Menu
 

Topic:

lastig: inenten

Zijlijn  schreef op: 27-06-2015 22:20:17
ik las onderstaand bericht net. Lastig onderwerp. Ben benieuwd wat jullie vinden.
Ik heb er destijds voor gekozen samen met mijn dochter om haar niet in te laten enten met de baarmoederhalskankerprik (deze was m.i. en van 3 bevriende artsen niet genoeg doorgetest....bovendien was hij beschermend tot een jaar of 18... inmiddels zijn er berichten dat hij onvruchtbaarheid zou kunnen veroorzaken..) de rest zijn alle kinderen wel tegen ingeent.









Spaans jongetje overlijdt nadat ouders inenting weigeren 






 



Een Spaans jongetje van zes is overleden aan difterie. Zijn ouders hadden geweigerd hem te laten inenten.
 








De jongen overleed in een ziekenhuis in Barcelona. Het is voor het eerst in 29 jaar dat er iemand in Spanje sterft aan de infectieziekte.


De patiënt was eind mei opgenomen op de kinderafdeling van het  hospitaal. Hij had sindsdien last van ademhalingsproblemen, hartritmestoornissen en nierfalen. De laatste weken leefde de jongen aan een beademingsmachine.


De ouders hebben de afgelopen weken in de lokale media al schuld betuigd over het besluit hun zoon Pau niet in te enten. Het geval heeft vooral in Catalonië tot een hevige discussie geleid over de anti-vaccinatielobby in deze regio. Tegenstanders van vaccinaties zijn bang voor de mogelijke bijeffecten van de injecties.



Wettelijk verplichten


Mede door deze zaak is de roep in Spanje tot het wettelijk verplichten van het inenten van jonge kinderen tegen difterie ook sterker geworden. Kinderen die in contact waren geweest met de jongen zijn inmiddels getest. Acht van hen waren ook besmet, maar de ziekte zette niet door omdat deze kinderen wel waren ingeënt.


Difterie wordt via hoesten overgedragen. De ziekte was vroeger één van de meest voorkomende doodsoorzaken onder jongere kinderen. De infectie tast de slijmvliezen in de keel en neus aan, waardoor ademhalen heel moeilijk wordt. Ook het zenuwstelsel van de patiënt kan worden beschadigd.


In Nederland zijn sinds 1990 geen gevallen van difterie meer bekend.




 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende
RE: lastig: inenten
M&j  schreef op: 29-06-2015 13:51:17
Autisme onstaat al voor de geboorte, dus dat kan niets met inentingen te maken hebben, daarbij is autisme niet toe genomen onder de bevolking maar is het stabiel. De diagnostisering is wel verbeterd waardoor de diagnose vaker onder oudere mensen wordt gesteld.


De vaccins bevatten ook geen erfelijk materiaal en de stoffen zijn binnen een aantal uren afgebroken door het lichaam. In de bijsluiter kun je precies lezen wat er wel in zit.


 
Quote
RE: lastig: inenten
An  schreef op: 29-06-2015 16:43:54
Volgens mij is autisme er altijd al geweest bij mensen. Veel mensen hebben trekken van autisme, de een meer dan de ander. De grens wanneer die hoeveelheid autistische trekken problemen gaat geven is gewoon veel lager geworden. De maatschappij is sinds zeker de jaren 90 enorm veranderd. Het is allemaal veel chaotischer en veeleisender geworden waardoor mensen sneller problemen hebben.
Vandaar de toename van mensen met autisme.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Jen9  schreef op: 29-06-2015 18:12:48
Dat met autisme is al zo lang geleden achterhaald... maar helaas, blijft dat gerucht de ronde doen, gevaarlijk vind ik dat.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Toedeledoki  schreef op: 29-06-2015 23:38:33
En wat vinden jullie dan van die waterpokken vaccinatie ?
Ik kon mijn dochter destijds laten enten, maar was nog in de testfase.
Heb 't niet gedaan...
 
