Menu
 

Topic:

geen salaris uitbetaald

Even Zo Graag  schreef op: 02-06-2015 08:55:16
Ik werk 16 uur per week in een damesmodezaak en in het verleden kreeg ik mijn salaris altijd de 25e.... de afgelopen maanden is dat echter steeds later geworden en nu heb ik het nog steeds niet en het is al de 2e vandaag.....

Ik werk er nu bijna 3 jaar en het gaat steeds slechter in deze branche.... ik heb het hoofdkantoor al gemaild maar krijg geen antwoord... Ik wil ook niet teveel stennis schoppen want volgende maand loopt mijn contract af en ik ben bang dat ze het anders niet verlengen...

ik baal er zo van... Je bent zo afhankelijk van wanneer hun het uit willen betalen...

Maar voor mij tien anderen..... dus ik moet maar afwachten wanneer ik het krijg... ??????

wie heeft dit ook eens bij de hand gehad en wat zouden jullie doen..........
 
Quote
Navigatie
RE: geen salaris uitbetaald
Bepje  schreef op: 02-06-2015 09:48:46
Ik zou even bellen. Dat is geen zeuren, jij hebt kosten die doorlopen en je moet betalen met je salaris, dat is normaal.
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Jomi  schreef op: 02-06-2015 10:08:23
Mijn salaris staat er altijd s morgens al op, toen ik het om 15 uur nog niet had ben ik al gaan bellen met HR.

Natuurlijk moet je niet gaan afwachten, dat heeft niks met zeuren te maken. Zij moeten op tijd uitbetalen, net zoals dat jij op tijd op je werk zijn.

Je wacht al bijna week!
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Jomi  schreef op: 02-06-2015 10:08:24
Mijn salaris staat er altijd s morgens al op, toen ik het om 15 uur nog niet had ben ik al gaan bellen met HR.

Natuurlijk moet je niet gaan afwachten, dat heeft niks met zeuren te maken. Zij moeten op tijd uitbetalen, net zoals dat jij op tijd op je werk zijn.

Je wacht al bijna week!
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Nelia  schreef op: 02-06-2015 10:28:27
Ik werk op de financiële administratie en niets irritanter dan mensen die denken dat ze recht hebben op salaris op een bepaald dag en dan gaan bellen. Hier is het de 20e betaaldag, is er zo ingeslopen en staat niet vastgelegd, maar op de 19e krijgen we al mails met de vraag of het echt de 20e wordt overgemaakt. Vorige maand ging er iets mis en werd het de 21e. Een berg paniektelefoontjes die er dan komen! TO, in jouw geval snap ik de paniek, bij Jomi echter niet en je maakt er, sorry, echt geen vrienden mee...

Juridisch gezien mag een werkgever het loon nog op de 30/31e van de maand uitbetalen. Vervolgens zijn er 3 vertragingsdagen en vanaf dag 4 heb je pas recht op rentevergoeding. Werkgevers zijn vaak coulant door het eerder dan de 30/31e uit te betalen, maar dit is geen verplichting!

TO, hoop dat je contract wordt verlengd volgende maand. Gezien deze ontwikkelingen (betalingsproblemen) vrees ik het ergste. Succes/sterkte!
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Stefke  schreef op: 02-06-2015 10:28:50
Je hoeft misschien niet te klagen, maar vragen 'of er misschien iets mis is gegaan. Omdat ze altijd zo netjes op tijd zijn maar er nu niks is en je je zorgen maakt'.

Natuurlijk meen je hier geen moer van, maar dat hoeven zij niet te weten!
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Jomi  schreef op: 02-06-2015 11:41:55

Quote Nelia:
. Vorige maand ging er iets mis en werd het de 21e. Een berg paniektelefoontjes die er dan komen! TO, in jouw geval snap ik de paniek, bij Jomi echter niet en je maakt er, sorry, echt geen vrienden mee...
!


 
Ik kreeg per 4 weken betaald en altijd op woensdagochtend/nacht al jarenlang precies. Als het er dan een keer dan niet op staat en er zijn alleen maar berichten in het nieuws over bezuinigingen, dan maak ik me zorgen en ga ik bellen. Heel jammer als ik er dan geen vrienden mee maak. Ik heb dat geld heel erg hard nodig en bel er liever achteraan dan dat ik er slapeloze nachten van heb.
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Nelia  schreef op: 02-06-2015 12:21:40
Jomi, ik snap je op zich wel, maar heb je geen directe collega's aan wie je dan kunt vragen of zij het al hebben? Afgelopen maanden is de verwerking soms ook later door de feestdagen. Viel jouw uitbetaling wellicht op de woensdag na Pasen of Pinksteren? Dan missen ze nl. een werkdag.
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Vlindertjes  schreef op: 02-06-2015 12:43:39
Ik vind dat je er rekening mee moet houden dat het ook weleens een dag later kan zijn en ik ga er dan ook echt niet gelijk achter aan bellen.
Maar in geval van topic opener zou ik wel even bellen om te horen hoe het zit. En tja, bang zijn dat je contract niet wordt verlengd, ik denk als ik jou topic zo lees dat straks je collega's ook geen werk meer hebben......
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Jomi  schreef op: 02-06-2015 12:58:49
Ik kon niemand bellen of vragen alleen hr.
Die werden trouwens overspoeld met telefoontjes. Niet zo raar als er allerlei berichten naar buiten komen over hoe slecht het gaat met een organisatie en dan krijg je ineens je loon niet op tijd gestort voor het eerst in drie jaar.

