Menu
 

Topic:

met vrienden op vakantie??

Rosey  schreef op: 22-06-2015 11:10:12
Is het een nieuwe hit ofzo? Inmiddels al door 3 vriendenechtparen geaagd om samen op vakantie te gaan. De kids willen dolgag. Zijn ook gezinnen met vriendjes/kinderen van hun leeftijd. Maar ik zie het totaal niet zitten. Mijn man en ik hebben drukke levens. Misschien ouderwets maar ik zie vakantie als tijd met elkaar en ons gezin. Als we met vrienden gaan kletsen wij met de vrienden, spelen de kids met elkaar en zijn we niet echt als gezin. Ik wil tijd en aandacht voor mijn eigen gezin. Daarnaast vind ik het geen prettig idee dat ik rekening moet houden met de ander. Ik wil op vakantie doen wat ik zelf wil. Houd er niet van om te dicht op elkaars lip te zitten. Mijn man wil wel graag maar snapt mijn motieven ook. Onze vrienden echter niet. Ben ik nou zo ouderwets? Hoe zouden jullie hierin staan?
 
Quote
Navigatie
RE: met vrienden op vakantie??
Rosey  schreef op: 22-06-2015 11:11:01
Sorry, toetsenbord blijft soms hangen
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Spatje  schreef op: 22-06-2015 11:13:43
Lijkt mij ook vreselijk.  Ik vind het heerlijk om alleen met ons vieren bezig te zijn op vakantie.  Je hebt toch altijd verplichtingen als je met anderen gaat.

Mijn schoonmoeder wilt volgend jaar ook met zijn allen.  Ik zie daar nu al vreselijk tegen op
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Mv E.l.s  schreef op: 22-06-2015 11:14:02
Ik sta er precies zo in. .
En dan kunnen ze wel zeggen, gewoon je eigen gang gaan, maar toch werkt dat voor mij niet.
Nee, vakantie is voor mijn gezin. Weekendje weg of zo is een ander verhaal.
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Chantal31  schreef op: 22-06-2015 11:14:37
Mijn schoozus en zwager hebben het vaak gedaan elke keer een dikke flop. Maar kwam vooral omdat het andere gezin alles samen wouden doen.
Zou het zelf wel leuk vinden maar alleen op de voorwaarde dat we onze eigen gang moeten kunnen gaan als we dat willen. Zou ook van mn eigen gezin willen genieten. En niet verplicht de hele dag met anderen op mn lip willen zitten
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Kees  schreef op: 22-06-2015 11:15:22
ik hou er ook niet van.

als ik op vakantie ga, ben ik samen met mn kinderen en deel ik mijn eigen tijd in.

een weekendje doe ik dan weer wel, dat is nog te overzien.
hoe goed we ook zijn met vriendinnen samen, mijn manier van vakantie vieren is toch altijd anders.

dus ik zou het ook nooit doen, een weekend is leuk, maar de vakanties zijn idd voor het gezin
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Banana  schreef op: 22-06-2015 11:15:57
tja wij deden het soms wel maar wel een vakntie tussendoor zeg maar 
dan gingen we weekend of midweekje met de caravan of huisje en dan met zijn allen was gezllig maar daanrast dus nog wel een vakntie gewoon als gezin want is wel druk 
maar je emot gewoon doen waar je je goed bij voelt 
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Jessiemv3  schreef op: 22-06-2015 11:16:30
Een weekendje weg met vrienden prima en gezellig maar de hoofdvakantie is toch echt voor ons eigen gezin. Het hele jaar druk met school, werk etc. Vakantie betekent dan optimaal tijd voor elkaar.
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Boterbloem  schreef op: 22-06-2015 11:21:06
Dit vind ik iets wat je moet doen als je er echt achterstaat.
Afgelopen jaren zijn wij tegelijk met mijn zus en zwager op vakantie gaan (en de kinderen dan he).
Dit vonden wij erg leuk! Tijd om bij te kletsen, samen te eten enzovoort.

