Menu
 

Topic:

Vreselijk al die foto's van vluchtelinge

Miramare  schreef op: 02-09-2015 22:27:44
ik vind ze zo aangrijpend al die foto,s van de vluchtelingen op de boten.
open ik Facebook van de week staat er een blog op met foto van een verdronken kindje.
net ga ik het ad lezen op de iPad gelijk een foto van een jongentje van 3 die aangespoeld is op een strand bij bodrum Turkije .

wat moeten deze mensen toch wanhopig zijn en bang zijn, verdrinken op de zee en aanspoelen op het strand, 
ik vind de situatie in en in triest en vind het ook vreselijk dat er mensen zijn die dan nog zo min over deze mensen zich uitlaten.

er moet toch iets gebeuren aan deze situatie?
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mamajenti  schreef op: 03-09-2015 22:35:06
sorry debby, maar er is een verschil tussen alleen maar Ach en wee roepen en wat jij schrijft.

Ik heb echt het idee dat je totaal geen idee hebt van wat deze mensen hebben moeten doorstaan, wat de vluchtverhalen zijn. En misschien maar gelukkig ook.

En de situatie daar oplossen? Hoe wil je IS weg krijgen? Want die zorgt voor een groot deel van de stroom nu. Of nee, laten we ze terugsturen als ze uit Eritrea komen, waar gewoonweg GEEN economie meer is en geen tot amper eten, door stammenoorlog en droogte.

Sorry voor mijn sarcasme. Ik laat graag iedereen in zijn waarde en wil je niet helpen, dan niet. Maar het ligt gewoonweg niet zo simpel en door jouw reactie bagetaliseer je het zo enorm. Dat raakt bij mij een gevoelige snaar. Ellende is niet te vergelijken, nooit niet, maar hier in NL hebben we het echt op een heel ander niveau slecht dan in de landen waar de grootste stroom vluchtelingen vandaan komen. We hoeven hier gelukkig niet te vrezen voor ons leven, omdat we in de verkeerd egod geloven of omdat we niet braaf ja en amen zeggen. We hoeven hier niet bang te zijn dat we dood gaan van de honger. Er zijn mensen hier die het zwaar hebben, maar er is eten voor ze al is het bij de lokale kerk of bij kliekjessites of voedselbank.

en dit is niet iets van de laatste tijd. Zelfs niet van de laatste jaren, maar doordat er nu veel uit Syrie komen, heb je er veel en veel die per boot komen. Daardoor komt het meer naar de voorgrond gelukkig.
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Boterbloem  schreef op: 03-09-2015 22:35:39

Denk dat door emoties er verkeerde invullingen worden gegeven aan reacties die gegeven zijn.


Lees het nu net nu ik thuis kom en een aantal reacties slaat totaal niet op wat er daadwerkeljk gezegd is. Alleen zijn ze wel heel emotioneel beladen...

at maakt het ook moeilijk. Want op een gegeven moment is er geen discussie meer omdat je alleen maar telkens opnieuw moet uitleggen wat je bedoeld... 

 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mamajenti  schreef op: 03-09-2015 22:38:59
kees, we moeten het ook niet vergelijken. Helemaal niet! en dus ook niet de andere kant op want dan is: laten we eerst eens iedereen hier helpen die hulp nodig heeft, ook niet correct.

Laten we gewoon elkaar helpen PUNT en een ieder doet dat op zijn eigen manier (en ik toevallig zowel mijn vriendin als een stadsgenoot als vluchtelingen)

Dan komen we vooruit!
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Suus  schreef op: 03-09-2015 22:44:35
Uhm.... Ik heb het niet over reacties hier hoor. Ik zeg ook helemaal niet dat niks meer erg is naast vluchtelingen. Ik ben van mening dat je verstandelijk zeer beperkt bent als je ouders van bijv zo'n verdronken jongetje gaat beschuldigen van onverantwoord gedrag, als je lacht om mensen die verzuipen en dan roept dat het uitkeringen scheelt. Helaas (!!!) zijn er pagina's te vullen met dit soort infantiele uitlatingen. Behalve misselijkmakend vind ik dat zeer zorgelijk voor mijn kinderen. Dit topic ging om foto's die op internet voorbij komen in nieuws en social media, ik heb het over reacties daarop. Ik wind mij echt niet op over een reactie hier
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Boterbloem  schreef op: 03-09-2015 22:47:54
Ow Suus... die vader van het jongetje,

las allemaal reacties van: waar was die vader toen hij verdronk?
Welke vader laat zijn kind alleen?
Eigen schuld...