Als je het geld niet perse nodig hebt kan je er misschien rustig op wachten, maar niet als je al dagen aan het aftellen bent tot je je loon krijgt.
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Mv5  schreef op: 02-06-2015 19:16:00
Ik zou niet meteen gaan bellen als het een dag of een paar dagen te laat is, laat staan bij een paar uurtjes. Na een week zou ik wel gaan bellen. Het zou ook kunnen dat er iets fout is gegaan, maar na een week hoort dat wel opgelost te zijn. Ik denk trouwens niet dat dit veel uitmaakt voor het wel of niet verlengen van een contract. Je hebt recht op je geld en dus is het logisch dat je daar achteraan gaat, want de rekeningen moeten ook betaald worden. Als het echt zo slecht gaat en ze verlengen je contract niet, is dat heel vervelend, maar dan ligt dat niet aan één telefoontje over je salaris.
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Jen9  schreef op: 02-06-2015 19:20:47
Heb je nog niks gehoord van je contract? Ze zijn verplicht dat voor een bepaalde datum te doen en dat is niet de datum waarop je contract hiervoor begon, geloof een maand van tevoren ofzo..

En na een paar dagen zpu ik informeren, is helemaal niet gek.. Ik houd rekening met die datum wat maandelijkse afschrijvingen betreft...
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Wanouk  schreef op: 03-06-2015 07:24:52
Ik maak de betaling van de salarissen altijd over op de 21e (via spoedbetaling) zodat de mensen het altijd op de 21e op hun rekening hebben. Tenzij het in het weekend valt, dan maak ik het eerder over. Er zijn mensen bij wie automatisch op de 21e de hypotheek word afgeschreven, en wanneer het salaris dan niet is gestort, is dat knap lastig voor die mensen.

Door een systeemprobleem is het wel eens gebeurd dat de betaling een dag later kwam, HR werd toen ook meteen bijna plat gebeld.
Sommige mensen hebben gewoon geen buffer op hun rekening staan.

TO, ik zou nu zeker gaan bellen. Je wacht nu al te lang, en 1 telefoontje over je salaris zal niet de reden zijn dat je contract  niet word verlengd. Veel succes


 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Boterbloem  schreef op: 03-06-2015 07:55:23

 bellen lijkt mij zeker niet raar,
MAAR ik snap je volledig met het verhaal om je contract...

Dus zolang mijn betalingen door konden gaan zou ik nog niet bellen...


Kom ik in de knoei met betalingen dan zou ik wel bellen.

 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Meanne  schreef op: 03-06-2015 09:17:05
Wil niet negatief klinken maar dit is niet positief.

heb dit van heel dichtbij mee gemaakt en die winkel moest sluiten.

ik zou zeker bellen

succes ik hoop dat je het krijgt
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Nina1  schreef op: 03-06-2015 11:35:37
ik ben het zelfs eens een keer vergeten over te maken
wij hebben 1 iemand in dienst dus hoe moeilijk kan het zijn.....
toen was er nog geen internetbankieren....
heb toen gevraagd of ze het redden en anders was ik naar de bank gegaan en had ik gepind. (ze belden in het weekend van goh ik heb nog niets)

ook heb ik het wel eens dubbel overgemaakt.. hahaha belde de vrouw mij op van fijn dat je zijn werk zo goed vind maar volgens mij....
nu zet ik hem er standaard elke maand in rond de 26e. en dat gaat goed. veranderd het salaris heb ik afgesproken dat ik de maand erop het corrigeer. (is hooguit in januari als het salaris veranderd is)
vakantiegeld maak ik apart over.

in jou geval zou ik gewoon even bellen. dat is geen zeuren om dat nu te doen. dit duurt te lang.

wanneer zou je te horen krijgen of je contract verlengd word?? wanneer is het eind van je huidige contract?/ volgens mij moet het minstens een maand van de voren bekend zijn hoe of wat en mogen ze niet wachten tot het laatst.
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Nina1  schreef op: 03-06-2015 11:35:55
(sorry wat die spin daar nu doet????)
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Eefje  schreef op: 03-06-2015 11:55:57
Het klopt inderdaad dat een werkgever tegenwoordig op tijd aan moet geven of het contract wordt verlengd.
Google maar op aanzegplicht.
Succes, ik hoop dat het goed afloopt.
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Pien  schreef op: 03-06-2015 12:53:12
Ik werk ook bij een klein bedrijfje. Heb ook inderdaad mee gemaakt dat het een keer vergeten was en een keer dubbel. Haha de charme van een klein bedrijf. Een berichtje en het is weer opgelost.

in jouw geval zou ik me ook zorgen gaan maken en gewoon bellen en vriendelijk informeren. En over je contract had je volgens mij al eind mei uiterlijk moeten horen hoe of wat. Vrees ook voor je en de winkel zelf.
 
Quote
RE: geen salaris uitbetaald
Even Zo Graag  schreef op: 23-06-2015 14:34:18
Dames, ik was vergeten om weer te reageren, ik heb mijn salaris uiteindelijk de 6e op mijn rekeing gehad.... ik heb het hoofdkantoor nogmaals gebeld en volgens hun was het blijven hangen bij de bank??????  maar volgens mijn cheffin was het geld gewoon op... ik heb de bank gebeld en dat blijven hangen vonden hun ook een vreemd verhaal en volgens hun kon dat echt niet...

Ik werk in de dames mode en heb al eerder meegemaakt dat een winkel failliet ging (al een paar keer zelfs) het gaat gewoon echt heel erg slecht in deze branche...

Overigens is mijn contract wel verlengt..maar dat zegt mij niet zo heel veel

Ben benieuwd hoe het deze maand gaat met de betalingen...
 
Quote
Navigatie


Reageren op geen salaris uitbetaald
Naam
Bericht