Quote
RE: lastig: inenten
Jen9  schreef op: 30-06-2015 07:44:27
Ik wist t niet, anders had ik t gedaan, mijn kinderen zijn er letterlijk doodziek van geweest, wat een ellendetijd was dat. (waterpokken heb ik t over)


 
Quote
RE: lastig: inenten
Senna  schreef op: 30-06-2015 08:18:45
Mijn zoon is gevaccineerd tegen waterpokken, bij mijn dochter wist ik helaas niet dat hij bestond. Zij was enorm ziek en heeft er veel ontsierende littekens van
 
Quote
RE: lastig: inenten
Jantjemv3ffzo  schreef op: 30-06-2015 09:38:17
Mijn jongste heeft 5 dagen in het ziekenhuis gelegen met een complicatie bij de waterpokken, dat had niet veel gescheeld of hij was er nu niet meer. En mijn andere 2 kids zijn er ook goed ziek van geweest, het is gewoon een rotziekte. Als ik het had geweten, had ik ze laten inenten (tegen waterpokken). Maar ja, weet alles maar eens achteraf...
 
Quote
RE: lastig: inenten
Flower  schreef op: 30-06-2015 11:10:25
wij staan straks ook voor de keuze van de jongste (12) om de prik voor baarmoederhals kanker te laten halen, ja of nee.
bij de oudste hebben we het niet gedaan, omdat ik toen dacht dat je het virus alleen op kon lopen na wisseende contacten.
ik heb op internet schrijnende verhalen gelezen van jonge vrouwen met baarmoederhald kanker door dit virus, die nog nooit seks gehad hebben....
dit heeft me wel weer aan het denken gezet!!!
 
Quote
RE: lastig: inenten
Smvn&d  schreef op: 30-06-2015 12:39:04
Maar dit zijn nieuwe onderzoeken.
Weet je wat zo jammer is, zodra het woord autisme in zo'n onderzoek valt gaan er een hele boel ouders heel hard gillen.
Ze hebben een autistisch kind en krijgen het gevoel dat ze zelf verantwoordelijk daarvoor zijn, kap daar toch eens mee.

Als ik het woord autisme uit dit artikel had gehaald, en het gedeelte over kanker alleen had laten staan was er heel anders gereageerd. Nu is het direct het is niet waar. Nee joh het zijn maar wetenschappelijke onderzoeken, die kloppen nooit toch?!

Misschien moeten de ouders van kinderen met 'stempels' eens stoppen met direct te gaan roepen dat het niet klopt, omdat ze daar blijkbaar een schuld gevoel van krijgen oid. Als er 1 ding is waar je je niet schuldig over hoeft te voelen is het wel het enten van je kinderen. Dus ook al ontstaat autisme er wel door, dan nog kun je daar niets aan doen. En ik zal ongetwijfeld bot klinken, maar ik bedoel het juist goed. Voel je niet aangesproken, voel je niet alsof je een foute keuze heb gemaakt want dat is niet zo.

Als je kind over 30 jaar kanker krijgt, voel je je dan ook schuldig dat je ze voeding heb gegeven met kunstmatige stoffen? Want dat KAN een mogelijkheid zijn, het hoeft niet.
Met autisme net zo, het zou een mogelijkheid kunnen zijn, het hoeft dus niet, dus zelfs als het van een vaccinatie zou komen, zul je het nooit weten of dat bij jou kind ook het geval is.
 
Quote
RE: lastig: inenten
M&j  schreef op: 30-06-2015 13:13:23
Autisme ontstaat in de eerste weken van de zwagerschap als de hersenen worden aagelegd. Een kind is dan nog niet ingeend, dus er kan geen verband zijn. Daarbij komt autisme onder ongevaccineerde mensen net zovaak voor als onder wel gevaccineerde. Die mevrouw tovert met de cijfers om haar gelijk te bewijzen. Meer kan je hierover vinden op de site van balans digitaal of de patiënten vereniging voor autiten
 