Ja, daar wordt ik echt beroerd van.. Die mensen wil ik wel door elkaar schudden maar ik denk dat ik gek wordt als ik in gesprek kom met mensen die dit serieus menen... Want ik leef liever onder een bubbel waarin ik kan geloven dat mensen dit niet serieus menen...

En dat plaatje wat ik op facebook tegenkwam met de vraag hoe je een vluchteling kan worden, want dan krijg je ook al die financiele voordelen....
Mensen posten het ook gewoon onbeschaamd... En dan denk ik: heb je serieus al nagedacht over het andere pakket wat erbij hoorde? Of is geld zo belangrijk voor je dat mensenlevens niets meer doen??
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Suus  schreef op: 03-09-2015 22:49:57
Dat dus! 

echt niet iedereen zal hier mee zitten, prima! Maar zeg dan gewoon niks. 
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jo  schreef op: 03-09-2015 22:54:18
Ook veel gelezen: zolang er Nederlands zijn die naar de voedselbank moeten, moeten we geen vluchtelingen meer toelaten.....zucht.....
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Miramare  schreef op: 03-09-2015 23:23:08
Tuurlijk zijn hier in Nederland die ook hulp kunnen gebruiken,maar je bent hier in ieder geval veilig, mensen staan er niet bij stil wat deze mensen hebben moeten doorstaan, ze zijn niet op zoek naar geld, het zijn gewoon mensen zoals jij en ik, als ik lees wat deze mensen moeten betalen om met een boot mee te kunnen gaan, dat zijn het echt geen arme mensen geweest hoor.

Ik trek me dit sowieso al erg aan, maar zoals ik in mijn opening al aangaf, grijpen de foto's erbij me zo enorm aan,
En eigenlijk wil ik dit niet zien omdat het mij zo aantrekt, en ik die foto maar niet uit mijn hoofd krijg,vind het gewoon zo erg.

Maar op social media word je er gewoon mee geconfronteerd, net weer, ik open Facebook en dan zie je een aantal dingen van andere sites voorbij komen.
Er staan al gelijk foto's bij , dus je kunt er eigenlijk niet omheen, gewoon dus allemaal foto's van aangespoelde verdronken kindjes, echt kleintjes er ook nog tussen.
Aan de ene kant wat bezielt mensen om deze kindjes te fotograferen,maar man o man wat erg, hopelijk opent dit toch ogen van sommige mensen, het zal maar 1 van jouw kindjes zijn, en dan in de wetenschap dat dit maar een paar zijn van de vele
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Miramare  schreef op: 03-09-2015 23:58:18
Stond ook net een interview op het ad met de vader van het jongetje, die man is gewoon zijn vrouw en twee zoontjes kwijt,
Ik word al verdrietig van de foto, hoe moet die man zijn eigen wel niet voelen als hij de foto ziet van zijn verdronken kindje.
" hij maakte mij altijd vroeg wakker om met mij te spelen,en nu is hij er niet meer"

weet je wat hij wil, hij wil terug naar Syrië ,zijn vrouw en kinderen begraven en zelf wil hij erbij in het graf.



 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Miramare  schreef op: 04-09-2015 00:01:08
Heb net met tranen in mijn ogen,mijn zorgeloze ,in hun warme bedjes slapende kindjes nog maar eens een dikke knuffel gegeven...
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Chloe  schreef op: 04-09-2015 06:46:47
Volledig eens met wat mn Suus, Jen9 en Mamajenti zeggen. Wat deze mensen doormaken is onvoorstelbaar. Dat kun je niet vergelijken met de 'gewone' ellende die ieder mens in zijn leven -helaas- meemaakt. 
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
S@ssefr@s  schreef op: 04-09-2015 07:58:36
Ik help liever mijn buurvrouw en haar familie. Ben veel met hen bezig. Het zijn dan ook Syriers.  Al een tijd hier, wonen in een koophuis,  hebben hun leven hier opgebouwd en zijn helemaal geïntegreerd.  Veel familie woont nog daar. We horen veel verhalen. Een enkel familielid is gevlucht. Ik ga die details niet eens delen hier. Gelukszoekers.  Laat me niet lachen. Er is geen geluk bij. Ook niet als ze hier komen en veilig zijn. Wat die mensen met zich meedragen raken ze nooit meer kwijt. 
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mama Van Drie  schreef op: 04-09-2015 08:04:05

Wat ik me dan eigenlijk wel weer afvraag is waarom ze de oversteek zijn gaan maken, in de nacht, van Turkije naar Griekenland, wat is daar de reden van geweest.


