14-11-2015 19:38:09
Ja logisch, als je zelf of je eigen gezin in gevaar is, ren je altijd harder. Maar een mens is een mens. Maakt niet uit welk geloof. Want dat is wat je bedoeld met andere cultuur toch? 
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jen9  schreef op: 14-11-2015 19:41:20
Onder andere, maar daar hoort natuurlijk veel meer bij.

Nee, natuurlijk maakt dat geen reet uit, maar laten we eerlijk zijn, mensen uit dezelfde cultuur begrijp je eerder.
Zo'n rockconcert bijvoorbeeld, daar hadden wij kunnen staan, en dan waren we dus aangevallen, omdat wij van deze muziek houden.....  Dat bedoel ik met dichtbij komen....
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Boterbloem  schreef op: 14-11-2015 19:42:23
Ik heb mijn profielfoto niet veranderd.
Het idee vind ik mooi hoor, absoluut!
Maar ik zie veranderde profielen en daarbij berichten die totaal niet rijmen met wat het zou moeten uitdragen...


 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jen9  schreef op: 14-11-2015 19:44:18
Gelukkig heb ik die mensen gebannen bloem ;-)

Nee, ik heb dus echt t idee dat door deze aanslagen ze ook gewoon aan mij komen. Ik heb mijn profielfoto wel veranderd... voor een dag.. wilde 3 dagen, zoals de rouw, maar dat ging niet. ik vind t mooi, denk dat 90% van mijn fb-vrienden t gedaan heeft (zonder akelige berichten....)
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Smvn&d  schreef op: 14-11-2015 19:44:33
Maar dat snap ik niet.. Je had ook in syrie kunnen zitten, als je de pech had gehad daar geboren te zijn.
Of misschien snap ik het wel een beetje.. Het gevoel IK... Het komt dichterbij MIJ.. 
Na ik weet het niet. 

Ik weet het echt niet, ik vind het raar, het is nog geen eens een buurland.. Maar zoveel berichten er over. Terwijl je over 1000 doden bij aanslag in weet ik het waar gewoon helemaal niks hoort, geen enkel nieuwsbericht. Ik vind het gewoon niet eerlijk.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Kees  schreef op: 14-11-2015 19:45:17
Waarom Parijs? Omdat frankrijk de grootste is vwb syrie denk ik

ik snap jouw gedachtengang ook wel Sis maar toch raakt dit mij meer dan andere nare zaken in de wereld

Maar dat is toch met zoveel zaken?
Iedereen gaat dood bijv dus waarom huil je bij een sterfgeval? Je weet dat het komen gaat...
oke raar voorbeeld maar ik vind dit dus met zoveel zaken

We kennen allemaal ellende. Staat het verder van je af kun je het alleen superrot vinden maar komt het in je zone kan het je raken tot in je ziel.

er storten veel vliegtuigen neer, maar niemand weet het vluchtnr...maar wel kent iedereen de mh17.
Etc etc
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jen9  schreef op: 14-11-2015 19:48:41
Maar ik ben niet in Syrie geboren Sis.. gelukkig niet....

Velen kennen mensen in Frankrijk.. ik ken niemand in Syrie, wel uit Syrie, maar die wonen nu hier....

In heel de wereld veel kankerpatienten, maar ik huil alleen om degene die ik ken.. (of wat me veel raakt...)

Ik stem ook voor dit land..., niet voor een ander land. Ik help mijn buren, niet de mensen uit een andere plaats....
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Smvn&d  schreef op: 14-11-2015 19:49:24
Ja ook dat vind ik raar kees, over dat rusische toestel hoor je hier dus niets.
Maar goed dat snap ik dan wel weer, want de mh17 was echt direct nederlands, en heeeel veel mensen hadden wel iemand die ze konden die er in zat, of een bekende van een bekende, heel veel mensen waren ook erbij een soort van betrokken.
Maar wat hoor je daar nu nog over dan? Ook niks meer. Zodra het het nieuws uit is.... 

Maar dit heeft niks nederlands, het is niet eens een buurland.. Kan het gewoon niet goed uitleggen, maar het voelt oneerlijk, alsof die duizende andere die elke dag dood gaan niet boeiend zijn. Zo voelt het.
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jen9  schreef op: 14-11-2015 19:49:29
Met voetbal maak ik een uitzondering.. dan ben ik voor Belgie ;-)
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Jen9  schreef op: 14-11-2015 19:50:29
Hoor je niks over het Russische toestel, welke programma's kijken jullie dan. welke kranten lezen jullie. Ik hoor er veel over.. minder dan de mh17 idd, maar dat vind ik echt logisch...
 
Quote
RE: Parijs.. wat een ellende....
Smvn&d  schreef op: 14-11-2015 19:51:26
Daar zeg je het zelf toch al jen... Alleen je eigen omgeving maakt uit, dus waarom is dit dan ineens zo ernstig? Waarom roept dit zoveel op?
Je helpt geen eens mensen uit een andere buurt, laat staan dat mensen die honderde km verder wonen wat uitmaken. (ja sorry zo klinkt het)
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | Volgende


Reageren op Parijs.. wat een ellende....
Naam
Bericht