Dit jaar staan vrienden die ik nog ken van Babybrabbel naast ons op de camping.
Wij zijn vriendinnen, en de mannen bleken het ook goed te kunnen vinden met elkaar.
De kinderen spelen heerlijk met elkaar, dus heb er enorm veel zin in.
Ben met haar eerder dit jaar al een paar dagen weggeweest, zo gezellig!

Maar voel geen verplichting. Heerlijk lekker bij elkaar op de koffie, 
maar voel ok echt de ruimte om te zeggen dat ik gewoon een boek wil lezen zeg maar.

Heb ook vrienden waarbij ik weet dat dat moeilijker zal vallen,
zou dan ook minder snel daarmee op vakantie gaan.
Want uiteindelijk is vakantie toch wel iets waarbij ik echt mijn eigen gang moet gaan.

Toch heb ik zo weinig tijd voor het sociale dat ik hier enorm van kan genieten!
Heerlijk zo samen!
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Mv5  schreef op: 22-06-2015 11:27:32
Ik heb het wel eens gedaan samen met mijn zus en haar kids. Maar ook gewoon met eigen gezin. Voor een langere vakantie (een week of langer) zou ik het liever niet doen. Weekend of midweekje weer wel. Kids vinden dat altijd geweldig. Ik vond het wel gezellig, maar we hadden wel de afspraak dat we niet alles samen hoefden te doen. Ik kan me voorstellen dat als je drie weken gaat en je moet drie weken non-stop rekening houden met anderen, dat dat heel vermoeiend is.
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Rosey  schreef op: 22-06-2015 11:45:43
He wat een opluchting dat ik niet de enige ben. Ging echt al aan mezelf twijfelen. Er word gewoon teveel aan me getrokken. Vriendinnen proberen me steeds over te halen. Maar bij het idee al krijg ik het al warm. Daarnaast is onze oudste 13. Denk dat je uiteindelijk toch gaat krijgen dat ze niet meer mee gaan of er aanhang meegaat. Ik vind het als gezin samen gewoon heel belangrijk. Thuis zijn ze altijd weg naar vriendjes, sport etc. In de vakantie zijn we met elkaar en trekken ze daarm ook met elkaar op. Heerlijk vond ik dat vorig jaar.

Moet ook wel zeggen dat ik mijn vriendinnen begrijp. Ik ben een enorm vriendinnenmens. Geen uitje is me te gek. Maar wanneer mijn man thuis is ben ik het liefst met hem en de kinderen. Met vrienden uit eten of als 2 gezinnen weg doe ik wel soms maar alleen omdat zij dat willen. Ga liefst met mijn eigen gezin.
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Rianne74  schreef op: 22-06-2015 11:46:48
Is het niet een optie om als jullie bijv 2 wkn gaan dat je sam-sam doet??? dus eerst een week lekker met eigen gezin en dat je dan een week met hen samen gaat?? Zou dan wel kiezen om eerst alleen met gezin te gaan en dan pas samen... 
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Xlente-marjolein  schreef op: 22-06-2015 13:21:00

ALs je het er warm van krijgt... niet goed.

De ski-vakantie heb ik altijd met vrienden gedaan, super mleuk. 


 


De zomervakantie 3x ook. Met een stel vrienden waar we heel open en eerlijk mee kunnen zijn stonden we op dezelfde camping, maar niet naast elkaar. dus we konden elkaar opzoeken, de kinderen konden samen spelen, we hebben wel eens samen gegeen en een uitje gedaan, maar we waren ook apart van elkaar. dat was erg leuk. dit deden we dan 1 week, de andere twee waren we als gezin weg. 