Quote
RE: lastig: inenten
Smvn&d  schreef op: 30-06-2015 13:15:43
Hoe kan het dan dat het ook kan komen door complicaties bij de geboorten? zoals zuurstof tekort? Klopt toch niet?
En hoe kunnen er dan zoveel andere oorzaken zijn.

ik denk dat autisme ook later nog ontwikkeld kan worden. En niet alleen al in de zwangerschap.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Mv5  schreef op: 30-06-2015 14:08:12
Mijn kinderen zijn niet ingeent tegen waterpokken. Dat bestond toen nog niet. Gelukkig zijn ze er niet heel erg ziek van geworden. Wel ziek, maar niet bijna dood of in het ziekenhuis gelukkig.
Vaak als je kind autisme heeft, is het niet duidelijk waardoor het komt. Maar in mijn ogen is dat ook helemaal niet belangrijk, want je kind heeft het nu eenmaal en daar zal het kind en de omgeving mee moeten dealen. Daar ben je als ouders ook niet schuldig aan of iets. Je kind enten doe je omdat je het beste met het kind voor hebt. Maar ik denk dat dat wel geldt voor alles wat een kind kan mankeren. Bij alles vraag je je af hoe het komt en of en zo ja hoe het voorkomen had kunnen worden. Niet dat je daar wat aan hebt, maar alle ouders doen dat toch. Ik denk dat veel ouders zich ook schuldig zullen voelen naar hun kind toe, zeker als ze het wel hadden kunnen voorkomen maar dat niet wisten. Dat hoeft natuurlijk niet en het is nooit je eigen schuld, maar ik denk dat het een natuurlijke reactie is en dat je wat tijd nodig hebt om dat te verwerken een een plekje te geven.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Kyla  schreef op: 30-06-2015 14:33:21
Er is ook een verband wat betreft de toename van biologisch eten en toename van autisme.. dat wil niet zeggen dat dat gelijk een oorzaak is. Ik voel me absoluut niet schuldig dat ik mijn kinderen heb laten vaccineren. Mijn oudste heeft autisme.. maar als vaccinaties al autisme zouden veroorzaken dan heb ik liever een kind met autisme dan een dood of zeer zwaar gehandicapt kind. Wat ik wel belangrijk vind is dat er juiste informatie is rond autisme en om vooroordelen tegen te gaan. Rondom vaccinaties oa (maar ook dat iedereen met autisme een soort Rainman of robot is bijv.)



Oh ja, we hebben een sterk vermoeden dat mijn man ook "op het spectrum" zit, heeft geen bmr gehad.. Ik zelf waarschijnlijk ook. En de generatie boven ons hebben we bij een aantal mensen niet eens twijfels.. en die zijn helemaal niet gevaccineerd. Er zijn steeds meer volwassenen die nu de diagnose krijgen waardoor er nu een piek lijkt te zijn.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Smvn&d  schreef op: 30-06-2015 14:34:13
dat is dus precies wat ik bedoel. de ouders reageren zo heftig bij dit. puur schuldgevoel denk ik, terwijl dat nergens voor nodig is, want a je kan de oorzaak nooit achterhalen, en b enten is niet verkeerd. je hebt weinig keuze als je wilt dat er veel leed bespaard blijft, dus al zou het wel door een enting komen dan nog hoeven mensen zich niet rot te voelen.

en dat gebeurt wel steeds. vind ik jammer want zo kun je dus nooit over een onderwerp praten.

zie je hier 1 reactie dat een enting geen kanker kan veroorzaken? want dat staat ook in het artikel... nee alleen maar autisme, want dat kan niet vinden ze.. 
 
