Menu
 

Topic:

Diverse beugel vragen

Heleenmv2  schreef op: 27-06-2015 15:37:05

Onze zoon heeft sinds gisteren een (o horor ) buitenbeugel...
We lopen tegen een paar dingen aan:

1) Hij heeft last van zijn lippen. Die rekken een beetje uit natuurlijk, ik heb 'm voor nu Labello blauw gegeven.
Wat is een fijne neutrale/smaakloze lippenbalsem? Hij wil er het liefst niks van vernemen. Vasline is goor.

2) Hij mag geen toffee (mentos) of kauwgom. Wat kan hij dan nemen voor een frisse adem?
Ik dacht natuurijk aan tic tac. Maar vlak na het tandenpoetsen gebruik ik zelf suikervrije kauwgom en tic tac is bepaald niet suikervrij.
Bestaat er ook een suikervrij (dus oké voor je tanden) mini mintje?

3) Door de beugel wordt tanden poetsen lastiger. Het leek ons goed om ook mondwater te gaan gebruiken voor de plekken waar hij nu niet of niet goed bij kan komen (heeft metalen ringen om kiezen zitten, daar komt de tandenbostels niet tussen).
Maar mondwater is goor, echt héél goor. Listerine blauw en Jumbo paars geprobeerd. Volgens hem prikkelt het (te 'minty'??) en hij walgt van de smaak. Je blijft het ook nog zo lang proeven, ook al spoel je met water na.
Is er een mild, meer neutraal mondwater? Speciaal voor kinderen misschien?

4) Iemand ervaring met een buitenbeugel? Nog tips en adviezen voor ons?
Hij zit nu in de opbouw-/wenperiode. Ik zie op tegen de nachten. Op zich fijn dat hij dan 's nachts de uurtjes kan maken en 'm niet naar school in hoeft, maar hoe slaap je in vredesnaam met zo'n gevaarte...

 
Quote
Navigatie
RE: Diverse beugel vragen
Meelezer  schreef op: 27-06-2015 15:49:44
Hoi,
Hier ook een buitenboordbeugel bij mijn zoon.
Slapen daar wennen ze heel erg snel aan.
De eerste paar nachten vond hij echt vervelend, maar nu merkt hij het niet eens meer.

Poetsen, gewoon poetsen zoals altijd, die ringen komt niet zo snel iets tussen en dat controleren ze ook bij elke controle, als jij goed poets is er niets aan de hand.
Het zit mijn of meer klem of soms zelfs vastgelijmt.
 Als je je tanden gepoetst hebt, dan heb je toch al een frisse adem ?  Tictacje is prima hoor, je krijgt altijd ergens wel wat suiker mee binnen, tis niet dat daar gelijk gaatjes van komen.

Verder....het went snel, ook die schrale lippen in het begin, alles wordt even opgerekt, maar over twee weken is het ergste allemaal wel weg en is alles een gewoonte geworden.
Hier de mazzel dat hij een groeispurt kreeg tijdens de beugel, dus alles ging vrij vlot op zijn plek zitten.
Straks krijgt hij een plaatjesbeugel erbij.
Verder geen tips, gewoon veel indoen, tijdens tv kijken, lange autoritten etc, elk extra uur is er een!
Succes!
 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Heleenmv2  schreef op: 27-06-2015 16:05:20
Hi,

Dank je wel voor je reactie.
Fijn om te horen dat het best snel went!
Hier is de planning: eerst deze beugel om de achterste kiezen naar achteren te krijgen (meer ruimte maken) en daarna boven en onder een blokjesbeugel.
We hopen dat de hoektanden straks vanzelf tevoorschijn komen, maar 1 ligt er wat vreemd voor. Mogelijk moeten die dus nog 'opgehaald' worden met kettinkjes.
We gaan het beleven!
De orthodontist hoopte dat de buitenbeugel maar een maand of 9 nodig is.
 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Chantal79  schreef op: 27-06-2015 16:05:42
spoelmiddel van Elmex gebruiken ze hier. Je hebt junior en gewone. (oranje)
 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
M&j  schreef op: 27-06-2015 16:19:20
Wij gebruiken listerine zero, die is neutraal van smaak, die van elmex is ook fijn. Mijn dochter heeft nu ruim een jaar een slotjes beugel en geen last van slechte adem. Wel gebruikt ze regelmatig ragertjes en tandenstokers.
 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Heleenmv2  schreef op: 27-06-2015 17:09:27
Bedankt voor de tips.
Van Elmex is speciaal voor kinderen zie ik! En zonder alcohol, ook wel zo prettig.  Zal vast neutraal van smaak zijn. Wordt speciaal aangeraden voor kinderen en volwassenen met een beugel. Gaan we proberen,
Het is meer voor mijn eigen gevoel dat er misschien toch wat plaque tussen de kies en die ring ontstaat. We poetsen wel goed hoor, maar voor het idee vind ik 1x per dag mondwater als extra ondersteunig dan wel een fijn idee.

Net na het tanden poetsen is zijn adem wel fris hoor (Elmex junior, dus niet super mintige adem) maar ik merk dat het na een uurtje niet meer zo fris is. Misschien toch omdat er wat 'vreemds' in de mond zit? Met de elastiekjes was het erger trouwens, nu gaat het wel.
Heb tic tac om zo nu en dan even de adem te kunnen verfrissen.