 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Anitaleonora  schreef op: 22-06-2015 13:21:07
Wij hebben het drie jaar gedaan, samen met vrienden weg voor drie weken.. Op de camping en goede afspraken gemaakt.. Op zich is het ons goed bevallen doordat we ook dingen appart deden en ook de mannen zijn samen op pad geweest, dames appart iets doen waarde mannen geen zin in hadden.. Avondwandeling met zn tweeen omdat hun op de kids letten en andersom.. vorig jaar voor het eerst niet en eigenlijk was het wel stil.. Dit jaar met alleen Met het gezin.. Ze weten wel welke kant we op gaan en het zou zo maar kunnen dat ze bellen als ze in de buurt zijn.. Geen orobleem.. Dit zijn wel vrienden die we al meer dan 20 jaar kennen en veel lief en leed al mee gedeeld hebben.. Maar vriendinnen waar ik nog niet zo lang mee bevriend ben zou ik het voor zo lang niet doen..
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Shea  schreef op: 22-06-2015 13:23:38
onee geen denken aan.... vakantie is voor mij en mijn gezin..
1x een weekendje met toemalige vrienden weggeweest ( we hadden nog geen kinderen en man en ik zouden samen weg, o leuk zei vriendin gaan we samen. Wat een drama was dat ..NOOIT weer  vriendschap is ook over mede door dit weekend)
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Truusker M  schreef op: 22-06-2015 14:01:47
wij gaan altijd samen met anderen op vakantie. In de zomer met mijn broer (zonder gezin, hij is alleen) en in de winter met mijn ouders en mijn broer. Dit bevalt goed. 

Maar ben ook wel met schoonouders geweest en dat vond ik minder. Met vrienden gaan we ook graag weg, maar dan vaak een weekendje. Lekker allemaal met de caravan en tijd om samen te eten en bij te praten. Anders is het vaak maar een avondje if dagje en ik vind wat meer tijd juist wel fijn. 

Vorig jaar waren we alleen met ons gezin op vakantie en dat was ook heel fijn. Ik ben ook makkelijk wat dat betreft.
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Jolanda1974  schreef op: 22-06-2015 14:27:16
Wij gingen ook wel eens met vrienden of familie op vakantie. maar dan inderaad een midweekje of een lang weekend. Duidelijke afspraken maken. Wij hadden als stelregel dat we doen waar we zin in hebben maar het eten doen we samen en dan ook een tijd afspreken. maar verder geen verplichte dingen. 's morgens bij het ontbijt werden de plannen besproken en ieder ging zijn eigen weg of wel samen als we dat wilde maar niet verplicht op elkaars lip gezellig doen

 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Nina_mv_owen_en_quin
n
  schreef op: 22-06-2015 14:28:15
Wij gaan vaak met mijn ouders op vakantie. Wel in aparte caravans/huisjes. Heerlijk, we doen allemaal ons eigen ding en met het avondeten schuiven we bij elkaar aan. De kinderen mogen van opa en oma langskomen wanneer ze willen dus dat doen ze ook. En als ik met mijn vriend samen weg wil willen zij altijd oppassen (wij maken er geen misbruik van door dit elke dag te doen hoor) Maar we zitten niet de hele dag op elkaars lip. Met vrienden op vakantie zou ook niet echt mijn voorkeur zijn.
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Nerise  schreef op: 22-06-2015 16:00:18
Heb jij geld meer geld dan je vriendinnen misschien? Proberen ze zo iets te besparen?
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Nerise  schreef op: 22-06-2015 16:02:31

Quote Spatje:


Mijn schoonmoeder wilt volgend jaar ook met zijn allen.  Ik zie daar nu al vreselijk tegen op



Mijn schoonmoeder kon de boom in :-D

Maar serieus, je hoeft niet, hè? Ook niet als schoonmoeder het graag wil. Ze overleeft het echt wel als je niet meegaat. Alleen als je wél meegaat, wil ze het straks het jaar erna weer....
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Nina1  schreef op: 22-06-2015 16:41:57
familie/vrienden en vis blijven 3 dagen fris...
is een gezegde wat hier opgaat! na 3 dagen ben ik blij dat ik mijn eigen ding weer kan doen, ook al is dat op vakanitie ook zo...toch houd je onbewust rekening met elkaar.
hebben het hier 2x gedaan met beide families... na 2 dagen had ik al zoiets van hellup!! konden ons wel terug trekken in onze kajuit... (boot gehuurd) maar nooooooit weer!

