Menu
 

Topic:

Mijn dochter wil niet op schoolkamp

Monica Mv 2  schreef op: 28-05-2015 20:56:50
Kirsten roept het al jaren heel stellig, is er nu al "ziek"van, haar virus op het evenwichtsorgaan speelt door de stress extra op.

Over 1,5e maand gaat haar klas 3 dagen op kamp en zij wil niet mee.

Vandaag de brief gekregen. 40 euro inschrijfkosten en een dochter die zwaar verdrietig is. Ze wil echt NIET. Ze is het mikpunt van pesten bij de andere groep 8, kinderen trekken stiekem aan haar sonde, ze heeft van 16 tot 8 uur een sondevoedingspomp lopen en die is niet stil qua geluid, haar darmen moeten gespoeld worden. Ze heeft maar 2 vriendinnetjes en die durven niet voor elkaar op te komen. Ze kan slecht eten, de activiteiten zijn te zwaar. Allemaal redenen voor haar om echt niet niet niet naar het kamp te willen.

Mijn man, ik en wij samen hebben geprobeerd te praten met school maar school onverwurmbaar, het zijn verplichte schooldagen en ze moet mee. School zegt, anders halen jullie haar om 23 uur op als de kinderen naar bed gaan en brengen haar smorgens om 8 weer. Kamp is een dorp verderop. Maar Kirsten gaat dat lichamelijk helemaal niet trekken, bovendien zijn er medisch teveel bezwaren. Maar ze moet.

Nu waren we 2 weken geleden bij de chirurg. Kirsten krijgt een malone stoma en ze heeft de chirurg gesmeekt om haar de vrijdag voor het kamp te opereren zodat ze echt niet hoeft te gaan. De chirurg begreep haar en wil erin meegaan en gaat proberen te kijken of het die vrijdag lukt. De kans zit er natuurlijk in dat het niet lukt.

Maar hoe nu verder, ik kan haar ziek melden maar ze gaan haar aanmelden bij de inspectie, dat is ons al "beloofd". En ik moet evengoed 40 euro dokken.

School is totaal niet schappelijk en bereid begrip te tonen. Hoe zouden jullie dit oplossen?

Ik heb maandag een belafspraak met de huisarts en ik ga vragen of zij iets voor ons kan betekenen maar ik vrees dat zij zich hier niet in wil mengen.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende
RE: Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Bettie  schreef op: 05-06-2015 11:14:37
Suus...volgens mij is het zo (tenminste...zo lees ik het) dat er gesprekken zijn geweest met de directeur hierover. En...dat hij/zij totaal geen begrip toont, eist dat Kirsten meegaat én er anders een melding bij de leerplichtambtenaar komt incl. boete e.d.

Op basis daarvan is Monica op zoek gegaan naar medische onderbouwing van wat Kirsten, zij als ouders en verpleegkundige al bij school hebben aangegeven.

Als een directeur zichzelf zo star opstelt in deze situatie begrijp ik ten volle dat je als ouders naar een derde-weg-mogelijkheid zoekt. In dit geval dus de brief van de huisarts dat het absoluut medisch onmogelijk is voor Kirsten om mee te gaan.

En...neem me niet kwalijk; zit me al een paar dagen boos te maken over de onmogelijke houding van die directeur. Als het goed is, kent hij/zij het gezin, de medische situatie van Kirsten maar ook alle pesterijen e.d. Er wordt gewoon niets gedaan. Die man/vrouw moet de ogen uit het hoofd schamen bij zoveel 'tact' en medemenselijkheid.

Monica....ik hoop dat het gesprek gisteren je wat heeft opgeleverd én dat Kirsten haar laatste weken op school op een voor haar mooie manier kan afsluiten.
 
Quote
Navigatie
Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende


Reageren op Mijn dochter wil niet op schoolkamp
Naam
Bericht