Quote
RE: lastig: inenten
Kyla  schreef op: 30-06-2015 14:51:32
Sis, ik heb me gewoonweg niet in kanker verdiept, wel in autisme, dus over kanker kan ik niks zeggen behalve dat ik denk dat ook dat dikke onzin is, maar ik kan niet met argumenten aankomen. Wel vind ik het fijn als mensen me voortaan niet meer als eerste vragen of mijn zoon gevaccineerd is als ik zeg dat hij autisme heeft. Net zo goed als ik het fijn vind dat mensen niet meer zouden zeggen dat een flink pak slaag wel zou helpen of dat ik hem maar een week bij hun moet brengen, dan leert hij zich wel gedragen.. Of dat hij geen autisme kan hebben, want hij kijkt je gewoon aan.. of hij is erg knuffelig dus hij kan geen autisme hebben enz enz. Vandaar dus juiste informatie. Ik vind zelf trouwens niet dat ik heftig reageer, maar van anderen snap ik het heel goed. Je wordt ook heel vaak in de verdediging gedrukt als ouder van een kind met autisme en dan heb je sneller je stekels opstaan.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Smvn&d  schreef op: 30-06-2015 16:35:00
Ik snap het wel, het is natuurlijk ook moeilijk, zeker als mensen oordelen hebben. Heb zelf een zoon die anders is dan andere kinderen, dus herken het gevoel.
Maar ik merk heel erg dat ouders met kinderen met autisme echt heel vaak apart reageren, net alsof ze bij alles het idee hebben dat mensen zeggen, tja eigen schuld.
Zoiets kan nooit je eigen schuld zijn want geen enkele ouder zou willen dat zijn kind zoiets heeft toch.
Maar vaak word er al in de verdeging gesprongen, voordat er uberhaupt iets besproken is. Er valt ook gewoon niet mee te praten, en dan krijg je het verwijt je snapt het niet, nee duhuh, jij wilt tenslotte niks zeggen of uitleggen of wat dan ook, verwacht dan aub ook niet dat ik je kan snappen.

Sommige mensen zijn gewoon dom, maar er zijn nu zoveel onderzoeken die aantonen dat vacinaties het zeker wel zou kunnen veroorzaken, dan vind ik het raar dat mensen roepen van niet, want feitelijk is het toch gewoon een bewezen iets, net als dat je van roken kanker krijgt.
Het zou juist mooi zijn als er iets komt, waardoor dit niet meer zo is, want het ontstaat volgens onderzoeken doordat het op menselijke foetussen word gekweekt, als dit anders kan, en het daardoor minder voorkomt dat zoiets zich uit door een vacinatie, dan is dat toch mooi voor alle toekomstige ouders? Ik vind het soms wel lijken of ouders van autistische kinderen zich zelf buiten sluiten van de wereld en er niks over willen horen. Ik zou het graag willen weten, net als wanneer iets kanker veroorzaakt. Zo kan andere dingen bespaard blijven.

met zo'n houding kun je toch nooit begrip voor je kind krijgen? (en dan heb ik het niet over jou hoor, maar gewoon wat ik over het algemeen vaak opmerk.) Er word steeds zo vreselijk spastisch over gedaan, snap dat niet zo goed. 

Ik krijg trouwens heel vaak de vraag of mijn zoon autistisch is, omdat hij zich soms wel een beetje zo gedraagt, en hij heeft indd wat trekjes, maar hij is, zover we nu weten, niet autistisch. Wel weer wat anders, waar deze trekjes dus ook echt bij horen. Maar goed.
 
Quote
RE: lastig: inenten
M&j  schreef op: 30-06-2015 16:41:33
Mijn kind heeft geen autisme, dus waar zou ik mij schuldig over moeten voelen. Wel vind ik dat ouders onnodige angst wordt aangepraat, elke keer duikt het weer op in topics over inentingen.

Ik ben 47 en heb de afgelopen 25 jaar een hele generatie begraven waarvan ook een deel aan kanker en zij waren geen van alle ingeënt, dus dat verband kan er niet heel stgerk zijn. Bij jeugdkanker kan ik mij er nog iets bij voorstellen en dat allebij een relatie heeft met het immuunsysteem.


Zuurstofgebrek bij de geboorte is een hersenbeschadiging, autisme is een aangeboren, erfelijke ontwikkelingsstoornis. Vaak wordt het laat ontdekt en dan lijkt het net of je het op latere leeftijd kan krijgen. Mijn dochter bijv. heeft pas op haar 14de de diagnose ADHD gekregen maar dat heeft zij al heel haar leven. 
 