Want in Turkijke zijn ze al veilig, mocht je dan toch verder willen naar een ander land dan kan je ook over land gaan reizen. Het gaat in eerste instantie om de veiligheid die ze zoeken, die vindt je dus al in Turkije, dan vraag ik me echt af wat deze mensen heeft doen besluiten om deze toch best gevaarlijke overtocht te gaan maken. Is dat een traject wat de smokkelaars voor ze hebben en toe dwingen?......geen idee.

Iemand zei dat de Syriers niet naar Duitsland willen omdat daar geen gezinshereniging mogelijk is, dat klopt niet, dat is wel mogelijk, alleen duurt het in Duitsland iets langer, in NL is de procedure korter en kunnen familieleden sneller hierheen.
Maar dat kan natuurlijk niet zo zijn dat NL dan maar alles op moet vangen.

Eritreers zijn veelal economische vluchtelingen.

 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
S@ssefr@s  schreef op: 04-09-2015 08:21:23
Turkije wil ze niet.
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mama Van Drie  schreef op: 04-09-2015 08:32:05
Nee, dat kan,  Turkije kan ze ook niet allemaal opvangen.
Maar in Turkije vliegen er geen kogels om de oren, vandaar zou je verder kunnen reizen over land, je hoeft niet perse de zee op toch?
Ik vraag me echt af wat ze drijft om toch de best gevaarvolle oversteek te maken.

Lees net dat er zo'n 500 vluchtelingen weigeren een trein uit te gaan, die trein is stopgeeeezet in Hongarije, de mensen die wel hun papieren laten zien worden opgevangen in vluchtelingen kampen, degene die weigeren de trein uit te gaan willen dat niet, dan gaat het niet meer om de basis behoefte van veiligheid dus.

Als ik in een land van oorlog leef en zou moeten vluchten voor m'n leven dan zou het me worst wezen waar ik terecht kom, veilig zijn zou prioriteit 1 zijn, de rest komt later wel.

Maar ze weten heel goed, meer als dat wij dat weten, in welk land de beste voorwaarden gelden,financieel het meest oplevert, waar de procedures het snelst gaan etc, 


 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
S@ssefr@s  schreef op: 04-09-2015 08:34:36
In Turkije wordt er op ze geschoten en ze worden hardhandig teruggestuurd.
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mama Van Drie  schreef op: 04-09-2015 08:52:08
Turkije heeft al heel veel vluchtelingen, ze hebben mensen geweigerd in een opvangkamp omdat dat al meer dan bomvol zat, juist daarom is het zo vreselijk belangrijk dat er een goed plan van aanpak komt, een goed plan van verdeling over de landen en dan gaat het niet altijd om wie waar heen wilt, DAT  zou niet uit moeten maken als je op de vlucht bent, dan wil je rust...veilig kunnen leven.....zonder gevaar voor de dood.

Maar ik denk dat dat ook weer heel veel gedoe oplevert want ze hebben allemaal een voorkeur waar ze heen willen, iedereen roept dan ja dat is logisch, dat zou jij ook doen dat je naar het land wil met de beste mogelijkheden......dat snap ik wel maar dat kan gewoon simpelweg niet.

Ik weet ook zeker dat er als een goed beleidt komt, een goeie verdeling van opvang over de eu landen dat er dan ook veel minder negativiteit om de vluchteling heen komt de hangen, dat denk ik tenminste.
Nu worden bepaalde landen overspoeld, het is chaos, mensen verdrinken, gaan dood in vrachtwagens, als je dat alles beter zou kunnen sturen, ze veilig kan laten reizen naar het land waar ze heen gestuurd worden voor asiel dan is dat toch veel beter.