mijn ouders gaan wel eens een lang weekend mee en zelfs daarbij heb ik na 3 dagen wel zoiets van heerlijk dadelijk weer ons eigen gezinnetje.
ik hoef niet zo nodig met meer op vakantie. wij vermaken ons prima met ons 4.
gaan ook elk weekend lekker met zijn 4en naar de camping. heerlijk met niemand rekening te houden. visite is welkom hoor maar niet langer dan 1 nachtje...
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Nina1  schreef op: 22-06-2015 16:43:05
ski vakantie wel altijd met vrienden gedaan. toen nog zonder kinderen. 1x met de oudste geweest en dan is het toch anders dan zonder kinderen.maar ook op de piste ging ieder zijn eigen weg. pas later apres ski zaten we weer bij elkaar.
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Nina1  schreef op: 22-06-2015 17:19:24
dani je spookt!
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Danimvsenna  schreef op: 22-06-2015 17:29:15

Ja ik heb het door!


Ik had dus getypt dat wij dit jaar voor het eerst 2 weken met vrienden (tevens ook ML lid) op vakantie gaan naar kroatië.
Ik zie er alleen maar voordelen in:
- We kunnen afwisselen met rijden
- Dochterlief heeft gelijk 2 vriendinnetjes die ze kent waar ze mee kan spelen
- Ik heb ook iemand van boven de 5 jaar om tegen te praten
- We besparen allebij geld, omdat we de kosten delen
- Je kan ook een keer (met zijn 2e) zonder kind weg

Verder hebben we al afgesproken hoe we de kosten gaan verdelen, en dat we niet alleen maar met zijn 6e op pad gaan, amar ook afzonderlijk van elkaar.

We hebben er allemaal al erg veel zin in, dus ik ben benieuwd of het gaat bevallen! 


 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Minou  schreef op: 22-06-2015 18:50:27
Ooh leuk ML holidays hihi

hier altijd met gezin, man is al zo vaak weg. En straks in dec. weer naar Mali, dus fijn met zn vieren weg. 
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Kmvs&m  schreef op: 22-06-2015 19:15:33
Van alle vakanties die we als gezin hebben gehad is er tot nu toe nog maar 1 zonder vrienden/familie geweest. 
Ons bevalt het dus wel! 
Nu moet ik zeggen dat we van te voren wel 'afspraken' maken. 
Vakantie moet wel leuk blijven. Voel je aub niet verplicht de hele dag op elkaars lip te zitten en doe vooral lekker waar je zelf zin in hebt! 
Is tot nu toe echt tijd goed gegaan. 
Ik vind het ideaal. We kunnen eens samen weg, vrouwen kunnen op stap, mannen kunnen op stap enz. 

Dit jaar gaan we weer. Voor het eerst met de auto dus dat word wel even een uitdaging, maar goed. Dat zal ook wel weer goedkomen. 
De meiden vinden het helemaal leuk omdat hun 'zusje' mee gaat 😂
En mocht dit bevallen? Ik vrees dat we dan gelijk boeken voor volgend jaar 😱
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Bettie  schreef op: 22-06-2015 20:04:16
Hier ga ik graag met mijn gezin op vakantie maar dat doe ik ook als ik met mijn familieleden weg ga. Enige voorwaarde om op mezelf te kunnen zitten, is eigen ruimte.

Al een aantal jaar zitten wij samen met ouders en oom en tante op dezelfde camping en mijn zusje in het dorp in een huisje. Mijn ouders zitten nog geen 100 meter bij ons vandaan maar als ik geen zin in ze heb, zie ik ze niet. En..we doen zeker niet dagelijks samen dingen. In de 3 weken dat we bij/met elkaar op vakantie zijn, eten we maximaal 1x samen, gaan we altijd samen 1 hele dag uit en verder is het vrijheid blijheid.