Quote
RE: lastig: inenten
Smvn&d  schreef op: 30-06-2015 16:50:37
Dus omdat de mensen die jij kent met kanker niet geent waren, kun je er geen kanker van krijgen?

Dus van roken kan je geen kanker krijgen omdat ik vreselijk veel mensen ken die roken, en er geen 1 kanker heeft? 
Lijkt me niet echt dat het zo werkt.

Ik wil opzich nog wel geloven dat de aanleg voor autisme al tijdens de zwangerschap word gelegd, maar ik denk ook dat deze zich door externe factoren wel of niet kan uiten.
Net als dat ieder mens kanker in zijn lichaam heeft, maar meestal uit het zich niet of word het niet kwaadaardig. Wel hebben externe factoren hier een grote rol in, zoals roken, voeding, en tal van andere dingen.
Is dat dan ook niet waar?

De kanker die ik heb is ook een kanker soort dat in de eerste 12 weken van de zwangerschap al ontstaan, het is een fout in het ontstaan van het ruggenmerg. Deze heeft zich echter nooit geuit, tot er een externe factor kwam, namelijk zwangerschapshormonen, toen is het pas fout gegaan. 
 
Quote
RE: lastig: inenten
Smvn&d  schreef op: 30-06-2015 16:56:50
En nogmaals ik begrijp echt wel hoe kut het is omdat er gewoon domme mensen zijn.
Wat is dat uberhaupt voor idioten vraag, is hij ingeent? Hoe komt het in je kop op.
Je zou dan terug moeten zeggen, ja en dat werkte net als bij jou toen je geent werd, mijn kind werd autistisch, en jou iq werd met 50 punten verlaagd, mafketel.
Maar goed dat is weer wat anders haha.

Maar weet je, laatst zag ik een discussie, over wie zijn kind wel niet het meeste autistische was, en even later bestond licht of erg autisme niet, en dan denk ik, jemig, wil je nou serieus intressant doen omdat je kind autistisch is ofzo? 
Tis toch raar om een wedstrijdje te gaan houden daar over?

Ik heb liever dat een ouder me uitlegt wat ik in bepaalde situaties het beste kan doen bij een kind met autisme, dan dat als er iets gebeurt is en je verteld dat er alleen word gezegd dat het door autisme komt. Ja dat snap ik ook wel, het is direct de verdeging in heb ik het gevoel.
Heb liever dat iemand dan zegt, dit en dat zou de volgende keer kunnen helpen. Is toch voor iedereen makkelijker.

Hier ook een kind dat op een andere manier benaderd moet worden, en dat zeg ik ook gewoon tegen mensen, maakt mij het uit.
 
Quote
RE: lastig: inenten
M&j  schreef op: 30-06-2015 17:22:03
Je leest niet goed wat ik schrijf  Het verband bij oudere mensen lijkt mij sterk, ook omdat kanker op grote schaal voorkomt bij mensen die niet geënd zijn maar ik zeg dus niet dat het er niet is. Bij roken kan je duidelijke verschillen zien in de groepen rokers en niet-rokers, bij mensen die ingeënd zijn of niet zie je die verschillen er niet.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Jen9  schreef op: 30-06-2015 19:18:59
Het is toch niet gek dat autisme sindsdien veel meer voorkomt, dat komt doordat we vanaf dan meer zijn gaan doagnosticeren.

En ik heb geen kind met een stempel, maar lees wel alles wat los en vast zit...

Verder ben ik t met M&J eens, de onbderzoeken wat kanker in relatie met roken betreft spreken elkaar niet tegen... Althans niet zoveel..

Die arts die zelfmoord pleegde deed dat juist omdat t degene was die t verbad autisme/inentingen de wereld inriep en zich daarna de ogen uit zijn kop schaamde....


