Menu
 

Topic:

Wat dragen als het regent?

S@ssefr@s  schreef op: 26-08-2015 07:42:31
Ik begin maandag met stage en moet naar cliënten toe. Nu ga ik daar op de fiets naar toe en wil met regen niet overal kleddernat binnenkomen. Een regenbroek is ook onhandig want dat kost best tijd en is een hoop gedoe om die steeds bij elke cliënt aan en uit te trekken. Maar wat dan? Een lange regenjas? Ik wil mijn benen graag droog houden. Wat hebben jullie aan als het regent? 
 
Quote
Navigatie
RE: Wat dragen als het regent?
Miepie1972  schreef op: 26-08-2015 07:48:16
Als het regent, fiets ik niet
Maar is zo'n poncho geen goed idee? Lekker groot, valt ook over je benen als je fietst en is ook makkelijker aan en uit te doe .
 
Quote
RE: Wat dragen als het regent?
Eertje  schreef op: 26-08-2015 07:51:53
als je echt geen natte broek wilt moet je een regenbroek aandoen. Je hebt ook regenbroeken met een rits of drukknopen aan de zijkant deze krijg je veel makkelijker uit. maar zijn wel erg duur. Anders een grote poncho maar dan blijf je niet gegarandeerd droog. 
 
Quote
RE: Wat dragen als het regent?
Mama Van Drie  schreef op: 26-08-2015 07:55:27
Een poncho is kut.....ik heb ook zo'n ding maar die gebruik ik niet graag, meestal waait het ook als het regent en dan wappert zo'n ding alle kanten op behalve de goeie.
Misschien heb ik een exemplaar wat niet zo goed is, je hebt natuurlijk verschillende.

Ik zou kijken voor een goeie regenjas, die zou ik nog wel eens willen maar een goeie is prijzig en ik fiets te weinig door de regen daarvoor.
Een regenbroek vind ik persoonlijk fijner, ik heb er een die tot aan de knie open geritst kan worden en dus heel makkelijk aan en uit vliegt, echt ideaal.

Maar ik hoef niet perse te fietsen als het regent en met kleine stukjes pak ik de paraplu, worden je benen vaak toch wel nat dan dus voor jou geen optie ;-)
 
Quote
RE: Wat dragen als het regent?
Bettie  schreef op: 26-08-2015 07:59:40
Je hebt ook heel lange regenrokken....

undefined

Niet het meest charmante kledingstuk maar wel snel uit bij je cliënten.
 
Quote
RE: Wat dragen als het regent?
S@ssefr@s  schreef op: 26-08-2015 08:03:25
Een rits in de broek klinkt ook handig, een jas alleen is ook wel ideaal denk ik. Bij sommige cliënten zijn we maar 10 minuten binnen en dan kan ik niet gaan hannesen met schoenen die uit moeten, broek uit, schoenen uit en dan direct het riedeltje in omgekeerde volgorde, haha. Broek aanhouden kan ook niet.  Een lange jas gooi ik zo in mijn fietsmand.  Ik moet alleen bij een lange regenjas denken aan mijn moeder vroeger die met zo'n lelijke lange regenjas bij school stond. 
 
Quote
RE: Wat dragen als het regent?
Mama Van Drie  schreef op: 26-08-2015 08:10:36
Als je online gaat zoeken dan vind je denk ik best leuke  regenjassen, ook die zijn aan mode onderhevig namelijk haha....
Maar een broek met rits, en dan bedoel ik zo'n rits tot de knie, dan hoeven je schoenen of laarzen niet uit met aan en uit doen, dat is mijn ervaring, zelfs grote lompe bergschoenen passen er dan door met een beetje goodwill.

Alleen zijn die broeken met zo'n lange rits niet makkelijk te vinden, ben ooit eens op zoek gegaan maar de meeste hebben wel een korte, tot enkel hoogte maar echt tot de knie....die vind je moeilijk, maar ze zijn er wel, ik heb voor die van mij echt niet heel veel geld betaald, geen idee wat en waar want dat is al tig jaar terug.
Zo'n jas kan je in een fietsenzaak nog wel eens passen ook, kan je kijken hoe dat bevalt.
 
Quote
RE: Wat dragen als het regent?
Bettie  schreef op: 26-08-2015 08:11:01
Je hebt ook hele gave....

Rains regenjas zwart


Maar ook deze 'old fashioned'

Extra-lange-regenjas-claude
 
Quote
RE: Wat dragen als het regent?
M&j  schreef op: 26-08-2015 08:26:55
Ik heb van alles gehad en nu een aantal jaren alweer een regenponcho, ik vind het ideaal, ik kom nagenoeg kurkdroog op mijn werk aan. Je moet er wel een hebben die je goed kan vastzetten.
 
Quote
RE: Wat dragen als het regent?
S@ssefr@s  schreef op: 26-08-2015 08:32:01
Die jassen zijn mooi! Ik ga komend weekend maar eens kijken wat er te koop is hier. Op zich hoef ik niet ver te fietsen, maar ja, soms heb je van die buien dat je al nat bent voor je op de fiets zit.
 
Quote
RE: Wat dragen als het regent?
Banana  schreef op: 26-08-2015 09:31:43
een goede poncho is helemaal niet verkeerd 
maar dan niet zon geodkope 
ik had vroeger geen keus paste geen pakken du poncho 
had er een die ik van binnen aan mijn stuur kon vast zetten 
ruimte zat om te sturen en de poncho viel over mijn stuur 
mijn handen zaten er dus onder en j had gelijk een soort schort/afdak over je stuur zodat je benen nagenoeg droog bleven 
alleen de onder rand was bij mij vochtig maar dat risico loop je met een broek ook 
heb nu ook weer ponchos wel goedkopere en merk wel dergelijk verschil maar fiets nu lang niet zo veel met regen als vroeger 
 
Quote
RE: Wat dragen als het regent?
S@ssefr@s  schreef op: 26-08-2015 09:45:33
Poncho heb je ook zo uit natuurlijk. Kan ik ook wel eens voor kijken. Al vind ik het wel lelijke dingen, maar ach, wie let daar nou op als het stortregent .
 
Quote
Navigatie


Reageren op Wat dragen als het regent?
Naam
Bericht