Zo simpel is het niet blijkbaar.
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jolanda1974  schreef op: 04-09-2015 09:03:31
Maar het zijn voor mij toch ook vreemdelingen Jo. Daar bedoel ik niks negatiefs mee. Een willekeurig persoon uit mijn eigen dorp die ik niet ken is ook een vreemdeling.

Ik ben van mening dat wanneer je vlucht uit je eigen land om wat voor verschrikkelijke reden dan ook dat het je niet uit moet maken waar je terecht komt als je maar samen met je gezin bent en het er veilig is. 

Jen, je haalt zelf aan dat de vluchtelingen nu meer recht hebben op hulp dan mensen in mijn eigen omgeving. Daar reageer ik op dat ik dat heel bekrompen vind. Waarom je ogen sluiten voor de mensen in je directe omgeving. Die kunnen ook in nood zijn. Voor mij persoonlijk maakt het leed niet uit en leg ik het niet op een weegschaal. Iemand met een ingegroeide teennagel (= een voorbeeld hè kan mijn hulp net zo goed gebruiken omdat lopen niet makkelijk gaat en dus ook even geen boodschappen kan gaan doen. Dus dan doe ik dat even. En nee natuurlijk staat dat niet in verhouding tot wat een vluchteling door maakt. En ja ik weet van zeer dichtbij hoe getraumatiseerd die mensen zijn. Hoor onze Joegoslavische buurvrouw bij mijn ouders nog steeds oorverdovend gillen midden in de nacht als ze probeerde te slapen. Dat geluid raak ik nooit meer kwijt. DAt gaat door merg en been. Heb alle verhalen gehoord en sluit absoluut mijn ogen niet voor hun leed.  Maar ik weiger om mijn ogen te sluiten voor de mensen om mij heen omdat die het in jouw ogen nog zo slecht niet hebben. 
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Caatje  schreef op: 04-09-2015 09:08:42
Voor iedereen die op wat voor manier dan ook een steentje bij wil dragen, kijk eens op verdubbeldame.blogspot.nl Daar vind je allerlei initiatieven om te kunnen helpen. Er zit vast wel wat tussen! 

 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Fluit  schreef op: 04-09-2015 09:33:54
Ik denk dat jullie mij ook verkeerd begrepen hebben. Reageerde ook een beetje 'emotioneel' door alles wat er op social media wordt gezegd (onder andere eigen volk eerst uitlatingen...).

Jolanda, natuurlijk moet je hulp aan je omgeving niet inruilen voor hulp aan vluchtelingen. Ik vind het ook super dat je zo begaan bent met de mensen om je heen, maar het een sluit het ander niet uit. Ik zie hulp aan de mensen om je heen eigenlijk als vanzelfsprekend. Vluchtelingen helpen vind ik net zo belangrijk, ook dat zie ik als een vanzelfsprekendheid!


 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Kees  schreef op: 04-09-2015 09:37:50
ik ook Fluit...

sommige opmerkingen op internet zijn vreselijk, onmenselijk.
daar wil je je niet aan meten.

ik word er een beetje moe van dat ALLES in het teken staat van deze hulp. daar kan ik niet zo goed tegen.

net als vorig jaar met dat ALS gebeuren. alles en iedereen richt zich dan op 1 goed doel.
nu ook, kranten, nieuwssites, tv programma's...
heel fijn en helaas noodzakelijk dat deze doelgroep zoveel hulp nodig heeft, maar er zijn zoveel andere dramatische zaken in de wereld ook...
met z'n allen op dit storten heb ik gewoon moeite mee...

 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jolanda1974  schreef op: 04-09-2015 10:19:37
Als er vluchtlingen bij mij in de buurt zouden wonen en ze hebben hulp nodig kunnen ze die echt ontvangen. Neem alleen niemand in huis, heb wel kinderen en die wil je niet aan hun ervaringen blootstellen. Daar wil ik ze niet mee opzadelen. Maar dat schijnen een heleboel mensen even te "vergeten". De vluchtelingen nemen hele trauma's met zich mee. Daar wil ik mijn kinderen niet aan blootstellen. Wij "gewone" burgers zijn bij machte om hun (de vluchtelingen) daarin juist te begeleiden.