Doordat mijn zusje a.g.v. het verongelukken van mijn zwager wat ondersteuning nodig heeft én ook meer vakantiegevoel, gaat ook zij dit jaar naar de camping. Hierdoor zullen we ongetwijfeld als gezin wat minder op onszelf zijn én wat meer betrokken bij het gezin van zuslief. Maar...heeft aan de andere kant ook voordelen; ik ga een dagje uit met manlief terwijl zus op onze kinderen past. En manlief past dag of middag/avond op in totaal 6 kinderen terwijl zus en ik samen op stap kunnen.

Wij zien geen echte nadelen. Moet wel voorwaarde stellen om het voor en met elkaar leefbaar te houden.
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Myself  schreef op: 22-06-2015 20:35:39
Ik ben erg op mezelf geraakt de laatste jaren wat vakanties betreft.
Vroeger wel veel gedaan met familie en vrienden, was erg leuk.
Daarna zijn wij van werktijden veranderd  allebei, waardoor we veel minder samen vrij zijn dan voorheen.
Hierdoor erg de behoefte om vakanties echt voor onszelf te hebben.
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Kittymv5  schreef op: 22-06-2015 21:33:59
Ik vind allebei leuk! Wij gaan regelmatig met vrienden op vakantie, maar ook wel met alleen ons eigen gezin.
Voordelen van met vrienden is de gezelligheid van meer mensen, kinderen vermaken zich met elkaar waardoor je zelf meer tijd voor jezelf en elkaar hebt. Wel goede afspraken maken over kosten, tijdsindeling etc. 
Afgelopen september zijn we alleen met ons gezin geweest en dat was echt leuk. Superlui geweest (dagindeling: slapen tot 11.00 uur, douchen, aankleden, lunchen, aan en in het zwembad tot diner, na het diner terrasje + entertainment voor de kinderen, thuiskomen, jacuzzi in, film kijkeen en tijdens de film in slaap vallen tot een uur of 11.00) en we leerden daar ook weer mensen kennen waar je vrijblijvend mee kletst, een drankje doet etc. Deze vakantie was echt genieten.
11 juli gaan we naar Frankrijk, daar hebben we 2 huisjes gehuurd op hetzelfde terrein en nemen vrienden van ons mee. Zij hebben 4 kinderen, waarvan de oudste niet mee gaat. Zij hebben aangegeven dat ze graag een dag naar Parijs willen (dat vinden wij wat minder, maar gaan wel mee, omdat we ze dat ook gewoon gunnen), wij willen graag naar het strand (van D-day) en verder beetje winkelen, veel zwemmen en nog veel meer luieren en genieten van de mooie omgeving en elkaar. 3 jaar geleden zijn we met dezelfde vrienden naar Italie geweest en we zitten aardig op 1 lijn. 
Kortom;ik snap jullie allebei, maar echt, je moet doen waar je 100% achterstaat. Het is namelijk wel jouw vakantie waar je het hele jaar naar uitkijkt. En als je het echt niet ziet zitten, niet doen. Niet jezelf voorbij lopen daarin  
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Deborah Mv..  schreef op: 23-06-2015 08:07:16
Wij gaan nooit meer met vrienden of familie. Vreselijk! Ik wil mijn gang kunnen gaan. Wil niks plannen...
Moet ik het hele jaar al
 
Quote
RE: met vrienden op vakantie??
Pacific  schreef op: 25-06-2015 14:06:19
Het kan gezellig zijn, maar ik doe het nooit meer. Vrienden van ons zaten de caravan naast ons, zij is rolstoelafhankelijk en ik ben iemand die graag zorgt en andere helpt. Maar uiteindelijk werd daar gewoon misbruik van gemaakt, echter zag ik dat zelf niet op dat moment. Betekende wel dat ik zelf haast geen vakantiegevoel heb gehad. Dus nee, voor ons nooit meer. We zijn weleens vrienden voor een paar dagen tegengekomen op een camping, dan is het leuk, maar voor langer dan een week , nee echt niet.
 
Quote
Navigatie


Reageren op met vrienden op vakantie??
Naam
Bericht