Nog een vraag: gaat het slissen snel over?
Hij 'slurpt' nu af en toe een beetje en ik hoor dat de 'r' anders klinkt. Het praat een beetje geforceerd, volgens mij durft hij zijn mond niet zo ver open te doen. Hij voelt de buisjes dan in zijn wangen denk ik? Als hij praat klinkt het nu enigszins alsof hij met openeengeklemde kaken praat.
Als hij de beugel draagt beweegt hij ook 'stijf' Hij durft zijn hoofd niet goed te buigen en draaien. Loopt en zit heel krampachtig. Moet hij even doorheen denk ik?
 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Heleenmv2  schreef op: 27-06-2015 17:17:40

Je mag de metalen 'draad' die je in de buisjes klikt toch wel met tandpasta poetsen?


Zoals jullie merken hebben we eigenlijk geen instructies ontvangen van de orthodontist. Alleen "bij gevaarlijke dingen (whatever that may be?) eten en sporten moet de beugel uit"

Drinken (met een rietje dan maar) mag dus wel met de beugel in??

 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Bepje  schreef op: 27-06-2015 17:18:20
Vroegah heb ik zo`n buitenboordgeval gehad, ook met die ringetjes. Het is wel 30 jaar geleden maar veel verschilt het niet met toen. Die lippen wennen wel, labello is prima. Mondwater heb ik toen nooit gebruikt, heel goed gepoetst gewoon, elektrische tandenborstels bestonden toen nog niet. 
Ik heb wel een slapper hoofdkussen genomen toen, ik had er een die groot en nogal gevuld was en dat lag niet lekker. Met een die wat slap is kun je een beetje rommelen totdat het lekker ligt. 
 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Nathalie Mv Cad  schreef op: 27-06-2015 17:26:43
mijn dochter heeft de buitenboordbeugel nu 2 maanden, zij heeft geen last met slapen. lippen pakt ze lipgloss maar voor een jongen is labello fijner denk ik. maar ze heeft het alleen de eerste paar dagen nodig gehad.
Dochter gebruikt geen mondwater, gewoon goed poetsen met elektrische tandenborstel. gebruikt ook geen mintjes.

Drinken doet ze door een rietje, maar inmiddels lukt het zelfs met beugel in. Zij draagt de beugel altijd, alleen uit met eten, douchen, sporten. verder altijd in. ortho heeft gezegd hoe meer hij in is hoe sneller ze klaar is. Dat heeft ze in haar oren geknoopt dus altijd in.
 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Mv5  schreef op: 27-06-2015 18:13:27

hier ook ervaring met zo'n ding. wij kregen bij de ortho zo'n spoeling om de mond te spoelen dus die gewoon gebruikt.
voor de frisse smaak kan tic tac wel of anders een smintje ofzo. last van de lippen gaat wel over, dat duurt maar een paar dagen, misschien een week hooguit. slapen is in het begin ook vervelend, maar dat went.
eten kan niet met beugel, drinken wel. ik zou wel een rietje gebruiken, aangezien het anders nogal een geknoei wordt. met sporten en (wild) buitenspelen moet hij uit, dat kan gevaarlijk zijn.
slissen gaat meestal wel over, maar dat ligt er ook een beetje aan of hij eerder al sliste en of hij nog andere beugels heeft. als hij alleen die buitenboordbeugel heeft gaat het waarschijnlijk wel vrij snel over.

 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Bettie  schreef op: 27-06-2015 22:03:55
Natuurlijk mag je die metalen beugel ook gewoon poetsen. Net als alle andere dingen. Ikzelf poetste 3x per dag mijn tanden en gebruikte verder geen andere toevoegingen.

Schrale lippen bleef hier bij mij een standaard probleem. Had altijd Labello of blistex bij de hand om te smeren.

En het wennen? Ik begon met een losse beugel mét uitsparingen voor een dubbele buitenbeugel (band in de nek én kapje bovenop) voor 22 uur per dag. Vond het echt superverschrikkelijk. (was dan ook al 16 jaar toen ik dat ding kreeg). 's Nachts gewoon mee geslapen (behalve de eerste nacht niet). Heb wel een zachter kussen genomen ipv mijn standaard kussen zodat de beugel niet zo knelde maar meer in het kussen viel.

Verder heb ik aan dat ding echt niet kunnen wennen en ik was blij dat ik met 6 maanden van 22 uur naar 14 uur kon.
 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Heleenmv2  schreef op: 28-06-2015 19:11:15
Fijn om jullie ervaringen te lezen! Bedankt voor de tips en de uitleg.
 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Mirella   schreef op: 25-02-2018 23:46:47
Vitis mondwater en tandpasta stelde ze voor 
 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Hunter  schreef op: 20-07-2021 22:36:12

Quote bepje:
Ik heb wel een slapper hoofdkussen genomen toen, ik had er een die groot en nogal gevuld was en dat lag niet lekker. Met een die wat slap is kun je een beetje rommelen totdat het lekker ligt. Dit is al een wat oudere posting, maar onze dochter heeft sinds kort ook een buitenboordbeugel, sliep ook slecht maar mijn creatieve vriendin heeft een kussen op maat gemaakt waar de beugel in valt en sindsdien slaapt ze een stuk beter. Het ligt niet direct in de intentie om deze kussens massaal te gaan maken, maar wie weet, als er veel vraag naar is 
 
Quote
RE: Diverse beugel vragen
Anoniem  schreef op: 21-07-2021 15:24:30
Hallo. 

Ik heb zelf een beugel en wil graag gewoon een pakje kleine snoepjes mee kunnen nemen, 
ik zat te denken aan tic tacs... Ik ben alleen bang dat het te hard is en de brackets beschadigen.
Of kan ik dat gewoon eten?

Groejtes
 
Quote
Navigatie


Reageren op Diverse beugel vragen
Naam
Bericht