 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Mama Van Drie  schreef op: 04-09-2015 10:24:52
In huis nemen is ook niet zo'n strak plan, je moet realistisch blijven vind ik.
Ook zijn er veel eritreers die schurft hebben, ik hoef dat niet in huis.
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jo  schreef op: 04-09-2015 10:26:24
Ik denk dat de meeste vluchtelingen ook niet bij mensen in huis willen, dan hebben ze ook nauwelijks privacy.
Vluchtelingenwerk adviseert ook geen vluchtelingen in huis te nemen, inderdaad ivm trauma's, privacy e.d.
Hulp kan gelukkig op allerlei manieren gegeven worden.

 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jolanda1974  schreef op: 04-09-2015 10:45:06
Gelukkig wel Jo en dat doen we allemaal op onze eigen manier. Je moet alleen niet de realiteit onder ogen zien, Er zullen ook genoeg rotte appels zijn en blijven. Je kunt niet de hele wereld op je schouder willen nemen. 
Dat je begaan met met andere mensen prima en wat wilt doen prima.. Maar verlies de realiteit niet uit het oog. Waarom maak je je druk om vluchtelingen in bijv. Turkije? Heeft in mijn ogen geen zin Dat je je hun lot aantrekt heel begrijpelijk. Dat doen we allemaal wel op ons eigen manier. Maar doe wat voor de mensen die al in Nederland zijn en zich ook willen inzetten. Want laten we eerlijk zijn er zijn ook genoeg vluchtelingen die NIKS willen. Die nemen niet eens de moeite om zich aan te passen en de taal onder de knie te krijgen.
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Jolanda1974  schreef op: 04-09-2015 10:54:46
wel de realiteit onder ogen zien dus haha... 
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Lisje  schreef op: 04-09-2015 10:56:05
Ik vind mensen in oorlog heel zielig, niemand moet daar leven, zeker kinderen niet. Belangrijk is dat ze veilig zijn. Dat deze mensen vluchten is dus logisch maar dat ze veel landen te min vinden en in dikke rijen naar de rijkste landen komen heeft niets met oorlog of veiligheid te maken. Kijk maar naar die protesten in de trein in Hongarije, ze willen niet daar, maar enkel Duitsland. Ik begrijp de term gelukszoekers dus wel. En ik hoop dat daar is wat aan gedaan wordt. Alleen tijdelijk verblijfsvergunningen geven, mocht de oorlog er na 10 jaar nog zijn, dan mogen ze pas blijven, of je hier nog kinderen krijgt, doet daar niets van af. Als ze dat weten krijg je hele andere stromen. Het is ongelijk verdeeld in de wereld, maar het is onmogelijk dat ze allemaal naar hier komen.
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Fluit  schreef op: 04-09-2015 11:04:03
Maar Lisje, die mensen die vluchten voor de oorlog hebben misschien ook wel in rijkdom geleefd voordat de oorlog kwam. Hebben ze dan nu geen recht meer om het beste voor hun gezin te willen??? Wie bepaalt waar ze een nieuw bestaan op moeten bouwen? Wij gaan toch ook met z'n allen voor het behoud van ons geluk? Heel menselijk overigens!
 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Suus  schreef op: 04-09-2015 11:10:58
Wat mij betreft heb je verschillende problemen/situaties. In NL zijn maatschappelijke problemen en je hebt wereldproblemen. Hier hebben mensen hulp nodig en moeten rotte appels aangepakt worden, ongeacht achtergrond... De mens. We kunnen daarnaast wereldproblemen niet negeren, er zijn mensen in nood.

lisje, jij zegt dit wel heel makkelijk. Wat moet een kind dat hier geboren wordt in een vreemd land als het 8 is en de oorlog is daar over? Hoe moet een jong volwassene een leven opbouwen als hij na die periode in zijn leven naar een ander land moet?


 
Quote
RE: Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
M&j  schreef op: 04-09-2015 16:04:08
De syriërs die naar hier vluchten zijn vaak hoogopgeleid en hebben geld, arme syriërs kunnen de overtocht niet betalen. Het is juist heel goed om die naar europa te halen als antwoord op het vergrijzende europa. Wij hebben die mensen dus eigenlijk hard nodig.

Turkije en Libanon kunnen niet zoveel vluchtelingen opvangen, we kunnen beter boten sturen en die mensen ophalen. Dan ontlasten we Turkije en Libanon en de mensensmokkelaars haal je de wind uit de zeilen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Vreselijk al die foto's van vluchtelinge
Naam
Bericht