 
Quote
RE: lastig: inenten
Mamami  schreef op: 30-06-2015 19:28:43
Je kan ze overal wel tegen enten, iok vond niks mis met kritosch prikken. Dus hier wel de DKTP, BMR en geen griep, waterpokken, bmhk.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Senna  schreef op: 30-06-2015 19:39:14

Quote Mamami:
Je kan ze overal wel tegen enten, iok vond niks mis met kritosch prikken. Dus hier wel de DKTP, BMR en geen griep, waterpokken, bmhk.



Zeker niks mis met kritisch prikken, belangrijk zelfs om de voors en tegens af te wegen en daaruit je keuze te maken. Dat hebben wij bij elke inenting en zeker die tegen de waterpokken gedaan
 
Quote
RE: lastig: inenten
Smvn&d  schreef op: 30-06-2015 20:31:47
En dat geloof je zelf Jen? Een arts met een goedlopend bedrijf, vollop bezig met van alles en nog wat, pleegt zomaar ineens zelfmoord.
Schiet zichzelf dood en werpt zichzelf in een rivier? Een arts die alle mogenlijkheden heeft om aan de juiste medicatie te komen om dood te gaan.

Maar goed we kunnen dus zelfs niet meer van de wetenschap uit gaan.

En we zijn meer diagnoses gesteld zeg je... Dan bedoel je dus dat het er voor die tijd ook vollop was, maar het niet vast gesteld was?
Dan zouden er nu heel veel volwassenen met autisme moeten zijn toch?! Of kan het ook al 'genezen' worden oid?
 
Quote
RE: lastig: inenten
Smvn&d  schreef op: 30-06-2015 20:33:44
Enige andere optie is dat er inderdaad een hoop volwassenen met autisme zijn, maar doordat ze het als kind niet wisten, er geen drama om gemaakt werd, zijn ze er goed mee de wereld ingestapt. Zonder vooroordeel, zonder stempel, is er dus niet zoveel nodig?
Zo moet ik het dan misschien zien?
 
Quote
RE: lastig: inenten
Kyla  schreef op: 30-06-2015 21:23:56
Er zijn inderdaad een heleboel volwassenen met autisme. De een succesvoller dan de ander. Mensen die zich al een leven lang anders voelen. Niet weten hoe het toch komt dat ze bijv geen baan kunnen houden of geen relatie. Mensen die zijn opgegroeid als "rotkinderen" omdat ze gedrag vertoonden dat niet sociaal wenselijk was. Van mijn man was biv. wel bekend dat hij heel slim was maar hij liep "sociaal achter". Is veel gepest als kind, net zoals ikzelf. Ik heb jarenlang fysiotherapie gehad vanwege mijn slechte grove motoriek en evenwichtsgevoel. Ik had ook heel veel moeite om me aan te passen aan de groep, heb me altijd anders gevoeld en voel me nog steeds anders. Er zijn bij ons in de stad praatgroepen voor volwassenen met autisme, bijna allemaal met diagnose pas op volwassen leeftijd, allemaal lopen ze wel tegen dingen aan en zijn in hun jeugd al tegen dingen aan gelopen, alleen was er toen veel minder bekend over autisme.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Kyla  schreef op: 30-06-2015 21:25:09
Afgelopen vrijdag nog een film gezien over een vrouw die de diagnose pas kreeg toen ze 60 was.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Jen9  schreef op: 30-06-2015 21:50:31
Ik vind persoonlijk dat jij altijd van de complotheorien bent Sis, dat ligt helemaal niet in mijn aard.
Om antwoord te geven op je vraag... ja, ik geloof dat.. vind t zelfs erg plausibel.

Veel mensen van mijn leeftijd  en ouder krijgen nu het stempel autisme.. mijn ooms en tante van 50-60 jaar bijvoorbeeld, een vriend van ons in de straat van 45....
 
Quote
RE: lastig: inenten
Mamami  schreef op: 01-07-2015 14:46:25
MIjn zoon heeft autisme en is gevaccineerd. Ik voel me totaal niet schuldig hierover.
Geen idee wat de oorzaak is, met 18 maanden gheeft hij hele heftige koortsstuipen gehad, misschien is er toen ook iets beschadigd (al zeggen ze van niet), wellicht toch erfelijk, wellicht toch verband houdend met vaccinatie, wellicht ontstaan bij celdeling. IK weet het niet en het kan me ook niet echt boeien waardoor het veroorzaakt is, hij heeft het en dat is al zwaar genoeg.
 
Quote
RE: lastig: inenten
Smvn&d  schreef op: 06-07-2015 13:29:00

Toen Caron Ryalls haar 13-jarige dochter Emily liet vaccineren tegen baarmoederhalskanker, dacht ze dat het de beste manier was om de gezondheid van Emily te beschermen. De afgelopen vier jaar zijn echter een hel geweest voor het gezin. Twee weken na het de eerste HPV-injectie begon Emily duizelig en misselijk te worden.


De symptomen werden na de tweede en derde inenting steeds erger. Emily werd een aantal keren opgenomen met borst- en buikpijn en ademhalingsproblemen. “Eén keer kon ik de ene kant van mijn lichaam niet meer bewegen,” aldus de inmiddels 17-jarige Emily. “Ik wist niet wat er gebeurde.”


Emily is één van de vele duizenden tienermeisjes die sinds een routinevaccinatie aan een slopende ziekte lijden. Vóór de inentingen was Emily uit West Yorkshire kerngezond. Ze deed aan hockey, atletiek en was goed in dansen. Ze haalde goede cijfers en had een mooie toekomst voor zich.


Emily’s aandoening werd gemeld bij de Britse toezichthouder op het gebruik van medicijnen MHRA, waar in de afgelopen 10 jaar liefst 22.000 bijwerkingen van 13 verschillende routinevaccinaties tegen griep, BMR, tetanus, difterie en polio zijn gemeld.


Tienduizenden


In totaal traden bij 8228 meisjes bijwerkingen op na het HPV-vaccin, waarvan 2587 waren aangemerkt als ‘serieus’. De waakhond zei dat het in werkelijkheid gaat om veel meer bijwerkingen omdat veel gevallen niet worden gemeld.


De MHRA schat 10 procent van alle meldingen binnen te krijgen, waardoor het aantal meisjes met bijwerkingen als gevolg van het HPV-vaccin gemakkelijk kan oplopen naar enkele tienduizenden. Desalniettemin is het instituut van mening dat de risico’s van het vaccin niet opwegen tegen de voordelen.


Bij ieder doktersbezoek werd het gezin Ryalls raar aangekeken. Elke keer dat het HPV-vaccin ter sprake kwam, nam de huisarts een vijandige houding aan. “We zijn ’s morgens allemaal moe Emily,” kreeg ze te horen toen ze klaagde dat ze vaak compleet uitgeput is.


De Britse gezondheidsdienst NHS zei dat het vaccinatieprogramma ‘zeer effectief’ is gebleken. Andere landen nemen juist maatregelen vanwege het toenemende aantal meisjes dat last heeft van bijwerkingen.


Denemarken en Japan


Op de Deense tv was eerder dit jaar een documentaire te zien over het grote aantal meisjes dat blijvende schade heeft overgehouden aan het vaccin. Sommige van die meisjes zitten in een rolstoel. Afgelopen jaar besloot de Japanse overheid het HPV-vaccin niet langer aan te raden vanwege de mogelijke bijwerkingen.


In een artikel in het tijdschrift Clinical Rheumatology schreef dr. Manuel Martinez-Lavin, die al 30 jaar mensen met chronische pijn behandelt, dat artsen moeten weten dat er een mogelijk verband is tussen HPV-vaccinatie en aandoeningen als posturale orthostatische tachycardie syndroom (POTS) en fibromyalgie.


Het gezin Ryalls heeft samen met 80 andere Britse families besloten actie te ondernemen. Ze hebben een groep opgericht om meisjes die na het HPV-vaccin bijwerkingen hebben gekregen samen te brengen: de Association for HPV Vaccine Injured Daughters (AHVID).

 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | Volgende


Reageren op lastig: inenten
Naam
Bericht